Peršokti į turinį
  • ŽAIDIMAI
  • , ŽAIDIMAI
  • ŽAIDIMAI

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 2060 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Recommended Posts

Sveiki, 
Pradžia
Viskas prasidėjo paauglistėje, berods 10 klasėje. Sedėdavau suole ir galvodavau apie visus tuos žmones gyvenančius – egzistuojančius. Niekada nenorėjau tokiu būt, visada sakydavau nebūk eilinis, nebūk eilinis... Ir pradėjau galvoti apie kažką savo. Pradžioje kaip ir visi mes (bentjau daugelis), noriu atsidaryti kavinukę/restoraną gyvent kažką kitokio nei daugelis gyvena. Ėjo metai ir mano motyvacija mokytis vis seko ir seko. Atėjo 12 klasė ir reikėjo apsispręsti stosiu kažkur ar ne. Su drauge (draugė mokėsi tikrai labai gerai, išlaikė visus egzus 90+ %) buvom nusprendę baigsim dvylika klasių ir varysim į „Norge“ ar „Ūkus“ padirbėt, užsidirbsim pinigų ji eis mokytis, o aš kažką kursiu savo, nes nenorėjau mokytis (užteko tų dvylikos metų). Ant egzaminų buvau dėjęs, nieko nesimokiau, kadangi buvau ramus, kad po dvylikos važiuosim dirbt! Po visų 100-tadienių ir paskutinių atėjo „lauktieji“ egzaminai. Egzaminus visus išlaukiau, kai kuriuos net geriau, už tuos kurie tikrai nuoširdžiai mokėsi, galiu pasigirt, kad už matematiką iš B lygio surinkau daugiau nei kai kurie, kurie turėjo pasirinkę A lygį. Bet, staiga draugė apsigalvojo, nusprendė studijuoti.. Nu ką, draugės ir mamos prikalbėtas stojau ir aš... Įstojau į VGTU finansus (nes visiškai nežinojau, kas patinka ir ką studijuoti, o finansai atrodė su pinigais susiję gal visai ir nieko). Pamenu, koks patenkintas buvau kai atsiverčiau lamabpo ir pamačiau, kad priėmė į mokamas dienines studijas.
Studijos
Po dvylikos baigimo vasara praėjo greit (egzaminai, išleistuvės, stojimų atsakymai). Taigi, atėjo rugsėjis ir reikėjo pakuotis mantas ir važiuot gyvent pačiam, be mamos maisto. Pradėjau studentauti, paskaitas „šaravodavau“, atėjo sesija, šiaip ne taip „praslydau“, tada vėl tęsėsi „šaravojimas“ iki kitos sesijos, tą sesiją aš irgi „praslydau“. Mokiaus, kad tik mokytis. Atėjo vasara ir aš pradėjau skaityti knygas, jos man pradėjo labai patikti (skaitau saviugdos temomis, apie verslą, taipogi mėgstu skaityti biografijas). Perskaitęs alchemiką, du tėčius ir Jobso biografiją. Aš supratau, kad nebenoriu aš mokytis.. Pradėjau galvoti, ką man diplomas gali duoti, nebeįsivaizdavau savęs dirbančiu banke ar kokioje tai įstaigoje.
Vasara baigėsi atėjo ruduo, ir vėl reikėjo grįžti į Vilnių ir tęsti mokslus. Nuo rugsėjo iki dabar aš išvis nelankau paskaitų, nueinu tik ant atsiskaitymų.. Pagaliau supratau, kad man visai nepatinka mokytis, einu į „koledža“ kaip į pragarą. Išvis nesuprantu, kodėl reikalingas tas diplomas, juk jis negarantuos saugaus gyvenimo. Supratau, kad baigęs mokslus įsidarbinęs kokioje tai įstaigoje aš nebūsiu laimingas, netobulėsiu, neatskleisiu viso savo potiancialo.. (jei tikrai, jausčiau tam meilę, aistrą - eičiau į banką ir dirbčiau už ačiū dėl patirties ir ryšių)
Kai pradedu mastyti dar giliau, apie ateitį, juk visą gyvenimą nesinuomuosiu buto, reikės kažkur įsikurti pačiam su šeima, norėsis gyventi gražiai, gražios mašinos, aprūpinti vaikus, kad jiems nieko netrūktu. Iš to seka klausimas KAIP? Imti butui paskolą 100metų? Nenoriu gyventi, kad tik gyventi, nenoriu egzistuoti. Noriu prisidėti prie pasaulio gerinimo, pakeisti jį nors šiek tiek. Noriu, kad po manęs jis pasidarytu geresnis.
KĄ DARYTI???
Paskutinius mėnesius galvoju, kas aš ir kokia mano paskirtis gyvenime. Noriu sužinoti ko tiksliai noriu ir neįsivaizduoju kaip mokslai ar diplomas gali man tai suteikti. Kuo daugiau skaitau, galvoju, tuo daugiau man viskas darosi neaišku..
Taigi, klausimas būtų toks – kaip man rasti save, ką daryti? Mesti mokslus ar ne?   aš visiškai nenoriu mokytis ir dirbti kažkokio monotoniško darbo nuo 9-17h. ) Norėčiau išvažiuoti kažkur (ne i angliją, norvegiją), kažkur toliau į ne tokią nusistovėjusią šalį, o iš to vėl kyla klausimas kaip? Jei aš neturiu pinigų?

P.S Nepykit už gramatines klaidas ir už visą tokią seką ir minčių kaitą. Tiesiog tai pirmas kartais, kai aš rašau kažką panašaus.

13 minutes prieš, nomercys parašė:

ne i tokius forumus su tokiais klausimais eik, eik pas zmones kurie galvoja kazka.. Reikia pinigu - uzsiimk nelegaliom veiklom.

Turiu drauga, nusipirkes hidraulines zirkles vazineja po svedus/norvergus lenda i suvalkes ir karpo katalizus, parsiveza i lietuva ir bam vienu kartu 3-4k vos per pora dienu.

Tai ko čia palini draugą.

.

Ką pasakysiu, nenorėk visko iš karto gauti - taip pasaulis neveikia, kad tau pakištų viską po kojomis. Patarčiau ieškotis bent kažkokios praktikos, jei nėra noro - sunkiai pakilsi aukštai. Aš niekados nesu perskaitęs knygos ir neturiu noro, nes negaliu tokios infomacijos įsisavinti į savo smegeninę, beveik viską išmokau iš praktikos, o jei turi tikslą - tai visąlaik ieškau būdų, kaip gauti daugiau patirties. Pats diplomas yra tik menkas popierius, kuris labai didelės naudos neduoda, tavo didžiausias ginklas gauti darbą yra tik tavo atlikti darbai, kurie yra matomi.

26 minutes prieš, nomercys parašė:

ne i tokius forumus su tokiais klausimais eik, eik pas zmones kurie galvoja kazka.. Reikia pinigu - uzsiimk nelegaliom veiklom.

Turiu drauga, nusipirkes hidraulines zirkles vazineja po svedus/norvergus lenda i suvalkes ir karpo katalizus, parsiveza i lietuva ir bam vienu kartu 3-4k vos per pora dienu.

Kas iš tu pinigu, jei siela tuščia? Su pinigais ir tuščia siela tiesiog egzistuoji kaip vadinama daržovė, nei svajoniu, nei noru, nieko...

27 minutes prieš, nomercys parašė:

Žmogus paklausia normalei kur kaip būtų galima, jis nenori lysti galbūt į tokias varkes kur ten yra labai pavojingos ir už tokius dalykus galima gauti biškuti meteliu pasėdet pagalvok biški nevisi žmonės yra kaip tavo draugas ar tu pats, jis normalei paklausia, ir kitokių būtų yra kur nereikia nelegaliai galima viska daryt legaliai. Tik tu eik toliau tos mokslus domėkis kas tau prie širdies pačiam patinka, esi  jaunas gi dar visas gyvenimas prieš akis, neklausyk ka čia sako kiti blemba susirinkes vogti ar dar kažka galvok savo galva žmogau, tikrai turi dar košes gi ten galvytei aš galvoju, soriukas kad čia viska i viena sumečiau, nu bet va galvok nemesk mokslu vark mokinkis ir tikrai pasieksi ko pats noresi

(redaguota)

O aš galvoju, kad tu per daug save spaudi ir skubi . Tau reikia sustoti.. ir viską apgalvoti lėtai švaria galva ko tu nori iš gyvenimo ir kaip tai padaryti . Keli būdai atitrūkti nuo kasdienybės tai yra kariuomenė ir jeigu ji netraukia kelionės... keliaudamas ne tik išvalai galvą ,bet ir pamatai pasaulio pasisemi įdėjų verslui veiklai atrandi save. Sutinkti ir žmonęs kurie padeda tau atrasti save. Vienu ar kitu būdu tai yra išėjimas iš savo komforto zonos, ir tai veikia. Visų pirma gali pasiimti akademines atostogas nuo mokslų . Tačiau jei tikrai žinai , kad tu tikrai jų nenori sustok ir mesk dabar ,kad nebūtų gaila vėliau kaip kad buvo man. Be reikalo išsvaistyti metai.  Savęs atradimas yra gan sunkus klausimas daug kam ne tik jaunimui . Gali pabandyti savanoriauti tai irgi gali padėti. Užbėgant už akių pasakysiu ,kad dirbu dabar tą ką noriu dirbti, grafikas mano laisvas ir esu patenkintas viskuo ką turiu. Tačiau man taip pat reikėjo laiko savę atrasti. Ir šiaip tu ne vienas, dažnas pagalvoja apie savo paskirtį, kas jis, kokia jo vieta šiame gyvenime, ir panašius dalykus jauname amžiuje. Ir tai yra visiškai normalu. Sėkmės tau randant save. Viskas įvyks kai nusiraminsi ir nustosi skubėjęs :). Diplomas tik popierėlis viskas yra žinios , ir dauguma darbdavių šiais laikais vis labiau žiūri į žinias nei popierėlį. Mašinos gražių namų ir neturėti paskol;ų nori visi. Tam yra daug būdų pasiekti,bet pagrindinis darai tą ką reikia daryti ,kad paskui visą likusį laiką darytum ta ką nori daryti ,ir tau nei dienos dirbti nebereikės ,o pinigai , jie sutaupomi ,taupysit su antra puse versliukas dar koks darbas iš šono ir pakentėję sutaupysit . Čia gi ne anglija , kad namai po milijoną kainuotų ,pas mus iš tikro super slaygos. Tačiau šių laikų žmonės visko nori čia ir dabar,todėl ir renkasi paskolas , na o senesnių pažiūrų rinkdavosi ir renkasi taupymą. Mašinas taip pat ne iš karto iš salono ima , o perka pigesnę parduoda brangiau perka brangesne vėl parduoda ir taip kol pasiekia savo norėtą transporto priemonę. Žinau tokių daug. O visi galvoja paėmė ir nusipirko iškart naujausia 2018 mersą.. 

Redaguota , nario lapius

Nesuk galvos ir prisijunk į kariuomenę, atitarnavęs pasidarysi pinigų ir galėsi iškeliauti kur norėsi, o tada ten ieškokis darbo, normaliai bendrauk ir kilsi per pareigas. Jei anglų ar rusų nemoki, apie gerą karjerą net minties neturėk, tad bent jau tai normaliai išmok visų pirma. 

Mokslai yra svarbu, ieškokis motyvacijos, jei jos nerandi tai reiškiasi nesugebi išsirinkti kas tau patinka, galvok apie hobius ką tau patinka daryti, pabaik mokslus, užsienyje same shit bus, be išsilavinimo geresnio nenorės tavęs priimti.

Prieš 1 valandą, SfeKsi parašė:

Nesuk galvos ir prisijunk į kariuomenę, atitarnavęs pasidarysi pinigų ir galėsi iškeliauti kur norėsi, o tada ten ieškokis darbo, normaliai bendrauk ir kilsi per pareigas. Jei anglų ar rusų nemoki, apie gerą karjerą net minties neturėk, tad bent jau tai normaliai išmok visų pirma. 

Mokslai yra svarbu, ieškokis motyvacijos, jei jos nerandi tai reiškiasi nesugebi išsirinkti kas tau patinka, galvok apie hobius ką tau patinka daryti, pabaik mokslus, užsienyje same shit bus, be išsilavinimo geresnio nenorės tavęs priimti.

Armijoj pasidarysi pinigų? Really? Supergeiminkam vaikam 100e į mėnesį kosminiai pinigai aišku. 

Bet kokiu atveju dabar tas diplomas nieko nebereiškia, svarbu praktiniai sugebėjimai bei soft skillai, nebent iškart į aukštas pareigas nori, bet tai ir iš rekomendacijų gerų gali pasiekti. 

Eilines paauglystes dramos kokiam paaugliui taip nebuvo? :D visi jaunystej svajoja, kad bus kino zvaigzdes,turtuoliai,modeliai... Kuo greiciau nustosi tiket tuo 'self development' meslu tuo geriau tau bus. Paskaityk knyga 'subtilus menas nekrusti sau proto'

pasiimk akademines atostogas ir vaziuok padirbet tada atsiras motyvacijos mokytis ir surasi prasme. 

Buvau pasiemes gap year isvaziaves dirbau ir supratau, kad visos tos pasakos apie norge ir tt yra sudmalimas visi ten uzsidepresave lietuviu ismatos dirba ir nieko neuzdirba. Pradejau pasiilgt mokslu. Gryzau pries vasara, vasara pradirbau palangoj ir apturejau geriausius gyvenimo metus tiek nuotykiu ojezau, dabar istojau mokytis.

Kiek visi meta mokslus ir nieko nepasieke nebent 1/10 000, o tas diplomas salia cv tikrai nepamaisys :) 

(redaguota)

Labas, visu pirma, pataikei ne čia, nes 98% forumo vartotoju yra vaikai, tad siūlyčiau tokia tema sukurt - (nereklamuoju) ten gausi padorius atsakymus bei manau net patarimu. :) 

o dabar žinoma - bus užsipuolimo bei įrodymai jog didžioji dalis forumo vartotoju nėra vaikai. :D

EDIT:

į tema tai realiai net šiame forume nėra tikslo apie tai diskutuot.

Redaguota , nario ShockWave!

Pats savo pranešime mini, jog norėtum lysti į verslą, kažką sukurti savo, tačiau tam taip pat reikia žinių? žinoma svarbiausia turėti žinių toje specifikacijoje į kuria orentuojiesi kažką kurti, tačiau, kad ir tos studijos žvelgiant iš kitos pusės, gal tiesiog reikia požiūri pakeisti? Jeigu išmanysi finansus, buhalterija, patikėk - versle nepakenks, tuo labiau, jog man atrodo turėsit kursą ir apie visokius viešuosius pirkimus ir t.t. Siūlyčiau tiesiog požiūri keisti, minėjai, jog nori savo sukurti - tai susistatyk A B C tikslus ko reikėtu, jog galėtum sėkmingai susikurti kažką savo ir gyvuoti, vien investuoti neužteks, reikia turėti žinių, o tavo atveju pasiimčiau žinias, kurios šiai dienai duodamos, nes jos tikrai nepakenks. Jeigu finansus studijuoji nereiškia, kad ir būsi tuo bankininku, juk ties finansu sritim gali daug sričių pasirinkt, gali ir į freelacinima nueit ir t.t., tiesiog plačiau žiūrėk į viską ir pažiūrėk geriau kokios realios naudos šiai dienai gali pasiimt iš to ką gauni, jog ateitį panaudotum ir patarčiau susiimt ir pasiimt tas žinias, kurios duodamos ir nebe vilkint taip laiko. O apie užsieni - išvažiuok mėnesiui ir suprasi ką reiškia ta užsienio duona, geriausia savo kailiu patirt, bet manau nebūtu protingas sprendimas.

Mūsų jaunimo tarpe toks vienas pastebėjimas, jog visi norim kuo greičiau čia ir dabar gaut tai ko siekiam, tačiau dažniausiai iš didelių iliuzijų, kurios buvo sukurtos mumyse - vėliau būna nusivilimai, tai gal visgi reikia šiek tiek ramiau ir realistiškiau į viską žiūrėt, ateis laikas - bus, siekt reikia, bet reikia palaipsniui.

prieš 15 valandas(-ų), mreaddy parašė:

Armijoj pasidarysi pinigų? Really? Supergeiminkam vaikam 100e į mėnesį kosminiai pinigai aišku. 

Bet kokiu atveju dabar tas diplomas nieko nebereiškia, svarbu praktiniai sugebėjimai bei soft skillai, nebent iškart į aukštas pareigas nori, bet tai ir iš rekomendacijų gerų gali pasiekti. 

100eur? Savanoriai gauna 3000 eur, jeigu darbo neturi, perfect būdas uždirbti.

10 minutes prieš, SfeKsi parašė:

100eur? Savanoriai gauna 3000 eur, jeigu darbo neturi, perfect būdas uždirbti.

Patikslinsiu tave :) Į mėnesį savanoris/šauktinis ar kaip ten gauna 100€/mėn ASMENINĖMS IŠLAIDOMS: skustukams, dantų šepetukai nu ir t.t, tuos tavo įvardintus 3000€ ar daugiau ar mažiau jie gauna tik baigę tarnybą ir kai yra įvertinami, jei vertinami labai gerai gauna daugiau, jei blogiau savaime aišku mažiau, kas mėnesį 3000€ niekas neduoda jei tu čia taip norėjai įvardint. Visus 9 mėnesius galima sakyt pinigų nematysi.

Patarimas - baik ir damušk mokslus nes be to popieriuko š tu gausi. Kaip kolega sakė komentaruose viskas eina per patirtį ir jis teisus kuo daugiau mokesi tuo didesnės ir platesnės galimybės BET didelis bet jei netūrėsi to popieriuko apie platesnes galimybes galėsi pamiršti, kadangi tas popieriukas tau leidžia užimti atitinkamas pareigas valstybinėse įmonėse. Baiges mokslus ir gerai įsisukęs tokiose įmonėse galėsi jau tada galvoti apie tai ko nori nes tam turėsi jau galimybę. Neprivalėsi dirbti ir atsiras galimybė kurti savo verslą.

P.S nelabai daug yra tų žmonių kurie nori mokintis, tačiau reikia. Manau daugelis tokias galimybes svarsto dažnai kaip tu bet nepasiduoda.

Dabar, Šešėlis parašė:

Patikslinsiu tave :) Į mėnesį savanoris/šauktinis ar kaip ten gauna 100€/mėn ASMENINĖMS IŠLAIDOMS: skustukams, dantų šepetukai nu ir t.t, tuos tavo įvardintus 3000€ ar daugiau ar mažiau jie gauna tik baigę tarnybą ir kai yra įvertinami, jei vertinami labai gerai gauna daugiau, jei blogiau savaime aišku mažiau, kas mėnesį 3000€ niekas neduoda jei tu čia taip norėjai įvardint. Visus 9 mėnesius galima sakyt pinigų nematysi.

Nežinau ar tu esi jau ten buves bet na kiek žinau jie kas mėnesį negauna 100e, tačiau jie kas dieną gauna kaip pasakyti tuos dienpinigius po 3,5e berots. O pabaigę tarnyba jie negauna 3k e į rankas, kadangi turi atskaityti tuos dienpinigius tai bus apie pora k berots, nebent pabaigsi su pagirimu arba būsi savanoris kariuomenėje tuomet vėl kita suma.

298f88468d6936deb62de99ff906d281156.gif

4 minutes prieš, neonnskull parašė:

Patarimas - baik ir damušk mokslus nes be to popieriuko š tu gausi. Kaip kolega sakė komentaruose viskas eina per patirtį ir jis teisus kuo daugiau mokesi tuo didesnės ir platesnės galimybės BET didelis bet jei netūrėsi to popieriuko apie platesnes galimybes galėsi pamiršti, kadangi tas popieriukas tau leidžia užimti atitinkamas pareigas valstybinėse įmonėse. Baiges mokslus ir gerai įsisukęs tokiose įmonėse galėsi jau tada galvoti apie tai ko nori nes tam turėsi jau galimybę. Neprivalėsi dirbti ir atsiras galimybė kurti savo verslą.

P.S nelabai daug yra tų žmonių kurie nori mokintis, tačiau reikia. Manau daugelis tokias galimybes svarsto dažnai kaip tu bet nepasiduoda.

Nežinau ar tu esi jau ten buves bet na kiek žinau jie kas mėnesį negauna 100e, tačiau jie kas dieną gauna kaip pasakyti tuos dienpinigius po 3,5e berots. O pabaigę tarnyba jie negauna 3k e į rankas, kadangi turi atskaityti tuos dienpinigius tai bus apie pora k berots, nebent pabaigsi su pagirimu arba būsi savanoris kariuomenėje tuomet vėl kita suma.

Gal ir yra tavo tiesos, bet pagrinde ką norėjau pasakyti, tai, kad kaip praeitam komentare teigė, kad jie gauna 3000€ tai buvo netiksliai įvardinta ir gali suprast vos ne taip, kad kas mėnesį 3000€ :D Esmė tame, kad 9mėn. gyvensi kuklų gyvenimėlį paįvairinta kariuomenės veiklom kurios retkarčiais erzins, bet galų gale niekas nesigaili :)

Dabar, Šešėlis parašė:

Gal ir yra tavo tiesos, bet pagrinde ką norėjau pasakyti, tai, kad kaip praeitam komentare teigė, kad jie gauna 3000€ tai buvo netiksliai įvardinta ir gali suprast vos ne taip, kad kas mėnesį 3000€ :D Esmė tame, kad 9mėn. gyvensi kuklų gyvenimėlį paįvairinta kariuomenės veiklom kurios retkarčiais erzins, bet galų gale niekas nesigaili :)

Taip tu teisus, dar priklausomai nuo regiono kuriame teks tarnauti ir tarp kokių žmonių atsidursi. Teko girdėti ir gerų atsiliepimų bet teko girdėti ir nekokių teks jau už save ten pastovėti ir paplušėti.

298f88468d6936deb62de99ff906d281156.gif

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 2060 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Prisijungti prie diskusijos

Palikti atsakymą galite iš karto, o užsiregistruoti vėliau. Jeigu jau turite paskyrą mūsų forume, Prisijunkite.

Svečias
Atsakyti šioje temoje...

×   Įklijuotas tekstas turi teksto formatavimą.   Pašalinti teksto formatavimą

Galimi tik 75 veidukai.

×   Nuoroda buvo automatiškai įterpta.   Įterpti nuorodą paprastai

×   Jūsų ankstesnis pranešimas buvo atkurtas.   Išvalyti redaktorių

×   Jūs negalite įkelti nuotraukas tiesiogiai.Įkelkite arba įdėkite nuotraukas iš URL.

• Šiame puslapyje naršo:   0 nariai

• Nėra registruotų narių peržiūrinčių šį forumą.

Skelbimai

• Sukurti naują...