Peršokti į turinį
  • ŽAIDIMAI
  • , ŽAIDIMAI
  • ŽAIDIMAI

Stringa kompiuteris


Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 1158 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Recommended Posts

Sveiki,

Prieš porą dienų iš tėvuko pasiemiau Lenovo Y700 nešiojamą kompiuterį žaidimams, bet labai ilgai „galvojantis“ kompiuteris. Jį įjungus, patį landing page krauna apie 10 minučių, nekalbu jau kaip jis įsijungia ir reikia vaikščiot po kokias nors programas ar tą patį internetą. Kaip tik jį išvaliau gražiai, viską padariau, bet vistiek. Turit minčių? Taip pat kažką spaudžiojant worde su touch pad'u, kompiuteris dažniausiai skaičiuoja kaip 2-3 kartus, tai įdomu ar čia susijusios problemos ar ne?
i7-6700
gtx 960  4gb
hdd 1tb, ssd:128gb

Redaguota , nario Eigirdas
Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

Na galbut naivu butu tiketis kad cia win perrasymas padetu bet itarimas kyla ties plokste, jog gali buti pazeista dregmes ar kazkas panasaus. Del krovimo visko gali buti kad hardas kuriame win laikai kaltas.

 

O win perrasinejai?

Redaguota , nario Mantucha
Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

19 minutes prieš, Mantucha parašė:

Na galbut naivu butu tiketis kad cia win perrasymas padetu bet itarimas kyla ties plokste, jog gali buti pazeista dregmes ar kazkas panasaus. Del krovimo visko gali buti kad hardas kuriame win laikai kaltas.

 

O win perrasinejai?

Perrašinėjau.

Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

Pasitikrink HDD/SSD būklę su CrystalDiskInfo (nebus 100% tikslus, bet vis vieną geriau nei nieko). Pasitikrink temperatūras su HWInfo64, gal valydamas kažką blogai prisukai ar panašiai. Atsidaryk Task Manager ir stebėk, gal netyčia koks procesas bereikalingai vartoja resursus.

Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

Nesu ant tiek pasikaustęs šiais klausimais, kaip kai kurie kiti, bet visgi savo PC kad ir su kito žmogaus nurodymais, tvarkausi pats. Turėjau tokią pat problemą.

Pradėjau nuo to kad Windows 10 perrašiau su pilnu HDD formatavimu ir ant UEFI nustatymų, nežinau kaip tai tiksliai pavadint, nes pats toli gražu ne iki galo suprantu kaip tai aplamai pavadinti. Bet žodžiu tai kaip "next gen BIOS" galbūt, ar tiesiog geresnė BIOS'ų "atmaina". Vopšim, jeigu motininė plokštė palaiko UEFI, ryšys tarp visų kompiuterio elementų yra kur kas geresnis, greitesnis, "patikimesnis". Man užteko vien tik to kad įrašyt Win10 and UEFI nustatymo (programėlė pavadinimu Rufus labai paprasta naujodime ir leidžia tau manipuliuoti svarbiausiais nustatymais, taipogi per ją pačią gali kokius nori Windows'us atsisiųst) kad iš karto pastebėčiau skirtumą. Kompiuteris pradėjo veikti tyliau, kur kas greičiau ir t.t..

Kitas dalykas buvo nereikalingų procesų išjungimas, bet čia jau man per TeamViewer'į draugas darė, kadangi taip tiesiog greičiau, nei man viską aiškinti ir pačiam daryti. Tavo vietoj arba tiesiog daug googlinčiau šiuo klausimu, arba susirasčiau kas galėtu padėti kad ir per tą patį TW. 

Kas liečia privatumą, bet mano manymu prisidėjo ir prie kiek stabilesnio veikimo, mažiau background procesų, tai yra OOSU10 ir uBlock naršyklėje, aš naudoju Opera, man ji ram'ų valgo kur kas mačiau nei Chrome as naujosios FireFox versijos. Visus nustatymus man darė nusimanantis žmogus, tai vėlgi, jeigu susidomėtum tuo, reikėtu gilintis. 

Minėjai kad turi SSD, aš taipogi prieš ~2 savaites nusipirkau WD Blue 3DNAND 500gb SSD. Kas be ko Windows'am, bet kadangi aš mokausi reklamos gamybą, kur įeina labai daug grafikos dizaino, vektorinės grafikos, tai CorelDraw, Photoshop ir video montavimo programas taipogi instaliavau į SSD. Kas be ko "rimtesni" žaidimai irgi keliavo į SSD. Savo senąjį Toshiba 1TB HDD pasilikau seniems žaidimams, failams, nuotraukoms ir pnš. Man SSD labai, labai stipriai pagyvino PC, nei naršyklė, nei jokios programos, absoliučiai niekas nei trupučio nestringa, žaidimai kuriuos ankščiau vargiai paveždavo dabar sukasi kuo puikiausiai. 

Dar kitas dalykas tai ram'ai. Pas mane buvo single channel, vienas 8GB DDR3 1600mhz taip vadinamas "kaulas". Dar vienas slot'as laisvas. Nusipirkau lygiai tokius pat ramus, kad veiktu dual channel, dabar turiu 16GB na ir priedo dual channel rėžimu veikia, kadangi atitinka ram'ai. Įsidėjus du skirtingus, net jeigu specefikacija vienoda, gali vis tiek dirbti single channel, o jeigu jau perki papildomus ramus, faktas reikia išnaudoti viską ką jie gali pasiūlyt ir nešvaistyt pinigų veltui. Ram'ai vėlgi labai pagyvenino PC gyvenimą, Photoshop'as ir Corel'is darant stambesnius projektus nebelagina, pats PC, interneto naršyklė, viskas sukasi kaip bitutė, žaidimai veikia kur kas geriau. 

Dulkės rimtas priešas, visad reikia turėt tai omeny, prižiūrėt savo techniką. Dulkės visgi susidaro iš skirtingų "dalelių", tai gali būti ir tavo augintinio, jeigu turi tokį, plaukai, voratinkliai ir t.t. Nuo to gali ir užtrumpinti tavo loptopo komponentai, kas aišku nevyksta dažnai, bet visgi variantas. Mano monitorius sudegė būtent dėl to, dulkės elektros laidininkas, nuo vienur įtampa persidavė kitur, kur nereikia ir to užteko. Taip pat nuo to ir kaista, tas pats mano monitorius, ten kur niekad nevalydavau, turėjo visiškai juodą mikroschemą, nuo dulkių visą laiką kaito, kaito ir galiausiai net pajuodavo.

Žiūrėk kad diskas kur įrašyti Windows'ai nebūtu perpildytas, iš mano asmeninės patirties, mažiau nei 50GB laisvos vietos jau pradeda stabdyt kompą, mokyklos laikais pas klasioką tebuvo 10GB laisvos vietos ir jo kompas tokius čiūdus išdarinėjo kad net apibūdint sunku, užteko tik to, kad atsilaisvino vietos ir viskas daug maž susitvarkė, pagerėjo. Nelaikyk Desktop'o apkrauto failais, kuo daugiau visko tuo ilgiau "boot'inas" kompas. Vėlgi nežinau ar tai faktas, bet tiesiog iš mano asmeninės patirties. 

Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 1158 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Prisijungti prie diskusijos

Palikti atsakymą galite iš karto, o užsiregistruoti vėliau. Jeigu jau turite paskyrą mūsų forume, Prisijunkite.

Svečias
Atsakyti šioje temoje...

×   Įklijuotas tekstas turi teksto formatavimą.   Pašalinti teksto formatavimą

  Galimi tik 75 veidukai.

×   Nuoroda buvo automatiškai įterpta.   Įterpti nuorodą paprastai

×   Jūsų ankstesnis pranešimas buvo atkurtas.   Išvalyti redaktorių

×   Jūs negalite įkelti nuotraukas tiesiogiai.Įkelkite arba įdėkite nuotraukas iš URL.

  • Šiame puslapyje naršo:   0 nariai

    • Nėra registruotų narių peržiūrinčių šį forumą.

Skelbimai


×
×
  • Sukurti naują...