Peršokti į turinį
  • ŽAIDIMAI
  • , ŽAIDIMAI
  • ŽAIDIMAI

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 4475 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Recommended Posts

Sveiki,

Šiandien sugalvojau aptarti rimtą ir labai svarbią temą - patyčias, mokykloje, lauke, mieste ar netgi draugų rate.

Bet svarbiausia prieš pradedant aptarti temą, reikia išsiaiškinti kas tai, kur tai, "su kuo ji valgoma" ir kokie būna patyčių būdai.

Kas, tai yra patyčios?

Patyčios – tai nuolatinis fizinės ar psichologinės jėgos panaudojimas, sąmoningai siekiant sužeisti ar įskaudinti kitą asmenį, kuris negali savęs apginti

Svarbiausi patyčių ypatumai:

- Patyčios apima tyčinius veiksmus. Tai reiškia, kad vaikas, kuris tyčiojasi, dažniausiai supranta, kad savo veiksmais skaudina kitą/us ir daro tai sąmoningai.

- Šis elgesys yra pasikartojantis. Agresyvus veiksmas, kuris įvyko vieną kartą, dar nėra patyčios. Patyčiomis vadiname tą elgesį, kuris vyksta sistemingai tam tikrą laiką.

- Patyčių situacijoje yra psichologinė ar fizinė jėgos persvara. Vadinasi, puolamas vaikas jaučiasi silpnesnis už skriaudėjus ir negali apsiginti nuo jų. Pavyzdžiui, vaikas yra skriaudžiamas fiziškai stipresnio vaiko, arba vienas vaikas yra puolamas kelių žmonių ir kt. Taigi patiriančiajam patyčias sunku pačiam išspręsti šią problemą, todėl būtina, kad į tai įsitrauktų ir jam pagelbėtų kiti žmonės.

Nuo ko priklauso priklauso patyčios?

Dažniau patyčios priklauso nuo individualių ar mokyklos veiksnių. Kaip ir žinoma - didžiausias patyčių šaltinis yra mokyklos, gimnazijos.

Individualiame lygyje galima išskirti tam tikrus asmenybinius bruožus, kurie sudaro palankias sąlygas tapti patyčių auka ar skriaudėju. Pastebima, kad skriaudėjais dažniau būna vaikai su impulsyviu temperamentu, rečiau jaučiantys kaltę, pasižymintys empatijos stoka, dažniau fiziškai stipresni ar agresyvesni, turintys didesnį valdžios poreikį. Tačiau tai, kokiu mastu klasėje ar mokykloje pasireikš patyčios labiausiai priklauso nuo aplinkos veiksnių – mokyklos klimato, tvarkymosi su agresyviu elgesiu būdų.

Palankias sąlygas priekabiaujančio elgesio formavimuisi sudaro šie veiksniai:

- didesnis dėmesys neigiamam vaikų

elgesiui, nei teigiamam;

- suaugusiųjų priežiūros stoka;

- mokytojų tyčiojimasis, gėdinimas, grasinimai, siekiant suvaldyti klasę;

- mokytojų nuostata, kad patyčiose nėra nieko blogo;

- vyraujantys klaidingi įsitikinimai apie patyčias – tiek suaugusių, tiek vaikų tarpe.

Nu ir? Gi nieko tokio, "paprikolinom" iš vaiko ir viskas...

Taip nebūna! Po KIEKVIENO žmogaus įžeidimo ar kitokio žmogaus nuvertinimo - pas jį liks yda, kuri gali net sužlugdyti žmogų NET PO VIENO ĮŽEIDIMO!! Žmogui prasideda depresija, nepasitikėjimas savimi, kitais ar net artimaisiais, kaip ir mums televizijos plauna smegenis visokiom reklamom, o nekalba apie rimtus dalykus - nuo patyčių pasaulyje per dieną nusižudo, net 29-46 tūkstančiai vaikų, suaugusių.

Taigi prisimink, jeigu matai patyčias - stenkis sustabdyti jas, nes nieko nedarydamas tampi patyčių dalyvių!

Taip pat, sustapdydamas patyčias gali išgelbėti net GYVYBĘ!

Dėkui kas skaitė,

Dėdė Jonas.

Trumpas filmukas:

Ną man tenka susidurti su tuom , nes pas mane klasiokai... Galima sakyti kiekviena diena pristoja gal 10 žmonių ir maždaug nerviną mato ir toliau nervina , nervina , nes matos , kad nervinuos ir aišku labai užknisa. Būna , kad neinu į pamokas del to. Esu ir ne viena kart del to susimušes ir ne kartą yra ant tevų kažka pasake stengiuos susilaikyt dar. Atkentesiu dar pora mėn. ir žadų pereit į kita mokykla būtent del klasioku ir manau kitoj mokykloj viska susitvarkys , bent jau tikiiuuos. Kai būnų vienas su jais tai lyg ir viskas normaliai , kai dar koks klasiokas vienas prisidėda jau tragedija tampa. Atrodo lyg normaliai bendrauju , nieko nedarau ten nenormalaus , bet vistiek ką žinau. Duchai ir tiek :c

duok vyresniems porą litų ir apramins :D bent pas mus taip būdavo

Hacked by paša

Žinai, pasakysiu. Ne šiame forume apie tai kalbėti. Nesakau kad visi parašys "eik hujne rasai ir tiek" , kiti ir paskaitys viską, bet čia daugiau nei puse tokių ir yra marozu, kuriems mokykloje belekas užkliūna, nepastūmę kažko praeit negali.

Mano nuomone: Man net gėda Lietuvoje gyvent, net kartais ir baisu. Gatvėse belekas prie tavęs gali prišokt, ten sudaužyt, ir poto kaip nori taip eik namo. Mokyklose situacija taip pat baisi, kas antra dieną per pertraukas vyksta muštynės ir pan.

Klasėje yra toks atsilupęs, kabinasi ne vien prie manęs, bet ir prie kitų klasės draugų, tačiau nesuprantu vieno - gauna smūgių į kūną, bet paskui vėl lenda. Pačioje mokykloje yra tokie "kieti", bet nesityčioja, nebent vieną kartą ir tai, kad prieš draugus pasirodyti. Dažniausiai tyčiojasi iš tų, kurių nepažįsta, t.y. nežino pvz:. mano draugų, giminės. Beje pridursiu - tyčiojamasi klasėje iš to kuris gerai mokosi ir yra protu viršesni už skriaudėją.

CS:GO FRAGMOVIE

duok vyresniems porą litų ir apramins :D bent pas mus taip būdavo

Psichas... Galvok galva! Pas mane irgi klasiokai kaip pas Frixą, masiškai tyčiojasi, kai būni dviese-tryse dar nieko, o jei ne, tai jėtus... Atrodo būni ne su žmonėm, o su laukiniais.. Irgi stengiuos kentėt, pabaigęs 8'ą klasę pereisiu į rimtą mokyklą, galbūt bent kieknors nusikratysiu patyčių..

Žinai, pasakysiu. Ne šiame forume apie tai kalbėti. Nesakau kad visi parašys "eik hujne rasai ir tiek" , kiti ir paskaitys viską, bet čia daugiau nei puse tokių ir yra marozu, kuriems mokykloje belekas užkliūna, nepastūmę kažko praeit negali.

Mano nuomone: Man net gėda Lietuvoje gyvent, net kartais ir baisu. Gatvėse belekas prie tavęs gali prišokt, ten sudaužyt, ir poto kaip nori taip eik namo. Mokyklose situacija taip pat baisi, kas antra dieną per pertraukas vyksta muštynės ir pan.

Matai, čia marozų nei vieno nematau, ką pažystų, tai tik keli rimti yra ir tai nestumt susirinkę.

Kiti laido riteriai, kurie ir yra užkliuvę už patyčių, todėl čia ir reiškiasi. ;)

:D juokini, iš manęs GYVENIME nėra tyčiojesi. ;) tiesiog mano pažįstamas, amžiną atilsį, pasitraukė iš gyvenimo dėl to.

Tiesa pasakius man nusipi*t ant šitų Jūsų "patyčių". Buvo laikai, kai žmogų vertino ir gerbė. O dabar jaunimas tiesiog durnėja ypač iš psichologinės pusės. Šitie didvyriai - mokyklos ereliai, jiems reikia krauti į jų debiliškas smegenis kas yra gerai, o kas ne. Nes čia kaip ir sporte kurį kiekvienas itin propoguoja gyvenime, neva tai sveika, bet iš tikrų sportuojate, dėl konkurencijos arba norit parodyt savo kvailumą - patrupindami kažkieno veidą - tai na*ui sportuot, jeigu Jūsų pasiekimai nueis tam tikra linkme? Tas pats ir su patyčiom. Tie patys debilai sportuoja, kad nueitu kokį "moksliuką" pagaidint. Čia jau manyčiau nieko nepakeisi - Jeigu vaikas yra protiškai atsilupęs tai jis visą gyvenimą ir liks ta šūdo krūva, kuri kažkada tam "moksliukui" mašiną plaus. Kaip ir laukinių gyvenime: išgyvena stipriausi. Abi pusės su silpnais nervais, turiu puikų pavyzdį draugas išvyko gyventi į Norvegiją. Gyvena jau daugiau nei 7metus. Lankė mokyklą - ištisai susimušdavo su "negrais" ir aš labai džiaugiuosi, kad šis lietuvis pastovėjo ne tik už save, bet ir pi*o tam rūdam į snukį dėl paprastos priežasties. Tėvynė. Na suprantat apie ką kalbu. Esmė tame, kad nereikia pasiduoti - papurtei vieną atsiknis visa "gauja", nes žinos, kad gaus strėlių.

Tiesa pasakius man nusipi*t ant šitų Jūsų "patyčių". Buvo laikai, kai žmogų vertino ir gerbė. O dabar jaunimas tiesiog durnėja ypač iš psichologinės pusės. Šitie didvyriai - mokyklos ereliai, jiems reikia krauti į jų debiliškas smegenis kas yra gerai, o kas ne. Nes čia kaip ir sporte kurį kiekvienas itin propoguoja gyvenime, neva tai sveika, bet iš tikrų sportuojate, dėl konkurencijos arba norit parodyt savo kvailumą - patrupindami kažkieno veidą - tai na*ui sportuot, jeigu Jūsų pasiekimai nueis tam tikra linkme? Tas pats ir su patyčiom. Tie patys debilai sportuoja, kad nueitu kokį "moksliuką" pagaidint. Čia jau manyčiau nieko nepakeisi - Jeigu vaikas yra protiškai atsilupęs tai jis visą gyvenimą ir liks ta šūdo krūva, kuri kažkada tam "moksliukui" mašiną plaus. Kaip ir laukinių gyvenime: išgyvena stipriausi. Abi pusės su silpnais nervais, turiu puikų pavyzdį draugas išvyko gyventi į Norvegiją. Gyvena jau daugiau nei 7metus. Lankė mokyklą - ištisai susimušdavo su "negrais" ir aš labai džiaugiuosi, kad šis lietuvis pastovėjo ne tik už save, bet ir pi*o tam rūdam į snukį dėl paprastos priežasties. Tėvynė. Na suprantat apie ką kalbu. Esmė tame, kad nereikia pasiduoti - papurtei vieną atsiknis visa "gauja", nes žinos, kad gaus strėlių.

Buvo toks atvejis , kad klasiokui daviau į snukį ir nuo to laiko neprikolina nieko iš manęs. O dabar net nesinori su kažkom susimušt.

Tad man irgi jaunystei buvo problemos su tokiais dalykais , bet tas žmogus kuris prie manęs lindo buvo ir tėvai mokykloje ginčai ir t.t ir po truputi aš su juo pradėjau bendrauti bendrauti ir paskui susidraugavom , ir esame dabar mes geriausi draugai iš klasės , ir dabar mes prie kitų kabinėjames.

Tai jei norite kad prie jūsų nebelystu reikia susidraugauti su agresoriumi .

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 4475 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Prisijungti prie diskusijos

Palikti atsakymą galite iš karto, o užsiregistruoti vėliau. Jeigu jau turite paskyrą mūsų forume, Prisijunkite.

Svečias
Atsakyti šioje temoje...

×   Įklijuotas tekstas turi teksto formatavimą.   Pašalinti teksto formatavimą

Galimi tik 75 veidukai.

×   Nuoroda buvo automatiškai įterpta.   Įterpti nuorodą paprastai

×   Jūsų ankstesnis pranešimas buvo atkurtas.   Išvalyti redaktorių

×   Jūs negalite įkelti nuotraukas tiesiogiai.Įkelkite arba įdėkite nuotraukas iš URL.

• Šiame puslapyje naršo:   0 nariai

• Nėra registruotų narių peržiūrinčių šį forumą.

Skelbimai

• Sukurti naują...