Peršokti į turinį
  • ŽAIDIMAI
  • , ŽAIDIMAI
  • ŽAIDIMAI

Būsto nuomos sutartis - depozitas


3134lt

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 318 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Recommended Posts

Sveiki, nežinau gal būt esat kas susidūrę, bet dabar tie kas nuomoja būstą labai apdairiai įtraukia sąlygą, kad nutraukus sutartį anksčiau laiko depozitas nėra grąžinamas. Esmė tokia, kad pareiškėm norą nutrauktį sutartį vienašąliškai, kadangi mokėjom nuomą į priekį, tai realiai išsikraustom dviem mėnesiais anksčiau nei sutarties pasibaigimo terminas. Ar gali taip nuomininkas elgtis? Skaičiau internete, kad depozitas negali būti prilyginamas kaip baudai už netesybas, o tik turi padengti tuos nuostolius, kuriuos nuomininkas patyrė, tai reiškia, kad jis iš depozito negali pelnytis kitos šalies sąskaita. Esmė tokia, kad sutartis labai aiškiai yra surašyta mūsų (nuomininkų) nenaudai ir nėra pvz sąlygos, kad jei nuomininkai nutraukia sutartį pirmi, tai anie mum sumokės tokio pat dydžio užstatą. Ar gautume kažkokios naudos jei bandytume šį punktą užginčyt ir susigrąžint bent dalį depozito? Skaičiau ankstesnes ginčų komisijų nutartis dėl panašių situacijų, tai jie tokius punktus labai dažnai pripažindavo, jog jie yra neproporcingi, bet pvz nėra pasakyta, kad tuomet turi grąžinta kažkokia dalis nuomos. Kaip siūlytumėt elgtis? Nuomininkas aiškiai pareiškė, kad depozito negrąžins, nes pažeistas šis punktas.

Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

Tai jeigu susipažinai su būsto kontrakto sąlygomis prieš pasirašinėjant kontraktą ir matei tą punktą, bet vistiek pasirašei, nesupratau šiek tiek ką nori ginčyti. 
Tam ir yra sudaromos sąlygos, jeigu kažkas netinka reikia iš karto kalbėtis ir klausti kodėl tas ir tas punktas yra kontrakte.

Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

Šiaip su tokiom sutartim asmeniškai susidurti neteko, bet pagal LR Civilinį kodeksą, netesybos, viršijančios nuomotojui padarytų realių nuostolių dydį, negalioja. Tad jeigu tavo depozitas pvz. dengia nuomą 2 mėnesius į priekį, o nuomotojas jau po mėnesio kam nors išnuomoja būstą, tai teoriškai padaryti nuostoliai yra tik pusė depozito sumos, o kitą pusę nuomotojas privalėtų grąžinti. Bet čia atrodo slidus reikalas, nes nuomotojas labai greit galėtų pripaišyti, kad jo būste pridarei turtinės žalos ar kažką panašaus, arba apskritai specialiai sudaryti nuomos sutartį tik po tų 2-jų mėnesių. Kitas variantas - tu surandi kas nori nuomotis tą būstą ir jeigu jie sudaro sutartį nuo pirmo mėnesio, kai tu nori nutraukti, tai nuomotojas nuostolių nepatiria ir visas depozitas privalo būti grąžinamas.

Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 318 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Prisijungti prie diskusijos

Palikti atsakymą galite iš karto, o užsiregistruoti vėliau. Jeigu jau turite paskyrą mūsų forume, Prisijunkite.

Svečias
Atsakyti šioje temoje...

×   Įklijuotas tekstas turi teksto formatavimą.   Pašalinti teksto formatavimą

  Galimi tik 75 veidukai.

×   Nuoroda buvo automatiškai įterpta.   Įterpti nuorodą paprastai

×   Jūsų ankstesnis pranešimas buvo atkurtas.   Išvalyti redaktorių

×   Jūs negalite įkelti nuotraukas tiesiogiai.Įkelkite arba įdėkite nuotraukas iš URL.

  • Šiame puslapyje naršo:   0 nariai

    • Nėra registruotų narių peržiūrinčių šį forumą.

Skelbimai


×
×
  • Sukurti naują...