Peršokti į turinį
  • ŽAIDIMAI
  • , ŽAIDIMAI
  • ŽAIDIMAI

Telefonų tikrinimo gidas


Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 2485 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Recommended Posts

Sveiki. Kadangi neturiu ką veikti 3 valandą nakties, todėl ruošiuosi jums padėti netapti vagių, skenduolių ir kiniškų ekranų aukomis. Nusimato ilgas pamokslas. Viską rašiau remdamasis, kad turėsit prieiga prie telefono. Neturint prieigos prie telefono nekažką patikrinsit, net ir turint IMEI.


Pradėsiu nuo pastarųjų ekranų. Ši bėda aktuali telefonams su LCD ekranais (realiai daugumai kiek senesnių ne Samsung telefonų ir pigiausiems Samsungams), ypač iPhone. Kadangi įvairūs kinų fabrikėliai moka gaminti LCD ekranus, dauguma juos deda vietoj orginalių dėl daug mažesnės kainos (neorginalus iPhone 6 ekranas kainuoja maždaug 20-25 eurai, o orginalus maždaug 55-70 eurų (kainos be PVM), priklausomai nuo komplektacijos). Tačiau, savaime aišku, kad kokybė neatitinka orginalo.

Neorginalų ekraną galima atpažinti (savaime aišku) iš vaizdo kokybės.  Neretai jie ne tokie ryškūs, spalvos neatitinka, kartais būna dėmėti, retais atvėjais prasčiau reaguoja į prilietimus arba netgi neįsistato pilnai į korpusą. Taip pat jie eikvoja daugiau energijos, todėl telefonai su neorginaliais ekranais laiko trumpiau. Tačiau jei ekranas iš padoresnių, neretai jis būna geresnis nei megėjiškai restauruotas.

OLED ekranus iš esmės gamina tik didieji gamintojai (Samsung gamina telefonams (Amoled), LG gamina didesnius ekranus monitoriams/televizoriams), todėl kinai, nemokėdami jų gaminti, juos restauruoja - keičia dužusį stiklą. Restauruojami ir LCD ekranai, tačiau OLED ekranus tenka restauruoti, nes, kaip pirmai minėjau, jų negamina įvairios gamyklos. Kokybiškai restauruotas ekranas gali būti kone identiškas orginalui, tačiau prastesnį galima atpažinti pagal juodus tarpus tarp šoninio rėmelio ir ekrano. Jeigu jie nevienodi - ekranas restauruotas arba gali būti neorginalus, jei tai LCD.

Lietuvoje ekranų restauravimų užsiima visokie servisėliai. Kiek žinau, profesionaliai restauruoja tik Kaune (Ultratech), todėl daguma remontuotojų restauraciją atlieka namų sąlygomis. Toks darbas atskiriamas pagal tuos pačius juodus tarpus tarp ekrano ir šoninio rėmelio, suprastėjusią sensoriką, kartais esančias dulkes tarp stiklo ir ekrano bei dėmes. Namų sąlygomis kokybiškai restauruoti galima nelaminuotus ekranus, kuriuos turi tik seni arba biudžetiniai modeliai.

Senesniems Samsungams (tarkim S3) gaminami neorginalūs LCD ekranai. Nuo Amoled ekrano galima atskirti įjungus juodą foną - Amoled ekranas bus visiškai juodas, LCD atveju matysis foninis apšvietimas. Apie fono įjungimą netrukus papasakosiu.


Telefonai būna ne tik daužomi, bet ir maudomi. Šio fakto nenuslėpti padeda vandens kontakto indikatoriai:

 

galaxys7-heatpipe-2.jpg

Negavę vandens jie lieka šviesūs, tačiau vos sušlapę jie nusidažo ryškiai raudonai. Dažniausiai dalis jų matosi neišardžius telefono: SIM/atminties kortelės stalčiuje, įvairiose vietose po galiniu dangteliu arba ant akumuliatoriaus viršaus, netoli kontaktų. Neretai jie būna taip pat dedami prie didžiausių skylių - tarkim, įkrovimo lizdo. Tačiau norint juos patikrinti, dažniausiai reikia išardyti telefoną.


Noriu taip pat paminėti dėl prasto remonto atsirandančius defektus:

iPhone Touch ID sensoriai susieti su pagrindinėmis plokštėmis. Jeigu home mygtukas keičiamas neoficialiame servise arba sugadinamas keičiant ekraną, nebepavyks naudoti pirštų atspaudų skenerio. iPhone 7 atveju nustoja veikti visas sensorius, todėl tenka naudotis onscreen mygtuku.

Neretai remontuojant vandeniui atsparius telefonus, atsparumo išsaugojimas ignoruojamas. Atsparumą vandeniui galima patikrinti naudojantis vidiniu barometru. Turint barometro duomenis (irašius appsą ar pan.), galima atlikti bandymą: šiek tiek įspaudus ekraną turėtų pakilti slėgis. Jeigu jis pakyla ir laikosi, reiškia telefonas yra atsparus vandeniui. Tačiau iPhone 7 turi barometro vožtuvą (gavo jį vietoj ausinių lizdo :D ) todėl toks bandymas nepavyks, nes slėgis telefono viduje iškart susilygina.


Dabar apie softą:

Pririšimą patikrint galima su savo SIM kortele. Telefonus Lietuvoje riša tik Omnitel Telia, ir tai tik obuolius, todėl dažniausiai pririšti būna telefonai iš užsienio. Pastariejiem „atrišti“ kartais naudojami (gal jau nebenaudojami?) ir chipai, kurie dedas į stalčiuką. Jeigu jo nėra ir SIM kortelė veikia, galima judėti toliau. Jeigu ir yra pririštas, išsiaiškinkit, prie kokio operatoriaus. Tuomet galėsit atrišti už tam tikrą mokestį (kuris dažnai nebūna mažas), priklausomą nuo operatoriaus.

Nepirkit iPhonų su iCloud Activation Lock. Jo nuimti beveik neįmanoma. FBI sumokėjo $900,000, kad hakeriai nuimtų tą užraktą, o paprasti mirtingieji jį remontuoja keisdami pagrindinę plokštę.
Prieš pirkdami, padarykit telefono resetą. Jeigu pardavėjas pradės sekti pasakas apie „slaptažodžio užmiršimą“ arba „appsų dingimą“, siųskit jį *Myliu SuperGames.lt*.

Androidas turi panašų FRP Locką, tačiau jį įmanoma nulaužti. Still, paprašykit, kad įvestų Google slaptažodį. Bent jau mažesnė tikimybė, kad telefonas vogtas.

Samsungai turi labai gerą funciją - funkcijų testavimo meniu (Field Test). Jį pasieksit numerio rinkiklyje suvedę *#0*#

 

Use_the_Hidden_Samsung_Developer_Menu_to

Dalies iš šių pasirinkimų gali nebūti, priklausomai nuo modelio. Taip pat dalies jų ir nereikės. Štai funkcijos, kurių vis dėl to reikės:

Red, Green, Blue, Black - spalvų fonai, galima naudoti tikrinant ekraną.

Receiver - baltas fonas ir viršutinio garsiakalbio testas (cypimas).

Vibration - vibracijos motoro testas (obviously).

Dimming - ekrano spalvų perėjimų ir ryškumo testas.

Mega cam, Front cam - Galinė ir priekinė kameros atitinkamai.

Sensor - įvairiausių sensorių duomenys. Jeigu nejudinant telefono ir nekintant šviesos kiekiui aplinkoje jie smarkiai šokinėja, arba jų nerodo, reiškia yra gedimas. Sueagavus artumo sensoriui, fonas pažaliuos ir telefonas pradės vibruot. Taip pat apačioj būna automatinis pirštų atspaudų skenerio testas.

Touch - sensorikos testas. Reikia apvesti aplink ekraną ir kryžių jame.

Speaker - pagrindinio garsiakalbio testas (gros muzika).

GripSensor - telefono reagavimo į paėmimą testas. Turbūt dalis Samsungo gestų navarotų nuo jo priklauso.

LED - viršutinio notificationų indikatoriaus testas.

Iš jo išeit galima dukart paspaudus back mygtuką.

Jei ne Samsungas - nebėda. Yra appsų, kurie rodo sensorių duomenis. Ekraną galit tikrinti su paprastais fonais, o kitas funkcijas tiesiog išbandykit.
 

IMEI tikrinimas:

IMEI kodą bet kokiame telefone galima pamatyti suvedus *#06#. Taip pat palyginkit jį su ant korpuso esančiu IMEI. Jeigu jo nėra arba nesutampa - reiškia keista pagrindinė plokštė arba rėmas/galinis dangtelis. Arba tai iPhone 6S/7. Jie neturi užrašyto IMEI ant galo, jis juose randasi ant SIM stalčiuko.

Naudojantis IMEI galima nustatyti, ar telefonas yra orginalus. Kodas sudarytas iš 14 skaičių ir kontrolinio skaičiaus, kuris naudojamas klaidų tikrinimui. IMEI padalintas į 4 dalis:

   AA BBBBBB CCCCCC D

   A - telefoną registravusios organizacijos identifikacinis numeris.

   B - telefono gamintojo ir modelio kodas.

   C - serijos numeris.

   D - kontrolinis skaičius.

A ir B dalys bendrai vadinamos TAC (Type Allocation Code). Tikrinant telefono autentiškumą mums reikia lyginti TAC. Dažniausiai klonai naudoja šiuos TAC (jie būna įvairios numerių sekos): 

   00000000

   12345678

   01234567

   13579024

   88888888

Galima IMEI tikrinti naudojantis įvariomis duomenų bazėmis. Pavyzdžiui, imei.info arba arnevogtas.lt
Tai pat yra galimybė tikrinti IMEI Lietuvos policijos ieškomų numeruotų daiktų registre.

Galui pridursiu, kad patikrintumėt dokumentus (ar sutampa IMEI). Jei be dokumentų arba nesutampa, venkit.


Jeigu turit pastebėjimų, rašykit - papildysiu šį ir taip jau ilgą pamokslą :) 

Redaguota , nario TheMariuzaz
Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

Truputėlį patikslinsiu, pirmą apie SIM lock'us, tai jei androidas ar iphonas ir turiu sim (network) lock'ą, tai ant abejų įmanoma jį nuimti, daugelio atvėju, sim lock'ą galima nusiimti nemokamai, arba mokamai, kaip kas moka, jei žinoma nešit į taisyklą tai mokamai, o dėl iphono icloud lock'o tai taip, tada, kada tu skaitei tą straipsnį su FBI, kaip ten kažkas kažkam sumokėjo buvo neįmanoma, bet tai buvo labai senai, ir dabar yra nesunkiai įmanoma nuimti icloud lock'ą, tačiau lietuvoj vienetai tai daro. Dėl ekranų apie lcd visiška tiesa, o apie amoledus patikslinsiu, jų neįmanoma klonuot.

Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

(redaguota)
14 minutes prieš, iNsane7 parašė:

Truputėlį patikslinsiu, pirmą apie SIM lock'us, tai jei androidas ar iphonas ir turiu sim (network) lock'ą, tai ant abejų įmanoma jį nuimti, daugelio atvėju, sim lock'ą galima nusiimti nemokamai, arba mokamai, kaip kas moka, jei žinoma nešit į taisyklą tai mokamai, o dėl iphono icloud lock'o tai taip, tada, kada tu skaitei tą straipsnį su FBI, kaip ten kažkas kažkam sumokėjo buvo neįmanoma, bet tai buvo labai senai, ir dabar yra nesunkiai įmanoma nuimti icloud lock'ą, tačiau lietuvoj vienetai tai daro. Dėl ekranų apie lcd visiška tiesa, o apie amoledus patikslinsiu, jų neįmanoma klonuot.

Dėl SIM lockų pataisiau. Apie Amoledus taip ir parašiau. Tik dar papildžiau, kad aiškiau būtų.
O dėl iCloud, tai tada kodėl eina iCloud lockinti telefonai po 30-40eur?

Redaguota , nario TheMariuzaz
Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

56 minutes prieš, TheMariuzaz parašė:

Dėl SIM lockų pataisiau. Apie Amoledus taip ir parašiau. Tik dar papildžiau, kad aiškiau būtų.
O dėl iCloud, tai tada kodėl eina iCloud lockinti telefonai po 30-40eur?

Na, nes realei, kaip sakei yra neįmanoma, tačiau, aš pats kaip domėjaus, tai vien praleidau 24 valandas prie icloudo, kol supratau, kaip, nes nėra ant lėkštutes padėtas atsakymas, kaip dabar visi daro, youtubei suveda: "how to unlock your phone" ar kažką ir randa, tai kadangi beveik niekas tuom neužsiima, ir tokios mažos kainos parduoda realei be pagrindines plokštes ir viskas.

Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

1 minute prieš, iNsane7 parašė:

Na, nes realei, kaip sakei yra neįmanoma, tačiau, aš pats kaip domėjaus, tai vien praleidau 24 valandas prie icloudo, kol supratau, kaip, nes nėra ant lėkštutes padėtas atsakymas, kaip dabar visi daro, youtubei suveda: "how to unlock your phone" ar kažką ir randa, tai kadangi beveik niekas tuom neužsiima, ir tokios mažos kainos parduoda realei be pagrindines plokštes ir viskas.

Exploitų buvo, yra ir bus. Tas pats FBI atvejis ir buvo, kai exploitą rado ir nulaužė. Vieną nupatchiną, kiti atsiranda. Toks jau užburtas ratas. :D

Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

Prieš 1 valandą, TheMariuzaz parašė:

Dapildžiau apie IMEI patikrą detaliau.

Na nėra tiek informacijos čia, kiek turėtu būt, nes pavyzdžiui perkant iš užsienio telefoną, kur nėra parašyta imei, reikia irgi kažkaip atskirti klonas ar ne, tai apie šitą irgi būtu puiku, bent jau užsiminti, ka žinotu kiti (neturint imei)

Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

Prieš 1 valandą, iNsane7 parašė:

Na nėra tiek informacijos čia, kiek turėtu būt, nes pavyzdžiui perkant iš užsienio telefoną, kur nėra parašyta imei, reikia irgi kažkaip atskirti klonas ar ne, tai apie šitą irgi būtu puiku, bent jau užsiminti, ka žinotu kiti (neturint imei)

Siųsdamasis perki katę maiše. Tikrai scammeriai nesugebės įdėti orginalaus telefono nuotraukų pardavinėdami klonus. O išoriškai kokybiški klonai nuotraukose neatskiriami nuo orginalo.

Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 2485 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Prisijungti prie diskusijos

Palikti atsakymą galite iš karto, o užsiregistruoti vėliau. Jeigu jau turite paskyrą mūsų forume, Prisijunkite.

Svečias
Atsakyti šioje temoje...

×   Įklijuotas tekstas turi teksto formatavimą.   Pašalinti teksto formatavimą

  Galimi tik 75 veidukai.

×   Nuoroda buvo automatiškai įterpta.   Įterpti nuorodą paprastai

×   Jūsų ankstesnis pranešimas buvo atkurtas.   Išvalyti redaktorių

×   Jūs negalite įkelti nuotraukas tiesiogiai.Įkelkite arba įdėkite nuotraukas iš URL.

  • Šiame puslapyje naršo:   0 nariai

    • Nėra registruotų narių peržiūrinčių šį forumą.

Skelbimai


×
×
  • Sukurti naują...