Peršokti į turinį
  • ŽAIDIMAI
  • , ŽAIDIMAI
  • ŽAIDIMAI

Reikia patarimų dėl M.2 SSD / CPU COOLER/COOLERS


Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 1172 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Recommended Posts

Sveiki, tai vel uzejo noras kazkaip papimpint kompa, tai nusprendziau isimest nauja cpu cooleri, nes stovi stockinis iki dabar. Nusprendziau noctua cooleri palikt ant kito kompo, nes aptingau ieskotis mounting socket. Ir nusprendziau jog reikia isimest m.2 ssd.

Taigi dabar klausimu begale, nes galeciau nusipirkt bet ka, bet visada pravercia kazkieno pagalba, nes nelabai seku technologiju naujienu kurie butent susije su cooleriais ir diskais visokiais.

INFORMACIJA

ASRock B450M Pro4-F (AM4)

Ryzen 5 3600

PROBLEMA

Dabar siaip pagrindine problema yra, kad kompas gana garsiai dirba ir sprendziu, jog tai del stockinio cpu coolerio. Taipogi stovi gana senas HDD, kuri naudoju apie 6-7 metus (SAMSUNG HD103SJ) ir nezinau, ar jis gali sukelti labai kokius garsus? Pridejus ausi, jis labiau skleidzia tokia garsia vibracija gal, bet girdisi tik, kai ausis prie pat dezes. Taipogi idle cpu temp tik dabar pastebejau 58C-69C, bijau net paziuret koks buna, kai zaidziu zaidimus:D

CPU COOLER

http://www.skytech.lt/dpmch4gmx400v2bl-deepcool-gammaxx-400-blue-intel-amd-cpu-air-cooler-p-522061.html

Pastebejau si cooleri siame forume, pasigooglinau, atrodo kaip ir nieko. Kaina irgi aki traukia. Nesinori kazkaip daugiau nei apie 30 isleist siam reikalui, bet ziurint ar apsimoka, nes nemanau, jog performance bus per koki 10C geresnis uz ten 15eur daugiau.

M.2 SSD

Siame reikale ziniu 0, pagrinde reiktu dabar 120GB arba 250GB, ziurint palei kaina. Windowsam ir programom. Kaip supratau pas mane yra 2 m.2 slotai ** 1 Ultra M.2 (PCIe Gen3 x4)*, 1 M.2 (SATA3) **

Klausimelis, yra du skirtingi Ultra m.2 ir m.2, tik vienas PCIe, o kitas SATA 3. Cia ir pasimetu. Kaip suprantu PCIe kisasi i motinine, o tai kur eina sata3 tas, kodel jis ivardintas kaip m.2 irgi?

Pirmiausia noreciau isigyti 120GB windowsam, o veliau ateiciai reiktu ir antro m.2, kuri jau naudociau zaidimams, todel taip iseina reiktu dvieju pasiulymu. Zaidimams reiktu minimum 512GB arba 1TB, ziurint koks kainos skirtumas tarp ju.

CASE COOLERS

Pas mane stovi Zalman Chasis i3 deze su juose buvusiais cooleriais. Kaip suprantu jie yra gan cheap ir garsus, jeigu padidini ju greiti.

Nezinau ar juos apsimoka keisti ir ar isvis yra imanoma keisti ir ar sunkus keitimas ju butu? Be to kiek kainuotu pakeist i geresnes kokybes coolerius.

PAPILDOMAI

Reiktu termopastos, kai keisiu nauja ausintuva, nes nebeturiu jokios namuose.

 

Is anksto aciu uz pagalba ir atsakymus!!! 

Redaguota , nario muddafucca
Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

Tavo motininė plokštė, kaip ir sakei, turi du M.2 lizdus. Vienas palaiko greitąjį NVMe interfeisą, o kitas – seną lėtesnį SATA interfeisą. Tai į pirmąjį lizdą reikia jungti kuo greitesnį diską, pavyzdžiui, Silicon Power P34A80, o į antrąjį – SATA greičio laikmeną, pavyzdžiui, WD Blue M.2. Nors ir pastaroji už tradicinį SATA diską greičiau neveiks, tačiau korpuse bus mažiau laidų.

AMD stock'inis aušintuvas yra gana prastas, tikrai vertėtų pasikeisti. Gammaxx 400 už savo kainą yra labai geras ir turėtų žymiai geriau aušinti, bet nebus vienas tyliausių. Jei nori dar geresnio aušinimo ir tylesnio veikimo, gali paimti Freezer 34 Esports Duo.

Jeigu padidini korpuso aušintuvų greitį, tai jie visi daugmaž dirba garsiai. Bet jei norisi tylesnių ir valdomų per BIOS, tada siūlyčiau ARCTIC F12 PWM PST. Kadangi motininė tiek jungčių nepalaiko, galima paimti Deepcool FH-04 šakotuvą.

Termopastos nereikia imti brangios, bet nereikia imti ir pigiauios. Taip pat reikia imti labai mažai, nes pertepimui užtenka kruopelytės, o pertepti dažnai nereikia. Siūlau Thermal Grizzly Kryonaut. Už vieną populiariausių Arctic MX-4 yra geresnė, bet kaina nesikandžioja. Valymui labai rekomenduoju nusipirkti izopropilo alkoholio iš Lemonos.

Viskas bendrai atrodytų taip (su pigesniu aušintuvu procesoriui):iXV8ojA.png

OnbFQOV.png

Redaguota , nario Tautedorus
Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

(redaguota)

image.thumb.png.d8c00b62c3009bd065cd8a8be1a5ad43.png

Kaip visada @Tautedorus svariai ir aiskiai su rekomendacijom. Mano galutinis rezultatas ^

Turiu as to 100% alkoholio ir namuose, tai del to nesirupinau.

Paskui pagalvojau, jog pirmiausia paziuresiu kaip bus su nauju cpu cooleriu, koks garsas, todel nusprendziau neiimti arba pasiimti tuos case coolerius veliau, nera jie ir dabartiniai labai tragiski palyginus, nes valdosi greitis.

O kita M.2 pirksiu, bet uz kokio gero menesiuko, nes nesinori isleisti labai daug vienu metu :D 

Dekui!

 

Be to, uzsisakiau Fifine K669 mikrofona is aliexpress, manau kaip uz jo kaina visai geras.

Redaguota , nario muddafucca
Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 1172 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Prisijungti prie diskusijos

Palikti atsakymą galite iš karto, o užsiregistruoti vėliau. Jeigu jau turite paskyrą mūsų forume, Prisijunkite.

Svečias
Atsakyti šioje temoje...

×   Įklijuotas tekstas turi teksto formatavimą.   Pašalinti teksto formatavimą

  Galimi tik 75 veidukai.

×   Nuoroda buvo automatiškai įterpta.   Įterpti nuorodą paprastai

×   Jūsų ankstesnis pranešimas buvo atkurtas.   Išvalyti redaktorių

×   Jūs negalite įkelti nuotraukas tiesiogiai.Įkelkite arba įdėkite nuotraukas iš URL.

Skelbimai


×
×
  • Sukurti naują...