Peršokti į turinį
  • ŽAIDIMAI
  • , ŽAIDIMAI
  • ŽAIDIMAI

  • Technika

    Kompiuterinės technikos, IT, telefonų bei kitų gadgetų naujienos

    28 straipsniai šioje rubrikoje

    1. EVGA stabdo bendradarbiavimą su Nvidia

      EVGA nusprendė negaminti vaizdo plokščių su naujos kartos „Nvidia“ GPU, RTX 40 serija, praneša analitikas Jon Peddie. Tačiau naujienos yra dar didesnės: kalbėdamas su „Gamers Nexus“ (vienas didžiausių Amerikos tech youtube kanalų), EVGA generalinis direktorius Andrew Hanas teigė, kad Kalifornijoje įsikūrusi įmonė ne tik praleidžia naujos kartos „Nvidia“ lustus, bet ir „visiškai sustos“, vaizdo plokščių kūrimas į priekį.
      EVGA vaizdo plokštes gamina nuo pat savo įkūrimo 1999 m., iki pat Nvidia RIVA TNT2 lustų, tačiau Hanui „net nekilo mintis bendradarbiauti su Intel ar AMD“, kad toliau gamintu vaizdo plokštes, sako „Gamers Nexus“.
      Anot abiejų šaltinių, EVGA sprendimas bent iš dalies yra dėl „Nvidia“ blogo elgesio rezultato.Tai atsitiko „dėl pagarbos“, – sakė „Gamers Nexus“. Pranešama, kad vaizdo plokštės sudaro 80% dabartinės EVGA veiklos, tačiau tai nereiškia, kad ji planuoja uždaryti kompanija dėl atsiskyrimo nuo „Nvidia“ – „Gamers Nexus“ pasakė, kad jie net neplanuoja atleisti darbuotojų iš darbo. Kai EVGA baigs parduoti savo RTX 30 serijos vaizdo plokščių atsargas, ji sutelks dėmesį į kitus savo produktus, įskaitant pagrindines plokštes, maitinimo šaltinius ir kitus kompiuterio komponentus bei periferinius įrenginius.
      Didžiąją EVGA pajamų dalį šiuo metu sudaro „Nvidia“ vaizdo plokščių pardavimas, tačiau Hanas „Gamers Nexus“ pasakė, kad pelnas yra neįtikėtinai mažas, EVGA gauna 300% daugiau pelno iš maitinimo šaltinių nei iš vaizdo plokščių. Nepaisant to, nėra visiškai aišku, kaip EVGA atsisakys didžiausios savo verslo dalies neatleisdama darbuotojų, įskaitant darbuotojus kurie šiuo metu užsiima vaizdo plokščių projektavimu.
      EVGA sprendimas nėra toks aistringas verslo žingsnis, kurio būtų galima tikėtis: Hanas mano, kad Nvidia su EVGA elgėsi nesąžiningai, ir pasakė „Gamers Nexus“, kad sprendimas nustoti dirbti su Nvidia buvo „lengvas“, nes dirbti su Nvidia buvo labai sunku.
      Pasak Jon Peddie tyrimo, „santykiai tarp EVGA ir Nvidia pasikeitė nuo to, ką EVGA laikė tikra partneryste, į klientų ir pardavėjų susitarimą, pagal kurį su EVGA nebebuvo konsultuojamasi dėl naujų produktų pranešimų ir instruktažų, ji nebuvo rodoma renginiuose ir nebuvo informuojama dėl kainų pokyčių“. Jon Peddie ir „Gamers Nexus“ taip pat teigia, kad EVGA buvo nusivylusi dėl to, kad „Nvidia“ sumažino savo Founders Editions vaizdo plokščių išleidimą.
      EVGA pranešimas spaudai, šia tema atskleidžia kur kas mažiau. Vakar savo forume  EVGA paskelbtame pareiškime bendrovė teigė, kad ji ir toliau palaikys esamas vaizdo plokštes, tačiau „neturės naujos kartos vaizdo plokščių“.
      Ką jūs manote dėl tokio EVGA ėjimo? Pats turėdamas EVGA RTX 3060 vaizdo plokšte gan liūdžiu dėl tokio sprendimo, kadangi EVGA vaizdo plokštės vienos iš geriausios dėl savo dizaino ir aušintuvo.
       

      0
      949
    2. Žingsnis arčiau realistiškesnės metavisatos: Project Cambria

      Kalbant su Joe Rogan jo podkaste (Spotify), "Meta" generalinis direktorius Mark Zuckerberg atskleidė, jog kompanijos sekantys virtualios realybės (VR) akiniai, kompanijos viduje pavadinti "Project Cambria", pasirodys šių metų spalio mėnesį.
      "Naujame įrenginyje, kuris pasirodys spalį, atsiras keletas didelių funkcijų", pasakojo M. Zuckerberg podkasto pradžioje. "Jūsų veidas bus stebimas, tad ir jūsų pseudoportretas (angl. avatar) nebebus toks nejudrus vaizdas, bet ir atsinaujins realiuoju laiku atsižvelgiant į jūsų veido išraiškas, ir pasikeis kai šypsositės, nusiminsite ar supyksite", pasakojo M. Zuckerberg paminėdamas naujas įrenginio funkcijas.
      Šių VR akinių pavadinimas dar nėra patvirtintas, tačiau pasak Bloomberg šaltinių buvo nutekinta, jog įrenginys oficialiai vadinsis "Meta Quest Pro" ir kainuos daugiau už savo prekursorių "Quest", kurio kaina neseniai pakilo iki $399. Pilnas įrenginio funkcijas, kainą ir specifikacijas sužinosime spalio mėnesį, manomai per kompanijos kasmetinį "Connect" renginį.
      Ką manote apie tokį žingsnį arčiau realistiškesnės metavisatos? Ar nebaugina tai, kad nebegalėsite slėpti savo tikrų jausmų ir emocijų po savo pseudoportretu?

      0
      864
    3. „Gigabyte“ problemos: maitinimo blokų sprogimai ir kaltės neprisiėmimas

      Ši savaite nebuvo dėkinga vienam iš didžiausių kompiuterių dalių gamintojui - „Gigabyte“.Paaiškėjo GP-P850GM ir GP-P750GM maitinimo blokų defektai kurie priveda prie maitinimo bloko sprogimo. „Gigabyte“ išgirdus apie jų maitinimo blokų defektus apkaltino pačius vartotojus bei asmenis atsakingus už jų išbandymą, tačiau jų neigimai buvo greitai atmesti, kai vienas didžiausių YouTube kanalų „Gamers Nexus“ užfiksavo rekordiškai greita maitinimo bloko sprogimą vaizdo įraše kuriame maitinimo blokas sprogo per 15 minučių!

      „Gigabyte“ teigimu, kalti yra bandytojai, kurie testuoja maitinimo blokus su „DC Electronic“ apkrovos įranga ilgus laiko tarpus , toks testavimas sumažina maitinimo bloko gyvenimo trukmės laiką. „DC Electronic“ apkrovos įranga iš maitinimo bloko ištraukia taip pat energiją, kaip ir tradicinis kompiuteris, tačiau ši įranga energijos kiekį išgauna viena nustatyta verte, o tuo tarpu kompiuteris energijos reikalauja skirtingais kiekiais, skirtingais laiko tarpais. Šis metodas yra dažnai naudojamas nustatyti maitinimo bloko kokybę, tačiau šiuo atveju „Gigabyte“ nepripažįsta savo kaltės ir verčia kalte ir visa kalte verčia  maitinimo blokų testuotojams.
       
      Kompanija teigė, jog šie bandymai yra atliekami itin ilgais periodais, tačiau aukščiau pateiktame vaizdo įraše, šiam maitinimo blokui prireikė vos 15 minučių, jog šis sprogtų. Pasiekus maksimalią maitinimo bloko ribą OPP (Over Power Protection) apsauga turėjo suveikti ir maitinimo bloką išjungti, tačiau šiuo atveju maitinimo bloke įvyko trumpas sujungimas, dėl kurio maitinimo blokas sprogo. 

      Jeigu jūs šiais metais pirkote vieną iš ankščiau paminėtų „Gigabyte“ maitinimo blokų, patariame juos gražinti, bet tie maitinimo blokai turi turėti tam tikrus serijos numerius, visas gražinimo taisykles galite rasti čia (https://www.gigabyte.com/Press/News/1930).
       

      0
      1.3k
    4. Steam Deck: Viską ką žinom apie šį naująjį „Valve“ kompanijos įrenginį.

      Vieną iš didžiausių žaidimų platformą įkūrusi „Valve“ kompanija bando savo sėkmę žaidimų konsolių industrijoje. Iš pradžių, tai buvo tik gandai, kurie pasitvirtino. Šį įrenginį planuojama paleisti į rinką jau šiais metais. „Steam Deck“ - tai nedidelis rankose laikomas įrenginys panašus į „Nintendo Switch“ žaidimų konsolę, tačiau šio naujojo „Valve“ kompanijos produkto esminis skirtumas yra tai, jog šiame įrenginyje bus galima žaisti visus žaidimus, kuriuos turite savo „Steam“ bibliotekoje.
      Tačiau, ar tai tikrai yra žaidimų konsolė? „Valve“ kompanijos teigimu, tai yra lyg mažas nešiojamas kompiuteris, kuriame galima įdiegti kitas žaidimų parduotuves, žiūrėti vaizdo įrašus ar filmus bei netgi prijungti šį mažą įrenginuką prie monitoriaus, kuriame galėsite transliuoti įrenginio vaizdą. „Valve“ teigimu, naujasis šios kompanijos produktas - naudos naują „SteamOS“ versiją, kuri yra paremta „Linux“ operacine sistema, kuri taipogi palaikys „Windows“ žaidimus, kurie neturi Oficialaus „Linux“ palaikymo. Vartotojai turės netgi pilną teisę šią operacinę sistemą pilnai pašalinti ir įsirašyti Windows operacines sistemas.
      Pigiausias „Steam Deck“ oficialioje „Steam“ svetainei kainuos 419 EUR su 64 GB atmintimi, brangiausio „Steam Deck“ kaina siekia net 679 EUR su 512 GB atmintimi. Šios kainos yra preliminarios ir gali keistis, norint rezervuoti „Steam Deck“ reikia sumokėti 4 EUR rezervacijos mokestį.
      Remiantis oficialiais „Valve“ šaltiniais, šis įrenginys bus paleistas į rinką 2021 m. gruodžio mėnesį. Tačiau tiksli išleidimo data visose šalyse dar nėra žinoma, todėl kada šis įrenginys pasirodys Lietuvoje, yra sunku nuspėti.
      Daugiau apie „Steam Deck“ galite sužinoti IGN žurnalistų video apžvalgoje.
       

      2
      1.4k
    5. Žaidimų pelė kuri neleis jūsų rankai prakaituoti karštomis vasaros dienomis

      Jeigu jums vasara naudojantis pele prakaituoja ranka ir norite ja atvėsinti, siūlome išbandyti žaidimų pele Zephyr PRO RGB.Iškart jums kils klausimas kuo jinai skiriasi nuo paprastos pelės? Didžiausias skirtumas tame jog pelė turi integruota mažą ventiliatoriu kuris padės atvėsinti ranką tomis karštomis vasaros dienomis.Pelėje integruotas ventiliatorius turi RGB apšvietimą bei yra programa per kuria galima valdyti RGB apšvietimą ir kitus nustatymus.Ventiliatorius nepasunkina pelės ir leidžia išlikti jai lengvai, pelė sveria tik 69 gramus.Pelė turi Pixart 3389 sensoriu kuris leidžia pasirinkti net iki 16,000 DPI pelės jautrumą.
      Pačia pele galima įsigyti už 69,99 $ ribotam laikui, ja galite užsisakyti čia.



      Kaip jums tokia pelė su mažu ventiliatoriumi? Ar tikrai tas mažas ventiliatorius atlaikytų mūsų vasara?

      5
      1.2k
    6. Dėl kriptovaliutų kasimo sumažinta garantija vaizdo plokštėms Rusijoje

      MSI pakeitė kai kurių vaizdo plokščių garantijos terminą į 6 mėnesius Rusijoje.Tikriausiai visiems iškilo klausimas, ar taip atsitiks ir su kitomis šalimis? Tuo pačiu metu Gigabyte išleido kriptovaliutų kasimo vaizdo plokšte kuri turi tik 90 dienų garantija. Nors mes esame apsaugoti vartotojų teisių, niekada negali būti užtikrintas.
      Palyginimui, paprastai vaizdo plokštės gauna 36 mėnesių garantija.Bet dėl vaizdo plokščių trūkumo galime pamatyti pasikeitimus garantijos galiojime.Turime suprasti jog vaizdo plokštės kurios yra naudojamos kriptovaliutų kasimui 24/7 greičiau genda ir tada tenka priduoti garantiniui remontui.
      Neseniai Gigabyte išleido CMP 30HX D6 6G vaizdo plokšte kuri skirta kriptovaliutų kasimui ir neturi vaizdo išvesties jungčių, ji yra prilyginama GTX 1660 Super vaizdo plokštei.Šita vaizdo plokšte galima rasti Rumunijoje už 600 $ ir 90 dienų garantija.Su tokia garantija kriptovaliutų kasėjai turėtų būti labai atsargus,kitaip sugedus vaizdo plokštei tektų ja išmesti.
      MSI tuo tarpu Rusijoje sumažino garantijos terminą iš 36 mėnesių į 6 mėnesius.Viso 19 vaizdo plokščių buvo paveikta nuo Radeon RX 570 MINER 8G iki GeForce RTX 3090 VENTUS 3X OC RU.Pradžiai pasirodė jog tik kriptovaliutų kasimo vaizdo plokštės paveiktos, bet sąraše galima rasti tokias vaizdo plokštes kaip GeForce RTX 3070 Ventus 3X OC, jinai skirta daugiau žaidimams nei kriptovaliutų kasimui.
      Kolkas MSI nepateikė jokio komentaro dėl tokių pakeitimų,bet saugu manyti jog dabartinė situacija pasaulyje dėl vaizdo plokščių trūkumo verčia imtis pokyčių.Būkite atsargus prieš pirkdami naudota vaizdo plokšte , ypač 8 GB vaizdo plokštės bus labai panaudotos ir nusipirktus tokia iš skelbimų be garantijos gali būti apgautas ir ilgai ja nepasinaudosi.
       

      1
      1.4k
    7. Didžiausia pasaulyje veikianti PS5 konsolė kainuoja virš 57,701€ ir sveria virš 226 kilogramų

      Vasario 1-ąją dieną "YouTube" asmenybė ZHC įkėlė vaizdo įrašą savo "YouTube" kanale kuriame praleido virš 100 valandų dekoruojant didžiausią pasaulyje veikiančią PS5 konsolę. Įspūdingos konsolės, sveriančios virš 226 kilogramų, aukštis yra virš 3 metrų ir bendras dydis šimtą kartų didesnis nei paprastos PS5 konsolės. Ji jam kainavo virš $70,000 (apie 57,701€) kartu su milžinišku pulteliu, kuris turi pilną normalaus dydžio pultelio funkcionalumą.
      Minėtame vaizdo įrašė ZHC surengė "varžybas" tarp savęs ir savo komandos narių. Jis dekoravo vieną gigantiškos konsolės dalį, o jo komandos nariai - kitą. Po galutinai užbaigto dekoravimo, jeigu komisija, susidaranti iš jo dviejų draugų bei vieno sekėjo, nuspręs, jog laimėjo jis, visiems priešingos komandos nariams nupirks naujas PS5 konsoles bei atiduos papildomų konsolių savo sekėjams/labdarai; jeigu pralaimės, atiduos savo milžinišką konsolę.
      Po intensyvaus ir ilgo darbo, laikas pasibaigė ir abu varžovai pateikė savo darbą komisijai.
      ZHC pabaigta dekoruota dalis:

      Priešingos komandos pabaigta dekoruota dalis:

      Po kiek apsvarstymo, varžybas laimėjo ZHC, tačiau vis tiek pažadėjo išdalinti šimtus PS5 konsolių savo sekėjams.
      Ką manote apie šią gigantišką konsolę jūs? Ar esant galimybei ją įsigytumėte?

      0
      1.1k
    8. Expanscape pristatė naują 7 ekranų nešiojamąjį kompiuterį

      Kompanija Expanscape pristatė naują nešiojamojo kompiuterio prototipą "Aurora 7" kuris turi net 7 nepriklausomus ekranus. Šio nešiojamojo kompiuterio konceptas jau buvo pristatytas kompanijos praeitais metais, tačiau visai neseniai buvo išleistos pilnos kompiuterio specifikacijos ir jo didinga išvaizda.
      "Aurora 7", taip vadinamas prototipinėje versijoje, buvo sukurtas įvairaus turinio kūrėjams, duomenų mokslininkams ir programuotojams kuriems reikia daug vizualios informacijos vienu metu, vienoje vietoje. Dabartinėje versijoje prototipas didžiuojasi savo keturiais 17.3 colių 4K UHD ir trimis 7 colių FullHD monitoriais (sulanksčius monitorius kompiuterio išoriniai išmatavimai 51 x 34 x 11 cm), tačiau sveria 12~ kilogramų.

      Kompiuterio vidus susidaro iš Intel Core i9-9900K 8 branduolių procesoriaus, 64 GB DDR4-2666 RAM, NVIDIA GeForce GTX 1060 vaizdo plokštės, 2.5 TB SSD atminties ir 2 TB HDD atminties. Kompanijos tikslas padidinti naudojamą RAM iki 128 GB, atmintį iki 16 TB, sumažinti kompiuterio svorį bent iki 10~ kilogramų ir padaryti jog visas kompiuterio dalis, įskaitant ir bateriją, būtų lengva pakeisti. Viduje taip pat yra 802.11ac Wi-Fi adapteris, Bluetooth 4.2 modulis, trys USB jungtys ir viena Thunderbolt jungtis, HDMI, integruoti stereofoniniai garsiakalbiai, žemų dažnių garsiakalbis, 2-MB kamera ir 104 klavišų apšviesta klaviatūra.

      Visas šias dalis maitina dvi vidinės baterijos; pirminė 82-Wh baterija maitina visą sistemą kuomet antrinė 148-Wh baterija maitina visus ekranus. Kompanija teigia, jog pilnai pakrautas kompiuteris gauna 140 minučių "gyvybės", tačiau nuo didesnės apkrovos šis skaičius drastiškai leidžiasi.
      Nors tai yra tik prototipas, kompanija jį parduoda pasirašius kontraktą (daugiau informacijos paspaudus čia). Ką manote jūs? Ar septyni ekranai kompiuteriui yra per daug?

      2
      1.3k
    9. Kinijoje buvo pavogtos „RTX 3090” Vaizdo Plokštės

      Galbūt jau galvojote apie naujos vaizdo plokštės „ RTX 3090 ” įsigijimą ? Turime jums liūdną naujieną. Iš pačios gamyklos širdies Kinijoje buvo pavogta daugiau, nei 300'000 dolerių vertės vaizdo plokščių „RTX 3090” MSI teigė, kad iš viso buvo pavogta 40 konteinerių su šiomis vaizdo kortomis. Net nusijuokė, kad šie vagys atspindi garsiuosius „Grand Theft Auto V” apiplėšimus. Kaip manote ar šis apiplėšimas pasijaus mums lietuviams ? 
      Keturiasdešimtyje konteinerių manoma, kad buvo daugiau, nei 200 sunkiai randamų vaizdo plokščių. Už vieną vaizdo plokštę galite pakloti, net iki 2'000 dolerių. MSI mano, kad šis apiplėšimas buvo padarytas iš vidaus, nes visų kamerų buvo išvengta ir vagys išsisuko nepastebėti. 
      MSI siūlo net 15'000 tūkstančių dolerių tiems, kurie padės sučiupti šiuos ilgapirščius. O, kaip manote jūs? Kas paskatino šiuos vagis pasidarbuoti? Galbūt juos įkvėpė garsusis serialas „Money Heist”? O gal vis gi, kaip ir buvo minėta ankščiau žavingasis „Grand Theft Auto V”? Palikite komentarų sekcijoje savo nuomonę. 

      6
      2.8k
    10. Kokie televizoriai tinkamiausi Playstation 5 ir Xbox Series X konsolėms?

      Kokius kriterijus turi atitikti televizorius, kad pilnai išnaudotų naujųjų PlayStation 5 ar Xbox Series X konsolių galimybes? Diskusijos vyksta šioje temoje.
      Visą televizorių gidą galite rasti čia.
      Norėdami padėti atsakyti į šį klausimą Bigbox.lt parengė šį TV gidą.
      Šiame gide apžvelgiamos temos:
      * Televizorių, skirtų PS5 ir Xbox Series X pasirinkimo kriterijai
      * PlayStation 5 audio ir video technologijos
      * Xbox Series X audio ir video technologijos
      * Išvados dėl reikalavimų PlayStation 5 ir Xbox Series X televizoriams
      * Televizorių specifikacijų lentelė
      * 49'' 4K televizoriai
      * 55'' 4K televizoriai
      * 65'' 4K televizoriai
      * 75'' 4K televizoriai
      * 85'' 4K televizoriai
      * 8K televizoriai
      * LED televizoriai
      * OLED televizoriai
      * QLED televizoriai
      * LED NanoCell televizoriai
      * Televizoriai prieš monitorius
      Televizorius, skirtas žaidimams su PS5 arba Xbox Series X turėtų atitikti šiuos kriterijus:
      1. HDMI 2.1
      Televizorius turi turėti bent vieną HDMI 2.1 jungtį, kuri palaiko nesuspaustą 4K@120Hz bei 8K@60Hz video srautą. Kadangi PlayStation 5 ir Xbox Series X konsolės turi HDMI 2.1 jungtį, norint maksimaliai išnaudoti šių konsolių žaidimų galimybes, jas reikėtų jungti prie HDMI 2.1 palaikančio televizoriaus.
      2. VRR (Variable Refresh Rate)
      VRR technologija užtikrina, kad keičiantis konsolės perduodamam ekrano atnaujinimo dažniui (refresh rate), jis sinchronizuosis su televizoriaus atnaujinimo dažniu. VRR užtikrina, kad televizorius veikia ne visą laiką vienodu dažniu (pavyzdžiui 60Hz, 100Hz ar 120 Hz), o jo dažnis gali keistis priklausomai nuo prijungto įrenginio.
      Yra trys VRR standartai:
      A. HDMI VRR (HDMI 2.1 standarte aprašyta specifikacija).
      B. Nvidia G-Sync (Nvidia VRR technologija)
      C. AMD FreeSync (AMD VRR technologija).
      3. ALLM (Automatic Low Latency Mode)
      ALLM technologija užtikrina, kad įjungus žaidimų konsolę, televizorius automatiškai persijungtų į žaidimų režimą (game mode) – kuris įjungia mažesnį įvesties vėlavimą (input lag), kad žaidimo veiksmai būtų greičiau atvaizduojami televizoriaus ekrane.
      4. HDR (High Dynamic Range).
      HDR užtikrina didesnį skirtumą tarp tamsių ir šviesių vaizdo zonų – taip sukuriamas didesnis vaizdo kontrastas. Pagal HDR10 standartą pateikiami statiniai metaduomenys visai video medžiagai (pvz. filmui), ir viso filmo metu naudojami tie patys metaduomenys šviesumui ir tamsumui nustatyti. Patobulinti standartai (Dynamic HDR) gali pateikti dinaminius ryškumo metaduomenis kiekvienai scenai arba kiekvienam kadrui, todėl šviesumas ir tamsumas reguliuojamas kiekvienai scenai ar kadrui dinamiškai.
      Dynamic HDR standarto šiuo metu yra 3 variantai:
      A. HDR10+ (ST.2094-40), vystomas įmonių Samsung ir Panasonic
      B. Dolby Vision (ST.2094-10)
      C. Advanced HDR by Technicolor
      5. 4K@120Hz arba 8K@30/60Hz
      PlayStation 5 ir Xbox Series X gamintojai plačiai reklamuoja šių konsolių naujas galimybes palaikyti aukštos raiškos ir didelio dažnio video srautą naujai išleidžiamuose ir atnaujintuose žaidimuose. Todėl perkant televizorių, skirtą jungti prie naujųjų konsolių, svarbu išsirinkti bent 4K (3840x2160) rezoliuciją su 120Hz dažniu palaikantį modelį.
      Naujosios konsolės labiau orientuotos į 4K@120Hz žaidimus, tačiau skelbiama, kad bus palaikoma ir 8K (7680x4320) rezoliucija. Sunku pasakyti kokį dažnį 8K žaidimai sugebės palaikyti - 30Hz ar 60Hz ir kokia bus žaidimo kokybė su 30Hz ekrano dažniu. Tačiau jau yra paskelbta keletas 8K žaidimų, todėl jei norite ateityje turėti galimybę žaisti 8K žaidimus - reikia rinktis iš 8K TV modelių. 
      6. eARC audio
      Prijungus konsolę prie televizoriaus turi būti užtikrintas kuo mažesnis video/audio atsilikimas – dėl to naujosios žaidimų konsolės tikriausiai perduos nesuspaustus audio duomenis . O kad šie duomenys būtų priimti televizoriuje ir perduoti į garso sistemą (pvz. "saundbar") - reikia, kad televizorius palaikytų eARC audio galimybę.
      Visą televizorių gidą galite rasti čia.
      Papildomi žaidimų TV pasirinkimo kriterijai:
      7. Įvesties vėlavimas (Input lag)
      Žaidimų entuziastams svarbus įvesties vėlavimas, matuojamas milisekundėm (ms). Televizoriuje reikėtų siekti, kad jis būtų kuo mažesnis, kad jūsų veiksmai kuo mažiau vėluotų ekrane.
      8. Ekrano įstrižainė
      Ekrano įstrižainė - svarbus kriterijus perkant bet kokį televizorių - jį reikia rinktis tiek atsižvelgiant į kainą (didesni televizoriai kainuoja brangiau), tiek į kambario dydį arba atstumą, kuriuo dažniausiai sėdėsite prieš televizorių. Mūsų rekomendacijas dėl ekrano dydžio apskaičiavimo galite rasti paskaitę 
      .
      9. Ekrano šviesumas / ryškumas
      Įvairios televizorių gamybos technologijos leidžia išgauti skirtingo šviesumo ir ryškumo ekranus. LED, OLED, QLED, NanoCell technologijos skirtingais būdais padeda išgauti tiek didesnį šviesos - tamsos kontrastą, tiek ryškesnes spalvas. Todėl pasirenkant modelį verta atkreipti dėmesį į TV technologiją. 
      10. Kaina
      Kaina - svarbu tiek žiūrint kokią sumą galite skirti perkamam naujam televizoriui, tiek siekiant nepermokėti už konkretų modelį - BIGBOX.LT el. parduotuvėje stengiamės palaikyti vienas mažiausių kainų rinkoje. Be to, akcijų ir švenčių progomis galite gauti papildomų nuolaidų bei dovanų - todėl verta užsiprenumeruoti ir sekti akcijas mūsų naujienlaiškyje. 
      Xbox Series X audio ir video technologijos:
      Microsof Xbox One konsolėse eksperimentavo su dviem audio formatais: Dolby Atmos ir DTS:X. Naujosiose Xbox Series X|S konsolėse Microsoft taip pat įdiegė Dolby Atmos palaikymą.
      Be to, Dolby 2020 rugsėjo 11 d. paskelbė, kad Xbox Series X ir Xbox Series S konsolės palaikys Dolby Vision HDR technologiją (palaikymas bus įdiegtas 2021 metais). Taigi, jau žinoma, kad Xbox Series X|S savininkai galės mėgautis Dolby Atmos 3D audio garsu (nuo konsolių pardavimo pradžios) ir Dolby Vision HDR - Dynamic HDR technologija (nuo 2021 m.), leidžiančia pasiekti iki 40 kartų didesnį šviesumą, iki 10 kartų didesnį tamsumą bei iki 12 bitų spalvų gylį.
      Be to atrodo (dar reikia sulaukti oficialaus pranešimo), kad Xbox Series X konsolės palaikys Dynamic HDR standartą HDR10+.
      Dviejų populiariausių Dynamic HDR standartų (Dolby Vision HDR ir HDR10+) palaikymas daro šią konsolę labai plačiai suderinamą su visų pagrindinių televizorių gamintojų (LG, Samsung, Sony) televizoriais.  
      PlayStation 5 audio ir video technologijos:
      Tuo tarpu Sony naujose PlayStation 5 konsolėse atsisakė Dolby Atmos ir DTS:X audio technologijų, ir naudos savo sukurtą 3D audio Tempest Engine technologiją. Išleidžiant PS5 konsoles Sony Tempest Engine audio technologija bus suderinama su visomis ausinėmis, tačiau ateityje Sony planuoja išplėsti šios audio technologijos palaikymą ir televizoriuose.
      O dėl PlayStation 5 palaikomų HDR technologijų - jokių oficialių pranešimų dar nėra paskelbta, todėl nėra aiškus šios konsolės suderinamumas su televizorių palaikomomis Dynamic HDR technologijomis.

      Išvados dėl reikalavimų PlayStation 5 ir Xbox Series X televizoriams:
      Taigi, ieškome televizorių, kurie turėtų tokias specifikacijas:
      Televizoriai PlayStation 5 konsolėms: 
      +HDMI 2.1 jungtis
      +VRR (HDMI VRR / G-Sync / FreeSync)
      +ALLM
      +4K@120Hz / 8K@30-60Hz
      +Dynamic HDR (HDR10+ / Dolby Vision / Advances HDR by Technicolor)(Dar nėra aiški PS5 palaikoma HDR technologija)
      +eARC audio
      +(dar nėra televizorių, palaikančių 3D audio Tempest Engine audio, tam skirtos tik ausinės, tačiau ateityje Sony planuoja išplėsti 3D audio Tempest Engine palaikymą į visus televizorius ir kitą audio techniką).
      Televizoriai Xbox Series X konsolėms:
      +HDMI 2.1 jungtis
      +VRR (HDMI VRR / G-Sync / FreeSync) 
      +ALLM
      +4K@120Hz / 8K@30-60Hz
      +Dynamic HDR - Dolby Vision HDR arba HDR10+
      +eARC audio
      +Dolby Atmos audio
      Detalią televizorių specifikacijų lentelę rasite čia.

      • kesh
      • (redaguota)
      3
      2.4k
    11. Naujasis „iPhone 12“ – „Sveikas, greiti!“

      Štai dar vienas ilgai lauktas ir visų geistas „iPhone 12“, mūsų ekranuose pasirodė spalio 13 d. Didelė dalis atnaujinimų ir patobulinimų, kurie telefonams pridės itin didelių pliusų, naudojimasis juo taps vienas malonumas. Plačiau apie tai rasite straipsnio eigoje.
       
      Naujojo modelio korpusas yra sudarytas iš aliuminio ir stiklo, kas sudaro itin modernų dizainą, griežtos stačiakampės briaunos ir nugludinti kampai maloniai jaučiasi rankoje. Ekranas yra dengtas nauja „Corning“ stiklo technologija – „Ceramic shield“, kuri pakeis „Gorilla glass“ ir todėl gamintojai žada, kad telefonas duš net 4 kartus rečiau.

      Ne vien tik patogus bei gražus, tačiau ir novatoriškas, pirmasis iPhone produktas palaikantis 5g tinklus. Taip pat „iPhone“ pagrindas yra „A14 Bionic“ procesorius, kuriame yra 6 pagrindinio procesoriaus branduoliai, 4 grafinio procesoriaus branduoliai, 16 dirbtinio intelekto ir mašininio mokymosi branduolių bei specializuoti mašininio mokymosi greitintuvai.

      Pripažinkime, kad „Apple“ produkcija, ypatingai „iPhone“ yra neatsiejama nuo raiškių ir kokybiškų nuotraukų, todėl ir šiame telefone galime rasti dviejų objektyvų kameros sistemą, kurią sudaro 12 MP ultra-plataus lauko objektyvas ir 12 MP plataus lauko objektyvas. Ypatingas dėmesys suteiktas Iphone12 Pro Max, telefono trijų objektyvų kamera, todėl šios kameros net 87% didesnis jutiklių gebėjimas surinkti šviesos spindulius, kas leis fotografuoti prastai apšviestose vietose ir geriau fiksuos judesius, taip pat kameros gebos fiksuoti vaizdą 10 bitų HDR formatu, 4K raiška, 60 kadrų per sekundę dažniu.
      Kaina svyruoja nuo 869 eurų iki 1629 eurų.

      Spėjama, kad „iPhone 12“ ir „iPhone 12 Pro“ Lietuvos rinkoje pasirodys spalio 30 dieną, o „iPhone 12 mini“ ir „iPhone 12 Pro Max“ – lapkričio 13 dieną ir šiuos gaminius galėsite rasti Telia parduotuvėse. Dar vienas įspūdingas „Apple“ gaminys, ar jau laukiate? Ar žadate įsigyti naująjį „Apple“ produktą? Ar vertas jis yra savo kainos ? Pasidalinkite savo mintimis.

       

      3
      1.4k
    12. Fanų klaida išaugino "Xbox One X" konsolės pardavimus

      Rugsėjo 22 dieną "Microsoft" pradėjo priiminėti išankstinius "Xbox Series X" užsakymus "Amazon" platformoje, tačiau įvyko netikėtumas - fanai sumaišė dar nepasirodžiusią konsolę su jau esama, senąja "Xbox One X" konsole, dėl ko pastarosios pardavimai išaugo iki 400 procentų!

      Žinoma, "Microsoft" jau buvo sukritikuota dėl panašių konsolių pavadinimų vos paskelbusi apie "Xbox Series X". Manoma, jog tokie klaidinantys pavadinimai ir lėmė pardavimų padidėjimą "Amazon" platformoje.
       
       
      Pasak "Movers And Shakers", "Xbox One X" pardavimai išaugo 431 procentu, nors kiti žmonės twitter paskyrose dalinosi matomus prieaugius, kurie siekė net iki 747 procentų.

      Naujųjų konsolių išankstiniai užsakymai taip pat nevyksta sklandžiai. "PlayStation 5" užsakymus lydėjo svetainės nesklandumai, o dar ir paleidimas anksčiau nei planuota pakišo koją. "Xbox Series X" užsakymu metu taip pat netrūko "lūžtančių svetainių" bei serverio problemų.

      0
      989
    13. Pritrūkus idėjų, "Corsair" į prekybą išleidžia šviečiančius RGB bokštelius

      Kompiuterinės įrangos kūrėjams pritrūko idėjų, kurių dėka galėtų daiktams pritaikyti RGB apšvietimą, tad "Corsair" kompaniją sakė, jog šie bokšteliai leidžia "apsupti save spalvų simfonija".


       
      "Jaučiau, kad atėjo laikas tą padaryti, ką padarėme su RGB, pritaikytu dėklų ventiliatoriams, klaviatūroms, pelėms, RAM, pagrindinėms plokštėms, kolonėlėms, garsiakalbiams, LED juostelėms, kurias galima tvirtinti prie monitoriaus. Netgi yra RGB perukas", - pabrėžė Tom's Hardware draugai.
      Greitai nebebus kur pritaikyti RGB apšvietimo, o "Corsair" ir "iCUE LT100" išmaniųjų bokštų dėka, idėjų vis mažėja.

      Už $130 galima įsigyti pradinį rinkinį, į kurį įeina du aliuminio bokštai po 46 šviesos diodus. Jie maždaug 42 centimetrų aukščio ir yra pritvirtinti prie 9.5 centimetrų pagrindo. Vieną su kitu, juos jungia kabelis, o su kompiuteriu jungiasi atskiras mikro USB/USB-A kabelis
       
       
      Apšvietimą galima labai įvairiai nustatyti, tačiau norint juos sureguliuoti, galima nusipirkti pavienius, apmokestinamus komponentus už $59.99, kurių kiekvienas palaiko iki 4 bokštų.
      Abu jie prienami dabar.

      3
      933
    14. AMD Ryzen 3000 XT procesoriai: kaina ta pati, tačiau techniškai geresni

      Procesoriai Ryzen 9 3900XT, Ryzen 7 3800XT, ir Ryzen 5 3600XT oficialiai pristatyti.

      AMD Ryzen 9 3900XT, Ryzen 7 3800XT, ir Ryzen 5 3600XT procesoriais prekiauti bus pradedama liepos 7 dieną. Šie procesoriai bus greitesni už esamus, tačiau kaina nekis.
      Šiandien pristatyti trys nauji AMD Ryzen XT procesoriai:

       
      AMD padidino našumą 4% lyginant su pirmąja Ryzen 3000 serija, nors dėl darbo krūvio, didelis skirtumas nebus jaučiamas
      Vis dėl to, procesoriai išliks tokios pačios kainos kaip ir buvę prieš tai, kadangi greičio padidinimas nėra priežastis leisti procesorių kaip atskirą produktą.
      Visi trys procesoriai turėtų būti išleisti 2020 metų, liepos 7 - tiksliai vieneri metai po Ryzen 3000 išleidimo, kurie į žaidimų kompiuterius įnešė mikroschemų pagrindu sukurtą Zen 2 mikrostruktūrą.
       

      Vis dėl to, AMD fanai dar tebelaukia, kuomet pasak gandų vėliau šiais metais bus išleista Zen 3 ir Ryzen 4000.

      • d0Se
      2
      1.1k
    15. Oficialiai pristatytas „PlayStation 5“ ir jam skirti žaidimai

      SONY INTERACTIVE ENTERTAINMENT ATSKLEIDĖ ĮSPŪDINGĄ PLAYSTATION 5 DIZAINĄ BEI DAUGIAU NEI DU TUZINUS NAUJŲ ŽAIDIMŲ, SKIRTŲ NAUJOS KARTOS ŽAIDIMŲ KONSOLEI


      Į PS5 išskirtinius žaidimus įeina Marvel’s Spider-Man Miles Morales, Gran Turismo 7 ir Horizon Forbidden West, kartu su geriausiais, žaidimų kūrėjų kompanijų, pavadinimais.Taip pat patobulinta Grand Theft Auto V versija bus pritaikyta PS5, o kartu su ja, GTA: Online pirmus tris mėnesius PS5 naudotojams taps nemokamas.
      „SAN MATEO“, Kalifornija, 2020 m. Birželio 11 d. - Inovacijos ir kūrybiškumas susijungia su šiuo atostogų sezonu, nes „Sony Interactive Entertainment“ (SIE) atskleidė naujausias „PlayStation®5“ detales, įskaitant naujos kartos konsolės dizainą ir naujų, pritaikytų žaidimų seriją. Vakar vykusiame tiesioginiame renginyje, pasiekusiame milijonus žaidimų gerbėjų, SIE pirmą kartą parodė PS5™ techninę pusę. PlayStation 5 pasaulį išvys dviem būdais: su standartiniu „Ultra HD Blu-ray“ diskų skaitymo įrenginiu ir skaitmeniniu modeliu be skaitytuvo taip žaidėjams suteikiant beprecedentį pasirinkimą. Taip pat renginyje SIE žaidimo fanams buvo atskleista daugybė žaidimų pavadinimų, kurie bus pritaikyti PS5 konsolėms.

      Viena visų laikų didžiausių žaidimo serijų, Grand Theft Auto taip pat bus pritaikyta PS5, kadangi SIE ir Rockstar Games sieja artima partnerystė. Patobulinta GTA:V ir GTA: Online versija PS5 pasieks antrojoje 2021 metų pusėje, kartu su daugybe techninių detalių, vaizdo grafikų ir veikimo optimizavimo patobulinimais. GTA:V ir GTA:Online parodys naująsias PS5 galimybes, paversdamas žaidimą vizualiai akims malonų nei bet kada. Taip pat GTA:Online tris mėnesius PS5 turėtojams bus nemokama, o su "PlayStation Plus membership" PS5 savininkai už GTA:Online galės mokėti tiek, kiek nori. Be viso to, visi PS5 savininkai kiekvieną mėnesį iki 2021, kuomet bus išleistas PS5, į GTA:Online sąskaitas gaus po 1,000,000 dolerių.

      SIE taip pat sudarė PS5 aksesuarų sąrašą, kuris dar labiau pagerintų žaidimo patirtį;
      •    PULSE 3D™ belaidės ausinės – turinčios 3D garso palaikymą ir triukšmą slopinantį mikrofoną;
      •    HD Kamera – su dvigubais 1080p objektyvais, kad žaidėjai galėtų transliuoti save, kartu su epinėmis žaidimų akimirkomis;
      •    Media Remote – nuotolinio valdymo pultas su įmontuotu mikrofonu, kad būtų galima lengvai naršyti filmus ir tiesioginio transliavimo paslaugas;
      •    DualSense™ įkroviklis – patogus būdas krauti su DualSense™ belaidžius valdymo pultus.


      Detales ir įrangos kainą SIE žada atskleisti vėliau. Dėl detalesnės informacijos arba norėdami peržiūrėti transliaciją, apsilankykite https://blog.us.playstation.com.
      PS5 žaidimai iš SIE antrųjų šalių partnerių.
      •    Astro’s Playroom (Japan Studio)
      •    Demon’s Souls (Bluepoint Games / Japan Studio)
      •    Destruction All Stars (Lucid Games / XDEV)
      •    Gran Turismo 7 (Polyphony Digital)
      •    Horizon Forbidden West (Guerrilla Games)
      •    Marvel’s Spider-Man Miles Morales (Insomniac Games)
      •    Ratchet & Clank: Rift Apart (Insomniac Games)
      •    Returnal (Housemarque / XDEV)
      •    Sackboy A Big Adventure (Sumo Digital / XDEV)
      PS5 žaidimai iš SIE trečiųjų šalių partnerių.
      •    Bugsnax (Young Horses)
      •    DEATHLOOP (Bethesda)
      •    Ghostwire™: Tokyo (Bethesda)
      •    Godfall™ (Gearbox Publishing / Counterplay Games)   
      •    Goodbye Volcano High (KO-OP)
      •    Grand Theft Auto V and Grand Theft Auto Online (Rockstar Games)
      •    HITMAN 3 (IO Interactive)
      •    JETT : The Far Shore® (Superbrothers)
      •    Kena: Bridge of the Spirits (Ember Lab)
      •    Little Devil Inside (Neostream Interactive)
      •    NBA 2K21 (2K, Visual Concepts)
      •    Oddworld Soulstorm™ (Oddworld Inhabitants™)
      •    Pragmata (Capcom)
      •    Project Athia* (Square Enix/Luminous Productions)
      •    Resident Evil Village (Capcom)
      •    Solar Ash (Annapurna Interactive / Heart Machine)
      •    Stray (Annapurna / Blue Twelve Studio)
      •    Tribes of Midgard (Gearbox Publishing / Norsfell)
      •    The Pathless (Annapurna Interactive / Giant Squid)

      Apie Sony Interactive Entertainment
      Pripažinta kaip pasaulinė interaktyvių ir skaitmeninių pramogų lyderė, „Sony Interactive Entertainment“ (SIE) yra atsakinga už „PlayStation®“ prekės ženklą bei paslaugas. PlayStation į rinką inovacijas įnešė 1994 metais, per vykusį pristatymą Japonijoje.








      • d0Se
      1
      2.1k
    16. 7 būdai, kurie pagerins jūsų mobilių žaidimų patirtį

      Ne paslaptis, kad išmanaus telefono kaip įrenginio universalumas lemia, kad su jais darome daug įvairių dalykų ir žaidimai čia tikrai ne paskutinėje vietoje. Iš tikrųjų telefonų mobilumas lemia, kad žaisti žaidimus tapo patogiau neprisirišant prie konkrečios vietos. Deja, norint mėgautis tikrai tobula žaidimų patirtimi vien telefono nepakanka. Keli papildomi priedai ir programinės įrangos funkcijos perkels žaidimus naudojantis mobiliaisiais įrenginiais į visai kitą lygį. Varlė.lt specialistai dalinasi keliais patarimais, į kokius mobilių žaidimų patirtį praturtinančius priedus vertėtų atkreipti dėmesį.
      1.      Naudokite valdiklį (žaidimų pultą)
      Kalbant apie tikrai patogų žaidimą jutiklinio ekrano nepakanka, todėl vienas paprasčiausių būdų pagerinti mobilių žaidimų patirtį yra naudoti valdiklį arba dar kitaip vadinamą žaidimų pultą. Prie telefonų valdiklį galima prijungti keliais būdais: Bluetooth belaidžiu ryšiu arba laidu, pasitelkiant duomenų (USB) jungtį. Valdiklio naudojimas užtikrins tikslesnį valdymą žaidimo metu. Rinkdamiesi valdiklį atkreipkite dėmesį į palaikomas operacines sistemas. Žaidžiantys FPS tipo žaidimus, pavyzdžiui šaudykles, turėtų atkreipti dėmesį į valdiklius su ekrano palietimo funkcionalumu. Tokių valdiklių pagalba greičiau priartinsite vaizdą ir nukausite taikinį. Pergalės tikimybė naudojant tokio tipo valdiklius gali išaugti net iki 80%! Varlė.lt ekspertai MOBA tipo žaidimams rekomenduoja naudoti valdiklį su rankenomis, į kurį įsistato telefonas. Taip savo mėgstamą žaidimą galėsite patogiai žaisti ilgą laiką.
      2.      Žaiskite dideliame ekrane 
      Išmaniųjų telefonų mobilumas lemia, kad paprastai žaidžiame kelyje ar tiesiog kažko laukdami. O kas, jeigu liekate namie? Kam apriboti save mažu ekranu ir kodėl nepasinaudojus didesnio ekrano privalumais, ypač jeigu ir taip sėdite priešais jį? „Chromecast“, „MiraCast“ arba „AirPlay“ belaidžio vaizdo transliavimo dėka galima ekrano vaizdą iš mobilaus įrenginio perteikti į televizorių. Kai tai įvyksta, žaidimus galite valdyti tokiu pat būdu lyg žaistume su žaidimų konsole. Norint pasinaudoti tokia galimybe, jums reikės su „AirPlay“ 2 suderinamo Smart televizoriaus arba Apple TV („iPhone“ įrenginiams), integruoto televizoriuje „Chromecast“, „MiraCast“ arba specialaus priedėlio, kuris bet kurį televizorių pavers išmaniu.
      3.      Naudokite ausines
      Garsas žaidimuose yra toks pat svarbus kaip ir vaizdas, jis yra labai reikšmingas panirimo į pramogas komponentas, kuris sukelia tikroviškas emocijas. Taip pat kokybiškas garsas žaidimuose gali suteikti svarbių pranašumų. Laiku girdėti sėlinančio priešo žingsnius ar šautuvo gaiduko paspaudimus reiškia būti žingsniu priekyje. Dėl šitos priežasties atsirado specialiai žaidimams skirtos ausinės. Jeigu vertinate judėjimo laisvę, rinkitės belaides ausines. Atkreipkite dėmesį į tai, kad žaidimų ausinės turėtų integruotą mikrofoną. Naudojantiems žaidimo valdiklius, puikiai tiks ir laidinės ausinės su 45 laipsnių pakreipta jungtimi (bus patogu laikyti įrenginį).
      4.      Įsigykite žaidimas skirtą išmanųjį telefoną
      Paprasčiausia ir būtiniausia investicija į malonią mobilių žaidimų patirtį yra žaidimams skirto telefono įsigijimas. Šiems išmaniesiems būdingos specifinės savybės, kurios pagerina žaidimą. Rinkdamiesi žaidimams pritaikytą išmanųjį telefoną atkreipkite dėmesį į ekrano atnaujinimo dažnį. Didesnė atnaujinimo dažnio reikšmė užtikrina sklandesnį žaidimą, tai ypač aktualu pirmojo asmens šaudyklėse. Žaidimams skirtų išmaniųjų telefonų išskirtinumas yra jų pagerinta aušinimo sistema, talpi baterija (nuo 4000 mAh), spartus procesorius ir vaizdo plokštė, stereo garsiakalbiai. Vertėtų paminėti, kad yra modelių, kurie pasižymi specialia atrama, skirta nykščiui pailsėti. Taip pat galima rasti įvairių priedų, stovų, dėklų, laidų, kurie žaidimą telefonu paverčia dar patogesne patirtimi.
      5.      Nepamirškite atminties kortelės
      Daugybė „Android“ operacinės sistemos pagrindu veikiančių mobilių įrenginių turi lizdą microSD kortelei, kuris leidžia naudotojams labai patogiai išplėsti įrenginio atminties talpą. Dažnai operacinė sistema leidžia programėles ir kitus duomenis saugoti microSD kortelėje. Dėl šios priežasties, siekiant užtikrinti sklandų programų veikimą ir įkėlimą, buvo įvesta programos našumo klasė (angl. Application Performance Class). Geriausią žaidimų sklandumą užtikrina atminties kortelės, kurios pasižymi A2 našumo klase.
      6.      Pasirūpinkite nešiojamu įkrovikliu (angl. Power bank)
      Ne paslaptis, kad ir kokia talpi būtų telefono baterija, žaidimai, kaip ir kita aktyvi veikla, labai „ryja“ jos energiją. Ilgos aktyvaus ekrano valandos, nuolatinis interneto duomenų naudojimas, didelė RAM, GPU ir CPU apkrova lemia, kad išmanusis telefonas gali išsikrauti pačiu netinkamiausiu metu, kai šalia nebus maitinimo lizdo. Sustabdyti žaidimą gali tik jūsų noras ar pavargusios akys, bet ne išsikraunanti baterija, todėl verta pasirūpinti nešiojamu įkrovikliu. Šis įrenginys leis įkrauti telefoną net kelis kartus, kai šalia neturėsite tradicinio įkroviklio ar elektros maitinimo lizdo. Žaidimams Varlė.lt specialistai rekomenduoja rinktis tokį nešiojamą įkroviklį, kuris palaiko greitąjį įkrovimą. Taip pat dėrėtų atkreipti dėmesį į įkrovimo laidus, skirtus įkrauti telefoną žaidimo metu. Naudodami tokį kabelį galėsite patogiai tęsti žaidimą, nes jis tiesiog jums netrukdys.
      7.      Naudokitės žaidimų režimu
      Įvairūs „Android“ įrangos gamintojai savo įrenginius papildo specialių žaidimų režimu (angl. Game Mode), kuris parenka specialius telefono nustatymus tada, kai aptinka, kad žaidžiate. Kiekvieno gamintojo sąsajoje šis režimas gali būti įgyvendintas skirtingai, tačiau bendras jo bruožas būdingas visiems sprendimas yra galimybė blokuoti pranešimus žaidimų metu, atlaisvinti RAM geresniam našumui, išjungti automatinį ryškumą bei atsiliepti į skambučius garsiakalbio dėka. Žaidimų režimai telefonuose yra sukurti maksimaliai pagerinti žaidimų patirti išvengiant bet kokių trukdžių, atsirandančių dėl įprasto naudojimosi telefonu.

      • kesh
      • (redaguota)
      1
      719
    17. PlayStation 5: viską, ką reikia žinoti iki šiol

      2019 metais jau dalinomės „Sony“ kompanijos naujiena, kad 2020 metų pabaigoje žaidėjus pasieks naujos kartos konsolės. Šį kartą straipsnyje dalinamės, ką jau iki šiol žinome apie „PlayStation 5“.
      1) Konsolės pavadinimas išlieka „PlayStation 5“, kaip ir reikėjo tikėtis. Kompanija pristatė naują logotipą (žr. viršuje). Po svarstymų „Sony“ nusprendė, kad „PlayStation 5“ veiks ir ankstesnieji PS4 žaidimai, kurie veiks dar efektyviau, negu anksčiau. Reikšmingas sprendimas pasirinktas dėl sisteminės talpos, t. y. nusprendė naudoti SSD diską, kuris leis pasiekti tokį žaidimų detalumą, kad tai praktiškai prilygs realybei.
      2) Išleidimo data ir kaina. Oficialiai išleidimo data nėra paskelbta, bet spėliojama, kad tai bus 2020 metų pabaiga (atostogų metu). Teigiama, kad kaina bus patraukli žaidėjams. Vis dėlto, palyginimui PS4 kaina siekia 369,99 €.
      3) „PlayStation 5“ specifikacijos (žr. žemiau). PS5 naudosis AMD lustu turintį trečiosios kartos „Ryzen“ procesorių. PS5 disko talpa bus 100 GB. Konsolė taip pat palaikys 8K (7680x4320) rezoliuciją (žinoma tai priklausys nuo TV), 3D garso efektus bei Ultra HD Blu-ray skaitmeninio optinio disko saugojimo formatą.

      4) PS5 konsolės valdymo pultelis (žr. apačioje). Pirmiausiai pultelis bus ypatingas tuo, kad jis išsiskirs savo lytėjimo pojūčiais, nes naudos specialią technologiją (angl. Haptics). Taigi, atsitrenkimas su automobiliu į sieną skirsis nuo kamuolio sustabdymo futbolo aikštėje. Antra, žaidimų kūrėjai galės kontroliuoti L2/R2 mygtukų pasipriešinimą, kas reikš, kad lanko traukimas su strėle ar važiavimas per akmenis suteiks įvairialypius lytėjimo pojūčius.

      5) „Epic Games“ (taip, tie patys, kurie dalinosi GTA V nemokamai) pristatė naujos kartos žaidimo varikliuką „Unreal Engine 5“. Naujos kartos varikliuką pristatė demo versijoje naudodamiesi PS5 konsole. Šis varikliukas ypatingas tuo, kad siūlo „Nanite virtualizuotą mikropoligono geometriją“, kurią sudaro šimtai milijonų ar milijardai daugiakampių. Taip pat „Lumen“, t. y. visiškai dinamišką apšvietimo sprendimą, kuris iškart reaguoja į scenos ir šviesos pokyčius.
      Pristatomasis filmukas matomas čia:

      Straipsnio autorius @Ethno
      Ar laukiate naujosios PlayStation 5 konsolės?
      Kaip manote kokia bus PS5 kaina Lietuvoje? Tiksliausiai atspėjusiems forumo eurų lietus (imsime Topocentro ir Avitelos kainų vidurkį)

      10
      1.9k
    18. Razer išleido lengviausią žaidimų pelę!

      Razer praplėtė savo Viper gaming pelių linija su nauja Viper Mini žaidimų pele, tai yra Viper ir Viper Ultimate mažesnė versija. Jinai yra trumpesnė ir turi geresnį sukibimą, ji yra lengvesnė už Viper ir Viper Ultimate bei jinai yra lengviausia pelė iš visų Razer pelių. Viper Mini sveria tik 61 gramą ir jos išmatavimai 116.84 (I) x 75.43 (P)  x  37.84 (A) mm . Palyginant su Viper pelę kuri sveria 69 gramus ir jos išmatavimai 126.74 x 57.65 x 1.49  mm. , kur Viper Ultimate sveria 74 gramus su tokiais pačiais išmatavimais.
      Kol Razer žaidimų pelių serijoje Viper yra lengviausia pelė, Iš tikro Viper nėra mažiausia pelė , šis titulas priklauso Razer Atheris pelei , jos išmatavimai 99.06 (I) x 63.5 (P) x 34.29 (A) mm. ir sveria 78 gramus.

      Razer siekia jog į Viper Mini  galima būtų sudėti visas pilno dydžio pelės Viper funkcijas į mažesnę pelę . Pelė turi ambidextrous dizainą kuriuo leidžia pelę naudotis kairiarankiams ir dešiniarankiams , jį jau naudoja Viper ir Viper Ultimatė pelės. Be dizaino pelė naudoja optinius pelės jungiklius ir turi šešis programuojamus mygtukus.
      Razer Viper Mini naudojamas 8,500 DPI optinis sensorius.Tai taipogi pasiūlo greičio sekimą iki 300 colių per sekunde. RGB apšvietimas taip pat yra paketo dalis , taip pat pelei yra borto atmintis jog galėtumėte išsaugoti savo pasirinktus nustatymus.
      Razer Viper Mini jau galima įsigyti jų oficialiame puslapyje už 49,99 €
      Daugiau informacijos apie Razer Viper Mini galite rasti paspaudus čia

      0
      955
    19. NVIDIA ir ASUS pristato pirmąjį pasaulyje 360Hz monitorių

      Praėjusiais metais ASUS pajuokavo su kompiuterinių žaidimų fanais, kuomet pristatė 360Hz monitorių. Tąkart tai tebuvo balandžio pirmosios pokštas, tačiau nepraėjus nei metams tai tapo realybe. 
      2020 metų pradžioje buvo patvirtinta, kad ASUS kompanija, bendradarbiaudama su NVIDIA, pristatys 360Hz monitorių, kuris bus orientuotas būtent į elektroninio sporto profesionalus. 
      Šis monitorius bus maždaug 4 % efektyvesnis už iki šiol rinkoje dominavusius 240Hz monitorius ir gebės kur kas greičiau atvaizduoti vaizdą ekrane. Tai yra be galo svarbu elektroninio sporto profesionalams, kuriems svarbi kiekviena akimirka. 
      Tikimasi, kad šie monitoriai pagerins elektroninio sporto atstovų pasirodymus ir pagerins turnyrų kokybę.
      Pirmasis tokio tipo monitorius turės „Full HD“ ekraną, o jo dydis sieks 24,5 colio. 


      9
      1.6k
    20. Turime vienaragį: „Vinted“ pritraukė 128 mln. Eur, vertė perkopė 1 mlrd. Eur

      Lietuvių įkurta didžiausia Europos internetinė naudotų drabužių mainų ir prekybos platforma „Vinted“ per paskutinį investicijų raundą pritraukė 128 mln. Eur, savo rinkos vertę padidino iki daugiau nei 1 mlrd. Eur ir tapo pirmuoju vienaragiu (angl. unicorn) iš Lietuvos.
      Pagrindiniu naujo raundo investuotoju tapo naujai į „Vinted“ investuojanti JAV rizikos kapitalo bendrovė „Lightspeed Venture Partners“. Kartu su juo investavo ir dabartiniai investuotojai bendrovės „Sprints Capital“, „Insight Venture Partners“, „Accel“ ir „Burda Principal Investments“.
      „Lightspeed Venture Partners“ yra rizikos kapitalo bendrovė, kurios veikla orientuota į verslams ir vartotojams skirtų inovacijų skatinimą. Per paskutinius du dešimtmečius bendrovė investavo į šimtus verslo idėjų ir padėjo įkurti virš 350 įmonių visame pasaulyje, įskaitant „Snap“, „Nest“, „Nutanix“, „AppDynamics“, „MuleSoft“, „OYO“, „Guardant“, „StitchFix“ ir „GrubHub“. „Lightspeed Venture Partners“ ir jos antrinės bendrovės šiuo metu valdo per 7,9 mlrd. USD vertės fondus ir dirba Silicio Slėnyje, Izraelyje, Indijoje, Kinijoje ir Europoje.
      Pritrauktas investicijas „Vinted“ skirs technologinio produkto vystymui bei spartesnei plėtrai ir augimui Europoje, kur šiuo metu vienija 25 mln. narių bendruomenę.
      Taip pat „Vinted“ žada daugiau investuoti į naujas technologijas, kurios leis pagerinti platformos vartotojų naudojimosi sąsają, saugumo bei pagalbos nariams sritis.
      Vienaragiais vadinami startuoliai, kurių rinkos vertė pagal paskutinės investcijos vertę viršija 1 mlrd. Eur – Lietuvoje to padaryti nebuvo pavykę nei vienam startuoliui.
      VŽ šių metų pradžioje yra įvardijusios, kurie startuoliai Lietuvoje yra laikomi potencialais vienaragiais, tarp jų buvo ir „Vinted“.
      Tiki dėvėtų drabužių potencialu
      „Vinted“ siekia, kad iš rankų į rankas keliaujantys drabužiai taptų pirmu pasirinkimu visame pasaulyje.
      Anot įmonės, jos pritrauktos investicijos rodo, kad vartotojai vis labiau domisi atsakingu vartojimo pasirinkimu visame pasaulyje. Skaičiuojama, kad vien Europoje antrinė drabužių rinka yra verta 13 mlrd. Eur.
      „Pasaulinė naudotų drabužių rinka artėja prie lūžio taško – vartotojai vis atsakingiau pradeda vertinti savo pirkimo įpročius. Pritrauktos investicijos rodo, kad pasirinkome tinkamą kelią kuriant daugiau vertės mūsų nariams bei tuo pačiu signalizuoja, kad rinkoje vis dar yra daug neišnaudotų galimybių“, – pranešime spaudai cituojamas Thomas Plantenga, „Vinted“ generalinis direktorius.
      Pasak Ryčio Vitkausko, „Lightspeed Venture Partners“ partnerio Europoje, naudotų rūbų kategorija augant tvarumo ir įvairovės poreikiui artimiausiu metu aplenks greitąją madą.
      „Investuodami ieškome neeilinių vadovų komandų, kuriančių industrijas keičiančias bendroves. Po šio investicijų raundo „Vinted“ tapo pirmuoju vienaragiu iš Lietuvos ir viena didžiausių vartotojų technologijų bendrovių Europoje. Džiaugiamės galėdami tapti „Vinted“ partneriu ir savo resursais padėti jiems toliau sėkmingai siekti savo tikslų“, – pranešime sako R. Vitkauskas.
      „Vinted“ platformoje nariai iš 11-os šalių šiuo metu siūlo per 180 mln. skirtingų drabužių ir vaikų prekių.
      „Vinted“ koncentruojasi į privačių asmenų naudojimąsi platforma. Planuojama, kad per šiuos metus „Vinted“ platformoje bus atlikta drabužių pardavimo sandorių, kurių bendra vertė sieks 1,3 mlrd. Eur.
      Nori spartinti plėtrą
      „Vinted“ teigia, kad nori paspartinti savo plėtrą.
      Nuo praėjusių metų rugpjūčio mėnesio, kuomet įmonė užbaigė ankstesnį investicijų pritraukimo raundą, „Vinted“ savo pajamas padidino 4 kartus, taip pat skaičiuoja sustiprinusi savo prekės ženklo žinomumą.
      Tuo pat metu bendrovė pradėjo kurti integruotą tarptautinę platformą, pasiūlė tarptautinį prekių pristatymą ir išsiplėtė į Nyderlandus, Belgiją ir Ispaniją.
      Teigiama, kad įmonė planuoja padvigubinti darbuotojų skaičių produkto ir technologijų komandose.
      Šiuo metu „Vinted“ dirba per 300 žmonių – nemaža dalis planuojamų naujų pozicijų bus Lietuvoje, kur įsikūręs pagrindinis bendrovės biuras.
      „Vinted“ sieks pritraukti į Vilnių programuotojų, duomenų inžinerijos, produkto vystymo specialistų.

      vz.lt

      • kesh
      • (redaguota)
      2
      1.1k
    21. „PlayStation 5“ startas – 2020 metų pabaigoje

      Kompiuterinių žaidimų fanai jau gali pradėti taupyti pinigus naujajam „Sony“ kompanijos kūriniui. Japonų kompanija antradienį pranešė, kad 2020 metų pabaigoje žaidėjus pasieks naujos kartos konsolės.
      Pranešime taip pat oficialiai patvirtintas ir naujos konsolės pavadinimas, kuris, kaip ir tikėtasi, bus „PlayStation 5“.
      Portalas „Wired“ praneša, kad naujoji konsolė fizinėms žaidimų kopijoms naudos 100 GB talpos optinius diskus, o atnaujinimų taip pat sulauks ir valdymo pultai, kurie taip pat bus ir šiek tiek sunkesni, nei dabartiniai „DualShock 4“.
      Kol kas tiksli kosnolės išleidimo data nėra aiški. Priminsime, kad kitais metais savo naujos kartos „Xbox“ konsolę pristatys ir „Microsoft“.
       

      • Domici
      • (redaguota)
      4
      1.3k
    22. „Xiaomi“ pristatė telefoną su beveik visą korpusą dengiančiu ekranu

      Lietuvoje ir pasaulyje vis labiau įsitvirtinanti išmaniųjų telefonų gamintoja „Xiaomi“ pristatė naują telefoną „Mi Mix Alpha“, kuris turėtų nustebinti ir visko mačiusius vartotojus.
      Įdomiausia tai, kad praktiškai visas telefonas, tiek jo priekis, tiek galas yra vienas didelis ekranas, kurį skiria vienintelė juoda juosta, kurioje ir sudėti visi objektyvai, praneša „Engadget“.
      Šis naujasis „Xiaomi“ produktas turės įspūdingą 108 MP kamerą. Tiesa, šiame telefone neišvysime populiarios priekinės kameros, kadangi telefonas iš abiejų pusių yra padengtas ekranu, jį apsukus galinė kamera galės atlikti ir šias funkcijas.
      „Mi Mix Alpha“ turės tik vieną fizinį mygtuką – įjungimo, o visas kitas funkcijas atliks lietimui jautrios telefono briaunos. Daug šio išmaniojo įrenginio elementų taip pat bus pasleėpti po ekranu, pavyzdžiui, garsiakalbiai ar pirštų atspaudų skaitytuvai.
      „Xiaomi“ į šį telefoną integravo „Qualcomm Snapdragon 855+“ platformą, 12 GB darbinės atminties, o nuotraukų ar kitos medijos gerbėjai galės mėgautis net 512 GB vieta įrenginyje.
      Tiesa, jei dauguma „Xiaomi“ išmaniųjų telefonų pirkėjus vilioja patraukliomis kainomis, norint įsigyti „Mi Mix Alpha“ savo pinigines paploninti turėsite daugiau nei 2500 eurų. Kinijos kompanija tikina, kad jau pradėjo gaminti telefonus, o jų prekyba Kinijoje startuos gruodį. Ar šie telefonai pasieks kitus regionus – kol kas nežinoma.
       

      • Domici
      • (redaguota)
      1
      823
    23. Demaskuota privačią informaciją vogusi programinė įranga „Baldr“

      Šių metų sausį internete pasirodė nauja programinė įranga, pavadinta „Baldr“, kuri sugebėdavo iš žmonių įrenginių pavogti praktiškai visą įmanomą informaciją. Ilgą laiką su „Baldr“ susitvarkyti nepavyko, tačiau po 7 mėnesių kibernetinio saugumo kompanija „Sophos“ sugebėjo demaskuoti šią kenkėjišką programą. 
      Vos pasirodžiusi internete „Baldr“ jau buvo atidžiai stebima, tačiau nė viena antivirusinė programa nebuvo pajėgi jos identifikuoti kaip kenkėjiškos. Kaip paaiškėjo, programinė įranga buvo itin gerai užmaskuota. 
      Įprasta, jog kenkėjiškos programos kompiuterį pasiekia elektroniniu paštu, tačiau „Baldr“ atveju buvo taikomasi į kompiuterinių žaidimų fanus. Programos platintojai žaidėjams pasiūlydavo nemokamus žaidimus ar papildomą turinį juose ir taip patekdavo į žmonių kompiuterius ar kitus įrenginius, iš kurių išsiurbdavo visą galimą informaciją. 
      Iš pradžių buvo manoma, kad programinė įranga taikosi tik į žmonių slaptažodžius, tačiau kaip paaiškėjo po tyrimo, iš įrenginių buvo vagiama visa įmanoma informacija. 

      7
      1.2k
    24. „The Razer Toaster“ nebe balandžio 1 pokštas - tai realus kompanijos būsimas produktas

      Kuomet buvo galvota, kad kompanijos „Razer“ balandžio pirmosios dienos proga paskelbtas naujas įrenginys „The Razer Toaster“ yra tik pokštas – dabar tai visiška realybė.
      „Aš subursiu savo dizainerių bei inžinierių komandą. Tai užtruks keletą metų, kol viską pabaigsime, bet prižadame, kad pasidalinsime visu progresu apie šio skrudintuvo kūrimą“, - kalbėjo vienas iš „Razer“ įkūrėjų.
      Pats „Razer“ įkūrėjas paskelbė naujieną apie naujojo skrudintuvo išleidimą po to, kuomet Facebook‘o grupė pavadinimu „Give us the Razer Toaster“ pasiekė 1 milijoną like paspaudimų.
      Naujasis skrudintuvas turės RGB apšvietimą, kurį turi beveik visi „Razer“ produktai. Pagal planą, skrudinimo metu RGB apšvietimas rodys bei leis pasirinkti, kokio rudumo apskrudimo nori kiekvienas vartotojas.

      12
      1.6k
    25. Nevalote kompiuterio vidaus? Gaisro riziką padidinate net 3 kartus!

      Ar kada nors buvote atsidarę savo kompiuterį? Atsukę reikiamus varžtelius ir patikrinę, kaip laikosi visi kompiuterio komponentai? Jeigu ne - turėtumėte taip padaryti. Dažnas kompiuterio naudotojas net nepagalvoja, kas slypi kompiuterio viduje apart pačių komponentų. Nesirūpinant kompiuterio vidumi, ten gali prisikaupti labai dideli kiekiai dulkių, kurie kaupdamiesi prie motininės bei vaizdo plokščių gali sukelti net ir gaisrą!
      Dulkių nuvalymas nuo paties kompiuterio korpuso jau yra šis tas, bet to tikrai negana. Tad ką daryti, kad dulkės kompiuteryje nesikauptų, arba bent tas vyktų labai minimaliai? Vienas efektyviausių sprendimų – dulkių filtrai. Nemažai naujų kompiuterių korpusų patys montuoja šiuos filtrus prie sienelių bei vietų, kurių dėka vyksta dulkių kaupimasis. Bet jeigu jūsų kompiuterio korpusas nėra vienas iš naujesnių, į pagalbą atskuba magnetiniai oro filtrai, kurių kaina yra tik 8-10 dolerių. Magnetai yra pačiuose filtrų rėmuose ir jie nėra labai stiprūs, todėl tikrai nepakenks jūsų kompiuterio kietajam diskui ar kitiems komponentams.

      Kompiuterių vartotojai, kurie mėgsta užsitraukti cigaretę ten pat kur ir dirba taip pat turėtų sunerimti, kadangi rizika sukelti gaisrą padidėja kone dvigubai.
      Taip pat patartina kompiuterius laikyti ne ant žemės, o kiek įmanoma aukščiau. Jeigu jūsų darbo vietoje ar kambaryje yra pakankamai vietos ant stalo, patartina ten ir laikyti kompiuterį, tokiu būdu jūs sumažinate riziką, jog dulkės kaupsis jūsų kompiuteryje bei oro pralaidumas leis kompiuteriui neperkaisti.
      Svarbiausia tai, kad kompiuterio priežiūra rūpintis būtina. Jo vidų reiktų valyti priklausomai, kokiose sąlygose jis yra. Jeigu jis stovi namuose, kuriuose yra gyvūnų, tikėtina, kad kompiuterio viduje rasite ne tik dulkių, bet ir plaukų, kas dar labiau apsunkins jau ir taip nepavydėtiną situaciją.
      Tik jokiu būdu nenaudokite dulkių siurblio! Jo sukuriama statinė elektros energija gali sugadinti kompiuterio komponentus. Pats geriausias ir saugiausias būdas – išvalyti kompiuterį jį išpučiant, tai yra pasistačius atviroje patalpoje (lauke) išpūsti su plaukų džiovintuvu. Nustatykite šalto oro putimą ir išpūskite dulkes esančias kompiuteryje. Tokiu būdu jūs pašalinsite didžiąją dalį dulkių iš kompiuterio ir jos nenusės atgal jūsų namuose.

      17
      1.8k
  • Šiame puslapyje naršo:   0 nariai

    • Nėra registruotų narių peržiūrinčių šį forumą.

Skelbimai


×
×
  • Sukurti naują...