Peršokti į turinį

„Samsung“ tapo didžiausiu išmaniųjų telefonų...


DominiC

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 4705 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Recommended Posts

„Samsung“ tapo didžiausiu išmaniųjų telefonų gamintoju; „Nokia“ - trečioje vietoje

samsung_smartphone_exhibition.jpg

Informacinių technologijų rinkos stebėsena užsiimančios Japonijos kompanijos „Nomura“ teigimu, šį metų ketvirtį pasauliniu išmaniųjų telefonų gamybos lyderiu taps „Samsung“. Tai pirmas kartas per 15 metų, kai „Nokia“ savo pozicijas užleis konkurentams.

„Nokia“ tenka susitaikyti net su dvigubu pozicijos praradimu, kadangi antrąją vietą pagal išmaniųjų telefonų gamybos apimtis išsikovojo „Apple“. Tokiems pokyčiams įtakos neabejotinai turėjo populiarioji „iPhone“ gaminių serija.

Tuo tarpu „Nokia“ kol kas nežada keisti dabartinio strateginio savo nusistatymo ir antroje šių metų pusėje ketina pristatyti įrenginius, veikiančius su „Windows Phone 7“ operacine sistema. Kompanija sulaukia nemažai kritikos dėl to, jog dabartinį savo pardavimų potencialą sužlugdė paskelbdama apie numatomą „Symbian“ operacinės sistemos atsisakymą. Nežiūrint į tai, jog šis procesas vyks palaipsniui ir ne vienerius metus, vartotojai į šiuos teiginius sureagavo ganėtinai jautriai ir kompanijos pardavimai stabiliai krenta tiek plataus vartojimo, tiek verslo sektoriuose, nors naujausi gamintojo produktai (pavyzdžiui, „Nokia N8“ arba „Nokia E7“) savo funkcionalumu nenusileidžia analogiškiems konkurentų gaminiams. Nemažai vilčių dedama į „Nokia“ ir „Microsoft“ partnerystę, kadangi abiejų kompanijų sėkmė išmaniųjų telefonų segmente priklausys tiek nuo aparatinės, tiek nuo programinės dalies kokybės. Prie sėkmės taip pat turėtų prisidėti „Nokia“ patirtis klientų aptarnavimo sferoje.

Pagal kai kurias labai preliminarias ekonomines prognozes, 2015 metais „Windows Phone“ rinka savo gaminių skaičiumi turėtų pralenkti „Apple iOS“, tačiau impulso nepakaks „Android“ pozicijoms užimti. Teigiama, jog 2015 metais „Android“ rinkos dalis sudarys apie 43,8 procento; „Windows Phone“ – 20,3, o „Apple iOS“ – 16,9 procento. Šiuo metu „Android“ užima 38,9 procentus rinkos, o antroje vietoje vis dar tebėra dabartinė „Symbian“ (20,6 procento).

Technologijos.lt

Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 4705 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Svečias
Ši tema yra užrakinta.
  • Šiame puslapyje naršo:   0 nariai

    • Nėra registruotų narių peržiūrinčių šį forumą.

Skelbimai


×
×
  • Sukurti naują...