Peršokti į turinį

Pagalbos dėl simbolių masyvo elemento šalinimo


MrGytis

Recommended Posts

Sveiki visi, taigi norėjau pasiteirauti su kokia komanda iš C++ galėčiau pašalinti pavyzdžiui iš simbolių masyvo vidurinį elementą? Kadangi jau google ieškojau ir bandžiau pats įvairiausius būdus kaip tai padaryti, tačiau man nepavyksta, todėl kreipiuosi į jus, galbūt padėsite. 

Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

Jeigu nori pašalinti vidurinį elementą iš bet kokio tipo masyvo:

int main(int argc, char** argv) {
    int array[] = {1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9};
    int sizeOfArray = (sizeof(array) / sizeof(array[0]));
    for (int i = (sizeOfArray / 2); i < (sizeOfArray - 1); i++) {
        array[i] = array[i + 1];
    }
    
    return 0;
}

Jeigu nori pašalinti vidurinį elementą iš string tipo kintamojo:

#include <string>

int main(int argc, char** argv) {
    std::string str("This is an example sentence.");
    int strLength = str.length();
    str.erase(strLength / 2, 1);
    
    return 0;
}
Redaguota , nario Tautedorus
  • Teigiamai 2
Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

Tautedorus ka paaiškino riebiai, bet spėju jei tokio klausimo klausia vadinas mokykloje mokosi programavimo ir ten mokytojas tavęs turėtų prašyti, kad masyvo elementą kurį nori panaikinti pakeiti į aukščiau esančio tarkim : A[10]; ir reikia išimti 6-tą masyvo elementą tai į šešto vietą siunti 7-tą, į 7-to - 8-tą ir taip visus kol galiausiai paskutinis masyvo elementas liks tuščias ir nenaudojamas, tiesiog visą masyvą pasleki į šoną. Na čia aprašiau žodžiu kaip mokykloje 11-12 klasėj tavęs prašytų. Pats tyngiu rašyti kaip tas viskas vyksta, nes nežinau ar tau čia paprastai reikia, o jei nukopijuosi ką Tautedorus numetė ir parodysi mokytojui tai manau galėsi į pamokas nebeiti, nes sakys per daug moki :D

  • Teigiamai 1
Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

prieš 1 valandą, MrGytis parašė:

Galardai tu teisus, btw panaudojęs Tautedoro duotą kodą man metą errorus.

Buvo įsivėlus mažytė klaida antrame kode. Ją ištaisiau, kompiliuoja be jokių problemų su GCC 7.1.1 kompiliatoriumi.

  • Teigiamai 1
Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

Svečias
Ši tema yra užrakinta.
  • Šiame puslapyje naršo:   0 nariai

    • Nėra registruotų narių peržiūrinčių šį forumą.

×
×
  • Sukurti naują...