Peršokti į turinį
  • ŽAIDIMAI
  • , ŽAIDIMAI
  • ŽAIDIMAI

(Pamoka) Adobe Premiere Pro Animuoto Teksto Kūrimas


SfeKsi

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 1550 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Recommended Posts

Sveiki, taigi paskutinius 4 metus dirbau su video kūrimu, jei šnekant tiksliau, video koregavimu (editinimu). Apie pusę metų naudojau sony vegasą, pusantrų metų naudojau kitas įvairias programas, bei apie du metus naudoju Adobe Premiere Pro, todėl šiandien nusprendžiau sukurti paprastą pamokėlę kaip sukurti atsirandantį tekstą su linija. Iš tiesų YouTubėje galima rasti begalę pamokų, tačiau vos ne visi video tai aprodo labai ilgai ir suteikia daug nereikalingos informacijos, todėl šioje temoje galėsite rasti tik pagrindinius dalykus, bei atsirinkti tai, kas jums reikalinga. Turint klausimų ties pačia programa ar šia pamoka, galite kreipkits komentaruose.

 

Atsirandančio Teksto Su Linija Kūrimas

 

1. Įkelkite savo turimus video naudojant import funkcija iš file kategorijos. Adobe Premiere Pro video geriausiai apdoroja kada jie būna importuojami, o ne tiesiog įdedami į timeline'ą. Jeigu jūsų video yra .MOV formato, būtinai jį konvertuokite į .MP4 formatą naudojant programą "HandBrake", bei video kategorijoje pasirenkant constant framerate. Tai yra žinoma klaida naujesnėse Adobe Premiere Pro versijose, jog .MOV formato video dažnai būna out of sync, bei nesutampa su video garsu, kartais video vis kartojasi arba video peržiūra nesijaučia vientysa (smooth). 

 

 

WRlqXwZ.png

 

 

2. Įkeltus video nutempkite į Timeline (liet. laiko juostą). Nutempus video padarykite visus reikalingus koregavimus jiems kaip transitionai, audio tvarkymas bei kita, tekstų įdėjimą visados turėtumete palikti video koregavimo pabaigai, jog išvengti betvarkės laiko juostoje, bei, jog padarytas klaidas būtų galima lengvai ištaisyti. 

 

 

Dec22nT.png

 

 

3. Kairėje pusėje apačioje paspauskite ant Project: Failo Pavadinimas kategorijos, bei sukurkite naują "Transparent Video" failą ir nutempkite jį į laiko juostą. Pasirinkus šį failą sutaupysime itin daug laiko nes mums nereikės žaistis su "Opacity" rėžimu, bei nustatinėti, jog pusiau matytusi video pusiau matytusi naujas video failas. Šis procesas sutaupo pusę teksto kūrimo pamokos.

 

 

EJh59md.png

 

 

4. Nueikite į Effect kategoriją, įveskite žodį Grid į paiešką ir nutempkite jį ant mūsų Transparent Video. Įsitikinkite, jog grid dedate ant transparent video, o ne jūsų kitų koreguotų video. Grid efektas mums suteiks galimybę tiksliai uždėti liniją, bei tekstą, jog pikselių linija būtų lygi. Atkreipkite dėmesį, jog grid efektas video renderinant bus matomas, todėl baigę darbus jį panaikinkite.

 

 

WmlDx9C.png

 

 

5. Sukurkite norimą tekstą, laiko juostoje uždėkite jį toje vietoje kurioje norite, taipogi tekstą sutvarkykite ekrane, jog būtų tvarkingai, bei per teksto nustatymus keiskite dydį, spalvas ir kita. Šioje pamokoje daug laiko teksto grąžinimui neskyriau, nes tai nėra šios pamokos tikslas, tačiau norint patraukti žiūrovų akį jums reikėtų įdėti daugiau darbo ties teksto koregavimu. 

 

 

8wslWQ3.png

 

 

6. Pasirinkite Pen Tool (Piešimo Įrankį), paspauskite laiko juostoje, jog nebūtų pasirinktas joks video, paspauskite ant video peržiūros, spustelkite mygtuką esantį po esc (`), bei nupieškite kuo tiesesnę liniją po mūsų tekstu. Jog piešti būtų lengviau tam pridėjome "Grid" efektą, todėl, naudokite jį! Piešiant mygtuko nelaikykite, o tiesiog paspauskite du kampus iš skirtingų pusių.

 

 

jubN65p.png

 

 

7. Laiko juostoje pasirinkite atsiradusį "Graph", nueikite į Effect controls,  paspauskite ant atsiradusio Shape (Shape 01), jį išskleiskite, pažymėkite varnelę prie "stroke" bei pasirinkite jums patrauklią spalvą. Ši spalva sudarys jūsų liniją kuri bus matoma įkėlus video, todėl ją kurkite atsakingai. 

 

 

rhb3ERn.png

 

 

8. Paruoškite liniją animacijai. Ant išskleisto Shape (Shape 01) nuimkite varnelę nuo Uniform Scale, tai leis mūsų linijai atsirasti horizontaliai. Tai padarius Horizontal Scale vertę sumažinkite iki 0, Grafikų koreguotojo laiko juostą BŪTINAI nuveskite iki pat pradžios ir paspauskite laikrodį esantį prie horizontal scale, jog pradėti darbą su animacija. 

HRNJxN4.png&key=951a96dfb183f184ff7693dd

 

 

9. Sutvarkykite tekstą bei juostą laiko juostoje. Linijos grafą perkelkite arčiau negu teksto, jog linija atsirastų anksčiau nei pats tekstas.

 

 

Md0e4oT.png

 

 

10. Animuokite liniją. Padarius žingsnius aukščiau ir vėl įsitikinkite, jog grafiko koreguotojo laiko juostą darote nuo pat pradžių (8 žingsnis). Tuom pasirūpinus, paspauskite rodyklę į dešinę dešimt arba daugiau kartų (pagal tai kokio greičio jūs norite atsiradimo), bei įveskite Horizontal Scale vertę 100, paspauskite enter.

 

 

TymVgor.png

 

 

11. Animuokite tekstą. Teksto animacija yra kiek sudetingesnė. Pasirinkite tekstą laiko juostoje, pas mane ji vadinasi "VASAR" su nukirpimu, paspauskite ant jos. Sutvarkius ir paruošus tekstą kaip norite, paspauskite ant stačiakampio pavadinimu "Create 4-point polygon mask", bei pažymėkite varnelę prie "inverted". Gautą stačiakampį nuveskite po mūsų turima linija, bei tekstu, tekstas ir linija turi matytis.

 

 

oMHqwkm.png

 

 

12. Tęskite teksto animaciją. Pasirinkite grafiko koreguotojo juostoje pačią pradžią ir vėl dešimt kartų arba daugiau paspauskite rodyklę į dešinę ir pasirinkite laikrodį prie position. Atkreipkite dėmesį, jog viską darome atvirškčiai. Tai padarius ir vėl gryžkite į grafiko koreguotojo juostos pradžią. 

 

 

tvfqapN.png

 

 

13. Naudojant Y position ašį, bei gryžę į pradžią, paslėpkite tekstą. Gryžkite į teksto atsiradimo pradžią, bei paslėpkite jį naudojant position Y ašį, taip, jog tekstas nesimatytų. Jei tekstas netelpa, padidinkite kaukės matmenis.

 

 

XvFjrzY.png

 

 

13. Sutvarkykite laiko juostą. BŪTINAI panaikinkite transparent video su grid efektu, bei peržiūrėkite galutinį produktą. Jei turite klausimų, klauskite komentaruose - padėsiu. 

 

 

Redaguota , nario SfeKsi
Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 1550 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Prisijungti prie diskusijos

Palikti atsakymą galite iš karto, o užsiregistruoti vėliau. Jeigu jau turite paskyrą mūsų forume, Prisijunkite.

Svečias
Atsakyti šioje temoje...

×   Įklijuotas tekstas turi teksto formatavimą.   Pašalinti teksto formatavimą

  Galimi tik 75 veidukai.

×   Nuoroda buvo automatiškai įterpta.   Įterpti nuorodą paprastai

×   Jūsų ankstesnis pranešimas buvo atkurtas.   Išvalyti redaktorių

×   Jūs negalite įkelti nuotraukas tiesiogiai.Įkelkite arba įdėkite nuotraukas iš URL.

  • Šiame puslapyje naršo:   0 nariai

    • Nėra registruotų narių peržiūrinčių šį forumą.

Skelbimai


×
×
  • Sukurti naują...