Peršokti į turinį
  • ŽAIDIMAI
  • , ŽAIDIMAI
  • ŽAIDIMAI

Pagrindiniai patarimai žaidžiantiems Half-Life 2:Deathmatch


Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 4748 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Recommended Posts

Etiketas

Pirmas ir svarbiausias dalykas: pagrindinė priežastis, kodėl mes žaidžiame - tai daryti smagu. Aišku, yra žmonių, kurie smagumą visiems stengiasi apkartinti. Jei kažkuris žaidėjas visada tave nugali, paprasčiausiai pasinaudok galva ir perprask jo taktiką. Niekada nelaimėsi verkšlendamas ar kaltindamas kitus "čytų" naudojimu. Jei pradėsi keiktis - taip pat žeminsi save kitų akyse. Na, o jei kažkas sunervina tiek, kad be keiksmažodžių nebegali, paprasčiausiai išjunk žaidimą. Antra: niekada nebūk greitas kaltinti kitus nesąžiningu žaidimu (cheating). Daugeliu atvejų tariamas sukčiavimas gali būti vėlavimo (lag) padarinys arba tiesiog kito žaidėjo sėkmė. Niekada nekaltink kito, jei nesi tvirtai įsitikinęs, kad tai "čyteris" - tada niekada neteks apgailestauti. Galiausiai, žaidimo tikslas yra sunaikinti viską, kas juda, todėl būtų keista manyti, jog niekas nežudys žaidėjų tik jiems atsiradus po mirties. Visgi tykojimas žaidėjų atsiradimo (spawn) vietose yra netoleruotinas. Jei kažkas tai daro tau, visada būtina išlikti ramiam ir daug nesikeikus tokiu "camperių" atsikratyti. Žinoma, yra tokių žemėlapių, kuriuose "šiltos" vietelės susiradimas yra vienas iš tikslų, todėl žaidėjų, tupinčių jose, nevertėtų kaltinti - geriau juos išrūkyti lauk, o vietą užimti pačiam.

Pagrindinė taisyklė

Niekada nepanikuok. Bėgiojimas iš kampo į kampą nieko nepakeis. Geriau išlaikyti blaivų mąstymą ir elgtis protingai.

Pažink save

Sužinok, kuriose srityse tau nesiseka. Vieni žmonės geriau naudoja vienokius ginklus, kiti - kitokius. Visą tai išsiaiškinęs, susikurk savo žaidimo stilių, išnaudojantį tai, ką tu moki geriausiai . Žinoma, tuo pačiu metu stenkis mokytis ir tai, kas nelabai sekasi. Galiausiai būsi įvaldęs visą arsenalą. Taip pat išsiaiškink, prieš kokio tipo žaidėjus esi silpnesnis. Venk jų pamėgtų vietų ir stenkis perprasti taktikas. Dar vienas svarbus dalykas - žaidimo valdymo pritaikymas sau. Juk ne visada patogiausia žaisti su standartiniais (default) nustatymais. Viską tinkamai sukonfigūravus, rankoms teks mažiau darbo - beliks tik priprasti prie naujo valdymo.

Žemėlapiai

Vienas iš svarbesnių dalykų, kuriuos reikia padaryti, norint išmokti žaisti bet kurį "Deathmatch" tipo žaidimą - tai susipažinti su žaidžiamais žemėlapiais: žinoti, kur yra mėgstamiausi ginklai, jų amunicija, kur, negavus šūvio į nugarą, saugiausia praeiti. Išmokus žemėlapį, galima sutelkti visą dėmesį į kovą, o ne į ginklo ar kelio paieškas.

Judėjimas

Tai, kaip žaisdamas judi, labai įtakoja rezultatus. Žinoma, vieniems atrodo, jog geriausias kelias į sėkmę - taiklus šūvis, tačiau sunku sutikti. Nenuspėjamai judėti ir tuo pačiu metu šaudyti yra žymiai efektyviau nei lyg kuolui stovėti vietoje. Žinoma, ir sunkiau - tai menas, kurį reikia įvaldyti. Geriausias būdas suklaidinti priešą yra nestovėti nė sekundės, o visą laiką bėgioti ir šokinėti - nesvarbu, kad nematai priešo, nesvarbu, kokį ginklą turi. Taipogi nereikia manyti, jog "judėjimas" yra vien tik bėgimas į priekį. Kartais sukinėjimasis mažoje teritorijoje, naudojant A, S ir D klavišus gali būti daug efektyvesnis. Pamačius prieša, geriausia į jį nusitaikyti ir šaudant begioti bei šokinėti į šonus. Taip, taiklumas šiek tiek sumažėja, tačiau priešininkui, nesvarbu ar jis stovi ar elgiasi kaip ir tu - taip pat. Visą judėjimo techniką reikia naudoti ištisai, todėl po šiek tiek laiko ji taps nevalingu įpročiu.

Savas maršrutas

Jei pažįsti žemėlapį, gali susikurti savo bėgiojimo po jį maršrutą. Geriausia bėgti pro konkrečią vietą tada, kai ten atsiranda ginklas ar amunicija. Tokių būdu galima "apkarpyti" tai, ką gauna kiti žaidėjai. Apskritai, geriau surinkti viską, ką tik galima - nesvarbu, jog tai tik pistoleto užtaisas - juk geriau sau nei kitam. Vienintelis tokių "maršrutų" neigiamas bruožas - tikimybė, jog kitas žaidėjas supras, kokiais intervalais tu atbėgi. Tada galima pritaikyti kitą taktiką - begioti abiem kryptimis, paliekant priešininką nežinioje.

Sprintas

Teisingas sprinto panaudojimas reikalauja šiek tiek mokslo, tačiau gali būti labai naudingas. Pirmiausiai reikėtų jam priskirti patogų klavišą. Antras svarbus dalykas - stengtis niekada nebėgioti sprintu nuolat - geriau šiek tiek jam reikalingos energijos pasilikti kritiniam momentui. Derinant sprintą su taktika "judėk visą laiką" galima tapti tikru galvos skausmu snaiperiams ir ne tik jiems.

3D

Ne, tai nesusiję su žaidimo grafika. Tiesiog visą laiką reikėtų apie žemėlapį galvoti kai apie erdvę, turinčią ne tik ilgį, plotį, bet ir aukštį. Visada galima rasti aukštesnę ar žemesnę vietą ir pasinaudoti ja kaip priedanga ar panašiai.

Sprogstamieji užtaisai

Jie daro daug žalos, tačiau tik tam tikrose ribose. Būtent tas ribas ir reiktų tinkamai išnaudoti. Visada geriau granatą mesti ne priešui į galvą, o po kojomis. Ir ne tiesiai po jomis, o šiek tiek toliau, kad granata spėtų sprogti. SMG užtaisus taip pat geriau mesti ne tiesiai į priešininką, bet po juo. Taip padarysite daug žalos, o po to teliks jį pribaigti.

Grav-šokinėjimas

Naudojantis gravitaciniu ginklu, galima aukščiau pašokti. Tam tereikia po savimi turėti objektą, nuo kurio būtų galima atsistumti. Tokia šokinėjimo taktika dažniausiai nebūna efektyvi, tačiau situacijų, kada ją galima panaudoti, kartais atsiranda.

Dar vienas žingsnis pergalės link

Laimi tas, kuris turi daugiausiai "kill" taškų ir kieno "kill" bei "death" taškų santykis didžiausias. Norint visą tai turėti, neužtenka tupėti tamsiame kampe, o nušovus priešą 5 minutes žiūrėti į jo lavoną, laukiant kito arba to paties, kuris tikriausiai bandys tave išrūkyti. Geriau lakstyti po žemėlapį ir pačiam ieškoti "taškų". Bet reikia elgtis protingai. Jei padarai priešui daug žalos, tačiau pats beturi mažai gyvybės taškų bei / ar amunicijos, geriau jo nesivyti, taip vengiant mirties ir saugant "kill" / "death" santykį. Priešingu atveju - reikia stengtis pasivyti oponentą ir užbaigti darbą.

Bėgimas atgal

Su pastaruoju judėjimo būdu turbūt geriausiai susipažinę "Capture the Flag" mėgėjai. Judėjimas atgal žiūrint į priešą ir tuo pačiu stengiantis pasiimti už nugaros esančią vaistinėlę neabejotinai yra geriau, nei bėgti atsukus priešui nugarą. Dar vienas geras šio dalyko panaudojimas - galimybė išsigelbėti nuo prieš nosį laužtuvu mojuojančio priešininko.

Pergudravimas

Visada derėtų stengtis vengti vietų, kuriose galima būti apšaudomam iš visų pusių. Geriausia bėgioti palei sienas ir vengti pagrindinių susirėmimų vietų. Kryžminę ugnį galima panaudoti ir savo naudai - jei kovoji 1 prieš 1 ir staiga išgirsti kažką ateinant iš šono, geriausia savo priešininką pakreipti link artėjančio žaidėjo arba pačiam pasislėpti už priešininko. Taip jis pateks į kryžminę ugnį ir bus gana lengvai sudorotas. Jei pats esi pašalinio žaidėjo kailyje, situaciją gali taip pat pakreipti savo naudai - bėgdamas palei sieną kitus du, kuriems, be abejo, beliko mažai gyvybės taškų, gali sušaudyti.

Nuspėjamumas

Geras žaidėjas niekada neturėtų būti nuspėjamas. Jei manai, kad priešininkas žino, kur bėgsi, daryk atvirkščiai nei jis galvoja. Tarkim, jei esi patogioje šaudyti vietoje, o priešas bando į tą vietą įsibrauti - šok lauk ir apibėk jį.

Garsai

Visada reikia kreipti dėmesį į žaidimo garsus, nes jie gali išduoti ateinantį priešininką ar "camperį". Jei nori pats neatkreipti į save dėmesio - šliaužk. Jei lipi kopėčiomis - taip pat šliaužk, nes greitis nuo to nesumažės, tačiau išliksi tylus.

Aparatūra

Kuo geresnis kompiuteris, tuo lengviau žaisti. Nors tai ir nėra pagrindinis dalykas, tačiau geresnė įranga niekada nepakenks. Kalbant apie Half-Life 2: Deathmatch - šiam žaidimui svarbiausia bent 512 MB RAM ir gan spartus procesorius. Taip pat būtinas geras Interneto ryšys - juk niekas nemėgsta žaisti tiek patiriant "lagą", tiek matant "besiteleportuojančius" priešininkus.

Nepatingėkit perskaityti :):D

By aKi iš http://www.half-life.lt

Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

  • Parašė po 1 metų...

Geri patarimai. Tačiau aš žaisdamas visas šaudykles online turiu vieną blogą yproti... Visada pamatęs priešininką bėganti nuo manęs atsisukus nugara aš negaliu prisiversti jo nušauti ir visada atbėgu jam iš priekio ir jau tada šaunu todėl man ir tychinti nepatinka ir lėvai žaidžiu :D

Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

  • Parašė po 7 mėnesių...
Geri patarimai. Tačiau aš žaisdamas visas šaudykles online turiu vieną blogą yproti... Visada pamatęs priešininką bėganti nuo manęs atsisukus nugara aš negaliu prisiversti jo nušauti ir visada atbėgu jam iš priekio ir jau tada šaunu todėl man ir tychinti nepatinka ir lėvai žaidžiu :D

Jeigu taip žaisi tai nieko gero nebus :D Geriau nereikia tyhinti :D.

Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

  • Parašė po 3 savaičių...

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 4748 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Svečias
Ši tema yra užrakinta.
  • Šiame puslapyje naršo:   0 nariai

    • Nėra registruotų narių peržiūrinčių šį forumą.

Skelbimai


×
×
  • Sukurti naują...