Peršokti į turinį
  • ŽAIDIMAI
  • , ŽAIDIMAI
  • ŽAIDIMAI

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 1362 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Recommended Posts

(redaguota)
51 minutes prieš, B2RH42 C3DF3 parašė:

Vakcina stiprina vartotojo imunitetą ir padaro jį "draugiškesnį" šiam virusui, o ne silpnina virusą. Ar aš susileisiu vakciną ar prasirksiu virusu rezultatas bus tas pats. Ir tai ne mano nuomonė, o informacija iš platintojų. Tad vaidinti išminčiaus nedėrėtų.

Deja, prasirgus ar pasiskiepijus, rezultatas nebus tas pats. Skiepas imunitetui suteikia gal 100 kartų daugiau antikūnių nei paprastas persirgimas.

Redaguota , nario darrel.

HP Omen 15

Ryzen 7 5800H @ 3.2GHz | 2x8GB DDR4 3200MHz | 512GB Samsung SSD + 1TB Sabrent SSD | NVIDIA GeForce RTX 3060 6GB 80W + 20W Dynamic Boost | Windows 11 Home 64bit + Arch Linux

prieš 2 valandas(-ų), aumaideiz parašė:

Nežinau jau kelinta kart tokį patį komentarą skaitau su lygiai tokia pačia nuomone. Visų pirma, tokie žmonės kaip tu žinai tik savo teises, o pareigas ignoruoji. Dalykai kaip besimptomis sirgimas, didėjantis užkrėtimu kiekis viešoje erdvėje sumažinamas tik ribojimais, vakcinacija, tačiau jeigu tau nusispjaut į kitus, tai ir kitiem nusispjaut į tave, galėsi sėdėt namie. "Esu jaunas, stiprus, naturalūs imunitetas ir t.t.", okey, tai kaip suprantu kai turėsi savo vaikus, neskiepysi jų nuo meningokoko, gripo ir leisi jiems suformuoti savo imunitetą. Aš irgi nesusirgau buvęs be skiepo, aplamai rimtai nesirgau nuo paauglystės, tačiau reikia pagalvoti ir apie kitus, kuriems tokie virusai gali pasibaigti bloguoju. Taigi, jeigu laikai save stipriu, nebijai viruso, tai ir pasiskiepyti gal nebijosi?

Gali pasakyt argumentus kuom vakcinacija ir ribojimai mažina sirgamumą ,jei skiepą gavę žmonės gali daryti visus šiuos dalykus , važiuoti transportu viešuojų , lankytis gydimo įstaigose , lankytis didelėse parduotuvese, nematau tame logikos jei ir vakcinuotas ir nevakcinuotas žmogus vis tiek nešioja virusą. O jei jau kalbant apie kitus tai kaip ir sakiau čia jų reikalas jei bijai susirgti , turi sveikatos sutrikimų tai ir skiepinkis , o kodėl turiu tai daryti aš? neatsakei į klausimą.

prieš 2 valandas(-ų), the.rsrytis parašė:

Stiprus imunitetas? Nejaugi?

Vienas iš lietuvos olimpinės rinktinės sportininkų susirgo covid net būdamas paskiepytas 2 dozėmis. Ir sirgo visai sunkiai, kas lėmė svorio pokyčius ir ilgus gulėjimus lovoje. Turbūt būdamas nesiskiepijęs būtų gulėjęs jau ligoninėj prie aparato, o vakcina padėjo to išvengti. Galvokit ką norit apie tuos savo imunitetus, bet kai kirs delta atmaina, galėsit kukuot skudučiais ligoninėj pro langus.

Mama mano persirgo korona turėjo simptomus aukšta temperatūra, pasiskiepijo patyrė tuos pačius simptomus + berimą, iš dalies patyrė tai du kartus. Visgi be prasmiška su kalbėti šia tema , nes pasakai vieną , jūs kalbat apie kitą , aš suprantu ,kad galiu susirgti, patirti simptomus ,bet čia mano reikalas , čia mano gyvenimas ir mano sveikata, neturėtu tau rūpėt ar aš sirgsiu ar ne, tai visgi kam versti skiepintis per prievarta?

$_45.jpg

prieš 4 valandas(-ų), mukaimas parašė:

Labai protingu bandai apsimesti. Tada pagrįsk logiškai, jeigu tai virusas, jis turėtų plisti nepriklausomai nuo oro sąlygų (tai parodo kitos valstybės, kur nuolatinis klimatas kaip Lietuvoje vasarą). Kodėl tada vasarą yra ramu ir pradeda kilti? Nors visi vasarą sėdi baruose, klubuose, prie jūros, kur vasarą didžiausia trintis tarp žmonių?

Ligoninėse didelė dalis sergančiųjų yra pasiskiepyję žmonės, tai kuo tas galimybių pasas, suvaržymai padės?

Pastebėk situaciją dabartinę, kartojasi lygiai taip pat kaip ir praėjusiais metais, pradeda po  truputį visus grūdinti prie žiemą ateinančių karantinų, po truputį skaičiai kyla, po truputį kalba apie raudonąsias zonas, po truputį kalba apie numatomą karantiną.

Pastebėk, kad tai yra labai geras pasipelnymas iš covid, kam prastai, o kam aukso amžius yra. Tai puikiai jaučiasi infliacija, kai spausdina ir dalina pinigus beproto.

Visur pats nusprendi kokį gyvenimo būdą gyveni, tai yra didelis skirtumas. Ar jūs kaip LGBT, tie kurie yra pasiskiepyję, būtinai turi skiepytis ir nesiskiepyje? Koks jūsų reikalas, kas yra pasiskiepyjęs, pats pasiskiepyjai ir džiaukis.

Pritariu jūsų nuomonei, žmonės protestuoja ne dėl skiepų, o dėl priverstinio vakcinavimo. Daugelis mano pažįstamų buvo paskiepyti, nes jiems tai pasakė darbdaviai kad atleis iš darbo neskiepitus nors anksčiau jiems skiepai nerūpėjo. Ir tik trečdalis pažįstamų nėra skiepyti, bet kovoja su teisininkais dėl grįžimo į darbą ir kitą veiklą. Pats neskiepijau ir nežadu to daryti kur nebus, šį vakcina istestuota. Neileis į kavines, kirpyklas, autobusus, parduotuves, sveikatos centrus? Ne bėda visvien kas moka kirpti ar turi savo kirpėja sutvarkys šukuosenas. Maisto atveju nėra jokių problemų, nes šiuolaikinės technologijos pristato maistą į namus. O dėl tarpmiestinių autobusų aš vistiek retai jais naudojuosi, bet tam yra automobilis, elektriniai dviračiai, paspirtukai. Dabar taip pat galiu pasakyti, kad „Galimybės pasas“ neveikia tiek, kiek teko lankytis kavinėse / baruose. Buvau viduje ir lauke keliuose miestuose, visi gražiai įsileidžia, nes nori užsidirbti iš klientų. Tik mąstykite logiškai, kas nenori būti skiepytas prievartos, tikrai nebus. Būtų prievarta  iš namų ištemptu ir paskiepytu, bet, deja, to nebus, nes tai būtų rimtas teisių pažeidimas.

Nesu Antivakseris nei už nei prieš skiepijimą saugokite save ir mylėkite kitus.

Prieš 1 valandą, Zero Two parašė:

todel, kad esi egoistas, kuris literally katik pasake, kad nusispjaut ant kitu

esi jaunas, turi imuniteta, nereikia skiepytis, bet jei kokia diena susirgtum, kadangi imunitetas stiprus, nejauti dar jokiu simptomu, nueitum i lauka, pro sali uzkrestum kokia mociute ir ji poto del to numirtu, gautusi, kad ji buvo kalta, kad buvo sena ir neturejo imuniteto?

Imkim situacija, kur zmogus dirba parduotuveje, suserga covidu, pats to nezino, visa diena liecia zmoniu prekes, buna prie zmoniu, pereina simtai zmoniu per ji, dienos gale procentas is ju irgi turi covida, o ta mociute kuri irgi nuejo nusipirkt bandeliu po savaites irgi mirsta

matai, problema su tokiu mastymu, kur saukia visi, kad "valdzia uzdraus viska ir pazeis musu istatymus", yra ta, kad atejo laikai, kada valdzia turi atlikti bendruomenes pareigas uz pacia bendruomene, nes bendruomene galvoja tik apie savo uzpakali, ir tu katik ta irodei

Taip, o imkim situacija , jei močiutė bijo susirgti ir nėra tikra dėl savo sveikatos ir imuniteto, tai gal jai ir reikia skiepintis? Ir jei vakcinuoti žmonės vistiek gali užkrėsti kitus žmones tai kas tada? Kas pasikeičia? Aš nesu už vakcina nei prieš vakcina, tiesiog pats nežadu skiepintis ir tuo labiau nedaryčiau to prievole, nuo gripo žmonės ir miršta ir esu prarades artimų žmonių nuo gripo, bet kažkodėl nieks neverčia per prievarta juo skiepytis , kas nori tas ir skiepijas kas turi abejonių dėl savo sveikatos.

4 minutes prieš, Saulytis parašė:

Pritariu jūsų nuomonei, žmonės protestuoja ne dėl skiepų, o dėl priverstinio vakcinavimo. Daugelis mano pažįstamų buvo paskiepyti, nes jiems tai pasakė darbdaviai kad atleis iš darbo neskiepitus nors anksčiau jiems skiepai nerūpėjo. Ir tik trečdalis pažįstamų nėra skiepyti, bet kovoja su teisininkais dėl grįžimo į darbą ir kitą veiklą. Pats neskiepijau ir nežadu to daryti kur nebus, šį vakcina istestuota. Neileis į kavines, kirpyklas, autobusus, parduotuves, sveikatos centrus? Ne bėda visvien kas moka kirpti ar turi savo kirpėja sutvarkys šukuosenas. Maisto atveju nėra jokių problemų, nes šiuolaikinės technologijos pristato maistą į namus. O dėl tarpmiestinių autobusų aš vistiek retai jais naudojuosi, bet tam yra automobilis, elektriniai dviračiai, paspirtukai. Dabar taip pat galiu pasakyti, kad „Galimybės pasas“ neveikia tiek, kiek teko lankytis kavinėse / baruose. Buvau viduje ir lauke keliuose miestuose, visi gražiai įsileidžia, nes nori užsidirbti iš klientų. Tik mąstykite logiškai, kas nenori būti skiepytas prievartos, tikrai nebus. Būtų prievarta  iš namų ištemptu ir paskiepytu, bet, deja, to nebus, nes tai būtų rimtas teisių pažeidimas.

Nesu Antivakseris nei už nei prieš skiepijimą saugokite save ir mylėkite kitus.

taip, aš mastau taip pat, man problemų taip pat nėra ,bet pvz panele mokos kolegijoj , aš dirbu vairuoju, kaip dabar jai nesiskiepijus nuvykti į tą kolegija, tai arba turiu eiti iš darbo ir vežioti arba reiškias reikia eiti peškom. juokinga tiesiog kai žmonės palaiko tokia prievole, nors patys yra vakcinuoti ir jaučias 100% saugus tai kam išvis testi kažkokias diskusijas jei esi saugus, rūpinkis savim ir savo šeima ,o ne kitais žmonėmis , aš taip pat nesu prieš vakcina nei už vakcina, esu neutralus. man tik nepatinka šitas spaudimas iš valdžios , dirbu ant individualios veiklos moku kiekvienais metais PSD ir dabar man atims gydimą už tai ,kad aš nenoriu skiepytis, virš visko.

$_45.jpg

Prieš 1 valandą, OwnaGe parašė:

Gali pasakyt argumentus kuom vakcinacija ir ribojimai mažina sirgamumą ,jei skiepą gavę žmonės gali daryti visus šiuos dalykus , važiuoti transportu viešuojų , lankytis gydimo įstaigose , lankytis didelėse parduotuvese, nematau tame logikos jei ir vakcinuotas ir nevakcinuotas žmogus vis tiek nešioja virusą. O jei jau kalbant apie kitus tai kaip ir sakiau čia jų reikalas jei bijai susirgti , turi sveikatos sutrikimų tai ir skiepinkis , o kodėl turiu tai daryti aš? neatsakei į klausimą.

Mama mano persirgo korona turėjo simptomus aukšta temperatūra, pasiskiepijo patyrė tuos pačius simptomus + berimą, iš dalies patyrė tai du kartus. Visgi be prasmiška su kalbėti šia tema , nes pasakai vieną , jūs kalbat apie kitą , aš suprantu ,kad galiu susirgti, patirti simptomus ,bet čia mano reikalas , čia mano gyvenimas ir mano sveikata, neturėtu tau rūpėt ar aš sirgsiu ar ne, tai visgi kam versti skiepintis per prievarta?

Jei rašytum nepaveiktas emocijų ir būtum skaitęs visą temą tai būtum pastebėjęs, kad atsakiau į tavo klausimą jau prieš tau jį užduodant. Pasikartosiu, vakcina susilpnina viruso plitimą, todėl pasiskiepijęs sumažini riziką užkrėsti kitus. Pridėsiu ir šaltinį, kurį taip pat buvau pateikęs: https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/variants/delta-variant.html

prieš 1 valandą, OwnaGe parašė:

Patyrė simptomus, nes organizmas pradėjo gaminti antikūnius. Skirtumas tas, kad po persirgimo antikūniai išlieka daug trumpiau ir jie nėra tokie atsparūs atmainoms, kuomet skiepas sukuria daug didesnį atsparumą atmainoms.

Tavo gyvenimas, tavo sveikata, o kaip kiti? Dėl to, kad tu atsigulsi į ligoninę, atsiguls dar N tokių kaip tu, o eilėj už tavęs bus dar Y, kurie laukia savo vietos nors jie norėjo skiepytis, bet negalėjo. O tu užėmei jo vietą, nors galėjai skiepytis. Gal pradėkim kalbėt apie atsakomybę?

prieš 2 valandas(-ų), Zero Two parašė:

o tu bent jau zinai kas yra tie E? E{Kodas} yra tiesiog cheminiu junginiu replacementas, kuriuos deda i maista, kad lengviau butu atpazinti. Pvz. E101 yra Vitaminas B. O tavo pavyzdys E433, naudojamas vitaminuose, raugintuose agurkuose... O ne, vitaminai turi E!!!

Kodėl niekas nenori prisiimti atsakomybės už tą marmalą suleistą? Nes niekas nėra tikras, kad viskas bus gerai, nes tai yra eksperimentinė vakcina.

Dabar, Deimis parašė:

Kodėl niekas nenori prisiimti atsakomybės už tą marmalą suleistą? Nes niekas nėra tikras, kad viskas bus gerai, nes tai yra eksperimentinė vakcina.

:D Ji nėra eksperimentinė, praėjo visas fazes tyrimų pagal europinius standartus, kodėl ji greičiau buvo sukurta yra paaiškinta temoje.
O jūs vis tiek tą patį šūdą šnekat: vakcina eksperimentinė, nežinot kas bus po kažkiek metų, kaip taip greitai sukūrė ir dar keletas nesąmoningų argumentų, kurie jau visi yra paneigti 

11 minutes prieš, the.rsrytis parašė:

Marmalą? Eksperimentinė? Vakciną kūrė beveik 20 metų, apie ką tu vaikeli kalbi.

Iskur 20 tokius skaičius trauki matosi jus viską skeptiškai, kritikuojate, kas jums nepatinka, pvz vienas iš tokių temų svetainės dizaino kūrėjo darbai. Tai dabar ir jūs rašote mela apie vakcinas. Jie pradėjo gamybą, kai atsirado virusas. Kuriame jusu teiginyje proto bokšte vakcina kūrė 20 metų?

Dabar, Saulytis parašė:

Iskur 20 tokius skaičius trauki matosi jus viską skeptiškai, kritikuojate, kas jums nepatinka, pvz vienas iš tokių temų svetainės dizaino kūrėjo darbai. Tai dabar ir jūs rašote mela apie vakcinas. Jie pradėjo gamybą, kai atsirado virusas. Kuriame jusu teiginyje proto bokšte vakcina kūrė 20 metų?

Ne taip parašė, koronavirusas tyrinėjamas 20 metų.

16 minutes prieš, Saulytis parašė:

Beviltiška su jumis ginčytis, viskas, ką skaitėt, tai delfio straipsnius.

55 minutes prieš, EA777 parašė:

20metu kure covid vakcina? :D 

Nes COVID vakcina kurta tuo pačiu principu, kaip ir daugelis kitų - mRNA, adenovector ir t.t., o šie dalykai tyrinėjami jau daugiau negu 20 m. https://www.muhealth.org/our-stories/how-do-we-know-covid-19-vaccine-wont-have-long-term-side-effects. O ir taip pat, jau kaip ir ne kartą minėta, 30 tūkst., ar kiek, savanorių buta, prieš išleidžiant tą vakciną... Jomajo, jums duodami normalus faktai, jūs vis vieną šudą šnekat?

HP Omen 15

Ryzen 7 5800H @ 3.2GHz | 2x8GB DDR4 3200MHz | 512GB Samsung SSD + 1TB Sabrent SSD | NVIDIA GeForce RTX 3060 6GB 80W + 20W Dynamic Boost | Windows 11 Home 64bit + Arch Linux

Prieš 1 valandą, darrel. parašė:

Nes COVID vakcina kurta tuo pačiu principu, kaip ir daugelis kitų - mRNA, adenovector ir t.t., o šie dalykai tyrinėjami jau daugiau negu 20 m. https://www.muhealth.org/our-stories/how-do-we-know-covid-19-vaccine-wont-have-long-term-side-effects. O ir taip pat, jau kaip ir ne kartą minėta, 30 tūkst., ar kiek, savanorių buta, prieš išleidžiant tą vakciną... Jomajo, jums duodami normalus faktai, jūs vis vieną šudą šnekat?

Jausdamas, kad esate paskiepytas, ir rekomenduojate kitiems skiepytis siunčiant long term vakcinų principus.

Tai nėra gripo vakcina nuo gripo vakcinos komplikacijų, tokių kaip mirtis buna retas atvejis ne kaip dabar nuo COVID-19.

O vakciną „Covid-19“ net vokiečių prancūzų gydytojai yra sakę, kad tai nėra vakcina, per kurią dabar dauguma žmonių miršta žiniasklaidoje yra melas dabar.

Turiu įrodymų, kaip Lietuvoje merginai prasidėjo krešuliai kraujas iš nosies o dar kitam žmogui skiepijimo centrą, pradėjo drebėti, yra daug rimtų šalutinių poveikių, tik nematote jus, o tikite delfi, 15min aš jau seniai šitu žiniasklaidos neklausau, jei tu  @the.rsrytis nežinojai.

Nesiskiepija, nes pažeidžia žmogaus teises ir laisvę. O kur mano žmogaus teisė? Aš nenoriu kad aplink mane vaikščiotu visokie su kovaldo bacilom. Aš nepritariu tam, kad tik vakcinuotieji viešuoju transportu važinėtu ar panašiai, bet tai tuomet dėvėkit kaukes, pirštines, prisižiūrėkit sveikatą, tikrinkitės temperatūrą, plaukit rankas. Ir jums gerai, nes nereikia skiepytis, ir kiti ramesni bus, nes sėdėsit apsišarvavę. Jau dabar dėka antivaxxerių į pasaulš sugrįžo ligos, kurių vakcinų dėka buvom dešimtmečius atgal atsikratę. Tai nustokim aplamai valgyt sveikai, naudoti tam tikrus vaistus ir vitaminus, grįžkim į ooga-booga laikus ir gyvenkim max po 18-23 metus kaip neandertaliečiai. Nereikės nei vakcinuotis, nei kaukių dėvėt, nei triusikus muvėt. Geras bus gyvenimas, neapribota laisvė.

Kalbant apie šalutinį poveikį. Galvojau galą gausiu po skiepo nuo erkių prieš du berods metus, nu belekaip bloga buvo, realiai jaučiau kad galiu jau mautis baltas tapkes ir eit link kapinių. Tai ką dabar nuo erkių nebesiskiepyt? Būna visko pasitaiko, organizmas reaguoja labai įvairiai, būna užtenka stresinės situacijos ar labai didelio įspūdio, kad adrenalinas ar whatever the fuck ant tiek sujaukia viską, jog gali ir nualpt, šokas ištikt, širdis sustot ar dar ten kas. 

Žmonės miršta nuo paracetamolio perdozavimo. Žmonės miršta dėl aspirino sukeltų problemų. Žmonės miršta dėl nuskausminamųjų kaip ibuprofenas sukeltų problemų. Žmonės miršta net nuo paprasto sirupo nuo kosulio sukeltų problemų. 

Baisu ir liūdna kad žmonės miršta dėl komplikacijų sukeltų Covid vakcinomis, bet tai yra neišvengiama. 

(redaguota)
39 minutes prieš, Saulytis parašė:

Jausdamas, kad esate paskiepytas, ir rekomenduojate kitiems skiepytis siunčiant long term vakcinų principus.

Tai nėra gripo vakcina nuo gripo vakcinos komplikacijų, tokių kaip mirtis buna retas atvejis ne kaip dabar nuo COVID-19.

O vakciną „Covid-19“ net vokiečių prancūzų gydytojai yra sakę, kad tai nėra vakcina, per kurią dabar dauguma žmonių miršta žiniasklaidoje yra melas dabar.

Turiu įrodymų, kaip Lietuvoje merginai prasidėjo krešuliai kraujas iš nosies o dar kitam žmogui skiepijimo centrą, pradėjo drebėti, yra daug rimtų šalutinių poveikių, tik nematote jus, o tikite delfi, 15min aš jau seniai šitu žiniasklaidos neklausau, jei tu  @the.rsrytis nežinojai.

No shit, kad būna šalutinių poveikių, kiekvienai vakcinai tas galioja... Ir prašau, pateik nors vieną normalų straipsnį, o ne savo sukurtas išvadas.

HP Omen 15

1 minute prieš, darrel. parašė:

No shit, kad būna šalutinių poveikių, kiekvienai vakcinai tas galioja... Ir prašau, pateik nors vieną normalų straipsnį, o ne savo sukurtas išvadas.

Na, jei norite straipsnio, ne  žmonių nuotraukų ar vaizdo įrašų, prašome.

https://www.zerohedge.com/covid-19/new-side-effects-potentially-linked-mrna-vaccines-eu-warns

https://firmusmedicus.lt/synflorix-pneumokoko-pcv-vakcina-apzvalga-ir-salutiniai-poveikiai/

https://www.zerohedge.com/covid-19/90-patients-treated-experimental-israeli-covid-drug-discharged-within-5-days

(redaguota)
11 minutes prieš, Saulytis parašė:

Pats bent perskaitai ką duodi?

1. Net nėra patvirtinta, kad tie šalutiniai poveikiai yra susiję būtent su vakcinomis, kas straispsnyje ir parašyta. Ir šiaip, jau gal šimtą kartų jau sakyta - šalutiniai poveikiai su vakcinomis yra expected ir čia nieko naujo, prabūskit jomajo:

2. apskritai, nei puslapis neatrodo patikimas, nei ta vakcina yra susijusi su COVID, pirmą kartą girdžiu, kad išvis tokia vakcina būtų rekomenduojama COVID aukoms;

3. nelabai suprantu, ką šiuo straipsniu nori pasakyti, gal kažką praleidau, bet puiku, kad yra randama ir kitų būdų kovoti prieš COVID, kas taip pat turėtų būti obvious daugeliui žmonių, kad kovoti prieš tokį dalyką bus ieškoma ir kitų priemonių...

HP Omen 15

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 1362 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Prisijungti prie diskusijos

Palikti atsakymą galite iš karto, o užsiregistruoti vėliau. Jeigu jau turite paskyrą mūsų forume, Prisijunkite.

Svečias
Atsakyti šioje temoje...

×   Įklijuotas tekstas turi teksto formatavimą.   Pašalinti teksto formatavimą

Galimi tik 75 veidukai.

×   Nuoroda buvo automatiškai įterpta.   Įterpti nuorodą paprastai

×   Jūsų ankstesnis pranešimas buvo atkurtas.   Išvalyti redaktorių

×   Jūs negalite įkelti nuotraukas tiesiogiai.Įkelkite arba įdėkite nuotraukas iš URL.

• Šiame puslapyje naršo:   0 nariai

• Nėra registruotų narių peržiūrinčių šį forumą.

Skelbimai

• Sukurti naują...