Peršokti į turinį
  • ŽAIDIMAI
  • , ŽAIDIMAI
  • ŽAIDIMAI

half life 2


DXRKSIDE

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 5381 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Recommended Posts

Half-Life 2 aprašymas

HALF-LIFE 2- GERIAUSIA ŠAUDYKLĖ VĖL TAPO GERIAUSIA

Pirmoji žaidimo Half-life dalis buvo i??leista 1998. Ji i??kart tapo hitu ir susilaukė daug apdovanojimų. Half-Life buvo pirmasis žaidimas turėjęs pilnavertę istoriją, be to, pagal to laiko standrtus, jo grafika, fizika, ir interaktyvumas buvo stulbinantys.

Netrukus po pirmosios dalies buvo i??leisti keli praplėtimai . Half-Life Opposing force ir Half-life Blue Shift. Negana to, visiems gerai žinomas Counter Strike taip pat yra Half-Life "palikuonis".

Po to ilgą laiką stojo tyla. Tačiau 2004 Valve i??leido naują hitą. Half-Life 2. Po to sekė Counter Strike source (tas pats counter strike, tik naudojantis naująjį Half-Life 2 žaidimo variklį "Source"). Šiou metu Valve (žaidimo kūrėjai) dirba prie trečiosios Half-Life'o dalies, tačiau ji bus suskaldyta į tris dalis kurios vadinsis Half-Life 2: episode one, two ir three. Episode one jauyra i??leistas, o ??ią žiemą pasirodys ir antrasis (su juo i??eis dar vienas žaidimas pavadintas "Portal", kuris, atrodo, Bus labai originalus ir taip pat taps hitu)

Taigi, peržvelgėme Half-Life serijos istoriją, dabar apžiūrėkime patį Half-Life 2!

-----

ISTORIJA

-----

Istorija visada buvo stipriausia Half-Life žaidimų sritis. Valve netgi pasamdė profesionalų ra??ytoją.

Half-Life 2 vyksta visai kitoje vietoje ir kitu laiku nei pirmoji jo dalis, netgi prie??ai ir tikslai yra visi??kai kitoki, bet abi istorijos meistri??kai sujungtos į vieną, todėl nežaidus pirmosios dalies, gali būti sunku susigaudyti kas gi čai vyksta. ??ia istorijos neatskleisiu, kad nesugadinčiau viso įdomumo, tiems, kas dar nežaidė (jei bus norinčių, gal para??ysiu atskira straipsnį kuriame papasakosiu visą istoriją). Galima pasakyti tik tiek, kad antrasis žaidimas turi GERIAUSIĄ scenarijų i?? visų kada nors iki ??iol i??leistų žaidimų. Įdomu yra tai, jog tik nuo paties žaidėjo priklauso kiek tos istorijos jis atskleis. Ai??kiai paai??kinamos tik pačios pagrindinės detalės, tačiau lieka labai daug klausimų, ir kuo toliau tuo jų vis daugėja. Dauguma svarbių detalių paslėpta neytikėčiausiais būdais. Ant sienų prismeigtuose laikra??čiuose, nuotraukose, netgi graffiti ar prane??imuose per televizorių. Kartais praeidamas pro tokius dalyku jų net nepastebi... Norint viską suprasti neužteks vieną kartą pereiti žaidimą...

-----

ATMOSFERA

-----

Žaidimo atmosfera labai savita ir įsimintina. Žaidžiant galima tėsiog JAUSTI miesto gyventojų neviltį ir baimę, bei revoliucines nuotaikas (pasaulis kuriame žaidžiame yra okupuotas...bet į tai nesigilinsiu). Pats miestas yra labai originalus ir nepana??us į jokį kita miestą i?? žaidimų. Jis primena sovietmečiu statytus miestus, tačiau apstatytas barikadomis, užtvarais, o pačiame viduryje stovi milžini??kas, juodas dangoraižis matomas i?? bet kurios miesto vietos- Citadelė. Tai okupantų ??tabas, be to joje laikomi kaliniai (tremties į sibirą atitikmuo, skirtumas tas, kad žmonės ne i??vežami, o užmigdomi ir sudedami į milžin??kus sandėlius). Miesto kilmės, kūrėjai patys oficialiai neatskleidė, bet žaidime galima rasti plakatą ant kurio užra??yta "Caffe Baltica". Tai gali reik??ti jog City 17 yra Europoje, netoli baltijos jūros, gal net Lietuvoje ;).

-----

GRAFIKA

-----

Grafika, kaip ir visa kita, stulbinanti. Geresnė už visus konkurentus (Doom 3, Far Cry). Naudojamos visos tuo metu (2004 metais) įmanomos technologijos (HDR ap??vietimas, normal ir bump maps, shader'iai, HDR atspindžiai...)leido sukurti neytikėtinų vaizdu. Gaila kad čia negalima patalpinti paveikslėlių :(.

Iki ??iol Niekam nepavyko sukurti geresnės grafikos, bet naujajam DirectX10 skirti žaidimai (Crysis, Bioshock) jau turės ai??kų prana??umą. Kaip ten bebūtų, Half-Life irgi dar nėra baigtas :).

-----

FIZIKA

-----

Jau žinote ką a?? pasakysiu...taip...Fizika irgi yra revoliucinė ir iki tol nematyta. Viskas i??skyrus pastatus yra fizi??kai paveikiama (pastatus bus galima susprogdinti Episode two :o). Be to galioja dauguma fizikos taisyklių kurios yra ir reliame pasaulyje...Pvz.: Statinės su oru po vandeniu kelia, sena skalbyklė gali atsverti žmogų... Ši technologija leido sukurti daug unikalių galvosukių ir netgi vieną naują ginklą.

-----

GINKLAI

-----

Žaidime yra visi tradiciniai ginklai (pistoletai, automatai, medžioklinei bei snaiperio ??autuvai... ), ir Half-Life žaidimų simboliu tapes, laužtuvas. Didžiausia naujovė yra gravitacinis ginklas. Su juo viskas kas pasitaiko po ranka tampa amunicija. Galite nuo sienos nusiplė??ti radiatorių ir juo prisidengti nuo kulkų, o po to paleisti jį prie??ui į makalulę. Vėliau kai ginklas patobulinamas, patys jūsų prie??ai tampa amunicija.

-----

GARSAS

-----

Puikiai atlikta. Veikėjai įgarsinti įtikinamai, o visi kiti garsai taip pat skamba gerai. Bet Valve čia neustojo, jie sukūrė sistemą kurios pagalba garsą galima realiu laiku pakeisti. To rezultatas: Būdamas tunelyje girdi skirtingai nei būdamas lauke, arba jei žmogus stovi kambaryje o tu lauke, jo balsas skamba kitaip nei tuo atveju jei jūs susikeičiate vietomis, ir taip toliau...Visa tai atrodo ne daug, tačiau labai sustiprina įspūdžius.

-----

SISTEMA

-----

Nors Half-Life 2 yra labai pažengęs, i??jungus vieną kitą funkciją, jį galima paleisti ant gana senų kompiuterių( kuo negali pasigirti pana??ūs žaidimai, kaip Doom 3).

Minimalūs reikalavimai yra

1,2 GHZ procesorius

256 Mb RAM

DirectX 7 palaikanti grafikos plok??tė (taigi naujesnė nei 1990 metų).

-----

APIBENDRINIMAS

-----

I?? tiesų sunku apie viską para??yti, daug kas liko nepasakyta, bet norint tai suprasti reikia pažaisti.

Half-Life serijos žaidimai yra vieni geriausių (a?? manau kad patys geriausi), tikrai apsimoka pažaisti!

P.S. Gavosi labai ilga apžvalga, tai tingejau taisyti klaidas :P.

01842cf44b16e767898242d6164d3d.jpg

half-life-2-episode-two-hands-on-20070522061701938.jpg

1%20(4).jpg

Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

Jei nepatinka hl1 tai palauk black mesa source - hl1 with source engine. O taip cia labai idomus zaidimas. Uzknisantis bet idomus. Tiek daug klausimu. o cia nera hl 2 nuotrauku cia tik 1 hl2 ep 1 nuotrauka ir 2 hl2 ep2. As tiesa skant nesu perejas hl1, nes nera ko nes jau dauguma ka zinau. Ten nieko nesuzinosiu ir labai nuobodu po miesta vaiksciot.

Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

  • Parašė po 5 savaičių...

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 5381 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Svečias
Ši tema yra užrakinta.
  • Šiame puslapyje naršo:   0 nariai

    • Nėra registruotų narių peržiūrinčių šį forumą.

Skelbimai


×
×
  • Sukurti naują...