Peršokti į turinį

fivem #1 Supergames.LT pamoką apie Scriptinimą: Q&A ir informacija


Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 732 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Recommended Posts

Nakagi sveiki SuperGames.LT lankytojai! Prisistatysiu save kaip ArneLT, kur šiuo metu esu GtaKaimeliai.LT antrasis developeris.

Šia pagalbą turi būti tau naudingiausia, kad pradėtum savo karjerą scriptinti. Mano pamokų skaičius manau bus 4, bet gali būti žymiai didesnis skaičius, (Priklausomai nuo mano noro aiškinti)

Noriu tau iškarto pasakyti, jeigu neturi daug laiko sedėti prie kompiuterio, mokintis, gali dabar išeiti ir dar pasidžiaukti savo vaikyste, nes šias pamokas neketinu mokinti trumpai/individualiai , turi būti skiriamas didžiulis laikas/savarankiškumas ties scriptinimu. Aš pats pradėjau nuo trupučiuka pagalbos iš savo draugų, bet ir tai nebuvo begalo didelis, jie tik mane pamokino kaip pastartinti LocalHosta ir viskas. Jeigu pradėsi scriptinti ir neturėsi laiko mokintis, tu viską užmirši kita dieną, tad gal geriau mokinkis  iš mokytojų/tėvų/brolių/sesių, nesvarbu, tik Mokinkis iš patyrusių žmonių, kurie išmano apie scriptinimą.

KODĖL AŠ TAI SAKAU?: Na, mano pamokos nėra skirta visiem. Kaikuriem gali būti sunku suprasti, bet tie, kurie turi begalo daug laiko prie kompiuterio, smegenų (nu bent kažkiek), tie ir mokės ir supras ką aš darau. Tad geriau tegul skaito tie, kurie yra motyvuoti scriptint, nebijos gaišti savo laiką ties scriptinimo.

Dabar nebevarysiu ant tų kurie laiko neturi, tad galime pradėti nuo trumpo Q&A:

"Aš nesuprantu, man mokytoja saka, kad be matematikos, programavimo nemokėsiu, ar tai tiesa?": 

Trumpai aiškiai tau reikia žinoti kas yra šaknis, +, - ,*, / ir kitus paprastus ženklus. Galiu jum pasakyti, kad nebus naudojama jokie kvadratai, kubai ir visokie tokie velniai, bet gali pasitaikyti šaknis(Baisiai retai) , arba reiktų procentus traukti ir pnš, bet pagrinde naudosime paprasta matematika.

"Kaip mokytoja rašą ant lentos tas formules, lygiai taip pat reikės rašyti kodą?":

Ne. Baisiai skiriasi

"Ar man reikės mokėti C++, kad mokėčiau LUA?":

Čia jau nuo tavęs priklauso, jeigu nori suprasti scriptinimą geriau, tada gali peržiūrėti, bet lua jau ir taip panašus į Python ir vienas iš lengviausiu, tad nemanau kad tau reikės dar papildomai mokintis C++, svarbu, kad bent mokėtum kas yra if, else, while true do ir kitus kodus (kur yra labai paprasta, nebent anglu kalbos nemoki)

"Jau nedarei ilgai pamokos, ką tai reiškia?": Reiškias, kad man dėl Gtakaimelių Development laiko nebėra, arba pagalvojau, gal pertrauką pasiimsiu, bet turėtumėte gauti pamoką kas savaitę. Jeigu taip nevyksta, tada laikas spaudžia man

Iš kur tu išmokai scriptinti?: Aš pagrinde išmokau scriptinti iš pačių failų. Bandydamas pažiūrėti kodą, kaip veikia, kas bus jei tą pakeisiu į ta, "Ai čia esx legacy? tada documentation atsidarysiu" ir t.t. Jūs galite nuo tai irgi pradėti, bet su kaikuriais šnekėjau, jiems pasiūliau šią idėją, sake jie nesupranta ir nepagauna kampą, tad galiu pasakyti, man pasiseke. Gali pabandyti laime, gal tau pavyks suprasti.

Jei atsisakote teisingai daryti tai, ką mano pamokos rodo, GARANTUOJAMA NESEKMĖ. Jei teisingai darysite mano pamokas, skaitydami kiekvieną eilutę, kiekvieną patarimą ir atlikdami kiekvieną žingsnį, jums SĖKMĖ GARANTUOTA. 99% žmonių atsisako teisingai sekti kursą, vėliau 99,99% vartotojų NEPASISEKIA. Jei nuspręsite to daryti neteisingai, RINČIATE NESEKMĖ.

Dabar čia kaip ir atsisveikinimas, tad jeigu norite išmokti, kaip pastartinti LocalHost serveri, galite pažiūrėti mano video medžiaga Čia

Taigi, galime atsisveikinti, iki kitos pamokėles :)

Mano discordas: arneLT#0656, RAŠYSITE "KAIP SCRIPTINTI" IŠKARTA BŪSITE BLOKUOJAMAS!)

Citata

Scriptinimas kaip liga, kuo daugiau mokinsies, tuo daugiau galva skaudės.

 

Redaguota , nario ArneLT
Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 732 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Prisijungti prie diskusijos

Palikti atsakymą galite iš karto, o užsiregistruoti vėliau. Jeigu jau turite paskyrą mūsų forume, Prisijunkite.

Svečias
Atsakyti šioje temoje...

×   Įklijuotas tekstas turi teksto formatavimą.   Pašalinti teksto formatavimą

  Galimi tik 75 veidukai.

×   Nuoroda buvo automatiškai įterpta.   Įterpti nuorodą paprastai

×   Jūsų ankstesnis pranešimas buvo atkurtas.   Išvalyti redaktorių

×   Jūs negalite įkelti nuotraukas tiesiogiai.Įkelkite arba įdėkite nuotraukas iš URL.

Skelbimai


×
×
  • Sukurti naują...