Peršokti į turinį
  • ŽAIDIMAI
  • , ŽAIDIMAI
  • ŽAIDIMAI

  • Naujienos

    SuperGames rašomi straipsniai apie IT naujienas, žaidimus

    Epic Games CEO Timas Sweeney piktu el.laišku kreipėsi į Gabe'ą Newellą

    Šiuo metu "Valve" yra įsitraukusi į JAV antimonopolinį ieškinį prieš žaidimų kūrėją "Wolfire", kuris teigia, kad "Steam" platformos valdytojas naudojasi savo padėtimi, kad nesąžiningai išstumtų konkurentus ir kontroliuotų žaidimų kainas. "Valve" siekė, kad ieškinys būtų atmestas, tačiau 2022 m. gegužės mėn. teismas nusprendė, kad ieškinys gali būti nagrinėjamas toliau, atlikus tam tikrus pakeitimus, ir pradėjo atskleidimo etapą - pikantiškiausią teisinio proceso dalį, kurios metu, be kita ko, paviešinama daugybė vidinio susijusių bendrovių susirašinėjimo.
    Tarp šių dokumentų yra keletas pikantiškų "Epic" generalinio direktoriaus Timo Sweeney ir "Valve" generalinio direktoriaus Gabe'o Newell'o, COO Scott'o Lynch'o ir projekto vadovo Erik'o Johnson'o susirašinėjimų (pirmas juos pastebėjo Simon'as Carless'as iš "GameDiscoverCo"). Abiejų pokalbių kontekstas - parduotuvių kainodara ir komisiniai, kuriuos "Valve" ima už "Steam" pardavimus, o tai yra vienos mėgstamiausių Sweeney temų. Pirmąjį pasipiktinimą 2017 m. sukėlė būtent nutekintas komentaras iš "Steam" kūrėjų forumo, kuriame "Valve" atstovas Seanas Jenkinsas klaidingai teigė, kad "Steam" gali pradėti riboti kūrėjams teikiamus raktus.
    Sweeney rašo elektroninius laiškus Gabe'ui Newellui ir Scottui Lynchui ir iš pradžių išdėsto savo problemas su "Apple", o paskui pasakoja jiems apie artėjantį "Epic Games Store" paleidimą. Tai tiesioginis "Steam" konkurentas ir, reikia pripažinti, kad "Epic" pinigus įdėjo ten, kur Sweeney kalbėjo, ir pradėjo veiklą taikydama 12 % platformos mokestį. Sweeney nori, kad "Valve" į tai sureaguotų, daugiausia dėl to, kad tai sustiprintų "Epic" pozicijas prieš "Apple", tačiau akivaizdu, kad jis neturėjo daug įtikinėjimo meno pamokų:
    "Dabar jūs, asilai, sakote pasauliui, kad stipriesiems ir galingiesiems taikomos ypatingos sąlygos, o 30 proc. skirta mažiems žmonėms", - rašo Svynis. "Mūsų visų laukia ilgalaikis mūšis, jei "Apple" bandys išlaikyti savo monopolį ir 30 %, sudarinėdama užkulisinius susitarimus su didžiaisiais leidėjais, kad šie tylėtų. Kodėl nesuteikus VISIEMS kūrėjams geresnių sąlygų? Ar yra geresnis būdas greitai įtikinti "Apple", kad jų modelis dabar yra visiškai neperspektyvus?"
    Kitą dieną "Valve" atstovas Scottas Lynchas nusiunčia šį elektroninį laišką tiek Gabe'ui Newellui, tiek Erikui Johnsonui su vienos eilutės komentaru: "Tu supykęs, brolau?" (angl. you mad bro?).
    "Wolfire" ieškinys yra daug platesnis nei tik šie el. laiškai, o Carlessas kelia įdomų klausimą, kas tiksliai finansuoja mažesnę žaidimų bendrovę prieš "Valve". Tokio masto bylinėjimasis yra nepaprastai brangus, nors "Valve" turi dideles kišenes, neaišku, iš kur "Wolfire" gauna pinigų. Šiuo metu jie prašo teismo išspręsti ieškinį kaip grupės ieškinį ir dar kartą išdėstė pagrindinius savo argumentus dėl kainų nustatymo, per kuriuos juokingai apšaukė "Epic Games Store" ("žaidimų leidėjai turi mažai paskatų siūlyti žaidimus EGS, o vartotojai turi mažai paskatų naudotis šia platforma").
     

    0
    98

    Sutriko socialinio tinklo „Facebook“ veikla

    „Facebook“ vartotojai antradienį, apie 17.30 valandą Lietuvos laiku, susidūrė su problemomis – dalis bandydami pasinaudoti socialiniu tinklu pastebėjo, kad nuo socialinio tinklo yra atjungti.
    Downdetector.com tinklalapyje, fiksuojančiame „Facebook“ nesklandumus, matoma, kad sparčiai daugėja pranešimų dėl šio socialinio tinklo – per kelias minutes sulaukta apie 44,5 tūkst. pranešimų. Norėdami nueiti į savo „Facebook“ paskyrą, vartotojai pastebėjo, kad nuo socialinio tinklo yra atjungti. Prisijungti nepavyko ir pasikeitus slaptažodį. Su nesklandumais susiduria ne tik Lietuvos, bet ir JAV bei kitų šalių vartotojai. Neveikia tiek tinklalapis, tiek ir „Messenger“ programėlė. Vartotojai negali prisijungti ir prie „Instagram“ socialinio tinklo.

     
    Downdetector.com tinklalapyje, fiksuojančiame „Facebook“ nesklandumus, matoma, kad sparčiai daugėja pranešimų dėl šio socialinio tinklo – per kelias minutes sulaukta apie 44,5 tūkst. pranešimų. Norėdami nueiti į savo „Facebook“ paskyrą, vartotojai pastebėjo, kad nuo socialinio tinklo yra atjungti. Prisijungti nepavyko ir pasikeitus slaptažodį. Su nesklandumais susiduria ne tik Lietuvos, bet ir JAV bei kitų šalių vartotojai. Neveikia tiek tinklalapis, tiek ir „Messenger“ programėlė. Vartotojai negali prisijungti ir prie „Instagram“ socialinio tinklo.

    Skaitykite daugiau: https://www.15min.lt/verslas/naujiena/mokslas-it/facebook-vartotojai-susidure-su-problemomis-negali-prisijungti-1290-2202974?utm_medium=copied

    Paaiškėjo Esporto „UEFA eEURO 2024” grupės

    Prieš „UEFA eEURO 2024” turnyrą, kuri numatyta kovo 16 dieną, UEFA atstovai suorganizavo grupių burtų traukimo ceremoniją, kurios metu nacionalinės esporto rinktinės buvo suskirstytos į grupes, kuriose šiame etape UEFA narės rungtyniaus virtualiame futbole.
    Ištraukus burtus paaiškėjo, kad Lietuva pateko į E grupę. Šioje grupėje mūsų šaliai teks susirungti su šiomis komandomis:
    Portugalija, Rumunija, Slovakija, Norvegija, Islandija, Armėnija. Po grupių etapo paaiškės stipriausios komandos, galinčios tęsti kovą dėl turnyro titulo.
    UEFA eEURO 2024 yra unikalus ir inovatyvus turnyras, kuris suteikia galimybę Europos šalims varžytis ne tik tradiciniame, bet ir virtualiame futbole.
    Lietuvos esporto rinktinei atstovaus Titas Petraitis ir atsarginis žaidėjas Ainoras Baniulis.

    0
    147

    Kiniečių internetinės parduotuvės: Temu ar Aliexpress?

    Kinijos internetinės parduotuvės tapo neatsiejama daugelio vartotojų gyvenimo dalimi, siūlydamos platų prekių asortimentą už pasiekiamas kainas. Dvi iš populiariausių tokių platformų yra Tema ir Aliexpress. Kadangi gan plati tema apie Temu Lietuvos parduotuvę aprašė mūsų narys temoje žemiau.
    Norėtume sužinoti kokias pagrindines kinietiškų prekių elektronines parduotuves naudojate? Galbūt tai nėra vien tik Temu ar Aliexpress, bet panašų asortimentą turi ir kitos parduotuvės bei nekyla problemų su siuntimais į Lietuvą.
     

    6
    563

    Reta "Team Fortress 2" kepurė "The Crone's Dome" parduodama už rekordinę sumą

    Šią savaitę įvyko brangiausia prekyba kepurėmis "Team Fortress 2" istorijoje: vienas žaidėjas iškeitė daugiau nei 10 000 žaidimo dėžių raktų (maždaug po 1,80 JAV dolerio) vertės prekes į neįprastą "Arcana Crone's Dome" kepurę, kuri dėl savo savybių yra vienintelė egzistuojanti. Iš esmės tai raganos skrybėlė su tam tikrais Helovino efektais, o prekybą pirmasis pastebėjo PyroJoe portale X (buvęs "Twitter"), kuris pavadino ją "didžiausia vienintele neįprasta TF2 skrybėlės prekyba" žaidimo istorijoje.
    Skrybėlių mėgėjas yra žaidėjas Gummy iš Singapūro, kuris apsikeitė įvairiais daiktais (įskaitant mažesnį Crone's Dome), kurių vertė buvo maždaug 10 000 raktų, kai jie buvo imami kaip visuma. PyroJoe sakė PCG, kad dabar tai yra brangiausias kepurės sandoris TF2 istorijoje, nors apskritai tai nėra didžiausias sandoris.
    "Tai maždaug 18 000 JAV dolerių atitikmuo, raktus įkainojus 1,80 JAV dolerio, o tai yra standartinė trečiųjų šalių prekyviečių, tokių kaip Marketplace.tf, kaina", - sakė PyroJoe. "Tai taip pat yra brangiausias kepurių pardavimas per visą istoriją dabar! Yra buvę ir kitų brangesnių sandorių, bet paprastai jie buvo sudaryti dėl įvairių daiktų (daiktų, kuriuos galima dėvėti PRIEŠ kepures, kad galėtumėte derinti efektus)."

    Bet kuriuo atveju tai yra didžiulis skrybėlės vertės šuolis, o PyroJoe negali patikėti skaičiais. "Paskutinį kartą [ši kepurė] buvo parduota už 2900 raktų, o tai tuo metu taip pat buvo beprotiška", - sakė PyroJoe. "Akivaizdu, kad tai yra maždaug 3/10 to, kiek ji verta dabar." Jis taip pat mano, kad ji neturėjo pasiekti daugiau nei 8000-9000 raktų, o tai būtų buvęs santykinis šnipštas už maždaug 14000-16000 JAV dolerių vertės kepurę.
    Didelis klausimas, kodėl ji tokia vertinga. Kainą lemia retumas retume. "Tai neįprastas [Krono kupolo] variantas, o tai reiškia, kad jis turi papildomą efektą", - sako PyroJoe (kurio "YouTube" kanalas yra absoliutus su TF2 susijusio turinio lobynas). "Arcana" efektas buvo išleistas dar 2013 m. ir išpakuotas tik 2013 m. Helovino laikotarpiu. Taigi jo buvimas ant "Crone's Dome" kepurės iš esmės reiškia, kad jis yra vienintelis toks ir daugiau niekada nebus išpakuotas, nes yra toks senas, geidžiamas efektas."
     

    0
    440

    GTA V žaidimų serveriai Lietuvoje

    Ilgametis žaidimų portalo SuperGames narys @Ridas sukūrė aktualią temą GTA V žaidėjams apie šiuo metu populiariausius GTA V serverius Lietuvoje, informacija forumo temoje žemiau.
    Grand Theft Auto V (GTA V arba GTA 5) – atvirojo pasaulio, veiksmo-nuotykių kompiuterinis žaidimas, sukurtas studijos „Rockstar North“ ir 2013 m. rugsėjo 17 d. išleistas žaidimų studijos „Rockstar Games“. 
    Pasak leidėjo, per pardavimų debiuto savaitę žaidimas surinko 1 mlrd. JAV dolerių pajamų ir 2018 m. duomenimis – daugiau nei 6 mlrd. JAV dolerių pajamų tapdamas finansiškai sėkmingiausiu pramogų verslo produktu.
    Apie GTA V žaidimą
    Tai veiksmo-nuotykių atvirojo pasaulio žanro kompiuterinis žaidimas. „Grand Theft Auto V“ yra pirmas visiškai naujas „GTA“ serijos žaidimas nuo 2008 metais pasirodžiusio „Grand Theft Auto IV“. „GTA V“ veiksmas sugrįžo į Los Santos miestą bei San Andreas apylinkes, paremtus Los Andželu, tačiau šį kartą miestas, bei visas žaidimo pasaulis yra daug didesnis bei detalesnis. Taip pat pirmą kartą „GTA“ žaidimų serijos istorijoje, naujoji dalis turi 3 pagrindinius veikėjus: Michael, Franklin ir Trevor. Žaidimo eigoje tenka žaisti su kiekvienu iš jų, o kai kurias misijas teks atlikti žaidžiant visais trimis.
    Žaidimo prologas
    Maiklas ir Trevoras – buvę seni bičiuliai ir bendradarbiai, prieš dešimt metų guldę galvas už vienas kito gyvybes ir per nesėkmingai įvyksiantį apiplėšimą išskiriami likimo valiai. Dėl prastai susiklosčiusios situacijos, Maiklas apsisprendžia melo pagalba viską mesti ir bėgti su šeima nuo savo draugų, o kartu ir nuo problemų.
    Praėjo visas amžius ir pagaliau atrodo viskas užsimiršo. Maiklas su šeima gyvena nuostabų gyvenimą savo viloje, bet dėl savo problematiškų santykių jis įklimpsta į bėdą, iš kurios nusprendžia gelbėtis pradėdamas tą, ką baigė prieš 10 metų, tuo pačiu įtraukdamas ir savo naująjį bičiulį Frankliną, kuris jau ilgą laiką ieško savo gyvenime pokyčių.
    Maiklas sugeba išklimpti ir dar kartą, bet jo nelaimei niekas nepraslysta pro jo, jau nebe bičiulio Trevoro, ausis. Dėka jo, visi vėl pasijus kaip praėjusiame dešimtmetyje.
    Plačiau apie žaidimą
    Žaidimo siužetinė linija visą istoriją labai įtempta. Tai šį žaidimą daro vienu iš geriausių serijos dalių.
    „Rockstar Games“ kurdami žaidimą didelį dėmesį atkreipė į orų permainas ir dangaus bei apšvietimo kokybę. „GTA V“ naudoja naujausias technologijas ir techninius sprendimus, todėl žaidėjai kiekvieną akimirką pamatys kažką naujo ir įspūdingo.
    Nemažiau dėmesio sulaukė ir pagrindinių personažų emocijų atkūrimas ir detalumas. „Rockstar Games“ prieš išleidimą minėjo, kad pagrindiniai veikėjai žaidime bus sudaryti iš daugiau poligonų, negu „GTA IV“, „GTA San Andreas“ ir likę serijos žaidimai sudėjus.
    GTA VI žaidimas
    Kompanija „Rockstar Games“ 2023 gruodžio mėnesį išleido naujausios perkamiausios „Grand Theft Auto“ (GTA) vaizdo žaidimų serijos dalies treilerį, taip užbaigdama ilgus metus trukusį laukimą. „GTA VI“ bus išleistas 2025 m., teigiama studijos „YouTube“ kanale paskelbtame treileryje, kurį kompanija pristatė anksčiau laiko.
     
     

    0
    626

    Kaip atpažinti sukčius ir apsimetėlius internete?

    Gavai Facebook’e žinutę iš draugo su prašymu paskolinti pinigų?
    Neskubėk pervedinėti!
    Pastaruoju metu socialiniuose tinkluose padaugėjo atvejų, kai iš pavogtų anketų sukčiai rašo draugams ir prašo paskolinti pinigų. Jeigu gavai tokį prašymą, visada pasitikrink ar tikrai rašo tavo draugas, paskambink jam ar parašyk trumpąją žinutę.
    Sukčiai niekada nenustoja ieškoti naujų būdų kaip mus apgauti. Būkime budrūs ir netapkime jų aukomis!

     


    0
    165

    Sukčiavimas internete - uždarbis žiūrint vaizdo turinį

    „Swedbank“ saugumo ekspertai perspėja, kad pastaruoju metu ėmė plisti naujas sukčiavimo būdas – per įvairias pokalbių programėles siunčiamose žinutėse siūloma užsidirbti, peržiūrėjus „Youtube“ vaizdo įrašus.
    „Atsitiktiniais numeriais žinutes siunčiantys sukčiai žada 2–5 eurų dydžio atlygį už „Youtube“ vaizdo įrašų žiūrėjimą ir patiktukų uždėjimą. Žinutės gavėjui sutikus, sukčiai nurodo peržiūrėti ir pamėgti 3–4 pavyzdinius vaizdo įrašus bei atsiųsti ekrano nuotraukas. Atsiuntus ekrano nuotraukas, sukčių aukoms iš tiesų visai netrukus sumokamos sumos už peržiūras. Tačiau tai – tik dar vienas sukčių kabliukas pasitikėjimui pelnyti“, – sako „Swedbank“ Aktyviosios kibernetinės saugos ir atakų imitavimo tarnybos vadovė Erika Vadapalė.
    „Swedbank“ atstovė pažymi, kad smulkūs mokėjimai už peržiūras bei patiktukus sukčių aukoms paprastai atliekami iš skirtingų fizinių asmenų sąskaitų.
    Vėliau į sukčiavimo schemą patekusiems gyventojams nurodoma parsisiųsti „Telegram“ susirašinėjimų ir pokalbių programėlę bei parašyti žinutę tam tikru vartotojo identifikaciniu numeriu. Sukčius prisistato kaip išmokas tvarkantis vadybininkas, ir taip sukuriamas pamatas tolesniems veiksmams, kurie veda gyventojus prie nuostolių.
    „Uždarbiavimo galimybe patikėjusio vartotojo tuomet paprašoma susimokėti narystės mokestį tam, kad taptų prieinamos kito lygio geriau apmokamos užduotys. Tokio mokesčio suma gali siekti 1–5 tūkst. eurų. Jeigu sukčiavimo auka sumoka nurodytą mokestį, sukčiai paprasčiausiai nustoja jam atsakinėti arba jį užblokuoja susirašinėjimų platformoje“, – liūdną baigtį patekus į tokią schemą nupasakoja E. Vadapalė.
    Tiesa, kartais, kaip pažymi „Swedbank“ Aktyviosios kibernetinės saugos ir atakų imitavimo tarnybos vadovė, sukčiai gali paprašyti susimokėti papilomai ir stengtis išvilioti kuo didesnę sumą, motyvuodami, kad užduotis buvo atlikta neteisingai ar viena iš skirtų užduočių buvo neįgyvendinta.
    „Į žinutes su uždarbio ar kitu praturtėjimo pasiūlymu iš nežinomo numerio visuomet reikėtų žiūrėti su didžiule atsarga – patikimi darbo pasiūlymai tokia forma nepateikiami. Visgi, jei tokiose žinutėse esama aktyvios nuorodos, jokiu būdu nereikėtų jos spausti, mat tokiose nuorodose neretai gali būti virusų, kuriais siekiama užvaldyti įrenginį ar pasisavinti asmeninius duomenis“, – sako „Swedbank“ ekspertė.
    Kaip pastebi E. Vadapalė, ieškodami būdų praturtėti gyventojai patiki ir iš nepatikimų šaltinių gaunamais investavimo pasiūlymais. Vien dėl šio sukčiavimo būdo per 11 praėjusių metų mėnesių „Swedbank“ pradėjo daugiau nei 900 tyrimų, o bendra klientų nuostolių suma sudarė beveik 890 tūkst. eurų. Nuostolių suma būtų buvusi kur kas didesnė, tačiau bankui pavyko gyventojams išsaugoti beveik 600 tūkst. eurų.
    Iš viso per 11 praėjusių metų mėnesių „Swedbank“ pradėjo beveik 6 tūkst. tyrimų dėl sukčiavimo atvejų, o bendra gyventojų ir įmonių nuostolių suma sudarė daugiau kaip 2,8 mln. eurų. Banko sustabdyti nuostoliai per minimą laikotarpį klientų nuostolius viršijo beveik du kartus ir siekė 5,4 mln. eurų.

    0
    241

    Paskelbtas šauktinių sąrašas 2024

    Lietuvos kariuomenė skelbia 2024 m. šauktinių sąrašą. Į jį šiemet įtraukta per 27 tūkst. 18–23 metų jaunuolių. Iš viso šiemet į tarnybą pašaukti planuojama 3845 jaunuolius, dar 210 aukštųjų mokyklų studentų ar absolventų tarnybą galės atlikti Jaunųjų karininkų vadų mokymuose (JKVM), skelbia Lietuvos kariuomenė. Savo vietą sąraše šaukiamo amžiaus vaikinai gali pasitikrinti internetiniame puslapyje sauktiniai.karys.lt
    Plačiau ir diskusijos
     

    1
    368

    LT ID - sukurtas nemokamas elektroninis parašas ir spaudas

    Neseniai atsirado nauja paslauga pavadinimu LT ID, jinai yra alternatyva m-parašui už kurį tenka mokėti norint naudotis, tuo tarpu LT ID paslauga elektroninio parašo ir elektroninio spaudo yra visiškai nemokama.

    Gaila, bet jeigu neturite mobilaus parašo, jums reikės eiti į Registrų Centrą, čia lygiai identiškai kaip su Smart ID.
    Kaip veikia LT ID?
    Atsisiųskite programėlę LT ID Susiekite įrenginį su paskyra Pradėkite naudotis Paslaugos svetainė: https://ltid.lt/
    Nors LT ID yra beta stadijoje, bet visi yra kviečiami ja išbandyti ir radus kokias nors spragas pranešti el.laišku į [email protected].

    Pirmuoju kibersportininku milijonieriumi tapo 22 metų vaikinas

    Helvijas Saukantas, pseudonimu broky, tapo pirmu Latvijos kibersportininku, per savo karjerą uždirbusius daugiau nei milijoną JAV dolerių. 120 22 m. H. Saukantas per savo karjerą uždirbo 1 017 832,41 JAV dolerį ir užėmė 164-ą vietą daugiausiai uždirbančių pasaulio kibersportininkų sąraše. Kibersporto srityje mažiausiai vieną milijoną uždirbo 167 žmonės visame pasaulyje. Per pastarąjį mėnesį H. Saukantas papildė savo piniginę 67 tūkst. JAV dolerių (43-ia vieta pasaulyje), o per tris mėnesius jis uždirbo 192 tūkst. JAV dolerių (18-a vieta pasaulyje).
    H. Saukantas yra profesionalios komandos „FaZe Clan“ narys ir žaidžia daugiausiai „Counter Strike 2“ (CS2). Komanda „FaZe“ nepraleido nė vieno finalo CS2 aukščiausiojo lygio turnyruose, laimėjo tris iš penkių finalų. Neseniai „FaZe“ užėmė antrą vietą HLTV (hltv.org) reitinge, pirmą vietą užėmė „Vitality“ – komanda, kuriai jie pralaimėjo dviejuose pastaruosiuose finaluose. Latvija užima tik 55-ą vietą daugiausiai uždirbančių žaidėjų reitinge: 325 žaidėjai iš viso uždirbo 2 711 436,05 JAV dolerius. Antras pagal uždirbtas pajamas Latvijoje – Andrejus Piratovas (merstachhh), jis uždirbo 463 931,79 JAV dolerį, žaisdamas „Fortnite“. Trečią vietą užėmė CS2 žaidėjas – Marekas Galinskis (YEKINDAR), jis uždirbo 427 489,57 JAV dolerius.

    Nemokamas Discord Nitro mėnesiui!

    Discord sugalvojo padalinti šventinių dovanų ir turite puikią galimybę gauti nemokamą Discord Nitro mėnesiui!
    Kas jį gali gauti?
    Ši "Nitro" akcija negalioja tiems kurie per pastaruosius 12 mėnesių turėjo aktyvią "Nitro" narystę.
    Kaip jį gauti?
    1. Nueinate į https://www.opera.com/gx/discord-nitro
    2. Puslapio apačioje rasite "Download Opera GX", parsisiunčiate jį ir instaliuojate.
    3. Atsidarykite naršyklę "Opera GX" ir nueinate į https://www.opera.com/gx/discord-nitro
    4. Spaudžiate ant "Claim Now!" ir atsiimate savo 1 mėnesio Discord Nitro prenumeratą.
    Kiek laiko galioja ši akcija?
    Ši akcija galioja iki 2024 m. birželio 17 d.
    Ar "Claim Now! mygtukas sugeneruoja vis naujas Discord Nitro prenumeratas?
    Taip, galite jį spaudinėti kiek norite ir jums jis sugeneruos vis nauja nuoroda su Discord Nitro prenumerata.
     
     

    5
    737

    Žaidimų kūrėjo CV: Sėkmingas kelias į žaidimų kūrimo sėkmę

    Norite įsilieti į dinamišką žaidimų kūrimo pasaulį, bet nežinote, kaip sukurti įtikinamą gyvenimo aprašymą, kuris išsiskirtų šioje konkurencingoje srityje? Įspūdingo žaidimų kūrėjo gyvenimo aprašymo kūrimas yra labai svarbus žingsnis siekiant atskleisti savo įgūdžius, patirtį ir aistrą žaidimų kūrimui. Šis išsamus vadovas padės jums sukurti išsiskiriantį ir potencialių darbdavių dėmesį patrauksiantį gyvenimo aprašymą.
    Žaidimų kūrėjo gyvenimo aprašymai
    Šiuolaikinėje žaidimų pramonėje gerai parengtas gyvenimo aprašymas yra jūsų vartai į galimybių užtikrinimą. Tai ne tik dokumentas, bet ir jūsų gebėjimų ir kūrybiškumo atspindys. Įspūdingo gyvenimo aprašymo parengimas - tai jūsų galimybė pristatyti save kaip kvalifikuotą specialistą, galintį prisidėti prie novatoriškų idėjų kūrimo komandoms.
    Išskirtinio gyvenimo aprašymo kūrimas
    Gyvenimo aprašymo struktūra
    Jūsų gyvenimo aprašymo struktūra yra labai svarbi siekiant patraukti įdarbintojų dėmesį. Aiškios struktūros skyrių, pavyzdžiui, kontaktinė informacija, išsami santrauka, įgūdžiai, patirtis, išsilavinimas ir projektai, struktūra užtikrina nuoseklią eigą ir lengvą skaitymą.
    Įgūdžių ir patirties pabrėžimas
    Pabrėžkite atitinkamus įgūdžius ir patirtį, susijusią su žaidimų kūrimu. Parodykite programavimo kalbų, žaidimų variklių, dizaino principų ir bet kokios ankstesnės patirties šioje srityje žinias. Jei įmanoma, nurodykite kiekybinius pasiekimus, kad įrodytumėte poveikį.
    Projektų ir portfelio pristatymas
    Jūsų portfelis - tai jūsų gebėjimų įrodymas. Išryškinkite asmeninius projektus, žaidimų kūrimą ar indėlį į jau sukurtus žaidimus. Vaizdinės priemonės, pavyzdžiui, ekrano nuotraukos arba nuorodos į žaidžiamas demonstracines versijas, gali gerokai padidinti jūsų gyvenimo aprašymo patrauklumą.
    Pagrindinės žaidimų kūrėjo gyvenimo aprašymo dalys
    Kontaktinė informacija ir antraštė
    Pasirūpinkite, kad jūsų kontaktinė informacija būtų matomoje vietoje. Nurodykite savo vardą ir pavardę, profesinį el. paštą, telefono numerį ir nuorodą į savo portfelį arba "LinkedIn" profilį.
    Santrauka arba tikslo formuluotė
    Parenkite glaustą, bet paveikią santrauką, kurioje būtų aprašyti jūsų įgūdžiai, patirtis ir karjeros siekiai žaidimų pramonėje. Pritaikykite ją konkrečiai darbo vietai, į kurią kandidatuojate.
    Įgūdžiai ir techninė kompetencija
    Išvardykite su žaidimų kūrimu susijusius techninius įgūdžius, įskaitant programavimo kalbas, programinę įrangą, žaidimų variklius ir bet kokias specializuotas žinias.
    Profesinė patirtis
    Išsamiai aprašykite savo atitinkamą darbo patirtį, stažuotes ar laisvai samdomų darbuotojų projektus. Daugiausia dėmesio skirkite pasiekimams, pareigoms ir indėliui, tiesiogiai susijusiam su žaidimų kūrimu.
    Išsilavinimas ir sertifikatai
    Pabrėžkite savo išsilavinimą, laipsnius, sertifikatus ir bet kokius specializuotus kursus, susijusius su žaidimų kūrimu.
    Projektai ir portfelis
    Skirkite skyrių savo portfolio pristatymui, pateikdami nuorodas į projektus, kurie rodo jūsų įgūdžius ir kūrybiškumą.
    Pritaikymas konkretiems vaidmenims ir įmonėms
    Pritaikykite savo gyvenimo aprašymą kiekvienai darbo paraiškai. Išnagrinėkite įmonę ir darbo vietą, kad suderintumėte savo įgūdžius ir patirtį su jos reikalavimais.
    Formatavimo ir dizaino patarimai
    Išlaikykite švarų, profesionalų ir vizualiai patrauklų dizainą. Naudokite įskaitomą šriftą, o turinį suskirstykite punktais ir antraštėmis, kad jį būtų lengviau nuskaityti.
    Optimizavimo įrankiai ir raktiniai žodžiai
    Įtraukite pramonei svarbius raktinius žodžius ir įrankius, kad optimizuotumėte savo gyvenimo aprašymą daugelio darbdavių naudojamoms pretendentų stebėjimo sistemoms (ATS).
    Prisistatymas internete
    Apsvarstykite galimybę susikurti internetinį portfelį arba asmeninę svetainę, kurioje išsamiai pristatytumėte savo darbą. Stiprus buvimas internete gali papildyti jūsų gyvenimo aprašymą ir palikti neišdildomą įspūdį.
    Norint parengti veiksmingą žaidimų kūrėjo CV, reikia atkreipti dėmesį į detales, pabrėžti savo unikalius įgūdžius, patirtį ir aistrą žaidimų kūrimui. Vadovaudamiesi šiomis strategijomis ir pritaikydami savo gyvenimo aprašymą taip, kad jis išsiskirtų iš kitų, galite nutiesti kelią į sėkmingą karjerą dinamiškame žaidimų kūrimo pasaulyje.

    • kesh
    0
    375

    Ilgai lauktas GTA 6 traileris!

    Nors buvo pranešta, kad GTA 6 traileris pasirodys šiandien 15 val. Lietuvos laiku, bet atsirado žmonių kurie nutarė jį paleakinti ankščiau ir Rockstar Games nutarė jį parodyti ankščiau laiko.
    GTA VI išleidimo metai yra 2025, bet tikslios datos dar kolkas niekur nėra nurodyta.
    Ar likote nustebinti pasirodžiusiu traileriu? ar buvo verta laukti 10 metų? Lauksime jūsų komentarų ir įspūdžių

    6
    1.3k

    Nemokami TikTok mokymai ir pamokos lietuviškai

    Vienas iš SuperGames.lt lankytojų pasidalino nemokama patyrusio TikTok vartotojo parašyta knyga, kurią siūlome perskaityti šioje forumo dalyje.
    Kodėl TikTok? 3 priežastys:
    Vaizdo turinys itin išpopuliarėjęs Nesudėtinga kurti turinį Didelis pasiekiamumas lyginant su kitais socialiniais tinklais  

    • kesh
    0
    712

    Ilgai lauktos naujienos: Rockstar Games oficialiai pranešė apie GTA 6

    Remiantis nauju "Bloomberg" pranešimu, apie "Grand Theft Auto 6" bus oficialiai paskelbta iki šios savaitės pabaigos, o treileris pasirodys gruodžio mėnesį. Pranešime cituojami "su Rockstar planais susipažinę žmonės".
    Jei tai pasitvirtins - o šaltinis toli gražu nekelia abejonių - tai reiškia, kad "oficialaus" GTA 6 anonso sulauksime praėjus beveik lygiai 12 metų po to, kai 2011 m. lapkričio 3 d. įvyko GTA 5 anonsas. Tai ilgas laiko tarpas, tačiau "Rockstar" patronuojančioji bendrovė "Take-Two" deda daug vilčių. "Viena vertus, tai turi būti kažkas, ko dar nematėte ir kita vertus, tai turi atspindėti jausmą, kurį mes jaučiame "Grand Theft Auto", - gegužę sakė "Take-Two" generalinis direktorius Straussas Zelnickas. "Tai didelis iššūkis komandai".
    Žinoma, toli gražu ne paslaptis, kad "Rockstar" dirba prie "GTA 6": praėjusiais metais įvyko vienas didžiausių visų laikų vaizdo žaidimų nutekinimų, atskleidęs daugybę filmuotos medžiagos ir detalių, kurios gali patekti į galutinį produktą, bet gali ir nepatekti. Įtariami įsilaužėliai rugpjūčio mėn. stojo prieš teismą ir laukia tolesnio nuosprendžio.
    Tikriausiai neatsitiktinai (lapkričio 8 d.) "Take-Two" pristatys 2024 finansinių metų antrojo ketvirčio finansinius rezultatus.

    4
    894

    „Facebook“ ir „Instagram“ prenumeratos be reklamos

    „Meta“ pirmadienį paskelbė, kad nuo kito mėnesio „Facebook“ ir „Instagram“ naudotojai Europoje galės nusipirkti prenumeratą, leisiančią naudotis šiais socialiniais tinklais be jokios reklamos.
    Įmonė teigė, kad Europos naudotojai galės užsiprenumeruoti paslaugą už 9,99 Eur per mėnesį internete arba 12,99 Eur „iOS“ ir „Android“ sistemose.
    Prenumerata bus pradėta platinti lapkričio mėnesį, „Meta“ siekiant laikytis, kaip ji teigia, besikeičiančių Europos reglamentavimo taisyklių.
    „Siekdami laikytis besikeičiančių Europos reglamentų, ES, EEE (Europos ekonominėje erdvėje) ir Šveicarijoje pristatome naują prenumeratos galimybę“, – sakoma pranešime.
    Šį sprendimą „Meta“ priėmė po to, kai įsigaliojo virtinė griežtesnių Europos Sąjungos taisyklių, įskaitant Bendrąjį duomenų apsaugos reglamentą (BDAR).
    ES taisyklės kelia grėsmę didelėms „Meta“ pajamoms iš reklamos, nes jų tikslas – užkirsti kelią vartotojų duomenų naudojimui negavus sutikimo.
    „Meta“ teigė, kad socialinių tinklų naudotojai ir toliau turės nemokamą prieigą prie platformų su reklama, tačiau paslaugą įsigijusių asmenų asmeninė informacija „nebus naudojama reklamai“.
    Prenumeratą galės įsigyti tik 18 metų ir vyresni asmenys.
    „Meta“ mano, kad šis žingsnis sumažins ES reguliavimo institucijų susirūpinimą dėl bendrovės duomenų rinkimo ir tikslinės reklamos.
    „Galimybė žmonėms įsigyti prenumeratą be reklamos suderina Europos reguliavimo institucijų reikalavimus, suteikia naudotojams pasirinkimo galimybę ir leidžia „Meta“ toliau teikti paslaugas visiems ES, EEE ir Šveicarijos gyventojams“, – teigiama pranešime.
    JAV technologijų bendrovė taip pat atkreipė dėmesį į Skaitmeninių rinkų aktą, pilnai įsigaliosiantį kitąmet.
    Tokie technologijų gigantai kaip „Meta“ jau turi laikytis griežtesnių taisyklių pagal Skaitmeninių paslaugų aktą, kuriuo reikalaujama griežčiau kontroliuoti turinį internete.
    „Gerbiame šių besikeičiančių Europos reglamentų dvasią ir tikslą ir esame pasiryžę jų laikytis“, – teigė „Meta“.
    Šaltinis BNS

    0
    435

    4 Įdomios Savaitgalio Skrydžio Kryptys

    Jei norite savo laiką praleisti neįprastai ir atrasti gražiausias vietas Europoje, tai yra teisingas kelias. Šiame straipsnyje pristatysime jums net 4 potencialias skrydžių kryptis, kurios puikiai tinka savaitgalio (2-4 dienų) kelionei!
    Gdanskas – Baltijos Paplūdimų Grožis
    Gdanskas, Lenkijos miestas šalia Baltijos jūros, yra puikus pasirinkimas savaitgalio kelionei. Tai miestas, kuriame gausu istorinių lankytinų vietų ir nuostabių paplūdimių. Vilnius - Gdanskas skrydis suteiks jums galimybę greitai pasiekti šį grožį.
    Gdansko senamiestis - tai puikus pasivaikščiojimo objektas su senovinėmis architektūrinėmis detalemis ir jūrų uostu, kuriame galėsite ragauti šviežią jūros maistą. Netoli miesto yra ir kitos lankytinos vietos, tokių kaip Sopot su žymiais Baltijos jūros kurortais. Gdanskas tikrai nusipelno dėmesio savaitgalio kelionei.
    Amsterdamas – Atvykus Jausitės Kaip Nekeliantis
    Nyderlandų sostinė Amsterdamas žavi ne tik tiesiogiai, bet ir per nuotraukas. Šis miestas, įsikūręs tarp kanalų, turi beveik magišką patrauklumą. Gaukite pasižvalgyti senamiesčio gatvėmis, lankytinos vietos yra kupinos istorijos. Nors mieste yra ir daug modernios kultūros, įspūdingiausios vietos yra tos, kurios slepia istorinę praeitį.
    Lankydami Amsterdame būtinai susipažinkite su vietiniu sūrio gamybos procesu, apsilankykite Rijksmuseum ir pereikite per žydų kvartalą - senovinę dalį miesto, nuo kurio atsiveria kvapą gniaužianti panorama. Smagu tai, kad Amsterdamą supa nuostabi gamta.
    Paryžius – Kai Norisi Romantikos
    Prancūzijos sostinė Paryžius yra tikras romantiškumo ir grožio šaltinis. Gražios gatvės, kultūriniai paminklai ir puikūs restoranai yra nepriklausomai prieinami. Paryžius siūlo nepamirštamas savaitgalio kelionės galimybes tiems, kurie ieško puikaus derinio tarp kultūros, mados ir pramogų.
    Pusryčiai pas mus, obuolių pyragas pertraukiant, ir viena diena skirta pasivaikščiojimui po Senosios miesto dalį. Paryžius taip pat garsus dėl savo išskirtinės virtuvės, tad pasirinkite vieną iš jaukių kavinių ir pamėginkite vieną iš geriausių pasaulyje keptų brioselių.
    Stokholmas – Švedijos Širdis
    Švedijos sostinė Stokholmas tikrai nusipelno dėmesio. Tai miestas, kuriame beveik kiekvienas kampelis atrodo it kažkas iš pasakos. Stokholmas yra išsidėstęs salų archipele, siūlo galimybę atrasti kažką ypatingo.
    Karališkosios Drotningholmo pilys ir senovinės gamtos rezervatai yra labiausiai pastebimos lankytinos vietos. Stokholme taip pat galite išbandyti vietinės virtuvės patiekalus, keliaukite kanalais ir apsilankykite Gamla Stan - senosios miesto dalis, kurioje atsiveria nuostabios panoramos.
    Išleiskite įdomią savaitgalio kelionę, patirkite įkvepiančius nuotykius ir sukurkite nepakartojamas prisiminimas apie šiuos nuostabius kelionių tikslus.
     

    4
    342

    25 asmenys nubausti už filmų atsisiuntimą iš linkomanija.net

    2023 m. spalio 25 d. Lietuvos radijo ir televizijos komisija (toliau – LRTK) priėmė sprendimą skirti pinigines baudas 25 asmenims neteisėtai atsisiuntusiems ir platinusiems filmus iš autorių teises pažeidžiančios interneto svetainės linkomanija.net.
    Atlikusi stebėseną LRTK nustatė, kad iš jiems priklausančių IP adresų be autorių teisių sutikimo interneto svetainėje linkomanija.net buvo neteisėtai atgaminti ir viešai paskelbti autorių teisių saugomi audiovizualiniai kūriniai – filmai „Tu mano Deimantas“, „Hypnotic“ ir „Paradas“. Šių filmų autorių turtinių teisių turėtojai yra MB „Maobori production“, UAB „ACME Film“ bei MB „Po mokyklos“.
    Pažeidėjams skirta bauda – 140 eurų.  Nustatytą  baudą jie privalės sumokėti į vieną iš Valstybinės mokesčių inspekcijos surenkamųjų sąskaitų.
    LRTK primena, kad 2023 m. liepos 1 d. įsigaliojo Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso (toliau – ANK) pakeitimai, pagal kuriuos LRTK yra suteikti įgaliojimai ginti autorių teises ir gretutines teises taikant administracinę atsakomybę. Pagal ANK 122 straipsnio 1 dalį, neteisėtas autorių teisių ar gretutinių teisių objekto arba jų dalies viešas atlikimas, atgaminimas, viešas paskelbimas, įskaitant padarymą viešai prieinamo kompiuterių tinklais (internete) arba kitoks panaudojimas bet kokiais būdais ir priemonėmis nekomerciniais tikslais, užtraukia baudą nuo dviejų šimtų aštuoniasdešimt iki šešių šimtų eurų. Pakartotinai nustačius tokius pažeidimus, gali būti skirta bauda nuo šešių šimtų iki aštuonių šimtų penkiasdešimt eurų.
    Primename jog prieš kurį laiką įspėjome jog nereikėtų siųstis būtent šių filmų iš linkomanija.net.

    1
    913

    Žaidime NBA 2K24 krepšininkas uostė miltelius (video)

    Kompiuterinis žaidimas NBA 2K yra vienas populiariausių visame pasaulyje.
    Vis dėlto kai kurie krepšinio gerbėjai teigia, kad programuotojų kūrinys kasmet vis „pramuša dugną“.
    Naujausias „nesupratimas“ privertė nusišypsoti net ir didžiausius rimtuolius – užfiksuota kaip prieš NBA rungtynes Majamio „Heat“  krepšininkas uosto ant sekretoriato stalo esančius miltelius.

    1
    276

    Draudžiama parduoti kaitinamojo tabako gaminius su kvapais ir skoniais

    Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamentas primena, kad šiandien, pirmadienį įsigalioja naujas prekybos kaitinamojo tabako gaminiais su pridėtiniais skoniais ir kvapais reglamentavimas.
    Nuo spalio 23 d. prekyba tokiais gaminiais bus draudžiama. Didinant visuomenės informuotumą apie tabako gaminių vartojimo daromą žalą žmonių sveikatai, taip pat socialinę ir ekonominę žalą valstybei gamintojai įpareigoti pakeisti kaitinamojo tabako gaminių ženklinimą. Ant kiekvieno pakelio bus pateikiami informaciniai pranešimai bei įspėjimai apie kaitinamojo tabako galimą žalą sveikatai.
    Departamentas tikisi, kad ūkio subjektai tinkamai pasiruošė pokyčiams, elgsis atsakingai ir laikysis galiojančių teisės aktų.
    Draudimas prekiauti kaitinamojo tabako gaminiais su pridėtiniais skoniais ir kvapais bus taikomas visose Europos Sąjungos šalyse narėse.

    6
    513

    Kaip (ne)nusipirkti netikrus Airpods Pro 2

    Senai jau forume kūriau kokias nors temas arba rašiau straipsnius, bet galvoju jog reikia informuoti tiek forumo ir tiek ne forumo narius apie dabartinius "trendus" ir kaip nebūti apgautam. Galbūt jau daugelis žinote apie tai jog jeigu yra kokia nors brangi prekė ir jos nevisi gali įpirkti, dažniausiai atsiranda tie kurie sukurs tos prekės pigesnį variantą arba dar kitaip vadinama kopija. Kopijos šiais laikais dažniausiai būna vos ne 1:1 , sunku tiek iš įpakavimo prekės ir tiek pačia prekę čiupinėjant atskirti jog tai yra kopija. Bet jeigu žinai ko ir kur ieškoti, tai lengvai gali atskirti kur kopija, o kur originalas.
    Nevarginsiu jūsų ir eisiu prie esmės. Pastaraisiais mėnesiais atsirado daug Apple produktų kopijų pardavinėtojų, galbūt tame nieko ir nebūtų blogo jeigu jie tų produktų nepardavinėtų tvirtindami, kad tie produktai yra originalūs. Aš suprantu, kad produktų kopijos vyraus visais laikais, bet manau pardavėjas turėtų aiškiai apie tai informuoti, o ne bandyti pirkėjui visais būdais įrodyti jog jis perka tikrai tikrai originalu Apple produktą. Reikia suprasti, kad šiame versle vyrauja dideli pinigai, jeigu kopijų pardavėjas įdeda užtektinai pastangų, jisai per trumpą laiką gali uždirbti nemažas sumas pinigų iš tokių apgaulių. Dar norėčiau paminėti tai, kad dauguma tų pardavėjų yra nepilnamečiai!
    Kopijų pardavėjai

    Viena populiariausių šių kopijų pardavinėtojų platformų yra TikTok. Šioje platformoje lengva išpopuliarėti sukūrus trumpą video kuris lengvai pritraukia žiūrovų dėmesį. Šiuo atveju jie reklamuoja savo kopijas ir kaip galima iš jų užsidirbti įdedant minimalias pastangas. Pirmas kopijų pardavėjas kurį teko man pamatyti per TikTok buvo justaszid , jisai turėjo nemažai įkeltų TikTok video kuriose reklamavo savo Discord serverį kuriame galima nusipirkti iš jo Apple produktų kopijų ir jas perparduoti per tokias platformas kaip Vinted, Eneba, Skelbiu.lt. Pirmuose savo TikTok buvo įkėlęs net kaip Apple produktų kopijas dovanojo savo šeimos nariams. Dar buvo video kaip jisai iš mašinos filmuoja kaip vyksta Apple produktų kopijų pardavinėjimas, atvažiavo pirkėjas Apple Airpods Pro 2 ausinių nusipirkti ir net tikrino ausinių svorį, bet galiausiai patikėjo, kad jos "originalios" ir davė pinigus. Kitas kopijų perpardavinėtojas yra Resell Lithuania. Jis turi irgi TikTok paskyrą ir Discord serverį kuriame viskas identiškai kaip ir pas Justą. Abudu perpardavinėtojai turi tikrai nemažą kiekį narių. Viename apie 1,2 tūkst narių, kitame apie 2 tūkst. narių. Bet tie kuriuos išvardinau yra lašas jūroje, nes pastaruoju metu pradėjo nauji dygti kaip grybai po lietaus ir sunku sugaudyti bei surinkti visą informaciją apie kiekvieną.
    Kaip žinoti, kur originalus Airpods Pro 2 , o kur kopija?

    Neištreniruotai akiai visada bus sunku atskirti, kur originalus Apple produktas, o kur netikra jo kopija. Bet jeigu žinai kopijos ir originalumo atskyrimo būdus, tai nekils tada abejonių, kur originalas, o kur pigi kopija.
    Dėžutės kokybės patikrinimas - nors daugumai tai nuskambės kvailai, bet jeigu teko praeityje pirkti Apple produktų ir turėti jų dėžutes, tai maždaug žinote kokios kokybės galima tikėtis. Reikėtų atkreipti dėmesį į šriftą, teksto lygiavimą , spalvas, teksto kokybę, pačios dėžutes kokybę, nes jinai tikrai būna prastesnės kokybės. O jeigu dar turite originalių ausinių dėžutę arba jūsų pažįstamas turi, tai tiesiog vienas prie vieno galite patikrinti. Garantijos nebuvimas - didžiausias kopijų minusas yra tas, kad juos išpakavus ir įjungus per nustatymus nerodys, kad jie turi Apple garantija. Čia yra vienas iš lengviausių būdų kaip atskirti, kur kopija, o kur originalas. Bet didžioji dalį pardavėjų neleis išpakuoti vietoje jų ir įjungti norint patikrinti, ar yra garantija, ar ne. Originaliems AirPods Pro 2 yra suteikiama metų laiko kuri prasideda nuo jų pirmo įjungimo. Nešimas į Ideal saloną - dauguma Apple kopijų pardavėjų bijo šito labiausiai, jeigu prieš perkant parašysite, ar galima būtų nueiti į Ideal saloną, kad patikrinti jog perkami AirPods Pro 2 originalūs. Tai galimai nesulauksite iš pardavėjo atsakymo arba būsite paliktas ant seen. Tai vienas iš efektyviausių būdų ir lengviausių norint atskirti kur originalios ausinės, o kur jų kopijos. Ideal yra autorizuotas "Apple" atstovas Lietuvoje. Ideal salonus galite rasti Kaune, Vilniuje, Klaipėdoje ir Šiauliuose. Salonų adresai yra jų svetainei ideal.lt. Funkcijų neveikimas - ant kopijų tokia funkcija kaip (Active Noise Cancellation) neveikia, nors ir per pati telefoną rodys, kad jos egzistuoja ir galima įjungti, įjungus jas nebus jokio skirtumo ir girdėsite vistiek triukšmą. Įtartinas skelbimas - dauguma kopijų pardavinėtojų slepia savo tapatybę ir nepasitvirtina jos per skelbiu.lt, be nepatvirtintos tapatybės dar galima atkreipti dėmesį į paskyros sukūrimo data, dažniausiai būna jos naujai sukurtos. Taip pat, reikėtų atkreipti į skelbimo aprašymą, dauguma jų būna neunikalus ir kartojasi, kaip pavyzdys "gavau dovanų, nenoriu" , "nepatiko" , "gavau dovanų, bet nenaudoju iPhone" . Be vis šito, dauguma pardavėjų neduos jums savo banko sąskaitos ir prašys susitikti gyvai.  Suklastotos sąskaitos faktūros - nors dauguma pagalvosite, kad sąskaitų faktūrų klastojimas yra nusikaltimas. Bet kopijų pardavinėtojams tai yra nesvarbu. Dažniausiai klastojamas yra skytech.lt , varle.lt , ideal.lt sąskaitos faktūros. Iš kur žinoti, kad sąskaita faktūra tikra arba netikra? Tiesiog paskambinkite į parduotuve ir patikrinkite sąskaitos faktūros tikrumą pateikdami jos duomenis, jeigu ir kas nors sutaps, didelis šansas, kad didžioji dalis duomenų yra netikri ir pasakys, kad sąskaita faktūra yra suklastota. Sunkiausia yra su užsienio parduotuvių sąskaitų faktūrų tikrinimu, patarčiau tiesiog vengti tokių, nes suklastoti Amazon.de arba Amazon.com invoice yra kelių minučių darbas. Čia yra maža dalis būdų kaip atskirti kur kopijos ir kur originalūs AirPods Pro 2. Nors šiuos būdus rašiau dedikuodamas AirPods Pro 2 ausinėms, bet galima juos panaudoti ir kitiems Apple produktams.
    Kaip galima prisidėti prie šio verslo žlugimo?
    Pradžiai norėčiau paprašyti, kad reportintumėte tuos TikTok video ir paskyras. Nors TikTok po kurio laiko pats pašalina jų paskyras, bet reportinant tai įvyksta greičiau. Jeigu pamatote įtartinus skelbimus per Vinted, Skelbiu, Eneba, rekomenduoju juos reportinti, kad jų darbuotojai atkreiptų dėmesį ir įvertintu skelbimo tikrumą.
    O jeigu jau taip atsitiko, kad netyčia nusipirkote kopija, bet turite pardavėjo banko sąskaitos duomenis. Patariu kreiptis į policija ir rašyti pareiškimą, tai galite padaryti per epolicija.lt svetaine.
    Nors spėju, kad bus nevienas komentaras apie tai, kad čia tiesiog bandymas kovoti prieš vėjo malūnus, bet reikia suprasti tai jog čia dideliu mastu apgaudinėjami žmonės. Nemanau, kad kažkuris norėtų nusipirkti kopija AirPods Pro 2 tikėdamasis, kad tai yra originalas. Tai gali būti ir nebūtinai Apple produktai, jie neseniai pradėjo pardavinėti Dyson siurblius, JBL kolonėles.
    P.S Norėčiau padėkoti Pauliui K. , jisai Facebook grupėse PC Builds Lietuva ir Mac LT daugiau informacijos paviešino apie šiuos perpardavinėtojus ir jų veikla.
     

    5
    784

    Microsoft leista įsigyti Activision Blizzard

    JK reguliavimo institucijos leido „Microsoft“ pirkti „Call of Duty“ gamintoją „Activision Blizzard“ už patikslintą 69 mlrd. USD vertės pasiūlymą.
    Konkurencijos rinkų tarnyba (CMA) teigė, kad atnaujintame pasiūlyme buvo atsižvelgta į susirūpinimą keliančius klausimus. Tačiau nepaisant to, kad sandoriui pritarė, CMA kritikavo „Microsoft“.
    CMA teigė, kad peržiūrėtas pasiūlymas „išsaugos konkurencingas kainas“ žaidimų pramonėje ir suteiks daugiau pasirinkimo galimybių bei geresnių paslaugų. Taip pat buvo nuspręsta, kad „Microsoft“ perduos „Activision“ žaidimų platinimo per debesiją teises Prancūzijos bendrovei „Ubisoft“.
    „Perdavę „Activision“ transliavimo per debesiją teises „Ubisoft“, užtikrinome, kad „Microsoft“ negalės užvaldyti šios svarbios ir sparčiai besivystančios rinkos“, – sakė Sarah Cardell, CMA vadovė.
    Bradas Smithas, „Microsoft“ prezidentas, sakė, kad yra dėkingas už nuodugnų CMA patikrinimą ir sprendimą. Taip technologijų milžinė įveikė „paskutinę reguliavimo kliūtį“. Patvirtintu sandoriu džiaugėsi ir „Activision Blizzard“ atstovas.

    Šis Sandoris dar labiau įtvirtino „Microsoft“ kaip vaizdo žaidimų milžinę, o tai labai pribloškė jos pagrindinę varžovę „Sony“, „PlayStation“ konsolės savininkę.
    Kaip pažymi BBC, šiuo metu „PlayStation“ parduoda daugiau nei „Microsoft“ priklausanti „Xbox“, tačiau pramogų platformose sėkmę užtikrina prieiga prie geriausio turinio. Todėl „Sony“ nuo pat pradžių labai priešinosi šiam sandoriui. Bendrovė buvo susirūpinusi, kad dideli „Activision Blizzard“ žaidimai, tokie kaip „Call of Duty“, ilgainiui gali tapti išskirtiniais „Xbox“ žaidimais.
    „Sony“ taip pat nevengia pirkti sėkmingų žaidimų kūrimo studijų. Tačiau „Activision Blizzard“ yra viena didžiausių žaidimų kūrėjų pasaulyje – tarp jai priklausančių franšizių yra tokie vardai kaip „Call of Duty“ ar „World of Warcraft“.
    Šis sandoris įvyko tuomet, kai kita didelė studija „Bethesda“, taip pat priklausanti „Microsoft“, pristatė žaidėjų ilgai lauktą žaidimą „Starfield“, tačiau tinkamą tik žaidimo konsolėms „Xbox“ ir asmeniniams kompiuteriams. Todėl buvo nerimaujama, kad ir „Activision Blizzard“ žaidimai gali tapti prieinami tik išskirtinai „Xbox“ konsolių turėtojams.

    1
    472

    Lietuvių reitingai NBA 2K24 žaidime išlieka aukšti

    Vidurio puolėjai iš Lietuvos išlieka svarbiais žaidėjais NBA ekipose ir virtualioje realybėje.
    Naujajame NBA 2K24 žaidime Jonas Valančiūnas išlaikė tokį patį aukštą (83) reitingą kaip ir pernai.
    Skelbiama, kad 31–erių 213 cm ūgio lietuvis savo klube pagal gautą įvertinimą užima 4 vietą, nusileisdamas tik Zionui Williamsonui (90), Brandonui Ingramui (85) ir C. J. McCollumui (84).
    Tuo tarpu Sakramento „Kings“ atstovas Domantas Sabonis, nepaisant kiek sumenkusio reitingo (87), nusileidžia tik vienam bendražygiui De'Aronui Foxui (88).
    Šaltinis Basket.lt
     

    0
    397

    Išleistas „Counter–Strike 2“ - nemokamai parsisiųskite ir žaiskite

    „Counter–Strike 2“ oficialiai yra prieinamas visiems. Limituota versija yra pašalinta, o žaidimas bus nemokamas „Steam“ platformoje.
    Kiekvienas, kuris yra įsidiegęs „CS:GO“, atnaujinęs esamą žaidimą automatiškai atsinaujins į „Counter—Strike 2“. Tie kurie nėra žaidę senesnio žaidimo arba yra jį ištrynę, turi atsiųsti žaidimą čia: Counter-Strike 2  Steam page to download
    Žaidimo progresas iš „CS:GO“ automatiškai persikels į naująjį žaidimą ir visi dalykai už kuriuos buvo mokėti pinigai išnykti neturėtų.
    Nors tai ir yra senesnio žaidimo atnaujinimas, bet tai yra nauja era „Counter—Strike“ žaidimų serijoje. Pakeistas žaidimo variklis padarė daug pokyčių buvusiam žaidimui. Stipriai pasikeitė dūminių granatų veikimas, kurias dabar gali prasklaidyti sprogstamoji granata.
    Žmonės, kurių kompiuteriai nėra galingi, gali susidurti su problemomis. Didžiausi trikdžiai buvo išsiaiškinti bandomosios versijos metu, bet nėra informacijos dėl jų pašalinimo.
    Kai kurie žaidėjai pyksta dėl palikto 64 „tickų“ serverių, kurie padaryti pagal senesnį žaidimą.
    Diskutuokite apie žaidimą čia https://www.supergames.lt/forum/272-counter-strike-2/
     
     


    1
    2k

    Kokie mokesčiai taikomi individualioje veikloje pagal pažymą

    Planuojama mokesčių reforma žada pokyčių dirbantiems savarankiškai pagal individualios veiklos pažymą. Tačiau pradėjusieji vykdyti individualią veiklą pagal pažymą (IDV) ar svarstantys jos imtis jau dabar susiduria su mokesčių klausimais. Specialistai paaiškina, kokie mokesčiai taikomi IDV ir ką siūloma keisti. Mokesčių įvairovė gana plati, tad net ir vykdant IDV, kuriai priskiriama ir žemės ūkio veikla, neužtenka apsiriboti vien tik pagrindiniais mokesčiais individualios veiklos rezultatui apskaičiuoti. Mokesčiai priklauso nuo vykdomos veiklos pobūdžio:
    jei veikloje naudojamas automobilis ar kita įranga, kuriai reikalingas kuras, pakavimo medžiagos, tokios kaip plėvelė, popierius, kartoninės dėžutės ar kitos, – mokamas taršos mokestis; jei veiklai vykdyti patalpos, žemės sklypas nuomojami iš fizinio asmens – mokamas gyventojų pajamų mokestis (GPM) nuo A klasės išmokėtų pajamų (nekilnojamo turto, žemės mokestį moka pats turto savininkas); jei pajamos per 12 kalendorinių mėnesių viršija 45.000 Eur (nuo 2024 m. siūloma pajamų ribą didinti iki 55.000 Eur), arba iš Europos Sąjungos įsigyta prekių už 14.000 Eur – privaloma registruotis pridėtinės vertės mokesčio (PVM) mokėtoju ir mokėti PVM. Svarbu atkreipti dėmesį, kad fizinio asmens pajamos ir IDV gaunamos pajamos sumuojamos; jei samdomi darbuotojai – nuo priskaičiuoto darbo užmokesčio mokamos socialinio draudimo įmokos ir GPM.
    Privalomojo socialinio draudimo (PSD) ir valstybinio socialinio draudimo (VSD) įmokos skaičiuojamos nuo 90%
    apmokestinamo pelno (neatėmus VSD ir PSD įmokų): (Pajamos - išlaidos) * 90%.
    PSD įmokos PSD įmokos mokamos nuo minimaliosios mėnesinės algos (MMA). 2023 m. MMA dydis – 840 Eur.
    (840 Eur * 6,98% = 58,63 Eur/mėn.):
    jeigu esate papildomai draustas, esate studentas, auginate vieną vaiką iki 8 metų, 2 vaikus iki pirmajam sueis 18 metų, dirbate pagal darbo sutartį ir kt., nėra prievolės mokėti PSD kiekvieną mėnesį. Šį mokestį teks sumokėti metų gale; jeigu nesate papildomai draustas, PSD turėsite mokėti kiekvieną mėnesį, ir metų gale, deklaracijų laikotarpiu, turėsite sumokėti PSD skirtumą, jeigu iš IDV būsite užsidirbę daugiau negu 12 MMA; PSD mokėti prievolės nėra, jeigu esate draudžiami valstybės lėšomis (esate pensinio amžiaus,turite neįgalumą ir t. t.).
    VSD įmokos
    Mokant VSD įmokas, kaupiasi socialinio draudimo stažas, yra galimybių susirgus, slaugant ligonį gauti nedarbingumo
    išmoką ir kitų socialinių garantijų.
    asmenys, kurie nekaupia papildomai pensijai, moka 12,52%; asmenys, kurie kaupia papildomai pensijai 3%, moka 15,52%. GPM įmokos
    GPM gali svyruoti nuo 5% iki 15%:
    IDV metinis pelnas (pajamos, atėmus visas išlaidas) yra iki 20.000 Eur – GPM 5%; IDV metinis pelnas (pajamos, atėmus visas išlaidas) yra nuo 20.000 Eur iki 35.000 Eur – GPM atitinkamai didėja nuo 5% iki 15%; IDV metinis pelnas (pajamos, atėmus visas išlaidas) yra 35.000 Eur ir daugiau – 15%. Planuojami iš IDV gaunamų pajamų apmokestinimo pokyčiai
    Sumažinti nuo 30% iki 20% sąnaudų (išlaidų) atėmimą iš pajamų, nerenkant išlaidas patvirtinančių dokumentų, arba „Sodros“ įmokas priskirti neleidžiamiems atskaitymams (neleidžiami atskaitymai nemažina apmokestinamo pelno).
    30% sąnaudų (išlaidų) atėmimą iš pajamų taiko tie asmenys, kurie pasirenka nerinkti arba neturi faktines išlaidas
    patvirtinančių dokumentų. sumažinti kredito ribą nuo 20.000 Eur iki 10.000 Eur, iki kurios būtų taikomas 5% GPM tarifas;
    iki 2026 m. palaipsniui padidinti GPM tarifą nuo dabar taikomo 5–15% iki 20%
    Siūlomas gyventojų pajamų mokesčio tarifo pokytis

    padidinti „Sodros“ tarifą 1,31%, kuris būtų skiriamas nedarbo draudimui; padidinti „Sodros“ lubas nuo 43 VDU (64.700 Eur) iki 60 VDU (101.000 Eur), kurias pasiekus būtų nebeskaičiuojami „Sodros“ mokesčiai; PVM mokėtojai arba tie, kam buvo atsiradusi prievolė registruotis PVM mokėtojais, nebegalės taikyti 20% sąnaudų atskaitymo iš pajamų. Apmokestinamąjį pelną bus galima sumažinti tik turint sąnaudas patvirtinančius dokumentus. Jeigu projektas bus patvirtintas, gautų pajamų iš IDV apmokestinimas stipriai padidės, o tai reiškia, kad fizinių asmenų
    iš šios veiklos gaunamų pajamų apmokestinimas bus beveik prilygintas darbo užmokesčio apmokestinimui.
    Mokesčių atostogos
    Daug kam vis dar kyla klausimas, kodėl vykdydamas IDV, turiu mokėti socialinio draudimo įmokas, nors esu draustas,
    pavyzdžiui, dirbu pagal darbo sutartį, moku visus mokesčius, o IDV – tik papildoma veikla.
    Trumpas pavyzdys, kad būtų paprasčiau įsivaizduoti. Dirbate vienoje darbovietėje pagal darbo sutartį, nuo sutarto
    darbo užmokesčio darbdavys sumoka visus jūsų mokesčius (PSD, VSD ir GPM). Nusprendžiate papildomai užsidirbti,
    įsidarbinate kitoje darbovietėje. Joje taip pat gaunate numatytą darbo užmokestį, nuo kurio darbdavys taip pat sumoka
    visus priklausančius mokesčius.
    Taigi IDV yra savarankiška veikla, kurioje gaunate atlygį (pelną) ir nuo kurio turite pats sumokėti socialinio draudimo bei
    gyventojų pajamų įmokas.
    Jeigu pradėjote vykdyti IDV ir tai yra pirmoji jūsų savarankiška veikla – iki tol nebuvote mažosios bendrijos narys,
    individualios įmonės savininkas ir kt., – tokiu atveju galite pasinaudoti 12 mėnesių socialinio draudimo (VSD)
    atostogomis. Prievolė mokėti PSD įmokas išlieka. Atostogos – gerai, tačiau šiuo periodu nemokėdami socialinio
    draudimo įmokų netenkate visų socialinių garantijų, t. y. nekaupiate stažo būtinajai pensijai gauti, negalite gauti ligos
    išmokos ir t. t.
    Jei vykdote individualią veiklą ir mokate visus priklausančius mokesčius, turite visas socialines garantijas – susirgus
    jums ar vaikui galite gauti nedarbingumą, išeiti motinystės atostogų, gauti išmokas bei kitas socialines garantijas.

    0
    388

    Pirmasis mokesčių hakatonas Lietuvoje

    Kviečiame studentus ir jaunus specialistus (18-25 m.) priimti mokestinį iššūkį, registruotis individualiai ar su komanda ir kartu ieškoti būdų, kad mokesčiai jaunimui taptų paprasta.
    Registracija vyksta iki lapkričio 16 d.
    Renginio metu kartu su profesionalių mentorių pagalba kursite inovatyvius sprendinius, kurie padėtų ugdyti jaunimo žinias apie mokesčius, išvengti mokestinių klaidų ir pasiruošti karjeros ar verslo startui.
    Taxmania Hackathon – smagus laikas ieškant kūrybiškų sprendimų, profesionalūs mentoriai, įkvepiantys pranešimai bei vertingi prizai hakatono nugalėtojams.
    Hakatono laimėtojų komandos bus apdovanotos norimais kursais. Prizinio fondo vertė – net 10 000 eurų.
    Nedvejok, registruokis jau dabar! Daugiau informacijos apie hakatoną www.taxmania.lt
     

    1
    308

    Ant to pačio grėblio lipa antrą kartą: skirtos dar 5 baudos už filmo atsisiuntimą iš linkomanija.net

    2023 m. rugsėjo 6 d. Lietuvos radijo ir televizijos komisija (LRTK) priėmė sprendimą skirti pinigines baudas dar penkiems asmenims neteisėtai atsisiuntusiems ir platinusiems filmus iš autorių teises pažeidžiančios interneto svetainės linkomanija.net. Už analogiškus pažeidimus LRTK pirmą kartą skyrė baudas trims asmenims praėjusios savaitės posėdyje, rašoma pranešime žiniasklaidai.
    LRTK, 2023 m. liepos 27 d. atlikusi stebėseną, nustatė, kad interneto svetainėje linkomanija.net be autorių teisių sutikimo buvo neteisėtai atgamintas ir viešai paskelbtas autorių teisių saugomas audiovizualinis kūrinys – filmas „Tu mano deimantas“.
    Pažeidėjai nustatytą baudą – 140 eurų privalės sumokėti į vieną iš Valstybinės mokesčių inspekcijos surenkamųjų sąskaitų.
    LRTK primena, kad 2023 m. liepos 1 d. įsigaliojo Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso (ANK) pakeitimai, pagal kuriuos LRTK suteikti įgaliojimai ginti autorių teises ir gretutines teises taikant administracinę atsakomybę.
    Pagal ANK 122 straipsnio 1 dalį, neteisėtas autorių teisių ar gretutinių teisių objekto arba jų dalies viešas atlikimas, atgaminimas, viešas paskelbimas, įskaitant padarymą viešai prieinamo kompiuterių tinklais (internete) arba kitoks panaudojimas bet kokiais būdais ir priemonėmis nekomerciniais tikslais, užtraukia baudą nuo dviejų šimtų aštuoniasdešimt iki šešių šimtų eurų.
    Atkreipiame dėmesį, kad pakartotinai nustačius tokius pažeidimus, gali būti skirta bauda nuo šešių šimtų iki aštuonių šimtų penkiasdešimt eurų.
    Reikia pažymėti, kad LRTK, atlikdama įstatymais jai nustatytas funkcijas, nuolatos atlieka stebėseną ir deda visas įmanomas pastangas, kad apsaugotų autorių teises internete bei sumažintų piratavimo mastus Lietuvoje.
    Patariame nesisiųsti filmo "Tu mano deimantas" iš linkomanija.net, nebent norite sulaukti baudos

    3
    700

    "Rekordinės" baudos pažeidėjams už neteisėta filmų atsisiuntimą iš linkomanija.net

    Lietuvos radijo ir televizijos komisija (toliau – LRTK) priėmė sprendimą skirti pinigines baudas trims asmenims neteisėtai atsisiuntusiems ir platinusiems filmus iš autorių teises pažeidžiančios interneto svetainės linkomanija.net.
    LRTK 2023 m. liepos 27 d. atliko stebėseną, kurios metu nustatė, kad interneto svetainėje linkomanija.net be autorių teisių sutikimo buvo neteisėtai atgamintas ir viešai skelbiamas autorių teisių saugomas audiovizualinis kūrinys – filmas „Tu mano deimantas“.
    LRTK primena, kad 2023 m. liepos 1 d. įsigaliojo Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso (toliau – ANK) pakeitimai, pagal kuriuos LRTK suteikti įgaliojimai ginti autorių teises ir gretutines teises taikant administracinę atsakomybę. Pagal ANK 122 straipsnio 1 dalį, neteisėtas autorių teisių ar gretutinių teisių objekto arba jų dalies viešas atlikimas, atgaminimas, viešas paskelbimas, įskaitant padarymą viešai prieinamo kompiuterių tinklais (internete) arba kitoks panaudojimas bet kokiais būdais ir priemonėmis nekomerciniais tikslais, užtraukia baudą nuo dviejų šimtų aštuoniasdešimt iki šešių šimtų eurų.
    Tai pirmasis toks atvejis, kai LRTK taikė administracinę atsakomybę asmenims, kurie padarė autorių teisių pažeidimus internete.
    Taip pat, 2023 m. rugpjūčio 30 d. LRTK priėmė sprendimą taikyti administracinę atsakomybę VšĮ „Neringa FM“ atsakingam asmeniui už neteisėtą muzikos kūrinių platinimą neringafm.lt interneto svetainėje. Pažymėtina, kad, neturint Lietuvos gretutinių teisių asociacijos AGATA išduotos licencinės sutarties, interneto svetainėje neringafm.lt buvo naudojami muzikos įrašai ir fonogramos. Tokia veikla taip pat yra neteisėta ir užtraukia administracinę atsakomybę pagal ANK 122 straipsnį.
    Išnagrinėjusi visas aplinkybes, LRTK šiems pažeidėjams nusprendė skirti baudas – po 140 eurų. 

    1
    859
  • Šiame puslapyje naršo:   0 nariai

    • Nėra registruotų narių peržiūrinčių šį forumą.

Skelbimai


×
×
  • Sukurti naują...