Peršokti į turinį
  • ŽAIDIMAI
  • , ŽAIDIMAI
  • ŽAIDIMAI

Studijos. Programų sistemos.


Tomas.

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 1078 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Recommended Posts

Sveiki, atėjo metas, kuomet reikia rinktis savo gyvenimo kelią. Gyvenime nebuvau nusižiūrėjęs pastovios, konkrečios specialybės, kuri man tiktų ir patiktų, tačiau jau koks 3-čias mėnuo svarstau įvairias galimybes apie ,,Programų sistemos" studijas KTU universitete. Su programavimu esu lengvai susipažinęs, labai paviršutiniškai. Experiencas - no pain no gain. Norėčiau labai paklausti patarimo žmonių, kurie galbūt jau yra susidūrę su šiomis studijomis, ar bent jau bandę mokytis ten. Labai aktuali įvairi informacija, kaip sekasi studijuoti, ar sunku? Ar aplamai man verta apie tai svarstyti, kai esu vidutinio lygio matematikas, fizikas? Ar išlavins mano vaizduotę, tą matematišką suvokimą? Aišku, natūralus klausimas, ar priims mane su tuo vidutiniu lygiu (8-tą turiu 12-oje klasėj iš matematikos A lygis, mokykla patenka į  TOP15 Lietuvoje) į vf? Ar tik į vnf? Tiesa, tai man nėra taip stipriai aktualu, kaip perspektyvos. Kokios jos? 

Ačiū jums už visas nuomones, atsakymus.

 

Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

Sveikas, esu pats studentas studijuojantis KK (Kauno Kolegija) programų sistemas. Esu pirmakursis ir ką galiu pasakyti, matematika per plauką buvau išlaikęs, IT egzas sunkus buvo ir ji išlaikiau virš 40% ir patekau į VNF tačiau praėjus pusei metų perkeltas buvau į VF

Ką norėjau pasakyti? Tai jog kad ir būtum VNF gali turėti šansą būti perkelta į VF 

Kalbant apie KTU žinau jog ten labai daug teorijos o kolegijose dažniausiai daugiau praktikos ir tai tiesa ir visiškai nesigailiu jog patekau į kolegiją net ir džiaugiuosi labiau nei į univera nes KK dėstytojai žiauriai geri, darau projektus pagal savo pasirinktą kryptį pvz: reikalauja kurti tinklalapį su APS .NET tačiau kurių su laravel ir panašiai 

Dėl VNF ir VF reikia skambinti arba rašyti aukštųjų mokyklų informacijos centrui. Jei norėtum kad tikrai žymiai daugiau papasakočiau parašyk man į discord 

Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

pirmas dalykas ka svarbu paminet, pazymys nelygus egzamino rezultatui, cia kalba asmenine patirtis. Kas be ko viskas priklauso nuo kaip jautiesi mokantis kursa egzaminui. Jeigu atsidares egzaminus (IT, matematika, anglu) matai, kad ten vaiku zaidimai ir nieko baisaus ir sugebetum isspresti (apie matematika kalba eina labiau), tada manau esi pakankamai gerai paruostas surinkti daug balu. Jeigu tai yra variantas, kodel tada nepasirinkus geresnio universiteto (debatable), pvz. VU?

Realiai dabar tokie laikai, kai universitetas programuotojui (ar kitam it specialistui) neduoda daug, tik uzveda i tinkama kelia. Todel reiktu atsizvelgti i gyvenimo kokybe kuri bus kai pasirinksi universiteta. Apie ka kalba eina - darbo perspektyvos, nuomos kainos ir pan. Pavyzdziui Vilniuje daug daugiau darbo pasiulos sioje srityje (IT), miestas didesnis, daugiau pamatyti visko, daugiau vietos susipazinti su kitokiu gyvenimu. Reikia atsizvelgti i finansine padeti. Jei gyveni Kaune ir gali gyventi ateinancius 4 metus su tevais, tai rinkciaus KTU vien del to, kad kiek pinigu galetum sutaupyti. Na kas be ko, prisitaikyk situacija sau ir apgalvok viska finansiskai.

VF ar VNF? minejai, kad esi is top 15 mokyklu ir turi 8 is matematikos. Jei sitas pazymys nera uzkeltas (ir most likely nera) tai as esu confident, kad tu neturetum turet jokiu problemu istot i valstybes finansuojama vieta. Na kas be ko svarbu lietuviu kalbos egzamina islaikyti.

Na o apie pacia programa, nelabai gali lyginti universitetu, nes skirtinguose universitetuose skirtingai moko, bet manau galu gale visur principas panasus - pora matematikos dalyku, pora IT dalyku ir vienas random dalykas. Nuo matematikos nepabegsi. Apie perspektyvas - perspektyvos dideles, kaip ir visoje IT srityje, bet galu gale cia ne diplomas tau duos perspektyvas, o ka nuveiksi pries gaunant ji ir po jo, nes siais laikais IT srityje labiau ziuri i tavo skillus nei popieriuka, ofc popieriukas prideda savo verte.

Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

Dėl VF gali nebijoti, KTU'ne yra daugiau VF vietų nei įstoja studentų, Jei išlaikai visus egzus ir turi minimalų stojimo balą 5.6, jei gerai pamenu, tai tikrai pateksi į VF vietą, jei netyčia patektum į VNF, po pirmo semestro, jei neturėsi skolų būsi perkeltas į VF vietą. Šiaip KTU'no community visai geras, jei yra problemų su mokslais Discorde visada yra kas padeda, taip pat jei su grupiokais sueini, tai ir jie padeda. Patys mokslai nėra tragiškai sunkūs, jei pastoviai po truputį mokysies, tai ir krūvis manau nebūtų toks didelis, aišku mano patirtis tokia: 1-2 savaitės nieko neveikimo ir tada savaitė kai turi pasidaryt pora laborų, turi pora atsiskaitymų ir tenka nemažai pasėdėt prie mokslų, bet viską pasidarau ir problemų jokių nekyla. Kas liečia konkrečiai matematiką ir fiziką, tai matematika gal kažkiek sunkoka, bet vėl gi, jei nuosekliai dirbsi, tai viskas bus ok, o fizika tai tragiškai lengva, temai skiriamos 3 savaitės, per jas daromas grupinis darbas, jam atliekami 2 laboratoriniai, kurie yra tikrai gana paprasti ir tiesiog po viso to laukia kontrolinukas, kuris realiai sudarytas iš 10 klasės uždavinių. Jei gerai paeis egzai, gali bandyt kartu stotį į GIFTed/SKILLed programas, ten gauni papildomų paskaitų, daugiau krūvio, bet tuo pačiu atsiveria labai daug naujų galimybių. Šiaip faktas, kad univeras suteikia daug naudingų teorinių žinių, bet visvien turėsi pats išmokti panaudoti jas praktikoj, kad galėtum susirasti darbą. Taip, kad įstojus į univerą nesiūlyčiau užsidaryti ties tuo kas dėstoma, domėkis programavimu pats, bandyk ieškoti praktikos ar stoti į kokią nors Code Academy (Devbridge, Tesonet ar pnš.).
O šiaip įstoja labai daug skirtingų žmonių, vieni gerai išmano programąvimą ir jiems nekyla jokių problemų, bet yra ir tokių, kurie nežino kur stoja, o įstoję nepatempia mokslų ir išeina, tai siūlyčiau gerai apmąstyti ar tikrai tau tinka ir patinka tas programavimas, kad nebūtų iššvaistyti metai.

Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 1078 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Prisijungti prie diskusijos

Palikti atsakymą galite iš karto, o užsiregistruoti vėliau. Jeigu jau turite paskyrą mūsų forume, Prisijunkite.

Svečias
Atsakyti šioje temoje...

×   Įklijuotas tekstas turi teksto formatavimą.   Pašalinti teksto formatavimą

  Galimi tik 75 veidukai.

×   Nuoroda buvo automatiškai įterpta.   Įterpti nuorodą paprastai

×   Jūsų ankstesnis pranešimas buvo atkurtas.   Išvalyti redaktorių

×   Jūs negalite įkelti nuotraukas tiesiogiai.Įkelkite arba įdėkite nuotraukas iš URL.

  • Šiame puslapyje naršo:   0 nariai

    • Nėra registruotų narių peržiūrinčių šį forumą.

Skelbimai


×
×
  • Sukurti naują...