Peršokti į turinį
  • ŽAIDIMAI
  • , ŽAIDIMAI
  • ŽAIDIMAI

Geriausi Jūsų matyti filmai bei jų rekomendacijos


Jizzy

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 1539 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Recommended Posts

Vakaras labas,

kadangi kiekvieną vakarą filmo paieškos trunka ilgiau, nei paties filmo žiūrėjimas, nusprendžiau pasiteirauti Jūsų rekomendacijų. Iš karto pasakau, jog visiškai nedomina ir netinka fantastiniai, mistiniai ar siaubo žanrai. Nors labiau mėgstu žiūrėti filmus, bet galit siūlyti ir serialus, tačiau jie taip pat turi atitikti pateiktus kriterijus. Pagrinde domina filmai panašūs į "Green Book", "Boyhood", "Ford v Ferrari", "Irishman" ir pan., ypatingai domina filmai susiję su Amerika, ypač jeigu istorija rutuliojasi praeitame amžiuje, gali būti susiję su juodaodžiais ir jų grupuotėmis ar kt. Taip pat tinka ir lengvos vakaro komedijos, tačiau siūlykit kiek profesionalesnes nei "American Pie" tematikos. Iš serialų daug pavyzdžių neturiu, tačiau per vieną vakaro neblogai susižiūrėjo "The end of the fu*king world", tad galit siūlyti kažką panašaus ir ne tik.

  • Dėl vaizdo įrašų kokybės, pageidautina, kad filmai būtų kuo naujesni.
  • Nebūtina, tačiau jeigu norit, prie filmo galit prirašyti kokio žanro jis yra bei trumpai aprašyti kontekstą.
Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

 

Tamsos riteris
Vaizdo dienoraštis
Bręstantis blogis. Filmas
Antras šansas
Sulaukėjimas
krydas 1,2 dalys
Sumautos atostogos Meksikoje
Haunt
Belko eksperimentas
Vilkduobė
Atskirtis
Geri vyrukai
Infiltruoti
Amerikos istorija X
Sibirietiškas auklėjimas
Kanibalai
Eksperimentas
Kodėl būtent jis?
Gotti
Gran torino
Dangalas
Helovinas
Vagių irštva
Somalio piratai
Mumbajaus viešbutis
Geroji pusė
Narkokurjeris
Kultūristai
Klouhičo žudikas
Malda prieš audra
Dievo miestas
Kovos klubas
Rojaus ežeras
Butterfly Effect
Source Code
Dredd
Love, Simon
Train To Busan
Upgrade
The Island
Call Me By Your Name
Oblivion
Wind River
„Chernobyl“ (2019) – serialas. Maniau, kad pakankamai žinau apie Černobylio tragediją, bet šis serialas sugebėjo parodyti žymiai daugiau ir įtraukė labai į istoriją, parodė įvykius iš įvairių perpektyvų. Tik 4 epizodai, labai trumpas, tačiau geras.

Iš filmų (atsižvelgiant 2018, 2019 metus), tai labiausiai patiko šiti:
„Love, Simon“ (2018) (praplėtė akiratį apie kitos orientacijos žmones)
„Upgrade“ (2018) (ateities)
„Annihilation” (2018) (labai unikalus)
„Instant Family“ (2018) (su Mark Wahlberg, mano mėgst. aktoriumi, smagiam pažiūrėjimui, apie šeimą, įsivaikinimą)
„Night Hunter“ (2019) (plotwist gan neblogas, susijęs su nepilnamečių merginų grobimu ir policija, kas patiko, kad pareigūnai nevažiuoja vieni, kaip kituose filmuose, o su pastiprinimu).
„Wind River“ (2017) (amazing filmas... FBI agentę išsiunčia į Aliaską patikrinti situaciją ir reportuoti atgal apie įvykusią merginos žmogžudystę);
„Doom: Annihilation“ (2019) (nelabai supratau, kodėl žmonės hatina per IMDb šį filmą. Man gan patiko, nors nesu matęs originalaus. Geras ateities filmas su monstrais, suteikia įtampos, lauksiu 2 dalies!).
„The Team Kill“ (2019) (apie nelegalias žmogžudystės kariuomenėje. Paremtas tikrais įvykiais. Įkvėpė visada elgtis teisingai, nors net jeigu kiti taip nesielgia).
„The Mule“ (2018) (pagr. aktorius labai puikus, Holivudui jo trūks... Maniau, kad per trailerį daugmaž nuspėsiu kas įvyks, bet žiūrint nustebino ir įvykio dalykai, kurių nesitikėjau).
„Call Me By Your Name“ (2017) (pabaiga... damn, iki šiol negaliu pamiršti šio filmo, bet gan skaudus).
Deksteris (serialas apie serijinį žudiką, 8 sezonai žiauriai geras)
The Walking Dead (šitas tikrai niekad neleis užmigt, nes po vienos serijos nori pažiūrėt dar vieną, aišku jei nesi jo matęs)
Geras daktaras (pats dabar žiūriu visai neblogas apie chirurgą autistą)
Rikas ir Mortis (fainas filmukas su daug fantastiskos)
Šimtukas (visai neblogas apie tai kaip žemėje negalima gyventi ir po kažkiek laiko siunčiami 100 paauglių į žemę patikrint ar ten įmanoma gyvent)
Strėlė (visai įdomus, kai nebeturi ką žiūrėt :D )
he Crazies (2010) – zombių ❤️ omg, sukurkite kažką panašaus pagaliau. Tobulas filmas.
Legion (2010)
‎Dredd (2012)
Disconnect (2012)
Freaks (2018) – vienas iš naujesnių, gan patiko, unikaliai sukurtas.
Doctor Sleep (2019) – Shining 2 dalis
Upgrade (2018)
Train To Busan (2016) – zombių, turbūt top 2 filmas iš zombių kategorijos
28 Days Later (2002)
Night Hunter (2019) – susietas su pedofilais
Wind River (2017) – FBI agentę išsiunčia į Aliaską ištirti žmogžudystę ir reportuoti jiems back, kad išsiųstų atitinkamą komandą. Labai geras filmas!!! Gal 10 min. Pradžia nuobodi, bet vėliau lauki nesulauki kas bus pp to...
Blindness (20**, datą pasitikslink) – ne silpnų nervų žiūrovams, bus rape scene.
The Call (2013)
Filmai, kurie sudaužys širdį ir paliks be žado po jų peržiūrėjimo:
Still Alice (2015)
Butterfly Effect (2004)
‎The Mist (2007) – siaubo, bet pabaiga parodys, kad niekada nepasiduok.
Call Me By Your Name (2017) 
Seip Tarantino kurinius galetum pavartyt, verti demesio.
Nematoma puse
Gerumo stebuklas
Malda pries ausra
The Hate u give
Baltasis Rikas
Rokio visas dalis verta bent karta pamatyt
Dar Stipresnis
Fruitveilo stotis

Sąrašas surinktas iš daugelio narių.

Redaguota , nario mariusqw
Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

prieš 18 valandas(-ų), darrel. parašė:

Filmas „Straight outta Compton“ man visai patiko, filmas apie raperius kaip Eazy E, Dr. Dre ir kt. 
 

 

Per šią naktį peržiūrėjau. Įprastai tokio žanro filmai nedomina, tačiau šis kažkodėl labai patiko. Temos autoriui taipogi siūlau pažiūrėti. Didelis dėkui!

Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

A Clockwork Orange - legendinio Amerikiečių režisieriaus Stanley Kubrick vienas iš pirmųjų darbų, pasakoja apie žiauraus psichopato Alexo ir jo gaujos daromus nusikaltimus - benamių sumušinėjimai, prievartavimai, etc. ir vieną dieną jo gauja jį palieka vieną nusikaltimo vietoje dėl to, nes jis mėgo manipuliuoti ir mušti juos, patekęs į kalėjimą ir toliau, Alexui pradeda sugrįžt viskas, ką blogo jis buvo padaręs. Filmas nėra labai sudėtingas žiūrėt, bet reikia susikaupti ir įsijausti. 
 

The Shining - dar vienas Kubriko filmas, tačiau šis - gilesnis psichologine ir filosofine prasme, pažiūrėjus suprasi istoriją labai primityviai, todėl dar reikėtų pasižiūrėti analizės video/paskaityti straipsnių, tačiau jeigu tą padarysi, suprasi apie žmonių psichologiją daugiau negu supratai prieš tai, viskas akomponuota žiauriai gražiai savo laikui nufilmuotu siužetu, legendine "Here's Johnny" scena, nepriskirčiau siaubo žanrui, kad ir kaip skambėtų. Pats filmas yra apie rašytoją, kuris išprotėja ir pradeda skriausti savo šeimą atokiame viešbūtyje Aliaskoje(?)

Brat 1&2 - rusu crime drama klasika, eiliniam maroziukui šis filmas bus "opaa koks jis kietas koks protingas mldc mldc mldc", šiek tiek labiau išprusęs žiūrovas filme pamatys posovietinės Rusijos kasdienybę, realybę, žmonių įvairumą. Filmą praturtina mano nuomone viena iš geriausių soundtrackų tokio žanro rusiškuose filmuose, unikali Grebeščikovo kinematografija, gelsvas atspalvis, kuris pirmą dalį ypač atmosferišką. Pirmoj dalyje iš mobilizacijos (filmo einamu momentu vyko Pirmasis Čečenijos karas) grįžęs pagr. veikėjas Danila grįžta į Rusijos gilumoje gyvenančią mamą, supratęs, kad kaimo gyvenimas jau nebe jam, jis išvyksta į Sankt Peterburgą pas savo brolį, kuris ten, pagal jo mamos žodžius yra "Didis žmogus". Antra dalis irgi verta dėmesio.
 

American History X - filmas apie rasinę segregaciją Amerikoje, filmo veikėjai - amerikos neo-naciai, filmo pradžioje į pagr. veikėjo namus bando įsilaužti ginkluoti juodaodžiai, tačiau jo mažasis brolis juos išgirsta ir jį pažadina, veikėjas, apgynes namus, paskutinijį likusį gyvą juoduką nužudo labai žiauriai, po to atvyksta policija ir jis nuteisiamas kalėti. Vėliau matome šio veikėjo priešistorę, kodėl jis tapo toks, kaip viskas vyko. Labai rekomenduotinas filmas neapykantos tema ir kodėl ji tokia destruktyvi.

Shawshank Redemption - legendinis filmas apie kalėjimo gyvenimą 50-aisiais amerikoje, bankininkas, tariamai nužudęs savo žmoną ir jos meilužį, įkalinamas iki gyvos galvos, kalėjime įdarbina savo galvą, renka akmenukus, įgauna kalinių pasitikėjimą, susiranda draugų. Kalėjimo kasdienybė, draugystė ir proto galia. Labai rekomenduotinas filmas, vienas iš imdb top 10 geriausių visų laikų filmų (jeigu tai ką nors reiškia).

Forrest Gump - filmo pagrindinis herojus, Forestas Gampas, yra autizmu sergantis vaikinas, kuris keliavo per 6-7 dešimtmečio Amerikos istoriją - tarnavo vietname, buvo profesionalus stalo tenisininkas, sutiko daugelį istorinių asmenybių. Filmas yra labai unikalus, o tiems, kas šiek tiek numano šaltojo karo ir bendrai amerikos istoriją, bus ir humoro, filmas paprastas ir gerai sukurtas, pagrindinis aktorius - Tomas Henksas, jo vaidyba šiame filme yra tiesiog tobula. Viena iš žymiausių filmo scenų "run, forrest, run!" yra prisimenama ir šiomis dienomis.

Stalingrad 1993 - paminėjau filmo metus, nes šiuo pavadinimu yra labai daug filmų, ši 1993 metų klasika rodo vermachto kareivių kelionę, kuri prasidėjo sėdint šiltai italijoje, ir baigėsi šąlant prie stalingrado rytų fronte. Filmas rodo karo žiaurumą, negalėjimą prasiveržti pro priešo linijas, karių laimėjimus ir pralaimėjimus, jų nuotaikas. Kiekvienam ww2 filmų žiūrėtojam būtinas pamatyti filmas, nes dažniausiai matome tik amerikiečių perspektyvą.

Falling Down - filmas apie paprastą išsiskyrusį valstybės darbuotoją, kuris neteko savo darbo, kas prasidėjo paprastu kamščiu ryte, baigėsi pagrindinio herojaus kelione per visą dieną. Su filmo herojumi gali tapatintis bet koks dirbantis žmogus, nors ir jis tampa grėsme visuomenei, nė vienas jo darbelis nebuvo su noru kam nors pakenkti. Filmo idėja - į kampą įsprausto žmogaus emocinės ir psichologinės būklės paprastėjimas, kuris veda prie kraštutinumų.


The Deer Hunter - filmas prasideda kelių draugų kasdienybę šešto dešimtmečio Amerikoje, jie dirba didelėje gamykloje, gyvena paprastai, kai kurie ir išteka, tačiau atėjus laikui į vietnamą, jie visi ten išvyksta. Vietnamą palieka ne visi. Jie, būdami įkalinti, yra priversti žaisti rusišką ruletę vieni prieš kitus, kol viet congas lažinasi, kas laimės. Šis dalykas kardinaliai pakeičia juos, sugrįžęs į Ameriką pagrindinis veikėjas, kurį vaizduoja Robertas DeNiro, nebėra tas pats žmogus, vieno draugo, kuris pasiliko Vietname ir jis tai žino, laukia draugė, tačiau ji galvoja, kad jis miręs, todėl grįžta į Vietnamą bandyti susigražinti jį.

Apocalypse Now - dar vienas filmas apie vietnamo karą, labai gabus kapitonas vilardas yra išsiunčiamas į misiją nužudyti buvusį amerikos kariuomenės karininką, kuris dezertyravo ir dabar kovoja prieš saviškius, per visą filmą keliaujama upe tankiose džiunglėse, filmas ganėtinai ilgas (būdamas 3 valandų), ir kelionė kartais būna net hipnotizuojanti, kelionės metu kartais galima išgirsti legendinės roko grupės "The Doors" muzika. 

Defiance - ww2 filmas apie žydų išgyvenimą ukrainos miškuose, kai juos medžioja gestapas ir nori sunaikinti.

Siberian Education - filmas apie sibiro gilumose gyvenančių rusų kasdienybę, veiklą ir nusikaltimus, draugystės, išdavystės, uždraustoji meilė. Filme daug lietuviškų aktorių, filmas nesunkus žiūrėti.

The Hateful Eight - vieno iš žinomiausių šių laikų režisierių Quentin Tarantino filmas, kuris poetiškai yra labai gerai padarytas, filme yra jumoro, Tarantino yra žinomas už savo gerą kraujo ir žiaurumo efektų sukūrimą. Filmas apie aštuoneriukę, susitikusią atokioje užeigoje ir priversti ten būti dėl sniego audros, kaip ir toliau minėtame filme "django unchained", bus minima ir į istoriją itraukiama amerikos pilietinio karo ir jame dalyvavusių veikėjų perspektyva. Filmas pagal žanrą vesternas, tačiau net ir nemėgstantiems vesternų šis filmas turėtų palikti įspūdį, nes nėra nuobodus, kostiumai yra atitaikyti pagal laikotarpį, ir pati istorija galėjo būti istoriškai galima, nes veiksmas vyksta amerikoje po civilinio karo.

Letters from Iwo Jima - japonų imperijos karių perspektyva antro pasaulinio karo metu, pagrindinis veikėjas - paprastos savo miesto kepyklos savininkas, jis yra pašaukiamas į kariuomenę ir veiksmas vyksta Iwo Jima saloje, kurią veikėjas su savo bendražygiais turi apginti nuo amerikiečių invazijos. Filme daug istorinio konteksto, pvz - japonų karininkai, pralaimėdami kovą dėl savos, nusišauna arba susisprogdina su savo būriais, nes toks buvo jų garbės kodeksas. Paprasto žmogaus, įvelto į pasaulinį konfliktą visiškai ne jo noru, perspektyva yra atskleista kaip reikiant.

Django Unchained - dar vienas Tarantino filmas, kuris taipogi vyksta Amerikoje po pilietinio karo, pagrindinis veikėjas Džango - juodaodis vergas, atskirtas nuo savo mylimosios, tačiau vieną darbo dieną jį išlaisvina iš toli atvykęs baltaodis premijų medžiotojas daktaras kingas šulcas, tam, kad iš jo sužinotų kaip atrodo jo ieškomi nusikaltėliai. Išlaisvintas Džango tampa Šulco partneriu ir mokosi premijų medžiojimo meno, jis ilgą laiką su juo dirba, kad užsidirbtų pakankamai pinigų nusipirkti laisvę savo žmonai. Filmas pilnas šaudymo scenų, daug kraujo ir surištas su vergovės istorija pietinėse amerikos valstijose, kiekvienam puikiai sudėtų filmų mylėtojui tikrai patiks.

Reservoir Dogs - vienas iš pirmųjų Tarantino blockbusterių iš devyniasdešimtųjų, filmas seka gaujos, kuriai nenusisekė banko apiplėšimas, likimą. Išdavystės, nepasitikėjimas ir kankinimai. Filmas paprastas, tačiau vis tiek vertas žiūrėti, turi legendinių aktorių kaip Steve Buscemi, pats Quentin Tarantino, Tim Roth. 

Stalker 1979 - legendinis sovietų režisieriaus Tarkovskio darbas, filmas labai užburiantis, nufilmuotas ypatinga kamera, kuri turi ganėtinai aukštą spalvų sodrumą. Filmas pasakoja stalkerio - į zoną žmones vedančio žmogaus istoriją, jį pasamdo žurnalistas ir mokslininkas, kad juos nuvestų ten, kur reikia. Filmas labai mistinis, labai lėtas ir filosofinis, pagal žanrą - fantastika, tačiau paremtas legendine brolių Strugackių knyga "Piknikas šalikelėje". Pats filmas turi idomią istoriją, nes buvo filmuotas Estijoje, netoli cheminės gamyklos, todėl nemaža dalis prie jo dirbusio personalo mirė per 10 metų nuo įvairių plaučių ligų, originalus įrašas vėliau buvo sugadintas, todėl visą filmą teko perfilmuoti, vienas iš mistiškiausių filmų kinematografijos istorijoje, tačiau labai vertas dėmesio. 
 

Pulp Fiction - dar vienas legendinis Tarantino filmas, pilnas kraujo ir gerų momentų. Istorija seka dviejų nusikalstamoms grupuotėms dirbančių vyrų kelionę, vienas iš jų, kurį vaidina Samuel L. Jackson, jau yra senas ir galvoja išeiti į pensiją, o jaunesnis, kurį įkūnija John Travolta, dar ne. Filmas pilnas visiems žinomų scenų kaip "English, motherfucker, do you speak it?", dar viena klasika, neturiu daugiau ką pridurti.

Training Day - filmas apie naujoką pareigūną narkotikų skyriuje, kuris yra įmestas su gerai patyrusiu senu juoduku partneriu, filmo eigoje pagrindinis veikėjas supranta, kad juo tebuvo naudojamasi, nes jo partneris norėjo apiplėšti turtingą seną pažįstamą. Filmas žinomas dėl savo one-linerio "My n*gga".

True Detective (Serialas, pirmas sezonas) - šis masterpiece of a thing yra vienas iš geriausių XXIa. sukurtų kriminalinių/detektyvo serialų. Veiksmas vyksta šlapioje ir kaimietiškoje Luizianoje, kinematografija stengiasi parodyti smogą kuriančias senas gamyklas, lušnynus primenančius namus, paprastų kaimo žmonių gyvenimą. Du detektyvai ima tirti serijinio žudiko, užsiimančio okultizmu, motyvus ir kas jis toks, per visą pirmą sezoną labai gerai atsiskleidžia dviejų detektyvų charakteriai - šeimos žmogus Martis praranda savo šeimą dėl neveiklumo, o jo partneris Rustis yra nihilistinių pažiūrų ir turintis gilų pasaulio supratimą, jų komanda šauni, tačiau kovoja prieš kur kas rimtesnį reikalą - gali būti, kad valstijos valdžia yra įsivėlusi į šį okultistų žagintojų kultą, todėl šis serialas yra labai psichologiškai alinantis ir žiaurus. 100% rekomenduoju pasižiūrėti būtent pirmąjį sezoną. 

Schindler's List - pasakojimas apie žydus gelbejusio nuo mirties pramonininko Oskaro Šindlerio istorija, filmas rodomas balta ir juoda, pats geto gyvenimas yra žiauriai atskleistas - nuo išvežimo besislepiantys vaikai nebijo net slėptis tualete, nes tai yra gyvybės ar mirties klausimas. Filmas žiaurus, bet tikras, holokausto tema atskleista tobulai..

Pianist - dar vienas filmas holokausto tema, buvęs pianistas išgyvena lenkijos okupaciją ir bando neprarasti žmogiškumo, must watch.

The Matrix - must watch science fiction apie žmonijos esmę, labai filosofiškai gilus ir tapęs kultine klasika.

Saving Private Ryan - pats populiariausias ww2 filmas apie karių būrį, kuris per visą vakarų frontą turi ieškoti vieno šeimoje belikusio sūnaus ir jį pargabenti namo, filmas tikslus, efektai geri. 
 

Leon - daugeliui žinomas filmas apie mergaitę priglaudusį samdomą žudiką, kai jos šeimą išžudo korumpuota policija.
 

American Psycho - filmo herojus - devinto dešimtmečio volstryto jupis Patrikas Beitmenas, filmas seka jo maniakinį žmonių žudymą, bet jis nėra pastebėtas, nes jis, pagal visuomenę, tokių dalykų atlikti negalėtų, filmas kritikuoja to laiko visuomenę ir vertybes, pvz: Beitmenas, bendraudamas su kolegomis, dalijasi tokiomis pačiomis baltomis verslo kortelėmis, tačiau labai susinervuoja, kai pamato, kad kito kompanijos jupio kortelės šriftas atrodo geriau. 
 

Full Metal Jacket - dar vienas filmas apie vietnamo karą, nemaža dalis filmo yra skirta kariuomenės stovyklai, ten yra nemažai humoro bet ir psichologiškai traumuojamų karių. Dar vienas vėlesnis Kubriko darbas, šauni  vaidyba ir laiko atkartojimas.

Das Boot - trijų valandų filmas apie vokiečių povandeninio laivo antrojo pasaulinio karo metu įgulos gyvenimą, kovas ir supratimą, kad kovojama jau pralaimėta kova, filmas labai lengvai žiūrisi, laikas neprailgsta.
 

The Hunt for the Red October - lietuvių kapitono, dezertyravusio iš sovietų laivyno, istorija, paremtas filmas, kuris rodo šaltojo karo metu technologiškai amerikiečiams neapčiuopiamo sovietų pavandeninio laivo įgulos dezertyraciją, politinį šalių laviravimą ir įgulos su visu laivu, medžioklę.
 

Taxi Driver - už "goodfellas" atsakingo režisieriaus Martino Scorcese vienas iš senesnių darbų, filmas seka gyvenimo rutinoje paskendusį taksi vairuotoją Trevisą, kai jis išvysta vieno iš kandidato į senatorius darbuotoją Iris, ją įsimyli, atstumtas jos, jis radikaliai pasikeičia, nusikerpa plaukus, nusiperka revolverį, senatoriui sakant kalbą ruošiasi jį nušauti, tačiau pamatomas apsaugos ir nuvėjamas, tada panaudoja savo ginklą, norėdamas išlaisvinti nepilnametę prostitutę ir taip gauna gerojo žmogaus įvaizdį... Filmas eksploruoja stagnacijos, karo veteranų temas, gyvenimo realybę.
 

John Wick trilogija - turbūt daug kalbėti nereikia, jau kultine klasika tapusi filmų seriją apie buvusį samdomą žudiką Džoną Viką ir jo neplanuotą sugrįžimą į buvusį pasaulį. Filmai labiausiai žinomi už savo puikų pasaulio sukurimą ir kovines scenas, kurioms pagrindinis veikėjas, aktorius Keanu Reeves ruošėsi labai rimtai su tikrais ginklais.
 

Goodfellas - ankščiau minėto Martino Scorsese filmas apie septintojo dešimtmečio mafiją ir jos veikimo būdus, nuo jaunystės į šiuos reikalus įtrauktas Henris Hilas kyla nusikalstamo pasaulio laiptais ir laikosi savo dviejų draugų. Filmas turi labai gerą, autentišką istoriją, kalba apie nusikalstamo pasaulio įtaką, filmas remtas realybėje esančiais žmonėmis.


Gran Torino - filmas apie senuką, kuris tampa vietiniu teisingumo nešėju ir šalia to išmoko jauną imigrantų šeimos palikuonį kaip būti tikru vyru. Labai gera seno ir jauno istorija, kurią rašė ir pats joje vaidino legendinis Clint Eastwood.

Trainspotting - filmas seka keturių draugų - narkomanų, gyvenančių škotijoje devintąjame dešimtmetyje istoriją, filmas atskleidžia narkomanų realybę - neatsakingumas, sunkumai norint mesti, pašliję santykiai , mirę kūdikiai. Nenoriu išsiplėsti, bet filmas vienas iš 90s klasikų ir tikrai vertas pažiūrėti.
 

Cargo 200 - filmas, pasakojantis apie sovietinių laikų žmonių žiaurumą, korupciją ir pašlijimą, filmo istorija - dingsta vietinio komunistų partijos pirmininko dukra ir mes, žiūrovai, matome, kas iš tikrųjų vyksta.

Dunkirk - šių laikų ww2 filmų hitas, labai gražiai nufilmuota istorija apie sąjungininkų karių įspaudimą į dunkerko miestą ir žmonių solidarumas, norint juos išgelbėti.


Menace II Society - filmas seka dviejų paauglių gyvenimą amerikos juodaodžių kvartaluose - alkoholis, ginklai, prekiavimas narkotikais, daugiausiai auksinių grandinių - šių jaunuolių gyvenimas, pagrindinė filmo frazė "Ar tau rūpi ar tu mirsi ar gyvensi?", kurią vienam iš veikėjų pasakė jo senelis yra primenama filmo gale, kai veikėjas atsako "Man rūpi, bet dabar jau per vėlu." Filmo temos - neatsakingumas, veiksmų atsakomybė, gyvenimas labiausiai neišsivysčiusiose JAV dalyse.

Boyz n the hood - šis filmas panašus į ankstesnįjį, ginklai, gėrimas, narkotikai - paauglių kasdienybė, vaidina vienas iš žinomiausių visų laikų reperių Ice Cube.


The Untouchables - filmas apie negalinčio judėti prancūzų turtinguolio nepilnumo jausmą, ir jam gyvenimą rodančio juoduko jo globėjo draugystę, labai jautrus ir žmogiškas, galite žiūrėti net ir su šeima.

Drive - kriminalinė drama apie dvilypią asmenybę - dieną filmų stuntmenu ir naktį nusikaltėlių taksi dirbantį vairuotoją, įsimylėjęs kaimynę, jis su ja susidraugauja ir sužino, kad jos vyras - nusikaltelis, vyrui grįžtant iš kalėjimo, jis nori jam padėti , tačiau viskas nueina bloga linkme ir ant jo dabar kabo taikinys, vairuotojas laviruoja žiaurumo ir meilės kelyje, norėdamas apsaugoti savo naująją draugę ir jos sūnų, jis juos atstumia parodydamas koks jis iš tikrųjų yra. Filmas turi labai puikų soundtrack. Filmas labai smarkiai inspiravo Hotline Miami žaidimų seriją, abiejuose dominuoja kaukėti, žiaurūs žudikai.
 

Silence of the lambs - 1991m išleista mistinė drama, kur dar besitreniruojanti FBI agentė gauna šansą užsitarnauti savo ženklelį kai yra iškilusi nauja serijinio žudiko gresmė, jos prižiūrėtojas nukreipia ją pas Daktarą Hanibalą Lekterį - labai gerai žinomą lietuvių kilmės fikcinį herojų, kuris buvo psichiatras ir tapo serijiniu žudiku. Agentė per keletą pasimatymų su juo vis bando išpešti kas tas ieškomas serijinis žudikas, tačiau Daktaras nori sužinoti apie pačią agentę, ji gauna jo pasitikėjimą pasidalindama savo tragiška gyvenimo istorija, galų gale agentė suranda serijinį žudiką lekterio pagalbą, bet ir lekteris gauna šansą pabėgti jos dėka. Filmas labai šaunus, turi 90s "vibe" ir labai tvirtus veikėjus, istoriją, besidomintiems serijiniais žudikais, psichologija, detektyvais smarkiai rekomenduoju.



sry jeigu čia viskas labai nevienodai ir(ar) su gramatinem klaidom, lb daug cia tu filmu ir ilgai aprasyt ir apie kiekviena kazka prisimint daug yra siek tiek sunku, tikiuos bent vienas filmas bent vienam forumo dalyviui patiks ir ji paziures, sarasas paimtas is kitos temos kuri nesenai buvo sukurta

Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 1539 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Prisijungti prie diskusijos

Palikti atsakymą galite iš karto, o užsiregistruoti vėliau. Jeigu jau turite paskyrą mūsų forume, Prisijunkite.

Svečias
Atsakyti šioje temoje...

×   Įklijuotas tekstas turi teksto formatavimą.   Pašalinti teksto formatavimą

  Galimi tik 75 veidukai.

×   Nuoroda buvo automatiškai įterpta.   Įterpti nuorodą paprastai

×   Jūsų ankstesnis pranešimas buvo atkurtas.   Išvalyti redaktorių

×   Jūs negalite įkelti nuotraukas tiesiogiai.Įkelkite arba įdėkite nuotraukas iš URL.

  • Šiame puslapyje naršo:   0 nariai

    • Nėra registruotų narių peržiūrinčių šį forumą.

Skelbimai


×
×
  • Sukurti naują...