Peršokti į turinį
  • ŽAIDIMAI
  • , ŽAIDIMAI
  • ŽAIDIMAI

[2006-2021 m.] VBE IT egzamino užduotys bei sprendimai


Dovias

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 993 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Recommended Posts

kas be ko, saunu, kad ta darai. Though, jei cia skirta kitiem zmonem kurie ruosiasi egzaminui, ne tiek jau ir daug naudos, nes jiem cia atrodytu kaip pauksciu kalba. On the other hand, jei cia darai sau, yra vietu kur patobuleti. Kas be ko, tavo tikslas yra, kad kodas atrodytu fancy ir kad butu kuo daugiau pribumbasu, bet cia nera geras approach jei nori buti geru programuotoju ir yra dalyku ka galima butu patvarkyti pvz:

std::numeric_limits<int>::max();

galima laisvai pakeisti i

INT_MAX;

o ziurint i pacia ta funkcija kuria parasei, ji ir grazina tapati, ka as parasiau cia.

Besides, galima pagalvoti apie masyvus, ar yra tikslas kurti masyvus su kazkokiu apskaiciuotu dydziu ar butu galima panaudot tiesiog data structure pvz. vector ?

Prie to, kita ka katik izvelgiau, kad pridedi visokiausiu nereikalingu ideju, kurios nieko neprideda tik sukelia klausima kodel tu ta padarei, pvz:

return !saveData("U1rez.txt", resultData, resultDataSize);
...
int saveData(const char* path, int resultData[], int resultDataSize) {

koks tolkas tada is int tipo sitoje vietoje. Klausimas retorinis.

 

Na tikiuosi, kad sios izvalgos pades patobuleti, na, kas be ko galima ir ignoruoti.

Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

(redaguota)

@Zero Two

Labas, dėkui už pastebėjimus.

Norėčiau pasakyt tik tiek, kad pastebėjau, kad pirmoje 2021 m užduotyje palikau int'us netyčia ir ištaisiau, kadangi kituose variantuose padariau bool tipus. Jie šiaip skirti jeigu failas neatsidaro, kad bereikalingo ne for loopintu kodo o tsg returnintu kad ivyko klaida, nes main metodo int return type yra by default, skirtas grąžinti error kodus iš programos, tsg pamiršau pakeist.

 Dėl vektorių duomenų tipo - žinau, bet VBE nelabai juos mėgsta, tą rašiau savo README.md faile, ir kartais kiek girdėjau numuša balus, nes jie prilygina masyvą C tipo array, o std::vector ir std::array yra jiems kaip objektai. Žinau, kad durnai but don't blame me :D. Jeigu leistų naudoti std namespace funkcijas naudot, tai nereiktų nei rikiuoti mokiniams, nes jie tiesiog galėtų naudotis std::sort rikiavimo implementacijomis :D

Dėl std kaikurių funkcijų, tiesiog esu atprates nuo C, pvž mėgstu vietoj c castinimo (int)variable rašyti std::static_cast<int>(variable) nes tai yra c++ implementacijos cast'ai, ir jie labiau specifiniai ir daugiau galintys nei paprastas cast, pvž std::dynamic_cast<>() gali castinti, pvž klases į superklases, ko negali c castai, nes C neturi klasių, taspats ir su std::numeric_limits, nes jie ne vien suteikia limitus int'ams bet ir kitiems duomenu tipams, nekalbant apie tai, kad INT_MAX, aš niekad nenaudojau ir nežinojau, kad egzistuoja, ir šiaip labai primena į compiler define'us.

 Nu nžn, gal kažkam ir tai nepadės, bet patys sprendimo algoritmai yra ganėtinai aiškūs, o ten mano specifinis rašymo stilius, dar yra supaprastintas, pvž mėgstu supaprastinti for loopus kur nereikia papildomo variable į while loop, kas galvojau, kad maišys kitiems, todėl nedariau. Pabandysiu kelias vietas plačiau aprašyti ir supaprastinti, dėkui už įžvalgumą.

Redaguota , nario Dovias
Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 993 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Prisijungti prie diskusijos

Palikti atsakymą galite iš karto, o užsiregistruoti vėliau. Jeigu jau turite paskyrą mūsų forume, Prisijunkite.

Svečias
Atsakyti šioje temoje...

×   Įklijuotas tekstas turi teksto formatavimą.   Pašalinti teksto formatavimą

  Galimi tik 75 veidukai.

×   Nuoroda buvo automatiškai įterpta.   Įterpti nuorodą paprastai

×   Jūsų ankstesnis pranešimas buvo atkurtas.   Išvalyti redaktorių

×   Jūs negalite įkelti nuotraukas tiesiogiai.Įkelkite arba įdėkite nuotraukas iš URL.

Skelbimai


×
×
  • Sukurti naują...