Peršokti į turinį
  • ŽAIDIMAI
  • , ŽAIDIMAI
  • ŽAIDIMAI

  • Nubaustas 17 metų jaunuolis atsakingas už >$117,000 apgaulę

    Praeitų metų vasarą "Twitter" platformoje pasirodė daugelis žinučių iš žymių asmenybių ir kompanijų, kurių turinys siekė "atiduoti atgal" asmenybių kaip Elon Musk, Barack Obama, Joe Biden ir Bill Gates, ar kompanijų kaip Apple ir Uber gerbėjams už jų palaikymą. Ši "akcija" buvo išreklamuota kaip būdas padėti žmonėms per COVID-19 pandemiją.

    Apple's Twitter Account Hacked by Bitcoin Scammers - MacRumors

    "Apple" kompanijos "Twitter" profilyje buvo paskelbta ši žinutė: "Mes atiduodame atgal savo bendruomenei. Mes palaikome Bitcoin ir manome (jog) turėtumėte ir jūs! Visi Bitcoin išsiųsti toliau nurodytu adresu bus atsiųsti atgal dvigubai!"

    Visa ši "akcija" buvo viena didelė apgaulė, ir po kelių savaičių nagrinėjimo paaiškėjo jog visą operaciją kuravo 17 metų vaikinas iš Tampa miesto Floridoje, Graham Ivan Clark. Šis jaunuolis bendrai iš visų nulaužtų "Twitter" paskyrų gavo apie 12.86 BTC (tuo metu verta virš $117,000, šiuo metu būtų verta virš $746,800).

    Graham pripažino kaltę ir buvo nuteistas 3 metų kalėjimui ir 3 metų probacijos laikotarpiui. Kadangi įvykio metu šiam buvo tik 17, Floridos valstijoje anksčiau nurodyta bausmė yra didžiausia kurią gali gauti nepilnametis. Jaunuoliui pažeidus probacijos laikotarpį gresia mažiausiai 10 metų kalėjimo. Taip pat buvo sulaikyti 19 metų Mason Sheppard ir 22 metų Nima Fazeli, kurie dar laukia teismo sprendimo.

    Praėjus kelioms savaitėms po įvykio, "Twitter" kompanija atskleidė jog Graham pavyko nulaužti paskyras apgaunant pačius darbuotojus, teigiant jog jis yra iš kompanijos IT skyriaus, galų gale gaudamas prieigą prie kompanijos vidinių įrankių paskyrų tvarkymui. 

    Visi gauti Bitcoin buvo konfiskuoti teisėsaugos agentūrų, ir yra tikimasi jog šie bus grąžinti savo savininkams. 

    • Teigiamai 6

    Narių atsiliepimai

    Recommended Comments

    Tokie scamai, ypač facebooke, matomi žiauriai dažnai is įvairių populiarių exchange, elono musko ir panašiai. Jeigu esi pakankamai kvailas, kad nusiųsti savo turimą turtą į nežinomą adresą, tai ilgai jie pas tave neužsibus...

    Nuoroda į komentarą
    Dalintis per kitą puslapį

    sie 2 zmones, galimai galima sakyti yra tik 1 zmogus kuris prie to prisidejo. zmogus lengvai galejo isilauzti i patvirtintas paskyras kaip, Bill Gates, XXXtentacion, Jeff Bezos ir visa kita bei zmogus teike tokia paslauga ji kainavo 225doleriu kiek pamenu. chaewon.png

    tas pats zmogus kuris, isilauze i ju paskyras. :) paslauga buvo teikiama og users forume daugumai zinomiems. uz paslauga buvo prasome 250doleriu. 

    Mason “Chaewon” Sheppard, a 19-year-old from Bognor Regis, U.K., also was charged in California with conspiracy to commit wire fraud, money laundering and unauthorized access to a computer.

    prieš 5 valandas(-ų), Scottas. parašė:

    Tokie scamai, ypač facebooke, matomi žiauriai dažnai is įvairių populiarių exchange, elono musko ir panašiai. Jeigu esi pakankamai kvailas, kad nusiųsti savo turimą turtą į nežinomą adresą, tai ilgai jie pas tave neužsibus...

    nemanau, kad imanoma buvo susekti bitcoin gi jie neegzistuojantis pinigai. :D nu nebent patys kazka prisipaise ir pariso. 

    Nuoroda į komentarą
    Dalintis per kitą puslapį

    2021-03-19 00:55, LAIMIS A. parašė:

    Su tokiu protu galėjo užsidirbti žymiai daugiau dirbdamas legalų darbą . Manau klaidą padarė teikdamas tas paslaugas iš ten manau ir atsekė.

    :DDDD Jis jokios klaidos nesurado nei nieko tik social engineeringu pasinaudojo, ant naujo darbuotojo ir viskas.

    Nuoroda į komentarą
    Dalintis per kitą puslapį



    Prisijungti prie diskusijos

    Palikti atsakymą galite iš karto, o užsiregistruoti vėliau. Jeigu jau turite paskyrą mūsų forume, Prisijunkite.

    Svečias
    Parašyti komentarą...

    ×   Įklijuotas tekstas turi teksto formatavimą.   Pašalinti teksto formatavimą

      Galimi tik 75 veidukai.

    ×   Nuoroda buvo automatiškai įterpta.   Įterpti nuorodą paprastai

    ×   Jūsų ankstesnis pranešimas buvo atkurtas.   Išvalyti redaktorių

    ×   Jūs negalite įkelti nuotraukas tiesiogiai.Įkelkite arba įdėkite nuotraukas iš URL.


  • Šiame puslapyje naršo:   0 nariai

    • Nėra registruotų narių peržiūrinčių šį forumą.

Skelbimai


×
×
  • Sukurti naują...