Peršokti į turinį
  • Informacija

    Vertingi straipsniai, kuriuose yra naudingos informacijos

    101 straipsniai šioje rubrikoje

    1. "Microsoft" ketina pirkti "Discord"?

      "Discord" yra bendravimo platforma gerai žinoma tarp įvairių žaidimų bei kt. susidomėjimų bendruomenių. Daugelis jos narių verčiau naudotų ją nei pirmųjų šalių alternatyvas kurias suteikia pačios žaidimų kompanijos kaip "Valve" (Counter Strike: Global Offensive) ar "Riot Games" (League of Legends, Valorant).
      "Discord" kompanija neseniai paminėjo, jog yra atvira pasiūlymams. Pasak Bloomberg, "Microsoft" ketina pirkti "Discord" platformą už daugiau nei 10 milijardų JAV dolerių. Straipsnyje taip pat minima, jog bendravimo platforma turėjo panašių diskusijų praeityje su "Amazon" ir "Epic Games" kompanijomis.
      Apart to, pati kompanija yra atskleidus jog ji nėra pelninga. Nepasaint to, praeitų metų gruodį platformą aktyviai naudojo virš 140 milijonų unikalių vartotojų, bei kompanijos vertinimas padvigubėjo iš 3.5 bilijonų dolerių birželyje iki 7 bilijonų dolerių lapkrityje. Daugiau informacijos apie platformos statistiką galite sužinoti paspaudę čia.
      "Microsoft" kompanija įsigydama "Bethesda" išleido apie 7.5 bilijonų dolerių, mažiau nei pranešamas 10 bilijonų naujam bendravimo platformos įsigyjimui. Dėl platformos įsigyjimo galimai "kovoja" kelios kompanijos, tad galime tik spekuliuoti kuri kompanija nugalės finansiškai.
      O gal bendravimo platforma atsisakys pasiūlymų ir tęs darbą? Ką manote jūs?

      23
      3.1k
    2. "Rekordinės" baudos pažeidėjams už neteisėta filmų atsisiuntimą iš linkomanija.net

      Lietuvos radijo ir televizijos komisija (toliau – LRTK) priėmė sprendimą skirti pinigines baudas trims asmenims neteisėtai atsisiuntusiems ir platinusiems filmus iš autorių teises pažeidžiančios interneto svetainės linkomanija.net.
      LRTK 2023 m. liepos 27 d. atliko stebėseną, kurios metu nustatė, kad interneto svetainėje linkomanija.net be autorių teisių sutikimo buvo neteisėtai atgamintas ir viešai skelbiamas autorių teisių saugomas audiovizualinis kūrinys – filmas „Tu mano deimantas“.
      LRTK primena, kad 2023 m. liepos 1 d. įsigaliojo Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso (toliau – ANK) pakeitimai, pagal kuriuos LRTK suteikti įgaliojimai ginti autorių teises ir gretutines teises taikant administracinę atsakomybę. Pagal ANK 122 straipsnio 1 dalį, neteisėtas autorių teisių ar gretutinių teisių objekto arba jų dalies viešas atlikimas, atgaminimas, viešas paskelbimas, įskaitant padarymą viešai prieinamo kompiuterių tinklais (internete) arba kitoks panaudojimas bet kokiais būdais ir priemonėmis nekomerciniais tikslais, užtraukia baudą nuo dviejų šimtų aštuoniasdešimt iki šešių šimtų eurų.
      Tai pirmasis toks atvejis, kai LRTK taikė administracinę atsakomybę asmenims, kurie padarė autorių teisių pažeidimus internete.
      Taip pat, 2023 m. rugpjūčio 30 d. LRTK priėmė sprendimą taikyti administracinę atsakomybę VšĮ „Neringa FM“ atsakingam asmeniui už neteisėtą muzikos kūrinių platinimą neringafm.lt interneto svetainėje. Pažymėtina, kad, neturint Lietuvos gretutinių teisių asociacijos AGATA išduotos licencinės sutarties, interneto svetainėje neringafm.lt buvo naudojami muzikos įrašai ir fonogramos. Tokia veikla taip pat yra neteisėta ir užtraukia administracinę atsakomybę pagal ANK 122 straipsnį.
      Išnagrinėjusi visas aplinkybes, LRTK šiems pažeidėjams nusprendė skirti baudas – po 140 eurų. 

      1
      909
    3. „Counter-Strike 2“ pasaulio čempionas prie žaidimo praleido 20 000 valandų

      Lietuva nuo šiol gali girtis ne tik krepšinio, bet ir elektroninio sporto talentais. Kaunietis Justinas Lekavičius tapo kompiuterinio žaidimo „Counter-Strike 2“ pasaulio čempionu, turnyro naudingiausiu žaidėju ir kartu su ukrainiečių komanda „NAVI“ pasidalijo pusės milijono dolerių vertės prizą. Į Lietuvą iš Kopenhagos, kur ir vyko turnyras, grįžęs čempionas norėtų, kad Lietuvoje e. sportas dar labiau išpopuliarėtų, pasakoja, kad norint laimėti aukščiausios klasės turnyrus reikia paaukoti daugybę žaidimo valandų. Daugiau video reportaže čia.
      O gal ir Jūs buvote grįžimo sutikime?
      Plačiau apie pergalę 
       

      0
      310
    4. „Facebook“ ir „Instagram“ prenumeratos be reklamos

      „Meta“ pirmadienį paskelbė, kad nuo kito mėnesio „Facebook“ ir „Instagram“ naudotojai Europoje galės nusipirkti prenumeratą, leisiančią naudotis šiais socialiniais tinklais be jokios reklamos.
      Įmonė teigė, kad Europos naudotojai galės užsiprenumeruoti paslaugą už 9,99 Eur per mėnesį internete arba 12,99 Eur „iOS“ ir „Android“ sistemose.
      Prenumerata bus pradėta platinti lapkričio mėnesį, „Meta“ siekiant laikytis, kaip ji teigia, besikeičiančių Europos reglamentavimo taisyklių.
      „Siekdami laikytis besikeičiančių Europos reglamentų, ES, EEE (Europos ekonominėje erdvėje) ir Šveicarijoje pristatome naują prenumeratos galimybę“, – sakoma pranešime.
      Šį sprendimą „Meta“ priėmė po to, kai įsigaliojo virtinė griežtesnių Europos Sąjungos taisyklių, įskaitant Bendrąjį duomenų apsaugos reglamentą (BDAR).
      ES taisyklės kelia grėsmę didelėms „Meta“ pajamoms iš reklamos, nes jų tikslas – užkirsti kelią vartotojų duomenų naudojimui negavus sutikimo.
      „Meta“ teigė, kad socialinių tinklų naudotojai ir toliau turės nemokamą prieigą prie platformų su reklama, tačiau paslaugą įsigijusių asmenų asmeninė informacija „nebus naudojama reklamai“.
      Prenumeratą galės įsigyti tik 18 metų ir vyresni asmenys.
      „Meta“ mano, kad šis žingsnis sumažins ES reguliavimo institucijų susirūpinimą dėl bendrovės duomenų rinkimo ir tikslinės reklamos.
      „Galimybė žmonėms įsigyti prenumeratą be reklamos suderina Europos reguliavimo institucijų reikalavimus, suteikia naudotojams pasirinkimo galimybę ir leidžia „Meta“ toliau teikti paslaugas visiems ES, EEE ir Šveicarijos gyventojams“, – teigiama pranešime.
      JAV technologijų bendrovė taip pat atkreipė dėmesį į Skaitmeninių rinkų aktą, pilnai įsigaliosiantį kitąmet.
      Tokie technologijų gigantai kaip „Meta“ jau turi laikytis griežtesnių taisyklių pagal Skaitmeninių paslaugų aktą, kuriuo reikalaujama griežčiau kontroliuoti turinį internete.
      „Gerbiame šių besikeičiančių Europos reglamentų dvasią ir tikslą ir esame pasiryžę jų laikytis“, – teigė „Meta“.
      Šaltinis BNS

      0
      502
    5. „Game Wave Festival“ festivalis kviečia lietuvius prisijungti šį rudenį

      “Game Wave Festival” festivalio datos pasikeitė, kad galėtų surengti “Nordic Game Discovery Content” konkurso didįjį finalą „Game Wave Festival“ (GWF) paskelbė naujas renginio datas.
      Festivalis vyks lapkričio 28-29 dienomis Taline, Estijoje, Tallink Spa & Conference Hotel.
      „Game Wave Festival“ taip pat didžiuojasi galėdamas surengti „Nordic Game Discovery Contest“ (NGDC) Baltijos šalių pusfinalius, vedančius iki NGDC didžiojo finalo.
      „Pakeitėme konferencijos datas, nes gavome unikalią galimybę pirmą kartą Baltijos regione surengti NGDC VI sezono didįjį finalą“, – sako Latvijos technologijų centro valdybos pirmininkas Ints Viksna.
      „Game Wave Festival“ – tai verslo, švietimo ir pramogų renginys žaidimų industrijos profesionalams ir megejams. Pirmą kartą jis sekmingai įvyko 2021 metų rugsėjį Jūrmaloje, Latvijoje, pritraukdamas dalyvius iš 25 šalių. „Game Wave Festival“ kuria smagią ir atpalaiduojančią atmosferą, kurią galima patirti ir kituose pasauliniuose ir regioniniuose žaidimų renginiuose. GWF yra pakankamai didelis, kad apžvelgtų pagrindines Šiaurės ir Baltijos regiono tendencijas, ir pakankamai mažas, kad skatintu glaudu bendravimą tarp dalyviu – draugystės, kurias užmegsite GWF, lydės jus visą gyvenimą.
      Daugiau informacijos apie “Game Wave Festival” rasite čia: https://www.gamewave.eu/


      1
      943
    6. „Google“ svarstė galimybę įsigyti „Epic Games“

      2020 metų rugpjūčio mėnesį „Epic Games“ kompanija pradėjo ieškinį prieš „Apple“ dėl „monopolinės praktikos“ „App Store“  parduotuvėje. Vėliau tą pačią dieną įmonė ėmėsi teisinių veiksmų prieš „Google“. Nepaisant parduotuvių skirtumų ir to, ką jie leidžia, skundai iš esmės yra identiški: reikalaujama, jog programų kūrėjai pirkimus programoje apdorotų naudodamiesi savo vidinėmis mokėjimo sistemomis.
      Tai yra labai svarbu, kadangi „Epic Games“ pergalė beveik neabejotinai sukeltų didmeninius „App Store“ ir „Google Play“ pakeitimus, kurie „Apple“ ir „Google“ kainuotų daug pinigų. Savaime aišku, jog nei viena įmonė to nenori. Pagal naujausia oficialią informaciją, kompanija „Google“ netgi svarsto galimybę įsigyti dalį ar visą „Epic Games“, jog pašalinti konkurenciją.
      Generalinis „Epic Games“ kompanijos direktorius Tim Sweeney savo „Twitter“ paskyroje pareiškė - Jog jis apie šį „Google“ įmonės ketinimą sužinojo neperseniausiai dėl tuo metu vykusio teismo apsaugos nurodymu ir jis nežino, ar tai būtų ketinimas įsigyti kompaniją, ar priešiškas bandymas ją perimti.

       

      0
      829
    7. „Microsoft“ perka žaidimų bendrovę „Activision“

      „Microsoft“ už 68,4 mlrd. JAV dolerių perka žaidimų „Call of Duty“ ir „WoW“ kūrėją „Activision“. Po pranešimo prekyboje „Activision“ akcijos šovė aukštyn. Po sandorio  „Microsoft“ taps trečia didžiausia kompiuterinių žaidimų įmone pasaulyje po „Sony“ bei „Tencent“.
      „Žaidimai šiandien yra dinamiškiausia pramogų kategorija visose platformose ir jie vaidins esminį vaidmenį metavisatos platformų plėtroje“, – pranešime sakė Satya Nadella, „Microsoft“ vadovas. – Mes investuojame į aukščiausios kokybės turinį, bendruomenę ir debesiją. Norime žaidimus atvesti į naują erą, kurioje svarbiausi būtų žaidėjai ir kūrėjai, o žaidimai būtų saugūs, įtraukiantys ir prieinami visiems.“
      „Microsoft“ sinergija su „Activision“ ir „Blizzard“ žaidimų studijomis yra akivaizdi, nes ši technologijų milžinė gamina „Xbox“ konsoles. „Activision Blizzard“ kuria daugybę legendiniais tapusių žaidimų – pirmojo asmens šaudyklę „Call of Duty“, „Warcraft“ ir „Diablo“, „Candy Crush“.
       

      0
      615
    8. „Project Quantum“ – projektas, siekiantis pakeisti požiūrį į kompiuterinius žaidimus. Konkursas.

      Kompiuteriniai žaidimai pastarąjį dešimtmetį išgyveno itin rimtus pokyčius, kurie kelia itin daug diskusijų ir klausimų. Žaidimų kūrėjai vis dažniau žaidėjams parduoda nepilnas žaidimo versijas ir už įvairius papildymus prašo sumokėti papildomai. Tokia praktika naudojama nemažoje dalyje didžiųjų studijų žaidimų, tačiau panašu, kad artimiausiu metu situacija gali apsisukti 180 laipsnių kampu.
      Visai neseniai įsikūrusi „Quantum Works“ žaidimų studija ruošiasi šios industrijos revoliucijai. Neseniai pranešta apie „Project Quantum“ žaidimą, kuris leis žaidėjams patiems užsidirbti.
      „Project Quantum“ tapo pirmuoju žaidimu, kurio kūrimas finansuojamas kripto valiutomis. Būtent šia valiuta apdovanojimus gaus ir žaidėjai, įvykdę tam tikras užduotis žaidimo pasaulyje. Tai – iki šiol nematyta praktika, kuri, tikimasi, iš esmės pakeis požiūrį ir į kriptovaliutų pritaikymą.
      Kūrėjai rimtai žiūri ir į patį žaidimą, prie kurio dirba gerai žinomi šios industrijos atstovai, anksčiau dirbę prie tokių projektų kaip „Uncharted“, „The Last of Us“ ar „Call of Duty“.
      Skelbiamas konkursas prisijungusiems prie Telegram grupės https://t.me/projectquantum_lithuania, laimėtojams bus pervesta 20$ vertės QBIT kriptovaliutos.
      Telegram: https://t.me/projectquantum_lithuania (Lietuvių bendruomenė) Svetainė: https://quantumworks.co.uk/ Discord: https://discord.gg/projectquantum

      0
      1.5k
    9. „Puma“ pristatė kojines, skirtas kompiuterinių žaidimų fanams

      Kiekviena sporto šaka turi išskirtinai jai skirtą avalynę, kuri stipriai prisideda prie geresnių atletų pasiekimų. Ar avalynė gali būti svarbi kompiuterinių žaidimų žaidėjams? Kažin, tačiau „Puma“ šiuo klausimu turi kitokią nuomonę. 
      Pasirodo, kad viena didžiausių sporto prekių gamintojų visame pasaulyje pristatė kojines, kurios skirtos būtent kompiuterinių žaidėjų mylėtojams, kurios pavadintos „Active Gaming Footwear“. Maža to, „Puma“ tikisi, kad už jas pirkėjai sutiks pakloti maždaug 100 JAV dolerių. 
      „Šios kojinės buvo sukurtos galvojant apie konsolių žaidėjus. Jos tinkamos naudoti tik viduje ir žaidėjams suteikia komfortą“, - savo pranešime rašė „Puma“. 
      Tai nėra vienintelis produktas, kurį „Puma“ sukūrė kompiuterinių žaidimų fanams. Jau visai netrukus rinkoje turėtų pasirodyti ir šios kompanijos sukurta kėdė.
       

      3
      830
    10. „Regitroje“ KET testai pasidarė sunkiau išlaikomi

      Kaip visi žinome būsimiems vairuotojams iš pradžių reikia išlaikyti teorinį kelių eismo taisyklių (KET) egzaminą, kurio metu turi atsakyti teisingai į ne mažiau nei 80 procentų užduotų KET testų klausimų. Vėliau pastarųjų laukia praktinė dalis, kurios metu egzaminas tampa vis panašesnis į realų kasdienį vairavimą tiek aikštelėje, tiek ir gatvėje.
      Remiantis "Regitra" duomenimis, 2010-aisiais metais iš pirmo karto teorijos egzaminą išlaikė 74 procentai asmenų, tuo tarpu 2020 m. gerokai mažiau – vos 51%.  Laikant praktikos egzaminą pirmojo karto metu sėkmė 2010 m. aplankė 38%, o 2020 m. – tik 35%.
      Pasak automobilių vairavimo mokyklų specialistų, tokie statistikos pokyčiai įvyko dėl intensyvesnio tapusio eismo ir pora metų vykusios pandemijos. Sudėtingiau išlaikyti praktikos vairavimo egzaminą tampa taip pat dėl to, nes jis trunka ilgiau ne tai būdavo anksčiau, o užduotys tampa sudėtingesnės.
       

      • kesh
      2
      1.3k
    11. 10 idėjų, kaip užsidirbti pinigų karantino metu

      Neseniai planetą užplūdo koronavirusas, kurio pasekmės dar neaiškios, o Lietuva nukentėjo kaip nė viena šalis. Tačiau ar yra būdų, kaip išnaudoti papildomą laiką, kurį praleidžiame namuose, savo naudai?
      Atsakymas - taip; yra daug teisėtų ir unikalių būdų, kaip karantino metu užsidirbti pinigų namuose. Geriausia tai, kad nėra jokių įsipareigojimų ir galite dirbti pagal savo tvarkaraštį.
      Padedami mūsų autoriaus Vitalijaus Kuzmičiaus, sudarėme sąrašą efektyviausių būdų, kaip užsidirbti pinigų Lietuvoje karantino metu.
      Internetiniai kazino žaidimai
      Azartiniai lošimai - tai smagus būdas užsidirbti pinigų be vargo internetiniuose kazino. Tačiau, kad ir kiek sėkmės ir malonumo patirsite lošdami karantino metu, būkite atsargūs, kad pernelyg neįsitrauktumėte.
      Būkite atsakingi, jei nusprendėte užsidirbti pinigų lošimų platformose. Gerai atlikite tyrimus, gaudami pagalbą iš kai kurių ekspertų sąrašų akimirksniu atsiimti kazino LT, kad greitai gautumėte savo laimėjimus, ir ištirkite naudingas strategijas, kurios gali atnešti jums sėkmę lošiant namuose.
      Be abejo, kai kurioms įmonėms 2020 m. Dėl pandemijos buvo sunkūs laikai, tačiau kai kurios uždirbo daugiau žinomumo. Kazino online pramonė yra viena iš jų, nes sausumos kazino turėjo likti uždaryti kelis mėnesius.
      Fotografija
      Yra keletas internetinių atsargų paslaugų, kuriose galite užsidirbti pinigų. Jei turite talentą fotografuoti, gerą fotoaparatą - DSLR arba mobilųjį telefoną - tai puiki galimybė gauti papildomų pajamų.
      Galite paklausti savęs: "Kaip galiu padaryti pakankamai geras nuotraukas, kad galėčiau jas parduoti namuose?". Na, fotografija - tai kūrybiškumas. Namuose galite rasti tūkstančius įdomių idėjų, taip pat galite ieškoti pavyzdžių ir įtakos internete.
      Virtualus asistentas
      Kitas būdas užsidirbti pinigų namuose - padėti kitiems atlikti užduotis kaip virtualiam asistentui. Jei turite gerus organizacinius įgūdžius ir galite tinkamai tvarkyti savo laiką, jums puikiai tiks virtualaus padėjėjo vaidmuo.
      Šiuo metu, ypač Lietuvoje, daugėja tam tikrų platformų, kuriose laisvai samdomi darbuotojai gali skelbti apie savo įvairius įgūdžius. Manote, kad galite gerai rašyti, kurti trumpus garso takelius ar piešti logotipus? Tuomet tikrai turėtumėte apsvarstyti galimybę parduoti savo įgūdžius internete.
      Mokymas
      Anglų kalba šiuolaikiniame pasaulyje yra labai paklausi, tačiau lietuvių kalba taip pat gali būti naudinga. Didelis LT žmonių privalumas yra tas, kad jie iš prigimties puikiai kalba lietuviškai. Taigi galite mokyti lietuvių kalbos internetu ir lengvai užsidirbti pinigų.
      Taip pat galite mokyti tokių dalykų kaip matematika, gamtos mokslai ar muzikos instrumentai, pavyzdžiui, fortepijonas ar smuikas, taip pat daugelio kitų dalykų.
      Prekyba kriptovaliutomis
      Kriptovaliutos vystosi kiekvieną dieną. Atrodo, kad ateityje jos bus pageidaujamas mokėjimo būdas. Todėl galite pasinaudoti dabartiniu pakilimu ir pradėti prekiauti kriptovaliutomis.
      Balso užsklanda
      Sukurti užkadrinį balsą paprasta - tereikia garsiai perskaityti pateiktą tekstą. Šis darbas labai reikalingas žmonėms, mokantiems anglų kalbą. Pasirodymų galite rasti daugelyje interneto platformų.
      Apmokamos apklausos
      Tūkstančiai apklausų laukia, kol bus užpildytos internete. Geriausia tai, kad dauguma apklausų temų skirtos angliškai kalbantiems žmonėms. Užpildę apklausą gausite taškų, kuriuos galėsite iškeisti į pinigus ar net dovanų korteles.
      Grafinis dizainas
      Grafinį dizainą nėra lengva pradėti kurti. Jei jau turite patirties, tuomet jums pasisekė, nes pastaruoju metu jis labai paklausus. Tačiau net jei nesate patyręs dizaineris, jums nereikia nerimauti, nes galite mokytis ir pradėti eksperimentuoti pramogaudami namuose.
      Kai jums pavyks tapti pakankamai geru, kad galėtumėte parduoti savo darbus, galite būti tikri, kad uždirbsite daug pinigų.
      Srautinė transliacija
      Transliavimas iš tikrųjų daugeliu atžvilgių panašus į tinklaraščio rašymą. Galite rinktis iš begalės temų, įskaitant vaizdo žaidimus, vlogus, maisto gaminimą ir pan. Jums tereikia būti atsidavusiems ir kūrybingiems, kalbant apie turinio pateikimo būdą.
      Išvada
      Kaip matote iš šio straipsnio, nėra nieko, kas galėtų sutrukdyti jums uždirbti pinigus namuose karantino metu.

      0
      1.1k
    12. 25 asmenys nubausti už filmų atsisiuntimą iš linkomanija.net

      2023 m. spalio 25 d. Lietuvos radijo ir televizijos komisija (toliau – LRTK) priėmė sprendimą skirti pinigines baudas 25 asmenims neteisėtai atsisiuntusiems ir platinusiems filmus iš autorių teises pažeidžiančios interneto svetainės linkomanija.net.
      Atlikusi stebėseną LRTK nustatė, kad iš jiems priklausančių IP adresų be autorių teisių sutikimo interneto svetainėje linkomanija.net buvo neteisėtai atgaminti ir viešai paskelbti autorių teisių saugomi audiovizualiniai kūriniai – filmai „Tu mano Deimantas“, „Hypnotic“ ir „Paradas“. Šių filmų autorių turtinių teisių turėtojai yra MB „Maobori production“, UAB „ACME Film“ bei MB „Po mokyklos“.
      Pažeidėjams skirta bauda – 140 eurų.  Nustatytą  baudą jie privalės sumokėti į vieną iš Valstybinės mokesčių inspekcijos surenkamųjų sąskaitų.
      LRTK primena, kad 2023 m. liepos 1 d. įsigaliojo Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso (toliau – ANK) pakeitimai, pagal kuriuos LRTK yra suteikti įgaliojimai ginti autorių teises ir gretutines teises taikant administracinę atsakomybę. Pagal ANK 122 straipsnio 1 dalį, neteisėtas autorių teisių ar gretutinių teisių objekto arba jų dalies viešas atlikimas, atgaminimas, viešas paskelbimas, įskaitant padarymą viešai prieinamo kompiuterių tinklais (internete) arba kitoks panaudojimas bet kokiais būdais ir priemonėmis nekomerciniais tikslais, užtraukia baudą nuo dviejų šimtų aštuoniasdešimt iki šešių šimtų eurų. Pakartotinai nustačius tokius pažeidimus, gali būti skirta bauda nuo šešių šimtų iki aštuonių šimtų penkiasdešimt eurų.
      Primename jog prieš kurį laiką įspėjome jog nereikėtų siųstis būtent šių filmų iš linkomanija.net.

      1
      995
    13. 4 Įdomios Savaitgalio Skrydžio Kryptys

      Jei norite savo laiką praleisti neįprastai ir atrasti gražiausias vietas Europoje, tai yra teisingas kelias. Šiame straipsnyje pristatysime jums net 4 potencialias skrydžių kryptis, kurios puikiai tinka savaitgalio (2-4 dienų) kelionei!
      Gdanskas – Baltijos Paplūdimų Grožis
      Gdanskas, Lenkijos miestas šalia Baltijos jūros, yra puikus pasirinkimas savaitgalio kelionei. Tai miestas, kuriame gausu istorinių lankytinų vietų ir nuostabių paplūdimių. Vilnius - Gdanskas skrydis suteiks jums galimybę greitai pasiekti šį grožį.
      Gdansko senamiestis - tai puikus pasivaikščiojimo objektas su senovinėmis architektūrinėmis detalemis ir jūrų uostu, kuriame galėsite ragauti šviežią jūros maistą. Netoli miesto yra ir kitos lankytinos vietos, tokių kaip Sopot su žymiais Baltijos jūros kurortais. Gdanskas tikrai nusipelno dėmesio savaitgalio kelionei.
      Amsterdamas – Atvykus Jausitės Kaip Nekeliantis
      Nyderlandų sostinė Amsterdamas žavi ne tik tiesiogiai, bet ir per nuotraukas. Šis miestas, įsikūręs tarp kanalų, turi beveik magišką patrauklumą. Gaukite pasižvalgyti senamiesčio gatvėmis, lankytinos vietos yra kupinos istorijos. Nors mieste yra ir daug modernios kultūros, įspūdingiausios vietos yra tos, kurios slepia istorinę praeitį.
      Lankydami Amsterdame būtinai susipažinkite su vietiniu sūrio gamybos procesu, apsilankykite Rijksmuseum ir pereikite per žydų kvartalą - senovinę dalį miesto, nuo kurio atsiveria kvapą gniaužianti panorama. Smagu tai, kad Amsterdamą supa nuostabi gamta.
      Paryžius – Kai Norisi Romantikos
      Prancūzijos sostinė Paryžius yra tikras romantiškumo ir grožio šaltinis. Gražios gatvės, kultūriniai paminklai ir puikūs restoranai yra nepriklausomai prieinami. Paryžius siūlo nepamirštamas savaitgalio kelionės galimybes tiems, kurie ieško puikaus derinio tarp kultūros, mados ir pramogų.
      Pusryčiai pas mus, obuolių pyragas pertraukiant, ir viena diena skirta pasivaikščiojimui po Senosios miesto dalį. Paryžius taip pat garsus dėl savo išskirtinės virtuvės, tad pasirinkite vieną iš jaukių kavinių ir pamėginkite vieną iš geriausių pasaulyje keptų brioselių.
      Stokholmas – Švedijos Širdis
      Švedijos sostinė Stokholmas tikrai nusipelno dėmesio. Tai miestas, kuriame beveik kiekvienas kampelis atrodo it kažkas iš pasakos. Stokholmas yra išsidėstęs salų archipele, siūlo galimybę atrasti kažką ypatingo.
      Karališkosios Drotningholmo pilys ir senovinės gamtos rezervatai yra labiausiai pastebimos lankytinos vietos. Stokholme taip pat galite išbandyti vietinės virtuvės patiekalus, keliaukite kanalais ir apsilankykite Gamla Stan - senosios miesto dalis, kurioje atsiveria nuostabios panoramos.
      Išleiskite įdomią savaitgalio kelionę, patirkite įkvepiančius nuotykius ir sukurkite nepakartojamas prisiminimas apie šiuos nuostabius kelionių tikslus.
       

      4
      405
    14. 7 geriausi internetiniai žaidimai, kuriuos reikia išbandyti 2022 m.

      7. Pokemon Unite
      „Pokemon Unite“ perima klasikinę „Pokemon“ formulę ir perdirba ją į daugelio žaidėjų internetinių kovų areną, panašią į „Dota 2“ ir „League of Legends“. Žaidėjai valdo „pokemonus“ ir turi kovoti su laukiniais ir priešininkų valdomais „pokemonais“, kad gautų patirties ir "Unite" taškų. Du keliai, esantys žemėlapio viršuje ir apačioje, yra paskirstyti į lanko formos kiekvienos komandos vartus, į kuriuos žaidėjai gali dėti savo „Unite“ taškus ir taip pelnyti taškus. „Unite“ yra puikus žaidimas žaisti su draugais, nes jame supaprastinti tradiciniai MOBA elementai, todėl į jį lengviau įsitraukti pradedantiesiems. O „Pokemon“ gerbėjams „Unite“ išlaiko daugelį pažįstamų žaidimo principų - lygių kėlimą, evoliucionavimą, naujų judesių mokymąsi ir daiktų naudojimą siekiant taktinio pranašumo.
      6.  Animal Crossing: New Horizons
      Animal Crossing: New Horizons pasirodė ant „Nintendo Switch“. Šis vaizdo žaidimas užkariavo pasaulį, o jo socialinis žaidimo aspektas šiek tiek palengvino socialinį atsiribojimą. Nors paprastas užduotis, tokias kaip vaisių auginimas, medžių sodinimas ir kambarių projektavimas, galite atlikti vieni, taip pat galite pakviesti draugus į savo salą ir kartu žvejoti bei tyrinėti. Pasirodė net keletas pažįstamų veikėjų iš „Mario“ visatos.
      5. Minecraft
      Su kiekvienu nauju leidiniu žaidimo populiarumas auga. Įvairiuose scenarijuose žaidėjams tenka užduotis įkurti ir prižiūrėti savo miestelį, taip pat kontroliuoti gyvūnų pastatus, žmones ir maisto atsargas. Šiame 3D „smėlio dėžės“ žaidime yra nedaug apribojimų, todėl žaidėjai su savo avatarais gali daryti, ką tik nori. Žaidime galima rinktis įvairius režimus.
      4. League of Legends
      Vienu metu populiariausias pasaulyje žaidimas „League of Legends“ padėjo pradėti MOBA šėlsmą ir toliau tobulėja nuolat bandydamas ir eksperimentuodamas su naujomis idėjomis. Nors yra standartinis 5v5, trijų kelių žemėlapis, taip pat yra dviejų kelių 3v3 žemėlapis, vienos kelio žemėlapis, kuriame žaidėjams atsitiktinai priskiriami herojai, ir specialūs riboto laiko įvykiai, kurie pateikia staigmenų. Didelis veikėjų pasirinkimas reiškia, kad tikrai rasite tokį herojų, kuris tiks jūsų žaidimo stiliui. O jei jums nusibos vienas, tiesiog pereikite prie kito.
      3. Optibet
      „Optibet“ kazino žaidimai taip pat yra labai populiarūs Baltijos šalyse. Žaidėjai renkasi „Optibet“ dėl puikios kombinacijos tarp grafikų, garso ir istorijų savo žaidimuose, taip, girdėjote teisingai. „Optibet“ žaidimuose žaidėjai gali panerti po įvairias įdomias istorijas. Šioje svetainėje žaidėjams nieko siųstis nereikia, viskas vyksta per internetą, ir nereikalauja stipraus kompiuterio.
      2. Among Us
      „Among Us“ per pastaruosius kelerius metus išpopuliarėjo dėl internetinių bendruomenių, transliacijų, fanarto ir kitų dalykų. Tai taktinis šnipinėjimo paslapčių žaidimas iš kūrėjo „Innersloth“, kurį galite žaisti su kitais tiek namuose, tiek internete. Kiekvienas žaidėjas turi dalyvauti techninės priežiūros užduotyse kosmose esančiame laive, o vienas iš jūsų atsitiktinai parinktas atlikti apgaviko vaidmenį.
      Visi kiti žaidėjai turi bendrauti susitikimuose tarpusavyje, kad išrinktų apgaviką, kol šis nenužudė daugiau įgulos narių. Apsimetėlis turi sunaikinti savo žmogžudysčių popierinius pėdsakus ir neleisti žmonėms jų išsiaiškinti. Bendravimas yra labai svarbus, nes blefuoti arba apgauti žaidėjus yra vienas iš pagrindinių apgaviko tikslų.
       
      1. Counter-Strike: Global Offensive
      Žaidimas yra apie teroristus ir anti teroristinius išpuolius. Žaidėjai turi nukenksminti ir padėti bombas, vykdyti misijas, apsaugoti vietoves, nužudyti teroristus ir saugoti žemėlapyje nurodytus įkaitus. Tai daugelio žaidėjų šaudyklė. Už priešų žudymą ir tikslų vykdymą apdovanojama daugiau pinigų ir prizų. 

      1
      451
    15. Alternatyvios interneto naršyklės Europoje 2024

      Europos Sąjungoje šiemet įsigaliojus naujoms taisyklėms, skirtoms apriboti „Alphabet“, „Microsoft“ ar „Apple“ galią, išpopuliarėjo mažesnių bendrovių vystomos interneto naršyklės.
      Kaip teigia „Aloha Browser“, kad jos naršyklės naudotojų skaičius kovo mėnesį paaugo 250%. Apie paaugusį naršyklių naudojimą patvirtina „Vivaldi“, „Ecosia“ ir „Brave“.
      Kiek populiaresnės ir žinomesnės naršyklės, pavyzdžiui, „DuckDuckGo“ ir „Opera“, bet jos akcentuoja, kad pokyčiai dar nėra visiškai įgyvendinti.
      Atsiverti konkurencijai „Apple“ ir „Google“ verčia prieš kiek daugiau nei mėnesį įsigaliojęs ES Skaitmeninių rinkų aktas (angl. Digital Markets Act, DMA), kurio tikslas – apriboti didžiausių pasaulio technologijų kompanijų įtaką skaitmeninei ekonomikai.
      Įsigaliojus DMA, „iOS“ ir „Android“ telefonų naudotojams ES privaloma parodyti langą su galimybe pasirinkti jų pageidaujamą numatytąją naršyklę. „Apple“ šį reikalavimą įgyvendino kovą, kartu su bendrovės operacinės sistemos versija „iOS 17.4“ ir dabar rodo galimybę pasirinkti iki 11-os alternatyvių naršyklių.
      „Google“ naršyklių pasirinkimo langą įjungė savo pačios gaminamuose įrenginiuose, o artimiausiais mėnesiais teigia tą patį padarysianti ir visuose „Android“ įrenginiuose.
      O kurias naršykles naudojate Jūs?

      8
      192
    16. Ant to pačio grėblio lipa antrą kartą: skirtos dar 5 baudos už filmo atsisiuntimą iš linkomanija.net

      2023 m. rugsėjo 6 d. Lietuvos radijo ir televizijos komisija (LRTK) priėmė sprendimą skirti pinigines baudas dar penkiems asmenims neteisėtai atsisiuntusiems ir platinusiems filmus iš autorių teises pažeidžiančios interneto svetainės linkomanija.net. Už analogiškus pažeidimus LRTK pirmą kartą skyrė baudas trims asmenims praėjusios savaitės posėdyje, rašoma pranešime žiniasklaidai.
      LRTK, 2023 m. liepos 27 d. atlikusi stebėseną, nustatė, kad interneto svetainėje linkomanija.net be autorių teisių sutikimo buvo neteisėtai atgamintas ir viešai paskelbtas autorių teisių saugomas audiovizualinis kūrinys – filmas „Tu mano deimantas“.
      Pažeidėjai nustatytą baudą – 140 eurų privalės sumokėti į vieną iš Valstybinės mokesčių inspekcijos surenkamųjų sąskaitų.
      LRTK primena, kad 2023 m. liepos 1 d. įsigaliojo Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso (ANK) pakeitimai, pagal kuriuos LRTK suteikti įgaliojimai ginti autorių teises ir gretutines teises taikant administracinę atsakomybę.
      Pagal ANK 122 straipsnio 1 dalį, neteisėtas autorių teisių ar gretutinių teisių objekto arba jų dalies viešas atlikimas, atgaminimas, viešas paskelbimas, įskaitant padarymą viešai prieinamo kompiuterių tinklais (internete) arba kitoks panaudojimas bet kokiais būdais ir priemonėmis nekomerciniais tikslais, užtraukia baudą nuo dviejų šimtų aštuoniasdešimt iki šešių šimtų eurų.
      Atkreipiame dėmesį, kad pakartotinai nustačius tokius pažeidimus, gali būti skirta bauda nuo šešių šimtų iki aštuonių šimtų penkiasdešimt eurų.
      Reikia pažymėti, kad LRTK, atlikdama įstatymais jai nustatytas funkcijas, nuolatos atlieka stebėseną ir deda visas įmanomas pastangas, kad apsaugotų autorių teises internete bei sumažintų piratavimo mastus Lietuvoje.
      Patariame nesisiųsti filmo "Tu mano deimantas" iš linkomanija.net, nebent norite sulaukti baudos

      3
      763
    17. Apžvelkime 2021 metus: 5 geriausi praėjusių metų kompiuteriniai žaidimai

      Kompiuterinių žaidimų pramonei 2021 metai buvo palyginus iš tiesų lėti. Dėl visiems suprantamų priežasčių, daugybės žaidimų išleidimų datos buvo nukeltos arba atidėtos vėlesniam laikui. Praėjusiai metais rinką vargino darbas apsunkintomis sąlygomis, darbuotojų produktyvumo mažėjimas, jų trūkumas, sisteminės problemos su tiekimo grandinėmis, nepakankama kompiuterinės technikos pasiūla ir daugybė kitų veiksnių, nulėmusių kūrėjų nesėkmes ir žaidėjų nusivylimą. Tačiau galbūt ne viskas buvo taip blogai, kaip gali atrodyti.
      Susiklosčius tokiems sudėtingiems metams, kai žaidimų pramonė įstrigo painiuose nepalankių aplinkybių labirintuose, gerus kompiuterinius žaidimus pastebėti tapo dar lengviau. Žemiau pateiksime keletą 2021 metų žaidimų, kuriuos privalu išbandyti kiekvienam užkietėjusiam kompiuterinių žaidimų aistruoliui.
      Forza Horizon 5
      Forza Horizon žaidimų serija jums suteikia nuostabią galimybę pasivažinėti įspūdingais automobiliais po atvirąjį pasaulį. Jau penktoji žaidimo dalis jus nukelia į Meksiką, kurią galite apžiūrėti važinėdamiesi iki smulkiausių detalių atkurtais įspūdingais automobiliais. Daugelis žaidėjų renkasi šį žaidimą vien dėl šios unikalios galimybės – pasivažinėti prabangiais automobiliais ir atrasti nepažintas vietoves.
      Žaidime yra begalė scenarijų, kuriuos galite žaisti vieni arba internete, su draugais. Nuo pakrantės iki džiunglių, nuo miesto iki visiškos bekelės – šis žaidimas neleis jums nuobodžiauti.  Žaidimo metu galite pilnai keisti ir modifikuoti savo automobilį, bei paversti jį išskirtiniu. Žaidimas skirtas Xbox konsolėms ir asmeniniams kompiuteriams.
      Hitman 3
      Paskutinė ir ko gero pati geriausia Hitman serijos dalis. Žaidimas leidžia įsikūnyti į profesionalaus samdomo žudiko vaidmenį. Būdami elitiniu samdomu žudiku, turėsite kruopščiai suplanuoti pasikėsinimą ir įvykdyti užsakymą. Žaidime būsite apdovanoti už kūrybiškumą: pagrindinis jūsų tikslas, kad bet kuri žmogžudystė atrodytų kaip nelaimingas atsitikimas, o ne šaltakraujis nužudymas. Tai tikras iššūkis jūsų kūrybiškumui ir kantrybei.
      Žaidžiant šį žaidimą, įtampą ir nuotaiką praskaidrina žaidimo kūrėjų humoristinis ir kartais keistokas požiūris į scenarijų. Pavyzdžiui, jūs turite galimybę nužudyti savo taikinį, tam tikslui naudodami smūgiavimą gyva žuvimi. Žaidimas siūlo gerą adrenalino, aštrių pojūčių ir azarto dozę, todėl galėte pasijausti, tarsi žaisdami kazino internete Lietuvoje. Žaidimas puikiai tiks patiems azartiškiausiems, o jį išbandyti galite naudodami skirtingas konsoles ar asmeninius kompiuterius.
      Halo Infinite
      Tai legendinės Halo serijos sugrįžimas. Šioje pirmojo asmens šaudyklėje jūs tapsite super kariu, kovojančiu su nuožmiais priešais. Bėgiodami, skrisdami ar važiuodami jūs turėsite padėti draugiškoms pajėgoms pasiekti pergalę nuožmiame kare su sudėtingais priešais. Žaidimas papildytas nauja grafika, naujais ginklais ir įvairaus žanro internetinio žaidimo rėžimais.
      Žaidžiant vieno žaidėjo režimą, jūs turėsite įvykdyti įvairias misijas ir užduotis. Sėkmingai atlikę priskirtas užduotis, būsite apdovanoti naujais ginklais, kurių pagalbą galėsite lengviau įveikti priešus. Žaidimas yra skirtas Windows ir Xbox One platformoms.
      Deathloop
      Deathloop yra vienas iš patraukliausių vaizdo žaidimų ne tik 2021 metais, tačiau ir pastaruosius kelerius metus. Žaidimas yra papildytas įmantriu dizainu, persipinančiu su šaudyklių ir detektyvinių žaidimų elementais. Visa tai gali nuskambėti sudėtingai ir absurdiškai, tačiau žaidimo kūrėjai visą tai pavertė tikrai įdomiu ir įtraukiančiu žaidimu.
      Žaidimo pasaulis yra tarsi galimybėmis pripildyta laiko kilpa, kurioje turite patys nuspręsti savo likimą. Kiekvienas skirtingas pasirinkimas lemia ateities įvykius, o atradę veikiančią taktiką, galite lengvai įveikti savo priešus. Deja, tačiau neteisingas pasirinkimas gali lemti, jog teks grįžti į dienos pradžią. Tai dar niekur nematyta žaidimo koncepcija ir scenarijus, kurį galite išbandyti Playstation 5 konsolėse ar asmeniniuose kompiuteriuose
      Resident Evil Village
      Patinka jums tai, ar ne, tačiau tai yra vienas iš geriausių veiksmo siaubo žaidimų visoje rinkoje! Šioje legendinio žaidimo Resident Evil dalyje kūrėjai atskleidė didžiausius savo kozirius. Veiksmas jus nukelia į viduramžių dvasia alsuojančią pilį, iš kurios norėdami ištrūkti, turite įveikti sudėtingus galvosūkius. Naudodamiesi ginklais ir greitai pasibaigiančiomis amunicijos atsargomis, jūs turite rasti patį sumaniausią būdą, kaip įveikti tamsoje tykančius priešus. Visiškai nesvarbu, ar jūs pirmą kartą žaidžiate šios serijos žaidimą, ar esate visiškas šios serijos fanas, žaisdami Resident Evil Village jūs galėsite savo kailiu įsitikinti, kodėl šis žaidimas priskiriamas siaubo žaidimų kategorijai.

      0
      595
    18. Ar dėl internetinių kazino atsiradimo išnyks fiziniai kazino?

      Inovacijos lemia internetinių lošimų pramonę, todėl ji gali kelti grėsmę fiziniams lažybų punktams. Šiomis dienomis dauguma lažybų dalyvių kalba tik apie apsilankymą naujoje internetinėje lošimų svetainėje. Dėl to atrodo, kad fiziniai kazino pamažu tampa praeitimi. Todėl daugelis lošėjų ėmė svarstyti: ar internetinių kazino, tokių kaip Verde Kazino, atsiradimas sukels fizinių kazino išnykimą? Tai opi tema, todėl šiame straipsnyje ji analizuojama iš abiejų pusių, siekiant pateikti tinkamą atsakymą.
      Internetiniai kazino prieš fizinius kazino
      Fiziniai kazino yra klasikiniai lošimo namai, kuriuose lankosi vyresnio amžiaus lošėjai. Daugelis jų buvo įkurti dar prieš tai, kai azartiniai lošimai daugelyje šalių tapo legalūs. Šiandien šie pastatai daugeliui lažybininkų kelia daugybę prisiminimų, o kai kurie iš jų yra klasikiniai įvairių miestų paminklai. Deja, daugelis žmonių mano, kad jiems gresia būti pamirštiems, nes internetiniai lošimai užėmė svarbiausią vietą. Šiandien daugelis žaidėjų mieliau renkasi internetinę platformą, kad galėtų žaisti savo mėgstamus žaidimus kada panorėję. Fiziniai kazino turi savo privalumų, tačiau su šiuo patogumu jie negali lygintis. Vis dėlto, pažvelgus į absoliučius abiejų pusių privalumus, bus lengviau nustatyti, ar fiziniai lošimo namai gali išnykti.
      Internetinių kazino pranašumas prieš fizinius kazino
      Toliau lažybų dalyviai pamatys internetinių kazino privalumus, palyginti su jų fiziniais analogais:
      Pigūs. Internetiniai kazino leidžia žaidėjams sutaupyti transporto išlaidas, kurių reikės norint pasiekti toli nuo namų esančius kazino. Kai kurios iš šių svetainių taip pat suteikia nemokamų lažybų galimybių su demonstraciniais žaidimais - tai funkcija, kurios nėra klasikiniuose azartiniuose lošimuose. Geresnės premijos. Siekdami pranokti savo konkurentus, interneto kazino siūlo lengvatas, kad priviliotų naujus žaidėjus ir išlaikytų senbuvius. Tai gali būti nemokami sukimai žaidime, nemokami pinigai, atitinkantys įmokas, arba pinigų grąžinimas, kai lošėjai pralaimi žaidimo raundus. Visi šie priedai daro lažybas įdomesnes. Internetinių lošimų sektoriuje visada noriai diegiamos ir išbandomos naujos technologijos. Tai matyti iš juose taikomų blokų grandinės, AR ir VR bei žaidybinės technologijos. Naudodamiesi jomis, jie pasiūlė lažybų patirtį, kuri yra daug geresnė nei įprasta. Didesnis žaidimų pasirinkimas. Viename klasikiniame kazino sunku rasti visus stalo žaidimų variantus arba visus naujus kazino žaidimus. Tačiau daugeliui internetinių kazino tai pasiekti nesunku. Taigi, žaidėjai gali pasirinkti bet kurį atsitiktinį internetinį kazino ir jame rasti didelį žaidimų pasirinkimą. Kai žaidėjai apsilanko internetinių lošimų platformoje, jiems nereikia išeiti iš namų. Jiems tereikia apsilankyti svetainėje savo kompiuteriuose arba išmaniuosiuose telefonuose. Šie apsilankymai gali įvykti bet kuriuo metu, nes azartinių lošimų svetainės veikia 24 valandas per parą, 7 dienas per savaitę. Tai suteikia patogumo, kurio fizinės lošimo įstaigos negali pasiūlyti. Fizinių kazino pranašumas prieš internetinius kazino
      Toliau aptariamas fizinių kazino pranašumas prieš internetinius kazino:
      Klasikinė lažybų patirtis. Klasikinės lažybos - tai ne tik kazino žaidimai. Tai patirtis, kurią sudaro puikūs pietūs, šou, nemokami gėrimai ir daug daugiau. Dėl to ji tampa įsimintina kiekvienam. Daugelis žmonių trokšta tokios patirties, todėl per atostogas lankosi tokiose kultinėse vietose kaip Las Vegas Strip. Tai viena iš sričių, kurioje internetiniai kazino ir toliau patiria sunkumų, nes dauguma lažybų dalyvių žaidžia vieni. Vis dėlto, fiziniai kazino suteikia galimybę atsipalaiduoti ir pasilinksminti po ilgos dienos. Be to, čia paprasti žmonės gali bendrauti ir užmegzti ryšius su aukštuomenės atstovais ir kartu linksmintis. Įteisinti azartiniai lošimai. Fiziniai lošimai jau dešimtmečius legalizuoti daugelyje šalių. Tai reiškia, kad lažybų dalyviams nereikia nerimauti, kad lošdami jie pažeis įstatymus. Jie gali tiesiog apsilankyti atvirame kazino ir linksmintis daug negalvodami apie teisinę poziciją. Fiziniai žaidimai ir gyvi krupje. Tikros kortos, tikri dalintojai ir kiti žaidėjai, kuriuos galima pamatyti ir paliesti, yra pranašumas, kurio internetiniai kazino negali įveikti. Žmonėms, kurie statydami nori tikroviškumo, animuotos piktogramos telefonų ir kompiuterių ekranuose nėra tikras lošimas. Net gyvo dalintojo internetiniai lošimo namai negali prilygti tikrojo grožiui. Kiekvienas kazino turi savų privalumų
      Nors tiesa, kad lošimai internetu yra patogūs ir naujoviški, daugelis lošėjų vis dar teikia pirmenybę fizinių kazino tikroviškumui. Jie taip pat nori turėti galimybę mėgautis klasikiniais lošimais nesijaudindami, ar nepažeidžia lažybų įstatymų. Priešingai, nei gali atrodyti baisu, šiuolaikiniai fiziniai kazino taip pat naudojasi naujomis technologijomis. Šiandien dauguma jų priima atsiskaitymus negrynaisiais pinigais ir palaiko žaidybinimo elementus, VR ir AR technologijas bei lojalumo programas. Tai leidžia jiems suteikti geresnę lošimo patirtį nei klasikiniai praeities kazino. Taigi, fiziniai kazino suteikia privalumų, kurių negali suteikti internetiniai kazino, o to kai kuriems žaidėjams daugiau nei pakanka. Taigi, internetinių lažybų svetainių atsiradimas neprivers išnykti fizinių lošimo įstaigų.

      0
      316
    19. Artėja didžiausias žaidimų kūrybos hakatonas „LT Game Jam 2023“

      Metų pradžia žaidimų kūrybos bendruomenei yra svarbi dėl didžiausio kasmetinio festivalio „Global Game Jam“, kuris šiemet prasidės jau kitą savaitę, o pagrindiniai renginiai daugelyje pasaulio šalių, tarp jų ir Lietuvoje, vyks vasario 3-5 dienomis. Šio renginio tikslas – paskatinti domėtis žaidimų kūryba, išbandyti savo žinias bei įgūdžius ir kartu su šimtais kitų kūrėjų per vieną savaitgalį sukurti žaidimo prototipą.
      Lietuvoje „LT Game Jam“ renginiai turi ypatingą istoriją, mat dar 2002 m. buvo surengtas antrasis tokio tipo žaidimų kūrybos hakatonas pasaulyje, o prieš dešimt metų tai buvo pirmasis naujai įsteigtos Lietuvos žaidimų kūrėjų asociacijos(LŽKA) organizuotas renginys. Pasak asociacijos direktoriaus Gedimino Tarasevičiaus, „Lietuviška Global Game Jam interpretacija kasmet pažymi naujų asociacijos veiklų sezono pradžią, pakviesdama tiek žaidimų kūrybos profesionalus, tiek mėgėjus iš visos Lietuvos susitikti ir kartu kurti žaidimus. Didžiuojamės, kad net ir pasaulinės pandemijos bei kitų globalių sukrėtimų kontekste, mums pavyko nepertraukiamai tęsti šią tradiciją. Lietuvos kultūros tarybos finansavimo ir žaidimų industrijos rėmėjų pagalbos dėka 2022-ųjų metu kalendorius buvo užpildytas įvairiais žaidimų indusrijos renginiais, kuriuos aplankė per 2000 esamų ir būsimų žaidimų kūrėjų. 2023-uosius atidarome vildamiesi, kad į mūsų veiklas ir iniciatyvas įsitrauks dar didesnis būrys ateities kūrėjų - tiek didžiuosiuose Lietuvos miestuose, tiek savo potencialo dar neatskleidžiusiuose regionuose.”
      Šiais metais „LT Game Jam“ renginiai tradiciškai vyks Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose bei Panevėžyje. Dalyviai laukiami atidarymuose vasario 3 d. vakare, kuomet paskelbiama kasmet nauja pasaulinio „Game Jam“ tema, pasidalinama pirminėmis žaidimų prototipų idėjomis ir formuojamos komandos. Pati kūryba vyksta iki sekmadienio vidurdienio, tuomet sukurti žaidimų prototipai keliami į pasaulinę renginio svetainę, o renginio vietose vyksta žaidimų vaizdo klipų peržiūros bei žaidimų bandymai.
      Be žaidimų prototipų kūrimo, „LT Game Jam“ tampa ir erdve daugiau sužinoti apie įvairius žaidimų kūrybos aspektus, reikalingas žinias ir įgūdžius, o savo patirtimi ir patarimais dalijasi profesionalai iš įvairių Lietuvos žaidimų studijų. „Kasmet į programą stengiamės įtraukti su žaidimų kūrybos edukacija susijusias temas, paskatinti labiau patyrusius kūrėjus tapti mentoriais“, – pasakojo LŽKA projektų vadovas ir vienas iš renginio organizatorių Ričardas Jaščemskas. „Šiemet norime šiek tiek praplėsti „LT Game Jam“ formatą ir jau nuo pirmadienio, sausio 30 d. pakviesti jo dalyvius paklausyti virtualių paskaitų. Vakarais renginio „Discord“ serveryje ir LŽKA „YouTube“ kanale trasliuojamuose pranešimuose įvairias temas pristatys „Nordcurrent“, „TutoTOONS“, „Wargaming“, „Estoty“ ir kitų studijų atstovai.“
      „LT Game Jam“ renginiuose laukiami ne tik vaizdo žaidimų programuotojai, dizaineriai, grafikos kūrėjai ar šiomis sritimis besidomintys kūrybos entuziastai. Žaidimų kūryba yra itin plati sritis, kuri apima ir scenarijaus, garsų, muzikos kūrybą. Taip pat žaidimų prototipus galima kurti ne tik kompiuteriais, bet ir pasitelkiant popierių ir pieštuką – stalo žaidimų kūryba pastaruoju metu Lietuvoje itin populiarėja.
      „LT Game Jam 2023“ organizuoja Lietuvos žaidimų kūrėjų asociacija, kurią finansuoja Lietuvos kultūros taryba. Prie renginio prisideda didžiausios žaidimų kūrimo bendrovės šalyje: „Nordcurrent“, „Estoty“, „SneakyBox“, „TutoTOONS“ ir „Wargaming“. Visą „LT Game Jam 2023“ festivaliui skirtą informaciją ir patarimų dėl dalyvavimo rasite renginio svetainėje https://www.gamejam.lt.

      1
      840
    20. Best Digital Marketing Strategies for iGaming Operators

      The battle for players' attention among iGaming operators is fierce in today's quickly changing digital environment. It's critical to put in place efficient digital marketing techniques that not only draw in new players but also engage and keep them coming back. 
      Utilizing GGbet no deposit promo code is one such tactic that might persuade users to test your platform without making an initial commitment. 
      Below we will take a look at several realistic digital marketing tactics that iGaming companies can use to stay competitive in today’s evolving market.
      Establishing a Strong Online Presence
      All iGaming operators need to build a strong online presence that appeals to their target market if they want to succeed in the digital sphere. Here are some effective strategies for doing so:
      Search Engine Optimization
      Your iGaming platform will rank higher in search engine results pages (SERPs) if you employ SEO tactics. To increase visibility, concentrate on structuring your website optimally, adding pertinent keywords, and producing high-quality content.
      Content Marketing
      For games to draw in new players and keep existing ones, valuable and interesting material must be produced. Create a content strategy that includes your target audience's interests and preferences into account in the form of blog entries, articles, videos, and infographics.
      Social Media Brand
      Utilize social media's influence to establish a connection with your audience. Share intriguing material, execute campaigns, participate in discussions, and swiftly address user questions or concerns.
      Personalized Player Acquisition and Retention
      The secret to attracting and keeping players in a highly competitive gaming environment is personalized service. Here are a few sensible tactics for making this principle work:
      Targeted Advertising
      In order to connect with potential gamers who fit your desired consumer profile, use customized advertising strategies. You can target your audience more precisely by using tools like Facebook Ads and Google Ads based on their demographics, interests, and activity.
      Email Promotions
      Create a database of player email addresses and use it to send targeted and customised email campaigns. Use this channel to promote new sales, highlight special deals, and make tailored suggestions based on player preferences.
      Loyalty Programs
      Put in place a strong loyalty program to reward and keep your current players. To promote ongoing participation and foster player loyalty, provide rewards like extra cash, free spins, or special privileges.
      Enhancing User Experience and Conversion Rates
      For iGaming operators, a great user experience (UX) and optimized conversion rates are essential. Think about the following tactics:
      Mobile Optimization
      It is crucial to adapt your iGaming platform for mobile devices given the surge in mobile usage. Make sure your games and website are responsive, load quickly, and offer a consistent user experience on different devices.
      A/B Testing
      A/B test different elements of your website, including registration forms, landing pages, and call-to-action buttons. You can determine what appeals to your audience through this iterative approach, which also helps you increase conversion rates.
      Strategies for Retaining Users
      Implement features like tailored suggestions, social interactions, and interactive gameplay aspects that increase user engagement and retention. Analyze player preferences and behaviour frequently to adjust your platform's offers.
      Harnessing Influencer Marketing
      Last but not least, influencers can be a great marketing tool, even in the iGaming business. Here are some practical tips to make it work:
      Finding the Right Influencers
      Determine key figures in the iGaming industry who are well-liked by your target market and communicate with them. Look for influencers who share your brand's values and have the ability to successfully market your products.
      Partnerships and Collaboration
      To expand the exposure of your brand, get in touch with influencers and create partnerships or collaborations. Sponsored content, reviews, live broadcasts, and holding exclusive events with influencers serving as brand ambassadors are just a few examples.
      User-Generated Content (UGC)
      Encourage your users to produce and distribute iGaming-related content. 
      Videos of games, endorsements, or posts on social media can do wonders. To establish credibility and authenticity, feature user-generated material on your website and social media channels.
      Final Thoughts
      Digital marketing techniques are essential for drawing in, keeping, and retaining gamers in the fiercely competitive iGaming business.
      Most iGaming businesses can obtain a competitive edge by building a strong online presence, personalizing player acquisition and retention efforts, and improving the user experience. 
      That’s why it’s crucial to try all possible digital marketing techniques because you never know your target audience’s needs 100%. Of course, you mustn’t forget about all of the marketing aspects, but be sure to know what you’re doing after getting to know your users.
      To ensure long-term success in this dynamic and changing environment, keep up with the most recent market trends and consistently improve your digital marketing strategy.

      0
      901
    21. CityBee duomenų nutekinimas ir raginimas pasikeisti slaptažodį!

      Sveiki! Visų pirma, sveikiname su Vasario 16. Iki tol kol pasibaigs valstybinės šventės, forume prie logotipo bus Lietuvos vėliava. Visų antra, turbūt ne vienas išgirdote, jog internete buvo nutekinta "CityBee" duomenų bazė kurioje yra vartotojų paskyrų duomenys kurie buvo sukurti iki 2018-02-22. Ten galima rasti tokius duomenis kaip asmens kodą, asmens vardą ir pavardę bei slaptažodį kuris yra lengvai atkoduojamas.
      Rekomenduojame forumo nariams kurie naudojosi CityBee programėlę BŪTINAI pasikeisti el. pašto, forumų bei socialinių tinklų slaptažodžius!
      Taip pat, nepamirškite pasikeisti tokių platformų kaip "Facebook", "Instagram", "Discord" slaptažodžius (jeigu ant jų naudojote tokį patį slaptažodį).
      PERSPĖJAME. Bet koks duomenų ar prisijungimo panaudojimas yra pirmas kelias link baudžiamojo proceso, nes visos elektroninės paskyros teismų pripažintos kaip "turtas", o prisijungimas į juos, turto vagystė.


      20
      3.2k
    22. Didžiausias Baltijos regiono renginys GameOn atšaukiamas neribotam laikui!

      Dėl visame pasaulyje taip pat ir Lietuvoje paplitusio COVID-19 viruso ne vienas renginio organizatorius turi keisti savo planus, niekas nesitikėjo jog  virusas taip greitai išplis po Europą ir net ateis į Lietuvą. Šiandien prieš 6 val. buvo sulauktas pranešimas oficialioje GameON facebook paskyroje, jame GameOn organizatoriai praneša jog GameOn kasmetinis renginys yra nutraukiamas neribotam laikui dėl COVID-19 viruso.

      SuperGames.lt komanda prisideda prie karantino ir ragina narius būti namie, puiki galimybė išbandyti naujus žaidimus ar tuos kurių dar nesate išbandę bei įspūdžiais pasidalinti forume - Lietuviai žais arba mirs.

      12
      1.2k
    23. Draudžiama parduoti kaitinamojo tabako gaminius su kvapais ir skoniais

      Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamentas primena, kad šiandien, pirmadienį įsigalioja naujas prekybos kaitinamojo tabako gaminiais su pridėtiniais skoniais ir kvapais reglamentavimas.
      Nuo spalio 23 d. prekyba tokiais gaminiais bus draudžiama. Didinant visuomenės informuotumą apie tabako gaminių vartojimo daromą žalą žmonių sveikatai, taip pat socialinę ir ekonominę žalą valstybei gamintojai įpareigoti pakeisti kaitinamojo tabako gaminių ženklinimą. Ant kiekvieno pakelio bus pateikiami informaciniai pranešimai bei įspėjimai apie kaitinamojo tabako galimą žalą sveikatai.
      Departamentas tikisi, kad ūkio subjektai tinkamai pasiruošė pokyčiams, elgsis atsakingai ir laikysis galiojančių teisės aktų.
      Draudimas prekiauti kaitinamojo tabako gaminiais su pridėtiniais skoniais ir kvapais bus taikomas visose Europos Sąjungos šalyse narėse.

      6
      593
    24. E-sportas – nuo ​​Dendy iki milijoninių užmokesčių

      Dar visai neseniai buvo sunku susieti 8 bitų Dendy konsolę su tokiu dideliu žodžiu kaip virtualūs žaidimai ir ypač e-sportas. Tuo metu galimi vaizdo žaidimai buvo pagrindiniai, kasetės buvo brangios, o atlyginimai maži. Dabar e-sportas turi oficialų statusą daugelyje pasaulio šalių, todėl ši disciplina gali atvirai pritraukti aistringus žiūrovus, kurie stato už savo mėgstamą komandą ir stebi žaidimą su jauduliu. Lažybų gerbėjams svarbiausia nesuklysti su platforma, kuri sąžiningai ir skaidriai priima statymus e-sporto turnyruose. Taigi, GGBET lažybų agentai siūlo geriausius koeficientus disciplinoms.
      Kada džiaugsimės Dota ir Contra? Pirmieji 2024 metų mėnesiai aktyviai rodo e-sporto vystymąsi ir populiarumą pasaulyje. Pagrindinis žaidimų/e-sporto sezonas prasidėjo šių metų vasario mėnesį. Pagrindinės varžybos apėmė debiutinį pagrindinį Counter-Strike 2 žaidimą, kuris vyko Danijoje, Rainbow pasaulio čempionatą ir kelių sporto šakų renginį „Ateities žaidimai“ Kazanėje.
      Populiarūs žaidimai / el. sporto renginiai 2024 m. antrąjį pusmetį
      Šiandien e-sportas pamažu virto rimtu verslu su didžiuliais laimėjimais ir apyvarta. Mažai kas iš pradžių galėjo pagalvoti, kad vaizdo žaidimai taps tokia didžiule, pelninga industrija ne tik žaidimų programinės įrangos kūrėjams, bet ir patiems žaidėjams.
      Populiariausi ir rimčiausi turnyriniai renginiai yra Counter Strike ir Dota 2. Jie sulaukia milijonų žmonių susidomėjimo visame pasaulyje. Na, o kas negirdėjo apie Counter-Strike, turbūt visi, jauni ir seni, yra apie tai girdėję, net tie, kurie visai nemėgsta žaidimų. Projektas turi ilgą istoriją ir nepraranda populiarumo dėl kūrėjų nuopelnų.
      Liepa - rugsėjis paruošė daugybę top įvykių, tarp kurių verta paminėti Saudo Arabijos projektą su rekordiniu priziniu fondu apie 50 mln., bet kol kas tai tik gandai, nes informacijos apie rungtynes yra nedaug. Didelis įvairių sporto šakų turnyras-festivalis apima ne tik patį žaidimą, bet ir šaunią koncertų, konferencijų, parodų ir kitų įdomių renginių programą. Taip pat antrąją rugpjūčio ir  rugsėjo pirmąją dekadą, ruošiami pasaulio čempionatai „Valorant“ ir „Dota 2“.
      Prizinis fondas: kurie renginiai užima aukščiausias vietas pagal piniginį atlygį
      Ne paslaptis, kad e-sporto žaidėjai uždirba gana daug pinigų. Jų pajamas sudaro priziniai pinigai iš turnyrų. Kiekviename e-sporto žaidime prizų fondas gali labai skirtis ir tam įtakos gali turėti keli veiksniai vienu metu. Prizinių fondų skaičiumi tarp e-sporto žaidimų, žinoma, pirmavo vaizdo žaidimas „Dota-2“. Jos laimėjimas siekė 314 670 801 JAV dolerių. Taip pat TOP‘e nenusileidžia ir tokios disciplinos kaip Counter-Strike, Fortnite, League of Legends (LoL) ir PUBG Mobile su atitinkamai 138 584 258, 117 948 397, 102 754 545, 84 604 990 JAV dolerių prizais. Vienas iš populiariausių e-sporto žaidimų pagal žiūrimumą yra „League of Legends“ (LoL), kuris savo populiarumo viršūnėje pritraukė 2 656 938 gerbėjus.
      Tarp geriausių kibernetinių žaidimų, be abejo, yra ir „Counter-Strike“, kuris savo lyderio pozicijų nepalieka nuo 2016 metų lapkričio. Ši disciplina turi daugiau nei 6 tūkstančius aktyvių komandų. Taip pat tarp lyderių yra „Rocket League“, „League of Legends“, „Valorant“, „Dota 2“.
      E-sportas gali pasigirti turtinga istorija, kupina garsių žaidimų akimirkų, rekordų ir sėkmių. Taip pat beveik kiekvienoje sporto šakoje pasitaiko netikėtų akimirkų ir incidentų. Žinodami visas disciplinos aplinkybes ir momentus, galite sąmoningai atlikti statymus dėl e-sporto ir atsižvelgti į visą galimą įtaką jo rezultatams. Tačiau kartu neturėtume pamiršti, kad ne visada įmanoma iki galo nuspėti konkurso rezultatą tik remiantis praeities įvykiais.
      Šiais laikais daugelis žiūrovų jau stebi daugumą e-sporto disciplinų, tokių kaip Europos profesionalų lygos 17 sezonas, ESL Challenger League 47 sezonas – Europa ir kitos, kurias siūloma stebėti iš modernių prietaisų ekranų. Tačiau yra ir tokių, kurie suteikia susitikimo formatą neprisijungus. Taigi tarp populiarių šių metų balandžio varžybų galima pažymėti:
      ● LCK Pavasaris 2024;
      ● MPL Indonesia 13 sezonas;
      ● LEC 2024 m. pavasaris;
      ● PUBG Mobile Global Open 2024;
      ● VCT 2024: Amerikos lyga – 1 etapas.
      Iš jų LCK pavasaris 2024 tapo žiūrimiausiu e-sporto renginiu.

      0
      244
    25. E-sporto kategorija kazino internete

      Lošimai sparčiai populiarėja ir prie to prisideda daug faktorių – nuolat tobulėjančios bendrovės, nauji žaidimai, naujos galimybės ir atsirandančios naujos kategorijos, tarp kurių yra ir mūsų mėgstamas e-sportas. Dar e-sportui reikės nueiti didelį kelią, kad pripažinimo gautų dar dabar, tačiau jau dabar smagu matyti, kad skirtingos kazino bendrovės internete turi savo atskirą e-sporto kategoriją, kurioje galima atlikti statymus už pačius įvairiausius žaidimus. Dėl to, pradeda daugėti žmonių, kurie renkasi kazino internete vien tik tam, kad galėtų statymus atlikti už savo mėgstamas e-sporto komandas ir visai nesidomi kitomis teikiamomis paslaugomis.
      Kadangi lošimai internete populiarėja, nieko keisto, kad ir skirtingų kazino pasirinkimas nėra mažas. Lietuvoje per įvairius kanalus galima matyti daugybę reklamų, o naujokui išsirinkti tą vieną vienintelę bendrovę gali būti nelengva. KazinoKaralius yra vieta, kur galima sužinoti svarbiausią informaciją apie skirtingus kazino – nuo registracijos proceso iki mokėjimų metodų ir dar daug visko. Vis tik, šiame straipsnyje dėmesį skirsime ne skirtingiems kazino internete, bet būtent e-sporto kategorijai – kokius žaidimus į savo pasiūlą įtraukia bendrovės, kokius statymus mačuose galima atlikti ir ko galima tikėtis ateityje. Tiek e-sportas, tiek pati lošimų industrija sparčiai plečiasi, todėl įdomu stebėti, kaip jos dera tarpusavyje. Taip pat, galima pasidžiaugti, kad nereikėjo ilgai laukti, kol bendrovės suteiks galimybę atlikti statymus ir už e-sportą, galima sakyti, kad e-sportas pripažintas buvo tikrai gan greitai.
      Nesvarbu kokį kazino internete atsidarysi, visur matysite galimybę atlikti statymus už populiariausius e-sporto žaidimus – „League of Legends“, „Counter-Strike:GO“, „Dota2”, „Overwatch“ ir daugybė kitų. Ne visur, tačiau vis daugėja galimybių atlikti statymus už sportinius komandinius žaidimus, tokius kaip „FIFA“, „NBA2K”, „NFL“ ir kitus. Deja, bet Lietuvoje e-sporto renginiai susilaukia vis dar per mažai dėmesio, o ir vyksta labai retai, kad turėtų nuolatinį susidomėjimą iš lošimų bendrovių internete. Vis tik, pasidžiaugti už augantį e-sportą galime, o čia daugiau sužinoti galite apie Lietuvos rinktinės atrankos turnyrus. Tačiau, be jokių abejonių už pačius populiariausius e-sporto renginius pasaulyje statymus tikrai galima atlikti. Priklausomai nuo to, kokio ryškumo renginys, atitinkamai ir statymų pasiūla bus didesnė arba mažesnė.
      Vienas iš smagiausių dalykų, ką bendrovės internete suteikia – galimybę stebėti tiesiogines transliacijas. Jos žinoma būna transliuojamos „Twitch“ programa, tačiau galima pagirti bendroves už tai, kad jos statymų gyvai kategorijoje įdeda mačo nuorodą ir žaidėjams nereikia ieškoti norimo mačo papildomai – viskas pateikiama vienoje vietoje. Dėl to, įsijungus kitą mačą ir vėl sugrįžus prie to paties, nereikės apsikrauti papildomais langais naršyklėje, nes viskas yra vienoje vietoje. Būtent tiesioginės transliacijos yra tai, ko galima dar daugiau tikėtis iš bendrovių ateityje. Dabar tikrai ne visi kazino internete suteikia tokią galimybę, tačiau žinant, kad dauguma e-sporto renginių yra transliuojama per „Twitch“, bendrovės tikrai gali žaidėjams palengvinti stebėjimo galimybes.
      Priklausomai nuo to, kokio populiarumo mačas ir žaidimas, žaidėjai gali rinktis iš atitinkamo kiekio skirtingų statymų. Kai kuriuose mačuose galima statyti tiesiog už rungtynių nugalėtoją, tačiau yra ir tokių mačų, kur galima rinktis iš daugiau nei 110 skirtingų statymų – pranašumas, tikslus rezultatas, kiek bus sužaista žemėlapių, kiekvieno atskiro raundo pranašumas ir daugybė kitų pasirinkimų. Žaidėjams, kurie domisi lošimais ir e-sportu, ši naujovė yra tikrai smagi pramoga, kadangi gali suderinti dvi veiklas viename. Tikrai neraginame užsiimti lošimais, tiesiog norime pakalbėti apie šią e-sporto kategoriją kazino industrijoje, kuri nuolat auga ir nuo to niekur nepabėgsi.

      0
      659
  • Šiame puslapyje naršo:   0 nariai

    • Nėra registruotų narių peržiūrinčių šį forumą.

Skelbimai


×
×
  • Sukurti naują...