Peršokti į turinį
  • ŽAIDIMAI
  • , ŽAIDIMAI
  • ŽAIDIMAI

Kas yra kriptovaliutos?


kesh

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 451 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Recommended Posts

Puikus video pradedantiesiems, kurie domisi kriptovaliutomis.

O čia geras straipsnis apie tai kas yra blockchain https://www.theverge.com/22654785/blockchain-explained-cryptocurrency-what-is-stake-nft

 

Prie to pačio paklausiu kokias kriptovaliutas (ar jų dalis) laikote, perkate?

Asmeniškai turiu po biški keletos pagrindinių btc, eth, doge, sol, dot, ada, ltc.

Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

  • Parašė po 4 savaičių...

Antra išsamesnė laida apie kriptovaliutas

A. Tapinas apie kriptovaliutas diskutuoja su finansinių technologijų įmonės „Bankera“ bendraįkūrėju Vytautu Karalevičiumi ir internetinės mokymosi platformos „BitDegree“ vadovu Danieliumi Stasiuliu. Laidoje sužinosite, kaip blockchain’as susijęs su balta lenta, išgirsite, kodėl į kriptovaliutų rinką ateina vis daugiau žmonių, susipažinsite su NFT ir defliacijos terminais. Diskusijoje bus įvardytos pagrindinės kriptovaliutų pasaulio grėsmės ir atskleista dar daug įdomybių.

 

Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

  • Parašė po 2 savaičių...

Apie tai kas yra steiblkoinai:

 

Steiblkoinai – stabilią vertę išlaikančios kriptovaliutos – užima palyginti nedidelę kriptovaliutų kapitalizacijos dalį. Tačiau būtent jie pastaruoju metu sulaukia padidinto centrinių bankų ir reguliuotojų dėmesio.

„Steiblkoinai šiuo metu kelia ribotą finansinio stabilumo riziką euro zonoje, tačiau jų augantis dydis, panauda ir sąryšiai reikalauja nedelsiant įdiegti reguliacinius ir priežiūros mechanizmus“, – teigiama Europos centrinio banko (ECB) lapkritį publikuotoje Finansinio stabilumo ataskaitoje.

Steiblkoinas – tai kriptovaliutos žetonas, palaikantis stabilią vertę kitos valiutos, pavyzdžiui, USD, atžvilgiu.

Didžiąją dalį kapitalizacijos sudaro trys didžiausi stabilūs žetonai. Prie USD pririštos kriptovaliutos „Tether“, rinkos kapitalizacija siekia 76,3 mlrd. USD, dar 42,1 mlrd. USD sudaro „USD Coin“, dar 14,4 mlrd. USD – „Binance Coin“.

 

Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

  • Parašė po 4 savaičių...
  • Parašė po 1 mėnesio...

5 patarimai prieš investuojant į kriptovaliutas

Jeigu jūsų investicijų portfelyje kriptovaliutos jau rado vietą, o gal dar tik mąstote apie investavimą į bitkoiną ar eterį, štai penki dalykai, į kuriuos, anot  „NextAdvisor“, reikėtų atkreipti dėmesį.

1. Plėskite žinias apie kriptovaliutas

Gerai, apie bitkoiną ir eterį šiek tiek žinote, o kas toliau? Prieš žengdami kitą žingsnį, pasidomėkite šia sritimi ir supraskite, kur planuojate investuoti. Nors gali prireikti laiko reikiamoms žinioms įgyti, žvelkite plačiau ir neieškokite greitų, lengvų pinigų.

Anot Dougo Bonepartho, finansų patarėjo ir „Bone Fide Wealth“ prezidento Niujorke, prieš investuodami savo pinigus, investuokite savo laiką ir energiją tam, kad sužinotumėte daugiau apie tai.

„Nereikia būti ekspertu, tačiau reikia suprasti pagrindus“, – priduria D. Boneparthas.

2. Susitvarkykite informacinį triukšmą

Yra daugiau nei 15.000 skirtingų kriptovaliutų, todėl gali būti labai „triukšminga“ ir painu. Štai kodėl taip svarbu domėtis ir mokytis bei sumažinti aplinkinį triukšmą.

Neleiskite, kad jus užvaldytų baimė praleisti galimybę (angl. FOMO). Išlaikykite sveiką skepticizmo dozę, vadovaudamiesi kitų patarimais, išlikite budrūs, kai nepažįstami žada greitą praturtėjimą siūlydami įvairias kriptovaliutų schemas.

3. Nepamirškite mokesčių

Kitas dalykas, kurį reikia atsiminti, jei esate naujas kriptovaliutų investuotojas, yra mokesčiai.

Pasak Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) Teisės departamento Tiesioginių mokesčių skyriaus vedėjo Rolando Ragėno, kai gyventojas gauna atsitiktines virtualios valiutos pardavimo pajamas, jos apmokestinamos kaip kito turto pardavimo ar kitokio perleidimo nuosavybėn pajamos.

„Jei per kalendorinius metus gautų pajamų už parduotą kitą turtą (buitinę techniką, meno kūrinius, kriptovaliutą ir pan.), kuris nepriskiriamas  individualios veiklos turtui, ir su jo įsigijimu susijusių išlaidų, pagrįstų juridinę galią turinčiais dokumentais, skirtumas neviršija 2.500 Eur, tokios pajamos neapmokestinamos ir jų deklaruoti nereikia“, – VŽ teigia R. Ragėnas.

VMI atstovas priduria, kad kitu atveju, sumą viršijanti skirtumo dalis yra apmokestinama gyventojų pajamų mokesčių (GMP), kurio dydis gali būti 15% arba 20%, priklausomai nuo bendros per kalendorinius metus gautų kitų apmokestinamųjų pajamų sumos.

4. Pasiruoškite nepastovumui

Jei investuojate į kriptovaliutas – pasiruoškite, jūsų laukia laukinis pasivažinėjimas. Investicijos į kriptovaliutas yra labai nepastovios ir jūs turite gebėti tai toleruoti. Tai lyg žaidimas, kuriame rekomenduojama stabiliai žaisti ilgą laiką, o ne bandyti greitai užsidirbti pinigų. Tokiu atveju jums nereikia jaudintis dėl trumpalaikių svyravimų. Anot D. Bonepartho, geriausia, ką galite padaryti, tai vadovautis mantra: „Nustatyk ir pamiršk“ (angl. set it and forget).

Emocijos taip pat vaidina svarbų vaidmenį. Investavimas, remiantis emocijomis, gali lemti blogus ir impulsyvius finansinius sprendimus, kurie gali trukdyti siekti ilgalaikių finansinių tikslų.

5. Saugokite savo investicijas

Pernai sukčiai pavogė kriptovaliutų už 14 mlrd. USD. Būkite budrūs ir saugokite savo kriptovaliutas, didelį dėmesį skirkite skaitmeninės apsaugos įpročiams, pastebėkite raudonas vėliavas (angl. red flags). Pavyzdžiui, nesusiviliokite pažadais gauti nemokamų pinigų ar kitais įsipareigojimais, kurie leis turėti kriptovaliutų, tačiau jų parduoti – ne.

Siekdami užtikrinti didesnį saugumą – apsvarstykite galimybę įsigyti kriptovaliutų piniginę. Jos yra dviejų tipų: karštos (angl. hot wallets) ir šaltos (angl. cold wallets). Pirmojoje kriptovaliutos saugomos internete, antrojoje – neprisijungus prie interneto. Raktą nuo piniginės saugokite ir nesidalinkite su kitais, reguliariai keiskite slaptažodžius.

Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

  • Iki kovo 31 d. visos JK veikiančios kriptopaslaugų įmonės turi užsiregistruoti šalies Finansinio elgesio tarnyboje.
  • Neužsiregistravusios įmonės nebegalės tęsti su kriptovaliutomis susijusios veiklos.
  • Verslas institucijas kaltina tragišku registracijos proceso valdymu.
  • Kuomet kriptopaslaugų įmones masiškai pradėjo uždarinėti Estija, daugybė jų pasuko į Lietuvą.
  • Lietuvos institucijos bando stiprinti reguliavimą ir pasiųsti žinutę, jog persikėlus čia veikti nekontroliuojamai nepavyks.
Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

  • Parašė po 4 savaičių...
  • Parašė po 9 mėnesių...

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 451 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Prisijungti prie diskusijos

Palikti atsakymą galite iš karto, o užsiregistruoti vėliau. Jeigu jau turite paskyrą mūsų forume, Prisijunkite.

Svečias
Atsakyti šioje temoje...

×   Įklijuotas tekstas turi teksto formatavimą.   Pašalinti teksto formatavimą

  Galimi tik 75 veidukai.

×   Nuoroda buvo automatiškai įterpta.   Įterpti nuorodą paprastai

×   Jūsų ankstesnis pranešimas buvo atkurtas.   Išvalyti redaktorių

×   Jūs negalite įkelti nuotraukas tiesiogiai.Įkelkite arba įdėkite nuotraukas iš URL.

Skelbimai


×
×
  • Sukurti naują...