Peršokti į turinį
  • ŽAIDIMAI
  • , ŽAIDIMAI
  • ŽAIDIMAI

Kuo skiriasi visos sios studijos?


Programmer234

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 1563 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Recommended Posts

Sveiki,
norėčiau jūsų paklausti, kuo skiriasi "Informaciniu technologiju" studijos nuo "Informaciniu sistemu inzinerijos" studiju, "Informatikos" studiju ir "Programu sistemos" studiju? Kas galėtų paaiškinti kokiu skirtumu jos visos turi tarpusavyje? Kurios studijos placiau moko programavimo ir kurias is ju butu geriausia pasirinkti, norint po studiju sieti karjera su programavimu?

Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

Lygink ne tik studijų aprašus, bet ir dalykus, kurių ten moko, pagal tai ir susidarysi bendrą vaizą.

 

Universiteto tikslas nėra tave išmokyti programuoti, jo tikslas tau suteikti platesnį supratimą apie tą stritį, kurioje tu studijuosi. Bent jau "programų sistemos" studijų programoje yra labai nedidelė dalis programavimo ir daug didesnė dalis pačių programų projektavimo. Ko išmoko šioj studijų programoj, tai kaip vykdomas programos kūrimo ciklas, nuo įdėjos iki palaikymo(po paleidimo). O po studijų jau sritį į kurią eisi renkiesi pats.

Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

@d0Nt Tikriausiai artimiausias atsakymas apie universitetą kaip dalyką. @Programmer234 Bet šiaip universitetas Tavęs neišmokys programuoti nor atitikti ten darbo rinkos standartus. Jeigu to nori - kolegija ir profesinė tikrai tą daro:) Ir jos yra ne ką prastesnės. Tačiau pats universitetas yra apie supratima fundamentalių dalykų(Tavo srityje ir apskritai bendrai visų dalykų) iš kurių ir statosi visas žinių namelis. Kaip man vienas žmogus yra sakęs: „ Visgi Universiteto paskirtis nėra paruošti amatininką, jis turi kurti visuomenės intelektualinį stuburą <...>.“ 

O apie skirtumą kalbant: Aš daugiau pasakysiu apie Informatika ir Programų Sistemas. Pastarasis jau yra labiau orientuotas į verslą ir labiau ugdo žmones ties projektų valdymu, aišku būnant programuotoju ir nepamirštant mokyti fundamentalių dalykų, tačiau aišku su kompromisu - mažiau kokybės ir kiekybės prasme. Kitas yra labiau apie mokslą, ten yra daugiau matematikos daug kitų fundamentalių dalykų kompiuteriui etc. Prie to pačio!! Reikia nepamiršti, jog informatika šiaip yra labiau kaip mokslas apie duomenis ir viskas kas su jais susiję, hence - Info(rmatika).  Kiti dalykai kur yra informacinių sistemų inžinerija ar informacinės technologijos, jie buvo išvesti dalykai(atnaujinti) iš programų sistemos(o ši iš Informatikos), kad labiau atitiktų verslo poreikius(dėl to, nes visi įsivaizduoja, jog universitetas skirtas darbo rinkai) ir todėl ten labiau moko jau praktinių dalykų ir mažiau visų kitų(tačiau labai svarbių) matematikos ir su informatika susijusių pagrindų. Anyway, kaip sakė kažkas - skaityk programų aprašymus ir gilinkis! Pasiskaityk ir užsieny, kaip ten kas, kuo computer science skiriasi nuo software engineering and etc., kuo skiriasi mokslininkas ir inžinierius! Sėkmės!

Pagarbiai
Leftas

Redaguota , nario Leftas
Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

Programu sistemos - turbūt daugiausia programavimo, iš čia pagrinde programeriai išeina.
Informaciniu sistemu inzinerija - programavimo aišku irgi bus, bet daugiau mokslu apie geležį, baigęs gali į tinklistus ar sys adminus eit.
Informatika ir Informacinės technologijos - čia mažiau apibrėžta, tai visko po biški, tiek programavimo, tiek geležies, tinklų ir t.t, pagrindus susirinksi, o td pats galėsi galvot kur labiau gilintis nori.

Galiu klysti kažkur, bet čia bent jau pagal mano suvokimą. O realiai karjierai, bent jau šitam sektoriui nėra labai idomu ką ant tavo diplomo rašo, jei kažkas su informacinėm technologijom, tai jau pliusas. Nes baiges turėsi tik pamatus kažkokius, bendrą suvokimą ant kurių jau dėsi kažką tik realiai dirbti pradėjęs.

Redaguota , nario yifohoxej
Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

2020-01-10 15:09, Programmer234 parašė:

Ačiū visiems už pagalbą :)

Bentjau KTU tai visų šitų modulių pirmieji du metai yra lygiai tie patys (visokie multimedai lengvesni programavimą gali pasirinkt tik).

 

Nuo 3-4 kurso skiriasi moduliai, kadangi jau papasakojo, tai neperpasakosiu to paties. :)

Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 1563 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Prisijungti prie diskusijos

Palikti atsakymą galite iš karto, o užsiregistruoti vėliau. Jeigu jau turite paskyrą mūsų forume, Prisijunkite.

Svečias
Atsakyti šioje temoje...

×   Įklijuotas tekstas turi teksto formatavimą.   Pašalinti teksto formatavimą

  Galimi tik 75 veidukai.

×   Nuoroda buvo automatiškai įterpta.   Įterpti nuorodą paprastai

×   Jūsų ankstesnis pranešimas buvo atkurtas.   Išvalyti redaktorių

×   Jūs negalite įkelti nuotraukas tiesiogiai.Įkelkite arba įdėkite nuotraukas iš URL.

Skelbimai


×
×
  • Sukurti naują...