Peršokti į turinį
  • ŽAIDIMAI
  • , ŽAIDIMAI
  • ŽAIDIMAI

„Hi-Fi Quad Dac“ ausinės


NTQ

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 1433 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Recommended Posts

Spėju, čia prie LG telefono?

LG telefonai turi skirtingus režimus priklausomai nuo ausinių vidinės varžos. Ties ~50 omų telefonas įjungia vidinį stiprintuvą. Problema, kad dažnai ir mažesnės varžos ausinės be stiprintuvo skamba "sausai", todėl visai gera mintis ieškotis didesnės varžos ausinių, kad visada telefone įsijungtų HIM (high impedance mode). Problema, kad aukštos varžos ausines sunkiau naudoti su visais kitais prietaisais (PC, kitais telefonais ir pan.), kurie neturi vidinio stiprintuvo ir kurių ženkliai prastesni DAC'ai tiesiog neturi užtektinai "smarvės".

Senos geros 80 arba 250 omų Beyerdynamic DT770 ir DT880 (jei rasi už gerą kainą) draugauja labai gerai su LG Quad DAC'u. LG stipriakai "paveža" 250 omų ausines ganėtinai gerai, bet, jei planuoji naudoti kažkur kitur (prie PC ar pan.), tai geriau rinktis 80.

Dar yra tokios pat senos ir panašiai geros ATH-M50x, tik jos berods tėra apie 40 omų, tai gali tekti instaliuotis kažkokius modus, kad visą laiką įjungtų "high-impedance" nepriklausomai nuo ausinių varžos (ganėtinai lengva su root), arba prijungti pirma laidą, tik tada ausines, tada įsijungia "AUX mode", kuris, panašu, irgi išnaudoja stiprintuvą. Nors mano 35 omų Marshall'us užfiksuoja kaip aukštos varžos ir be modų, tai čia kaip pasiseks. Blogiausiu atveju gali nusipirkt kitaiską laidą, kuris savyje turės tuos 10 omų :D

Jei noris kažko įvairesnio, tai XDA yra apie tai užvesta nemažai temų, gali pasižvalgyti https://forum.xda-developers.com/lg-v30/accessories/share-current-headphones-using-link-to-t3836751

FYI, pats Quad-DAC nieko nereiškia ir yra tik marketinginis pavadinimas, tai ieškant rekomendacijų geriau klausti konkrečiau.

Ir siūlau telefone pirmu darbu išmesti LG muzikos grotuvą ir naudoti UAPP (USB Audio Player Pro). UI gan prastas, bet, skirtingai nei dauguma kitų, pilnai išnaudos tavo DAC'ą. Arba, pastaruoju metu pradėjau testuoti Stellio, kuris turi daug geresnį UI su skirtingom temom ir, atrodo, irgi visai gražiai groja per LG DAC'ą, bet dar reikia jame praleisti daugiau laiko, kad galėčiau rekomenduoti.

Redaguota , nario tepalas
Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

Už tokią kainą perkant, siūlyčiau susitarti perklausai salone. Neretai salonai tokią galimybę suteikia. O perklausyti siūlau todėl, nes perkant ausines svarbu ne tik įsitikinti dėl jų garso kokybės, bet ir sužinoti, ar jų sound signature patinka. Vienos ausinės turi flat sound signature, pavyzdžiui, Senneheiser HD 6XX, kitos turi labiau V-shaped (daugiau bass ir treble), pavyzdžiui, Beyerdynamic DT770 PRO. Taip pat yra atviro ir uždaro tipo ausinės. Su atviro tipo ausinėmis garsas natūralesnis, labiau airy. Tačiau jos visiškai nesulaiko garso nei iš aplinkos, nei sklindančio iš jų pačių. Uždaro tipo, tokios problemos neturi, bet garsas nėra toks natūralus (nebūtinai netisklus, tai skirtingi dalykai).

Taip pat, perklausyti būtų gerai, kad sužinotum, ar pakankamai galios turi tavo telefone integruotas amplifier'is. Taip, LG telefonai turi kur kas geresnį DAC'ą už kitus telefonus, amplifier'į -- irgi. Bet reikia atsiminti, kad čia tik telefone integruotas amplifier'is, kuris neturi itin galingo output'o, o kai kurioms ausinėms reikia atskiro amplifier'io maitinamo "iš sienos" arba bent jau iš USB-C ir baterijos kartu. Aišku, dar reikėtų patikrinti, ar jos tau patogios, bet čia self explanatory. 

Kadangi Lietuvoje nėra nei Sennheiser HD 6XX, nei Sennheiser HD 58X, už tokią kainą siūlyčiau Beyerdynamic DT770 PRO su 80Ω kabeliu. Jų sound signature nėra visai flat, labiau linksta ties V-shaped garso. Vėlgi, rekomenduoju prieš perkant paklausyti, nes Beyerdynamic yra pagarsėjęs savo išryškintu treble (pramintu Beyer-peak :D), kas ne visiems gali patikti ir gali varginti. Su 250Ω kabeliu šios ausinės turi dar ryškesnį treble, kas bent jau man būtų a no go. Na, bet su 80Ω garsas turėtų būti ne toks analitiškas, o ir nebus problemų išmaitinti tavo telefonui.

Redaguota , nario Tautedorus
Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

prieš 6 valandas(-ų), Tautedorus parašė:

Už tokią kainą perkant, siūlyčiau susitarti perklausai salone.

Taip, čia gera mintis. Visos ausinės skamba ir ant ausų guli šiek tiek kitaip ir labai rekomenduotina prieš perkant paklausyti.

Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 1433 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Prisijungti prie diskusijos

Palikti atsakymą galite iš karto, o užsiregistruoti vėliau. Jeigu jau turite paskyrą mūsų forume, Prisijunkite.

Svečias
Atsakyti šioje temoje...

×   Įklijuotas tekstas turi teksto formatavimą.   Pašalinti teksto formatavimą

  Galimi tik 75 veidukai.

×   Nuoroda buvo automatiškai įterpta.   Įterpti nuorodą paprastai

×   Jūsų ankstesnis pranešimas buvo atkurtas.   Išvalyti redaktorių

×   Jūs negalite įkelti nuotraukas tiesiogiai.Įkelkite arba įdėkite nuotraukas iš URL.

  • Šiame puslapyje naršo:   0 nariai

    • Nėra registruotų narių peržiūrinčių šį forumą.

Skelbimai


×
×
  • Sukurti naują...