Peršokti į turinį
  • ŽAIDIMAI
  • , ŽAIDIMAI
  • ŽAIDIMAI

Mokykla neatlieka pagrindines funkcijos?


Imprint

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 2399 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Recommended Posts

Pradėkim, nuo to, kad čia pilną vaikų kurie mokosi ir man rūpi jūsų nuomone, o man kažkieno nuomone rūpi labai retai. Aš esu jaunuolis praėjęs visa mokyklos sistema ir turiu ką pasakyti. Visi esame girdėję "išmokti gali tik tu ir niekas kitas tavęs neprivers mokytis ", "mokytis turi pats" ir panašias frazęs. Tačiau kam skirta mokykla jei jį mūsų nesugeba motyvuoti mokytis? Kam tiek daug temų, kurioms mokytojai turi tik pora pamokų ir jų niekas tobulai nespėja praeiti? Kodėl mokyklos net nebando mūsų motyvuoti mokslu? Gali lankyti geriausia Lietuvos mokykla, bet net ir jį nesugeba sudominti jaunuolius mokytis. Kam eiti į mokyklą jei pagrindines funkcijos ji neatlieka - nemokina mokytis. Mokykloje kažką išmokti gali tik tie vaikai kurie į ja eina su noru, bet kitų vaikų mokykla nesugeba išmokyti. Mokykloje moko daug nereikalingo šūdo, bet pagrindiniu dalyku neišmoko: 1. Neišmoko mokytis. 2. Neišmoko, kaip reik gyventi. Baigęs mokykla tu pradedi sunkiausia gyvenime etapą. Tai etapas kuriame tu priverstas rinktis tarp mokslo ir darbo. Kodėl mes priversti kažką rinktis? Kodėl baigus mokykla tu esi žalias lapas ir jei ne tėvai nieko nemokėtum? Kai pasiimi diplomą tu esi priverstas vėl rinktis, bet kad ir ką be pasirinksi tu to nemokėsi daryti, nes mokyklos to nemokina, tą išmoko  mūsų tėvai, vyresni draugai, kiekviena diena nuo gauto diplomo. Realiai mokykla mus turi visa ta išmokyti, bet ten geriau 10 metu mokins funkcijas spręsti ir galutiniam etape jas spręsti tobulai mokės tik vienetai, kurie jas ir norėjo išmokti. Kodėl? Nes mokykla mūsų neišmoko mokytis...  Dar vienas svarbus dalykas - darbas. Darbe beveik visi reikalauja patirties. Ar žinote kodėl? Nes mokykla neišmoko nieko. Todėl visi darbdaviai žino, kad ką tik mokslus baigęs vaikas yra prikimštas teorijos kurios 90% nepamena. Kai pasirenkame profesija, mes ja kalam 4-5metus ir galutiniame variante 80% mokinių nieko nemoka likę 20% moka teorija, bet jie nemoka dirbti tobulai. Bet pala 5 metai ir nemokam dirbti? Kam reikalinga mokykla, jei kažko išmoksim vis tiek tik dirbdami. Tačiau darbą susiranda tik tie kurie emigruoja arba tie kurie susiras darbdavį kuris bus pasiryžęs apmokyti tave, bet tuomet tu visko ko reikia išmoksi per 1-3mėn.

 

Ką jūs manot apie mokykla?

Redaguota , nario Imprint
Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

*Myliu SuperGames.lt* tokia tiesa čia parašyta xd.. Man liūdniausia, kad nepilnamečių nuomonės niekas neklauso nors jie geriausiai žino kas vyksta mokykloj, klausoma tik tų pasenusių žmonių kurie jau senai pamiršę ką reiškia eiti į mokyklą ir jie teigia jog mums kažko reikia arba nereikia mokykloje.. RESPECT!

Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

nzn neskaiciau labai, nes daug prirasyta :D visu pirma idomu apie ka tu kalbi : kitu saliu mokyklas itraukus ar tik lietuvos? Jei tik apie ltu - viskas ir taip aisku cia seniai, nes materialai seni, mokymo sistemos irgi pasenusios, algos mazos todel ir nelabai kas is jaunu nori eiti i mokytojus todel pasidaro amziaus tarpsnis nemazas tarp mokiniu ir mokytoju, todel vieniem kitus sunku suprast. Cia dar irgi idomus dalykas apie darbus etc., nejau tu nori nuo 7metu pradet gauti praktikos i ta darba apie kuri tu tuo metu svajoji? Nu cia irgi logiskai pamascius kazkoks bullshit, pagal mane neblogai, kad moko pagrindinius dalykus, tu supranti ar tau patinka tai ar ne ir t.t., nesi toks bukas paskui visur, nes kazkiek vistiek prisiminsi ar bent jau busi girdejes. Aisku, tik bereikalo is 10 i 12 klasiu padare, anksciau buvo geriau, daug anksciau tas tikrasis gyvenimas prasidedavo ir tiek daug nesamoniu nebudavo kaip dabar ^^

Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

Mokykla nelygu mokyklai, o mokytojas nelygus mokytojui. Negalima visiškai teigti, kad tiek visos mokyklos, tiek visi mokytojai neišugdo puikių profesionalų. Elementariai besimokančiojo suvokime turi atsirasti tokia terpė - „aš noriu išmokti, aš noriu sužinoti“. Niekas ir neturėtų moksleivio versti mokytis tų dalykų, kurie jam neįdomūs. Tiesa, pereiti tuos basicus ir supažinti su pagrindais, tai mokytojo pareiga. Tačiau daug kartų būna, kada moksleiviai neklauso pačių mokytojų.

Ar moksleivių nuomonė nėra girdima? Neabejotinai taip. Tie dalykai su mūsų rinktais valdininkais visados sunki. Net ir atrodančios rimtos visuomeninės organizacijos to pasiekti negali, tačiau tik dėl to, kad mūsų valdžia nesiteikia įsiklausyti į svarbiausios žmonių grupės nuomonę.

Ar švietimo sistema ir pats mokymosi turinys geras? Deja, bet ne. Mokomės kartais tikrai totalaus šlamšto. Tačiau šiandienai tuos procesus visi turime pereiti ir tikėtis, jog ateityje, galbūt mūsų vaikai to neturės.

Tokia mano nuomonė.

Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

Mokykla neišmoko Tavęs gyventi? Ką Tu šneki :D Ką reiškia išmokyti gyventi pagal Tave? Žinoma ko moko, nėra labai įdomu ir reikalinga, bet to nieks nesiruošia tvarkyti. Tačiau, mokykloje Tau pateikiama informacija ir jie Tavęs neturi mokyti gyventi, ar mokyti mokytis :D Pradinėse klasėse turėjai suprasti, kad viskas priklauso nuo pačio Tavęs, kad ką duoda reik įsisavinti, o ne laukti, kol įdės į galvą :)

Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

Labai lengva viska peikti, o ideju, kaip tai pakreipti tinkama linkme tavo poste nemaciau. Supranti, jog jeigu pats nesiimsi iniciatyvos - nieko ir nebus. Cia tas pagrindinis lietuvio bruozas - viskas blogai, o kai iskyla klausimas, kaip tai padaryti geriau, dazniausias atsakymas buna "ne mano reikalas" arba "tokiais dalykais turi uzsiimti valdzia". Visgi tiesa, jog mokyklos sistema nera pati geriausia ir valdzia turetu ideti daugiau iniciatyvos svietimui, bet jeigu pats tik niurnesi ir lauksi, kol kazkas uz tave ka nors padarys tai nieko ir nesigaus. Jei taip rupi svietimo sistema: dalyvauk debatuose, susijusiuose su svietimu, dalyvauk visuomeniniuose renginiuose ir rodyk, kad tau tai rupi ir tuo paciu galbut uzmotyvuosi veikti kitus zmones. Be to, mokykla neprivalo taves ismokyti gyventi. Mokykla yra tam, kad tau padetu atrasti tavo vidines, stipriasias savybes, kurias panaudotum ateityje ir taptum produktyviu zmogumi ir pilieciu, o ne juodadarbiu.

Redaguota , nario nawtoriouz
Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

(redaguota)
19 minutes prieš, Haroldas. parašė:

Mokykla neišmoko Tavęs gyventi? Ką Tu šneki :D Ką reiškia išmokyti gyventi pagal Tave? Žinoma ko moko, nėra labai įdomu ir reikalinga, bet to nieks nesiruošia tvarkyti. Tačiau, mokykloje Tau pateikiama informacija ir jie Tavęs neturi mokyti gyventi, ar mokyti mokytis :D Pradinėse klasėse turėjai suprasti, kad viskas priklauso nuo pačio Tavęs, kad ką duoda reik įsisavinti, o ne laukti, kol įdės į galvą :)

Mokyklos pagrindine funkcija mokyti, o tai reiškia, kad į mano galva turi įdėti informacija, bet ji to nesugeba daryti, jei aš neduodu savo galvos rakto. Normalios mokyklos(privačios arba užsieni(ne visos)) sugeba atimti rakta ir ta informacija įdėti ir tuomet mes turim teorijos galvoje iki kol ateis laikas ir jinai išsitrins. visas 12m mokslas išsitrins iškarto kai to nenaudosi o 90% informacijos nepanaudosi. Taip aš kalbu apie gyvenimą: pasirinkimas,bendravimas,suvokimas aplinkos ir kiti panašus dalykai.

 

 

Pasakymas, kad niekam mūsų nuomone nerūpi yra klaidinga. O ką mes darom, kad mūsų nuomone išgirstu? Rašom ja socialiniuose tinkluose, apkalbam su tėvais,draugais. Jei visi norėtu kad kažkas pasikeistu, darytu, kaip visos civilizuotos šalis - masinius streikus- ir mūsų  nuomone išgirsta.

Redaguota , nario Imprint
Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

Mokytojams *Myliu SuperGames.lt* dbr ant tų vaikų, taip pat kaip ir vaikams *Myliu SuperGames.lt* ant mokytojų. Nieko nepakeisi. Daugumoje mokyklų, kad ir toje pačioje "prestižinėje" Kauno Dariaus ir Girėno gimnazijoje mokytojai iš anksto pradeda mokiniams burti, jog iš jų nieko nesigaus ir lai eina į profesinę mokyklą, kurios kažkodėl labai visų nuvertintos. Ankščiau, dar kai pats buvau pradinukas, paskui gal iki šeštos klasės mokykloje visi būdavom kaip šeima, mokytojų niekas *Myliu SuperGames.lt* nesiuntinėdavo, niekas klasėse nešiukšlindavo, bybių ant suolų ir vadovėlių nepaišydavo, tai ir mokytojai su šypsenomis ateidavo į darbą, kad mus, vaikus, mokyti, visada motyvuodavo, stengdavosi padėti, palaikydavo ryšį su tėvais. Dabar tai viskas atvirkščiai, mes jau suaugę, mokytojai į mus kitaip žiūri, juolabiau kai kas trečias mokinys mokytoją *Myliu SuperGames.lt* siunčia, bybiais apšeria, šiukšlina, laužo suolus, kėdes, duris, tai ko čia dar tikėtis. Dauguma tų mokytojų dirba po 20-30 metų, didžioji dalis dar ir daugiau, šitiek metų atidirbus su vaikais, kurie galiausiai tave su šūdų maišo lygioj vietoj aš irgi manau kad skersą dėčiau ir tiesiog atlikinėčiau savo darbą ir net nelysčiau į tų vaikų, paauglių gyvenimus. 

Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

prieš 2 valandas(-ų), liight parašė:

Be mokyklos būtum labiau nei bukas mokėdamas tik vairuoti ir porą pickup lines

Tai aišku :D Bet galima ir pačiam mokytis, mokiaus iki 10 klasės, poto profkė, aš nesakau net, jog reikia mesti mokykla, eiti prašyti tėvo kad pamokintų kažką daryti :D jeigu turi gera teva, jis pas ima iniciatyva ir moko tave, kaip mano atveju, ismokau taisyti masinas, dazyti, apziureti kai perku silpnas vietas, daug pats skaiciau, jeigu tau nepasiseke - tai nereikia ant visu rekt :D 

Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

10 minutes prieš, NeekiTOS parašė:

Tai aišku :D Bet galima ir pačiam mokytis, mokiaus iki 10 klasės, poto profkė, aš nesakau net, jog reikia mesti mokykla, eiti prašyti tėvo kad pamokintų kažką daryti :D jeigu turi gera teva, jis pas ima iniciatyva ir moko tave, kaip mano atveju, ismokau taisyti masinas, dazyti, apziureti kai perku silpnas vietas, daug pats skaiciau, jeigu tau nepasiseke - tai nereikia ant visu rekt :D 

lol priciom cia tas nepasiseke? ^^ vel irodei mano teigini, kad esi bukas zinodamas vien tik apie masinas ir pora pickup lines, that's all =)

Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

prieš 18 valandas(-ų), NeekiTOS parašė:

demotyvacija.lt_Geriausias-mokytojas-tai

Daugiau išmoks, nei mokykla :) Tėvas išmokė mane KET, vairuoti mašina, daug būdų susipažinti su merginom ir papasakojo istorijas :) 

 

Tu girtas gal? Jeigu dabar visa naujoji karta, visi mokyklinukai, būtu mokomi tėvo, o ne pedagogų, tai kas blem iš jų būtu? Neturėtume nei mechanikų, nei santechnikų, nei suvirintojų, nei virėjų, verslininkų, statybų kompanijų, medikų, gaisrininkų, policininkų, galėčiau vardint ir vardint. Tokius dalykus kaip suvirinima ir santechniką be abejo gali ir tėvas išmokyti, bet vėlgi kitas esminis dalykas - tėvas tau atestato neišrašys, o be to popieriuko, tu gali būti puikus savamokslis, bet niekam nebūsi reikalingas.Tėvas be abejonės yra geriausias mokytojas, bet jis neišmokys tavęs to, ko išmoko pedagogai. Tai, kad tėvelis tave išmokė KET, kaip vairuoti automobilį, kaip šnekinti mergaites, tai tavęs gyvenime niekur nenuves, pinigų tau neuždirbs ir karjeros nepastatys. Vpš wtf tikiuosi tu čia juokais visa tai parašei, nes galva neišneša ant kiek bukų žmonių tarp mūsų pasitaiko, žodžių trūksta. 

Redaguota , nario cCheerSs
Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

prieš 1 valandą, cCheerSs parašė:

 

Tu girtas gal? Jeigu dabar visa naujoji karta, visi mokyklinukai, būtu mokomi tėvo, o ne pedagogų, tai kas blem iš jų būtu? Neturėtume nei mechanikų, nei santechnikų, nei suvirintojų, nei virėjų, verslininkų, statybų kompanijų, medikų, gaisrininkų, policininkų, galėčiau vardint ir vardint. Tokius dalykus kaip suvirinima ir santechniką be abejo gali ir tėvas išmokyti, bet vėlgi kitas esminis dalykas - tėvas tau atestato neišrašys, o be to popieriuko, tu gali būti puikus savamokslis, bet niekam nebūsi reikalingas.Tėvas be abejonės yra geriausias mokytojas, bet jis neišmokys tavęs to, ko išmoko pedagogai. Tai, kad tėvelis tave išmokė KET, kaip vairuoti automobilį, kaip šnekinti mergaites, tai tavęs gyvenime niekur nenuves, pinigų tau neuždirbs ir karjeros nepastatys. Vpš wtf tikiuosi tu čia juokais visa tai parašei, nes galva neišneša ant kiek bukų žmonių tarp mūsų pasitaiko, žodžių trūksta. 

nuo mokymo neatsisakau, kad jis reikalingas nors ir kiek, aisku dabar tevas bus kazkoks barzduotas kuris eina i barbershopa :D vairuoja priusa su automatu, jo cia jau dingsta tikras tevas :D Be atestato galima rasti tikrai daug darbo :) Gal ne pagal tai ka moki, bet vistiek uzdirbsi :) O jei nori dirbti savo ismokta darba, tai common atidaryk savo versla

Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

18 minutes prieš, No Life King parašė:

Tiesa tokia, kol mokinies, nori greiciau baikt sule, dirbti. Bet kai pradedi dirbti ir nori gryzt i mokykla. 

nesutikčiau su tavo nuomone, jeigu dirbi savo mėgstamą ir mylimą darbą tu niekada nenorėsi grįžt shulen, nes už darbą ir pinigus gauni ir pan... O į mokyklą nori grįžt tie kurie dirba kaip juodadarbiai be jokio malonumo jausmo ir geriau trintų suolą, nei lankstytų nugarą prieš kitus.

Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

38 minutes prieš, NeekiTOS parašė:

nuo mokymo neatsisakau, kad jis reikalingas nors ir kiek, aisku dabar tevas bus kazkoks barzduotas kuris eina i barbershopa :D vairuoja priusa su automatu, jo cia jau dingsta tikras tevas :D Be atestato galima rasti tikrai daug darbo :) Gal ne pagal tai ka moki, bet vistiek uzdirbsi :) O jei nori dirbti savo ismokta darba, tai common atidaryk savo versla

Paaiškink tu man dabar, kaip priusas su automatine pavarų dėže ir barzda, kuri yra prižiūrima įtakoja tėvystę? Jeigu vairuoja priusą, auginą barzdą ir ją tvarkosi tam tikrose "grožio salonuose" tai jau nebe tėvas? Rimtai *Myliu SuperGames.lt*?  Be atestato gali eiti į pagalbinius kokiam antrarūšiam grožio salone, duobes kasti, arba pagalbine "šestiorke" į kokį užmiestinį autoservisą. ZJbs tau toks darbas? Ar verčiau eiti į tą sritį, kur jauti, kad tau duota ir turi noro statytis karjerą, pasibaigti tam tikrus mokslus, universistetus, kolegijas. Be tam tikrų popierių, pažymų, atestatų, kitų dalykų, neatidarysi savo verslo, tu bent nutuoki ko reikia norint atidaryti savo verslą? Viskam reikalingos investicijos, leidimai iš daugybės instancijų, kur vėlgi groja pinigai, jeigu visi bus su tokiu požiūriu, tai niekam neišeis atsidaryt savo verslo nes tiesiog skaičiuot ble nemokės ir nesugebės išsiaiškinti ko ir kiek reikia norint kažką įkurti. Aš nors ir pats nemėgstu mokyklos, užknisa tas sėdėjimas paskaitose, norisi eiti ir kažką veikti, sportuoti, leisti laiką su draugais, bet ble nu tai ką tu čia aiškini tai visiškas idiotizmas. 

827321832094264a51f58fd9683bbf19812.jpg

Redaguota , nario cCheerSs
Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 2399 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Prisijungti prie diskusijos

Palikti atsakymą galite iš karto, o užsiregistruoti vėliau. Jeigu jau turite paskyrą mūsų forume, Prisijunkite.

Svečias
Atsakyti šioje temoje...

×   Įklijuotas tekstas turi teksto formatavimą.   Pašalinti teksto formatavimą

  Galimi tik 75 veidukai.

×   Nuoroda buvo automatiškai įterpta.   Įterpti nuorodą paprastai

×   Jūsų ankstesnis pranešimas buvo atkurtas.   Išvalyti redaktorių

×   Jūs negalite įkelti nuotraukas tiesiogiai.Įkelkite arba įdėkite nuotraukas iš URL.

  • Šiame puslapyje naršo:   0 nariai

    • Nėra registruotų narių peržiūrinčių šį forumą.

Skelbimai


×
×
  • Sukurti naują...