Peršokti į turinį

„Microsoft“ už 68 mlrd. USD perka žaidimų kūrėją „Activision“


Ridas

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 208 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Recommended Posts

File:Activision.svg - Wikimedia Commons

JAV technologijų gigantė „Microsoft“ už 68,4 mlrd. USD. perka kompiuterinių žaidimų „Call of Duty“ ir „World of Warcraft“ kūrėją „Activision“. Tai taps brangiausiu pirkiniu „Microsoft“ istorijoje, skelbia „Bloomberg News“.

Po pranešimo priešbiržinėje prekyboje „Activision“ akcijos šovė aukštyn 37%, „Microsoft“ smuko apie 2%.

Netrukus po pasirodžiusio pranešimo žiniasklaidoje naujieną oficialiais kanalais patvirtino ir „Microsoft“. 

Pranešime teigiama, kad užbaigusi sandorį „Microsoft“ taps trečia didžiausia žaidimų kompanija pasaulyje po populiariausių pasaulyje žaidimų konsolių gamintojos „Sony“ bei kinų „Tencent“.

„Žaidimai šiandien yra dinamiškiausia pramogų kategorija visose platformose ir jie vaidins esminį vaidmenį metavisatos platformų plėtroje“, – pranešime sakė Satya Nadella, „Microsoft“ vadovas. – Mes investuojame į aukščiausios kokybės turinį, bendruomenę ir debesiją. Norime žaidimus atvesti į naują erą, kurioje svarbiausi būtų žaidėjai ir kūrėjai, o žaidimai būtų saugūs, įtraukiantys ir prieinami visiems.“

„Microsoft“ sinergija su „Activision“ ir „Blizzard“ žaidimų studijomis yra akivaizdi, nes ši technologijų milžinė gamina „Xbox“ žaidimų konsoles. „Activision Blizzard“ kuria daugybę legendiniais tapusių žaidimų – pirmojo asmens šaudyklę „Call of Duty“, „Warcraft“ ir „Diablo“ žaidimų serijas ar feisbuke išpopuliarėjusį „Candy Crush“.

An image shared by Microsoft when it announced the acquisition of "Call of Duty" publisher Activision on January 18, 2022.

Šis „Microsoft“ sandoris sutriuškins ankstesnį kompanijos įsigijimų rekordą – iki šiol brangiausiu pirkiniu buvo 2016 m. už 26 mlrd. USD įsigytas socialinis tinklas „LinkedIn“.

„Activision Blizzard“ savo dabartiniu pavadinimu susikūrė 2008 m., „Activision“ susijungus su „Blizzard“ žaidimų studiją valdžiusia kompanija „Vivendi“.

Tačiau „Activision Blizzard“ pastaruoju metu išgyvena gana sunkius laikus – kompanija pernai sulaukė kaltinimų dėl toksiškos darbo aplinkos bei joje pasireiškiančio seksualinio priekabiavimo. „The Verge“ skelbia, jog nuo pernai liepos bendrovę paliko apie 40 darbuotojų

 

MICROSOFT - ALSO Lietuva UAB

 

Šaltinis: https://www.vz.lt/inovacijos/2022/01/18/megasandoris-microsoft-uz-68-mlrd-usd-perka-zaidimu-kureja-activision

Kam įdomu, daugiau info: https://www.businessinsider.com/microsoft-buys-activision-in-a-nearly-70-billion-deal-2022-1 , https://www.reuters.com/technology/microsoft-buy-activision-blizzard-deal-687-billion-2022-01-18/ , https://www.gamespot.com/articles/microsoft-buys-activision-blizzard-in-deal-valued-at-nearly-70-billion-bobby-kotick-staying-on-as-ceo/1100-6499710/

Redaguota , nario Ridas
Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

Prieš 1 valandą, aPacer parašė:

laukime dbr kol microsoft visus sunaikins xd nes ka jie nusiperka tas zlunga realiai kremta baisiai xd

Nepasakyčiau, bet seniau tai buvo tiesa. Pažiurėk į Mojang Studios. Triumfuoja visa studija bei community, still nepatinka man kad monopoliškai perkamos visos studijos.

Redaguota , nario Dovias
Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

  • Parašė po 1 metų...
  • Parašė po 7 mėnesių...

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 208 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Prisijungti prie diskusijos

Palikti atsakymą galite iš karto, o užsiregistruoti vėliau. Jeigu jau turite paskyrą mūsų forume, Prisijunkite.

Svečias
Atsakyti šioje temoje...

×   Įklijuotas tekstas turi teksto formatavimą.   Pašalinti teksto formatavimą

  Galimi tik 75 veidukai.

×   Nuoroda buvo automatiškai įterpta.   Įterpti nuorodą paprastai

×   Jūsų ankstesnis pranešimas buvo atkurtas.   Išvalyti redaktorių

×   Jūs negalite įkelti nuotraukas tiesiogiai.Įkelkite arba įdėkite nuotraukas iš URL.

  • Šiame puslapyje naršo:   0 nariai

    • Nėra registruotų narių peržiūrinčių šį forumą.

Skelbimai


×
×
  • Sukurti naują...