Peršokti į turinį
  • ŽAIDIMAI
  • , ŽAIDIMAI
  • ŽAIDIMAI

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 2073 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Recommended Posts

Sveiki taigi pasidalinkit nuo ko pradejot savo karjera IT sferoje? ir iki kur tai privede? as tai pradejau nuo 15m dometis programavimu dabar man 18m ismokiau html ir css tai man padejo vasara susirasti darba kur as redagavau imoniu svetaines per 5 savaites uzdirbau 600e dabar kadangi prasidejo mokslo metai tai imu pavienius uzsakymus iseina uzdirbti 150-200e

(redaguota)

Viskas prasidėjo nuo WAP žaidimų laikų, kai buvo įdomu tiesiog pasileisti skriptą, jį pamodifikuoti. Tada žaisdavau kompiuterinius žaidimus, atėjo toks momentas kai man pasiūlė kurti Minecraft serverį kartu. Ten prasidėjo pirmosios kelionės po Linux operacine sistema. Nors ir pirmasis serveris buvo sėkmingas, neužsitesė ilgai. Taip metai iš metų kurdavau ir toliau žaidimų serverius: Rust, CS:GO, CS:S, Minecraft ir visokius kitokius. Norint išsiskirti iš kitų ir reikėjo programuoti. Pradžiai reikėjo kažką su svetainėmis padaryti išskirtinio, tada pereiti prie serverių pluginų. Visa tai lėmė pasirinkti Kompiuterinių tinklų administravimo studijas, jų dar nebaigiau, bet jau įsidarbinau į darbą pagal specialybę, kur dirbu taip pat su serveriais bei daugybe technologijų :) 

IT sfera yra plati, gali dirbti programuotoju, gali dirbti su kompiuterių tinklais, testuotoju ir visokių kitokių krypčių yra. 

Redaguota , nario PreFix

Prasidėjo nuo to, kad norėjau būti copycat ir pradėjau GFX daryti (buvo gal 8 metai or so). Iš manęs išsityčiojo šitame forume tai iki šiol aš neatleidau forumui ir tyčiojuos iš kitų dėl to. Tada kažkaip viskas perėjo į VFX'inimą, ko kažkiek irgi pramokau (vis dar youtubėj yra ikeltų video iš prieš 10 metų or so). SA-MP žaisti tuo metu buvo ypač populiaru. Kaip naivus jaunuolis užsimaniau turėti ir savo SA-MP serveri ir pradėjau skriptinti. Čia buvo kelio pradžia mano programavimo karjeroje. Po kažkiek laiko nustojau investuoti laiką ties SA-MP ir užkabino Minecraft'as. Sužinojus istoriją, kad Minecraft'as buvo sukurtas vieno žmogaus, atsirado labai daug motyvacijos bandyti kurti kažką savo. Pradėjau programavimo karjerą ir pradėjau mokintis C++ (buvau dar 4oj klasėj or so (buvau script-kiddie) ). Kiek paaugęs pradėjau eiti į programavimo "burelį" jei taip galima pavadinti, pradėjau eit į visokias olimpiadas, mokintis C#, kurt savo projektus. Fast forward kažkiek laiko ir jau pardaviau pirmą C# programą, kas buvo dar didesnis motyvacijos pliūpsnis. Pramokau JAVA, kūriau Minecraft pluginus, keletą jų irgi pardaviau. Nebuvo sunku sukurti ir svetainę kai kažkiek esi pramokęs. Dabar liko tik pabaigti mokyklą, tada tikriausiai keliauti į IT studijas.

Mano trumpa kaip ir it karjera prasidėjo kartų su lineage 2 žaidimų 2009 metais. Pražaisdamas ilga laiką l2 kažkaip užsimaniau pabandyti pakurti ir savo serveri aiškų pirmas blynas nusvylės kaip reikiant 2 žaidėjai online, per 7 dienas rekordas buvo pasiektas, 5 online.  Na ir galiausiai uždariau ji ir taip maždaug 7 kartus kūriau ir failinau ir per visą tą laiką labai daug kritikos sulaukdavau dėl tinklapių. Galiausiai atradau lineage2 bendruomenės puslapi llb.lt  būtent čia praleidau nemažai laiko mokinantis piešti l2 dizainus, Kadangi pritrūkūs ps žinių sekėsi nelabai, nes nemokėdavau padaryti vieno ar kito efekto. Laikui bėgant atradau ir imaination.lt puslapi štai čia ir išmokau visą Photoshop abėcėlė, pradėdamas mokytis textų efektus, Laikui begant pabandžiau kūrtį sigus/tagus, ne už ilgo atradau ecolor.lt, kadangi imagination pradėjo būti vis labiau neaktyvus, taigi ecolor pūslapije ir prasidėjo mano web dizaino karjerą, nepasakyčiau, gal būt, kad karjera, bet užsidirbdavau arbatpinigių įvairiuose l2 projektuose, kol mokydavausi. Taigi laikui bėgant pats lineage2 pasaulis pradėjo smukti žemyn ir šiaip l2 dizainų paklausą labai susmuko. Nuo to laiko pradėjau orentuotis į rimtesnius dizainus ne vien l2. Vėliau baigėsi mokslai, radau darbą o web dizainas liko tik hobis su kuriuo jau beveik neišeina prisidurti :) tačiau nuo trendų stengiuosi neatsilikti ir domiuosi ir skaitau toliau.

Na,kiek skaitau, tai mano,pavadinkim "IT" sfera nera tokia kokiu visu :D Mano istorija prasidejo nuo paprasto zaidimo Travian. Su draugu sukurem Travian private serveriuka, modifikavom (tuo metu viska per interneta ziurejom kas kaip daroma,nes ziniu 0 buvo). Turejom nemokama VPN, ant kurio ir laikem serveri. Taip atsirado musu kisenej pirmieji pinigai (Tuo metu tik LABAS pavedimais y telefona :D ) Bet buvo malonu is pramogos usdirbt. Toliau pasukom skirtingais keliais, jis tebedirba prie vidiniu serveriu (Nepamenu ymones, jis dabar Amerikoj, su duombazem dirba,tikrai gera alga) o as nusprendziau pasilikti Lietuvoj. Taisiau kompiuterius (ismokau is tecio, kuris buvo baiges IT savo laikais,kas yra tikrai neblogai) tad jis mokejo taisyti kompiuterius, win perrasymai ir t.t tai visko ismokau is jo, bei taisydavau kompiuterius draugams,kaimynams. Kai suejo 17 (Be to pamirsau pamineti,jog taisiau kompus budamas 14-15 metu), radau labai smagia programa, del kurios nei kiek nesididziuoju siuo metu :D DevelStudio. Ten PHP skriptais paremta programa, per kuria sukuriau,kaip cia galima pavadinti.... Hmm... Kenkejiskas programas, per kurias gaudavau nuo 200-500 RS accountu. Tiesiog taip sakant IT sfera prasidejo nuo apgaudinejimu, tikrai nesidiziuoju, ir jei bent kuri esu apgaves cia is skaitanciu, nepykit :D Paprasta .exe programa, kuria atidarius ysidiegdavo keylogeris, kuris matydavo butent RS loginus, na buvo reikalu kol sumasciau visa schema, bet atsipirko, per metus pasidariau daugiau nei 3000 litu atsimenu tais laikais, kas buvo didziulis kosmosas, nes accountus  pardavinedavau per ebay :D Bet risau sita reikala budamas 19 metu (dabar 24), ir gailiuosi kad liko daug apgautu zmoniu... :D O siuo metu dar vis usiimu kompiuteriu taisymais Klaipedoj, bet klijentu tik tiek, kad sumoku us komunalinius mokescius, kitaip sakant dasiduriu prie algos :))

(redaguota)

Kažkokios karjeros nesusikuriau, but a lot can change in the future, I'm still young, bet pagalvojau vis vien biški pasipasakosiu. Viskas prasidėjo nuo SA:MP, anksčiau jo žaisdavau gana daug, bet dabar jau tiesiog nebedomina. Ten susispažindavau su įvairais žmonėmis ir t.t., su keliais visais gerai sueidavom ir gana daug bendravom ir turėjom minčių kurtis serverį. Nuo to ir viskas prasidėjo, tada kiek pramokau kaip sukurti puslapį su IPS ir kaip juo administruoti, biški bandžiau ir skriptinimą, but that didn't go well. Aišku, nei vienas iš tu serverių man rodos ilgiau savaitės neišgyveno :D, tai likau taip ir toliau žaisti tiesiog kitų serveriuose ir tada nusprendžiau išbandyti GFX'inimą. Juo turbūt užsiimiau ilgiausiai ir dar iki šios dienos kartais įsijungiu Photoshop ką nors ten paveikti. Daug mano „darbų“ galima rasti šiame forume ir iš to uždirbau savo pirmiuosius kelis eurus :D Gal apie 10 eurų? Nebuvo daug, bet vis vien malonu. Paskui nusprendžiau pasimėginti HTML/CSS, taip atradau kažką panašaus į CodeAcademy, gal tai ir buvo jis, bet tuo metu buvo visiškai nemokamas, bet taip pat daug padėjo ir manualai.lt. Bet gal po mėnesio ugnėlė tiesiog užgėso ir mėčiau visa ta reikalą. Bet, nuo vaikystės daug laiko praleisdavau prie kompiuterio, na ir man patikdavo ten ką nors išardyt ir pataisyti (didn't go well most of the time :D). Na ir dar Facebook atradau grupę „PC Builds Lietuva“ ir tada paskatino dar daugiau domėtis kompiuterių industrija ir tiesiog padėti žmonėm pasirinkti tinkamą kompiuterį, padėti su įvairiom problemom ir panašiai. Bandžiau ir teikti „paslaugas“ t.y. Windows perrašymas, dulkių valymas, all the obvious stuff, bet kadangi užsiimu ir irklavimu ir tuo pačiu dar mokslai prisidėda, tai laiko tom paslaugom nebeužteko. Tai šiuo metu tuo ir užsiimu, tiesiog konsultuoju žmonės kokiam Facebook ar šitame forume dėl problemų su komputerių, bet kartais ir pačiam pagalbos prireikia :D Jeigu dar nebus per vėlu, tai žinoma mėginsiu bent mokykloj pramokti programavimą, o tada gal ir stoti kur nors kur galėčiau dar labiau praplėsti programavimo žinias. 

Redaguota , nario darrel.

HP Omen 15

Ryzen 7 5800H @ 3.2GHz | 2x8GB DDR4 3200MHz | 512GB Samsung SSD + 1TB Sabrent SSD | NVIDIA GeForce RTX 3060 6GB 80W + 20W Dynamic Boost | Windows 11 Home 64bit + Arch Linux

Nusprendžiau pasipasakoti ir aš. Viskas prasidėjo WAP svetainėse, kadangi gyvenu mažame kaimelyje, o ir šeimos padėtis nebuvo labai gera, kad galėtų nupirkti keletą kompiuterių, (todėl kompiuterį turėjo tik vyresnioji sesė), kai man buvo apie 10-11 metų nutiko labai svarbus pasikeitimas mano gyvenime, įvyko labai didelės dvi nelaimės, todėl, del laiko pertekliaus ir ilgo laiko praleidimo prie telefono, tuo metu atradau žaidimų kreatorių, kuriame ėjo susikurti žaidimą kaip norėjai, aišku funkcijos buvo limituotos, bet kreatorius buvo vis atnaujinamas ir t.t (30dienų žaidimo kreatoriaus paslauga kainavo - 10LT, jei gerai pamenu). Viskas prasidėjo nuo jo, bei pirmi uždarbiai buvo SMS žinutėmis arba telefono sąskaitos papildymais, aišku kadangi man buvo 11 metų, todėl realių pinigų nemačiau, todėl tai tiesiog padėjo susimokėti už interneto paslaugas telefone ir t.t). Vėliau kai pradėjo nebesisekti tame kreatoriame ir žaidėjai pradėjo kristi į blogąją pusę, o ir pajamos kartu. Pradėjau domėtis WAP svetainių skriptais, kas suprantant kas yra WAP tai manau, kad žinot, kad WAP topuose užimdavo ir užima DBZ žaidimai, tai todėl pradėjau nuo jų. Tiesiog susiradau gan tvarkingą skriptą, tiek kodu tiek stiliumi. Kadangi jau mokėjau CSS truputi iš kreatoriaus, tai redaguoti, bei pakeisti kažką sunku nebuvo, beje dažniausiai tuose žaidimuose atsirasdavo klaidų ir panašiai, tuomet dar nemokėjau jų pats išsitaisyti, nes buvau gal 12 metų, loginis mąstymas nebuvo labai stiprus, o ir kodas buvo nelabai suprantamas. Atsimenu, kad būdavo svetainė kurioje už SMS galėdavai nusipirkti programavimo paslaugų ir ko paprašai tas būna ir atliekama. Iš to padaryto kodo pats pasimokai ir kitą kartą jau žinai kaip pačiam pasidaryti ir t.t. Suprantu, kad nevisi yra sutverti sėdėti toje pačioje vietoje ir aiškintis 2-3 arba net 5 valandas papraščiausią PHP klaidą, kuri atrodė kažkas nesveiko arba neįsivaizduojamo ją sutvarkyti. Po keletos valandų atrasdavai klaidą kuri atrodė labai juokingai ir ją sutvarkydamas įgauni patirties ir tai buvo labai įdomu būtent man. Beto redaguodavau naudodamas telefoną, bei naudodamas SMS hostingą (visiems žinomą ir man geriausią pigu hostingą US.LT). Po keletos metų surinktos patirties pats atidariau programavimų (PHP galima sakyti pagrindinė WAP kalba) paslaugų svetainę ir ten buvo ir pajamų, ir naujos patirties.

Drąsiai galiu teigti, kad man dabar yra 16 metų (3mėn iki 17) ir nesigėdyti.... Kadangi šiais metais prasideda HTML kalba mokykloje ir mokėti daugiau už mokytoją yra gal ir gerai. Šiuo metu mano sugebėjimai yra: pagrinde PHP, HTML, CSS, Autohotkey, Python, patirtis su VPS serveriais, patirtis ties kompiuteriu (surinkimas, pakeitimas, windows'ų įrašymas ir daugybę kitų dalykų), ir iš to galima gan neblogai užsidirbti kaip 16 metų paaugliui. Galiu pasigirti, kad iš savo pajamų turiu nusipirkęs du kompiuterius ir telefoną, ir pats moku už internetą, bei daugelis kitokių dalykų, ir tai nėra kitų uždirbti pinigai, tai yra būtent mano "uždirbti" pinigai.

greitai rašiau, gali būt klaidų.

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 2073 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Prisijungti prie diskusijos

Palikti atsakymą galite iš karto, o užsiregistruoti vėliau. Jeigu jau turite paskyrą mūsų forume, Prisijunkite.

Svečias
Atsakyti šioje temoje...

×   Įklijuotas tekstas turi teksto formatavimą.   Pašalinti teksto formatavimą

Galimi tik 75 veidukai.

×   Nuoroda buvo automatiškai įterpta.   Įterpti nuorodą paprastai

×   Jūsų ankstesnis pranešimas buvo atkurtas.   Išvalyti redaktorių

×   Jūs negalite įkelti nuotraukas tiesiogiai.Įkelkite arba įdėkite nuotraukas iš URL.

• Šiame puslapyje naršo:   0 nariai

• Nėra registruotų narių peržiūrinčių šį forumą.

Skelbimai

• Sukurti naują...