Peršokti į turinį
  • ŽAIDIMAI
  • , ŽAIDIMAI
  • ŽAIDIMAI

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 3263 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

12kl ar profke  

37 balsai

1. 1. 12kl ar profke

• profke
      19
    • 12kl
      18

Recommended Posts

Yra skirtumas. Jei eini į mokyklos 12 klasę - eisi į univerą arba kolegiją. Jei eini į profkę - neisi į univerą arba kolegiją.

Jau čia kaip norėsi pats, gali ir eiti į profkę ir po profkės į kokią kolegiją tikrai nieks nedraudžia :)

• ,

Gimnazija ir dar kartą gimnazija. Čia kaip už anglus es arba es be anglų, kaip už Ronaldo ir Messi, vieni pasirenka vieną pusę ir atstovauja ją, tai šiek tiek atrodo juokinga, vistiek  :mucha:

Baigęs gimnaziją (nesvarbu kokią, nes į pavadinimus retai kas žiūri, svarbiau pažymiai) galėsi rinktis daug galimybių iš labai atviro spektro. Baigęs gimnaziją galėsi: eiti mokintis profesiją, eiti į kolegiją, eiti į universitetą, galų gale eiti dirbti, ir svarbiausia kažką kurti. Gimnazijose proto įkrėčia visiems beveik, profkėse - proto neįkrėčia, o tik biški ten pakelia šulinio vandens lygi, tai jis į paviršių išplaukia, jo nepadaugėja... Svarbiausia ne ką reikia dirbti, ne kas lengviausia, o kas tau patinka, kas suteikia  džiaugsmą, pabaigus 12 klasių galėsi pabandyti tai įvygdyti. Pvz. man garbingiau atrodo kurti darbo vietas kitiems pabaigus 12 klasių, nei baigti profkę ir kažkam dirbti, nes turėdamas proto ir be aukštojo stebuklus gali daryti. Aukštasis prideda vertę tik tuomet, jeigu eisi pas kažką dirbti, o ne pats įdarbinsi kitus. 

Tad turiu pliusų šiek tiek dar gimnazijai ir profkei, pasirinksi.

Gimnazija- jei mokiniesi labai gerai vieną konkretų dalyką labai didelis šansas, kad jis tau gimnazijoj seksis labai gerai, o kai tai bus, pabaigęs ją, galėsi eiti į univerą ir rinktis dalyką susijusį su matematika, lietuvių ir t.t., pabaigęs studijas atsivers labai daug galimybių- baigęs matematiką galėsi eiti dirbti buhalteriu, teoriku; baigęs lietuvių - dėstytoju ir t.t. Atlyginimai iš ties dideli jei tas dalykas patinka.

Profkė - lengviausias kelias bent kažką pradėti. Baigęs ją tau bus suteiktos garantijos (bent daugumoje suteikia), kad gausi darbo vietą tam tikroje įmonėje, su +-normaliu (minimaliu, gal šiek tiek didesniu  :blink:  ) atlyginimu, tau patinkantį (galbūt, jei pasirinksi teisingai) darbą, bei šiek tiek tolimesnių galimybių. Kažkiek pradirbęs ir turėdamas smegenų, aišku, galėsi pereiti į kitą, geresnę įmonę, kuri suteiks dar didesnių galimybių ir t.t. (pasaka be galo...)

Na aš palaikau gimnazijos be aukštojo pusę, bet, kaip sakoma kiekvienas, net ir durnius, renkasi savo dešinę ir kairę puses. Sėkmės :taika:  

Vaikeli, profkė irgi yra mokykla joje ne vien idiotai renkasi. Sakai gausi minimumą kai baigsi profkę ? Taip gausi jeigu pats niekur neiškosi ir nesistengsi. Žinok ir su aukštoju mano puseserei darbo biržoje pasiūlė aiti siuvėja... Tai ir iš varė į UK.

Autoriui galiu pasakyti: Stenkis visur kad ir į profkę aisi ir joje stenkis. Būsi gimnazijoje stenkis kiek gali tiek ir išspausk iš savęs, bet jei po savaites *Myliu SuperGames.lt* būsi padėjas tai žinok aik į MAXIMA ir ten kasoje dirbk.

4d2358993a445061877df462d0ccbb93782.jpg

(redaguota)

Vaikeli, profkė irgi yra mokykla joje ne vien idiotai renkasi. Sakai gausi minimumą kai baigsi profkę ? Taip gausi jeigu pats niekur neiškosi ir nesistengsi. Žinok ir su aukštoju mano puseserei darbo biržoje pasiūlė aiti siuvėja... Tai ir iš varė į UK.

Autoriui galiu pasakyti: Stenkis visur kad ir į profkę aisi ir joje stenkis. Būsi gimnazijoje stenkis kiek gali tiek ir išspausk iš savęs, bet jei po savaites *Myliu SuperGames.lt* būsi padėjas tai žinok aik į MAXIMA ir ten kasoje dirbk.

Nesakiau, kad gausit minimumą, nesakiau, kad vien idiotai renkasi profkę. Tu pats sutikai su visais savo argumentais kurių aš net nerašiau, keista? Dar įžeidinėjimai, keiksmažodžiai... Na žodžiu, nuomonė yra nuomonė jei ji taisiklingai parašyta, čia tikrai ne ji...

Ir be to, pastebėjot jūs, tie kur sako "ne vien idiotai i profke aina". Visi rašo su klaidomis, dar  žodį "einam" keičia į "ainam" ir panašiai. Sutapimas? - Pf, ne, jų nebūna. 

Redaguota , nario Soul Fusion

Jei nebėra priešo viduje- priešai išorėje nepadarys nieko...

giphy.gif

Jau čia kaip norėsi pats, gali ir eiti į profkę ir po profkės į kokią kolegiją tikrai nieks nedraudžia :)

Tai taip :D Niekas nedraudžia baigt univero, kolegijos ir profkės, bet ar taip daryt nebūtų nesąmonė ?

Ir dar vienas toks dalykas yra gyvenime kaip "Gyvenimo patirtis" jei jos nėra sunku ją įgyti

Gal norėjai pasakyti Darbo patirtis ? Nes visiškai nelogiškas sakinys. Gyvenimo patirties neįmanoma neturėti, vieni turi vienokią, kiti kitokią. Tai priklauso nuo gyvenimo būdo, bet neturėti iš viso neįmanoma. Nesupratau, ką tu norėjai pasakyti...

Pasirinkau profkę, nes jau nuo 8kl žinojau ką noriu veikt gyvenime ir sunkūs bei nereikalingi mokslai gimnazijoje man būtų tik trukdę išmokti tai iš ko aš planuoju duoną likusį gyvenimą valgyt. Nemačiau prasmės gaišti dar dviejų metų. Na, profkėse mano norimos specialybės moko tik po 12kl, taigi pasirinkau random specialybę kuri man pasirodė ganėtinai įdomi, vienoj iš geresnių profkių Vilniuje ir dabar paprasčiausiai ruošiuosi baigti be problemų 12kl, turėdamas daug laiko - savarankiškai + privačiai mokausi norimos specialybės ir nesuku sau galvos dėl neįdomių dalykų, prie kurių gimnazijoje tektų praleisti daug laiko. Man profkė suveikė ganėtinai neblogai, nesigailiu kad pasirinkau tokį kelią. Kaip dėl pačios profkės, tai kaip ir minėjau - viena iš geresnių Vilniuje, kiek teko matyt ir girdėt - kitur daug baisiau, bet ir pas mus palyginus gan baisoka. Didžąją dalį klasiokų sudaro marozai ir nevykėliai (žmonės kurie paprasčiausiai nesugebėtų mokytis gimnazijoje), na o likę - profkėje mokosi dėl to paties kaip ir aš, arba juos realiai domina ta specialybė. Kas dėl mokytojų, tai beveik visiem jiem viskas dzin, galima praleist nemažai pamokų ir kol galiausiai viską atsiskaitai - tol visi patenkinti. Tad jei neesi durnas, tai gauni dar daugiau laisvo laiko savom reikmėm. Tai pat, jei turi mažiau nepateisintų pamokų per mėnesį, nei 16, tai gauni stipendiją, praktiškai visi kas bent kiek stengiasi ar nėra totalūs atsilikėliai gauna maksimalią stipendiją - 30€. O kalbant apie tuos, kurie baigę aukštąjį eina į profkę, tai aš mačiau tik visokius 20-30 metų nevykėlius ir nemanau jog bent vienas iš jų realiai kažką rimtesnio baigė. Visos profkės turi gimnazijų statusą, tad baigęs 12kl ten, gauni pilnavertį diplomą, su kuriuo nėra jokių problemų kur nors stojant. Jei kam įdomu, tai profkėj mokausi projektavimo (pastatų), o mano norima specialybė - programavimas.

Jei neturi planų savo gyvenime, tai nėra skirtumo ar eisi į gimnaziją, ar į profkę, neturėdamas ko siekti - nieko ir nepasieksi. Na ir žinoma, jei tavo norimos specialybės rimtai moko gimnazijoje, tai tiesiog nėra prasmės eit į profkę. 

Filthy-Frank.jpg

Pasirinkau profkę, nes jau nuo 8kl žinojau ką noriu veikt gyvenime ir sunkūs bei nereikalingi mokslai gimnazijoje man būtų tik trukdę išmokti tai iš ko aš planuoju duoną likusį gyvenimą valgyt. Nemačiau prasmės gaišti dar dviejų metų. Na, profkėse mano norimos specialybės moko tik po 12kl, taigi pasirinkau random specialybę kuri man pasirodė ganėtinai įdomi, vienoj iš geresnių profkių Vilniuje ir dabar paprasčiausiai ruošiuosi baigti be problemų 12kl, turėdamas daug laiko - savarankiškai + privačiai mokausi norimos specialybės ir nesuku sau galvos dėl neįdomių dalykų, prie kurių gimnazijoje tektų praleisti daug laiko. Man profkė suveikė ganėtinai neblogai, nesigailiu kad pasirinkau tokį kelią. Kaip dėl pačios profkės, tai kaip ir minėjau - viena iš geresnių Vilniuje, kiek teko matyt ir girdėt - kitur daug baisiau, bet ir pas mus palyginus gan baisoka. Didžąją dalį klasiokų sudaro marozai ir nevykėliai (žmonės kurie paprasčiausiai nesugebėtų mokytis gimnazijoje), na o likę - profkėje mokosi dėl to paties kaip ir aš, arba juos realiai domina ta specialybė. Kas dėl mokytojų, tai beveik visiem jiem viskas dzin, galima praleist nemažai pamokų ir kol galiausiai viską atsiskaitai - tol visi patenkinti. Tad jei neesi durnas, tai gauni dar daugiau laisvo laiko savom reikmėm. Tai pat, jei turi mažiau nepateisintų pamokų per mėnesį, nei 16, tai gauni stipendiją, praktiškai visi kas bent kiek stengiasi ar nėra totalūs atsilikėliai gauna maksimalią stipendiją - 30€. O kalbant apie tuos, kurie baigę aukštąjį eina į profkę, tai aš mačiau tik visokius 20-30 metų nevykėlius ir nemanau jog bent vienas iš jų realiai kažką rimtesnio baigė. Visos profkės turi gimnazijų statusą, tad baigęs 12kl ten, gauni pilnavertį diplomą, su kuriuo nėra jokių problemų kur nors stojant. Jei kam įdomu, tai profkėj mokausi projektavimo (pastatų), o mano norima specialybė - programavimas.

Jei neturi planų savo gyvenime, tai nėra skirtumo ar eisi į gimnaziją, ar į profkę, neturėdamas ko siekti - nieko ir nepasieksi. Na ir žinoma, jei tavo norimos specialybės rimtai moko gimnazijoje, tai tiesiog nėra prasmės eit į profkę.

Ar tu įsitikinęs, kad profkės lygis leis tau išlaikyt VBE taip, kaip tu nori ? Ar VBE tau nesvarbus ?

Neskaičiau aš tų komentarų , bet pasakysiu savo nuomone . Aš pasirinkau po 10-ties klasių profkę , ir žinok visiškai nesigailiu . Įgavau daugybe aš patirties , kad mokytis tau yra motyvacija , nes duoda stipendija . Geros mokymosi sąlygos . Žodžiu sėkmingai baigiau 12-klasių šiais metais , liko paskutiniai pusė metų dabar atlikti praktikai , o poto bus galima mąstyti stot į kolegija arba univera , nes duoda daugiau tau balų stojant , negu eilinė gimnazija . 

Gyvenimas neduoda mums tokių problemų,kurių mes negalime išspręsti. - Milijonieriaus užrašai
https://www.youtube.com/watch?v=ffV6qUUUKyU

(redaguota)

Baigęs profkę stosi į programavimą? :D nu jo. Pirmi du metai programų sistemose pagrinde sudaryti iš aukštosios matematikos ir fizikos. Be gerų matematikos pagrindų prastai seksis tau, nes reiks daugiau kalt tai ką atęję iš gimnazijos jau gerai moka. Iš mano grupęs per tuos pirmus du metus apie pusę žmonių iškrito. Redaguota , nario D34DC0D3

Profkė +++

Baigsi 12 klasių gausi atestata , poto gausi profesija po metų dar ir praktika :) šiais laikais niekas nenori priimt į darba be praktikos todėl dažnai kas baigia univera ir pns sunkiai gauna darbo nes neturi praktikos

pats po 10 klasių galėjau rinktis ar eit į gimnazija ar į profke rinkausi į profke nes apsimokiau :)

Dar vienas dalykas kas sako kad žiūrės į tave geriau kai baigsi gimnazija tai klysta nes atestatas 12kl tai lyginai toks pats ;)

****Do Apyrankės**** Fb:

Profkė +++

Baigsi 12 klasių gausi atestata , poto gausi profesija po metų dar ir praktika :) šiais laikais niekas nenori priimt į darba be praktikos todėl dažnai kas baigia univera ir pns sunkiai gauna darbo nes neturi praktikos

pats po 10 klasių galėjau rinktis ar eit į gimnazija ar į profke rinkausi į profke nes apsimokiau :)

Dar vienas dalykas kas sako kad žiūrės į tave geriau kai baigsi gimnazija tai klysta nes atestatas 12kl tai lyginai toks pats ;)

Netiesa, kad nepriima į darbą be praktikos ir praktikos įgiji pačiam universitete aišku ne tiek kiek kolegijoje, bet visvien. Pats studijuoju pirmus metus, tad apie darbą dar per anksti galvot, bet turiu pažystamų kurie dar studijuodami gavo darbą ir įgijo nemažai praktikos pačiame darbe, dauguma studentų gauna darbus dar studijuodami paskutiniais metais arba priešpaskutiniais. Aišku alga nedidelė, bent jau mano draugo buvo apie 500 eurų, kaip studentui tai manau neblogi pinigai, baigęs mokslus jis lengvai rado geresnį darbą ir uždirba apie 1000 eurų per mėnėsį. Jeigu manai, kad profkę pabaigus dar lengviau rasi gerą darbą nei universitetą pabaigus tai tikrai labai klysti ;) Ir žinoma viskas priklauso nuo profesijos, vienos profesijos yra labai reikalingos ir trūksta darbuotojų, o kitos ne tiek, tad gali būti problemų susirasti darbą tik dėl to.

Ar tu įsitikinęs, kad profkės lygis leis tau išlaikyt VBE taip, kaip tu nori ? Ar VBE tau nesvarbus ?

Kokia VBE prasmė? Nemokamas studijavimas? Aš geriau darbą pagal savo profesiją susirasiu kad padengt studijavimo išlaidas, tai dar ir patirties toje srityje daugiau gausiu, nei kalsiu dalykus, kurie man visiškai neįdomūs ir nenaudingi. 

Baigęs profkę stosi į programavimą? :D nu jo. Pirmi du metai programų sistemose pagrinde sudaryti iš aukštosios matematikos ir fizikos. Be gerų matematikos pagrindų prastai seksis tau, nes reiks daugiau kalt tai ką atęję iš gimnazijos jau gerai moka. Iš mano grupęs per tuos pirmus du metus apie pusę žmonių iškrito.

Man visad dalykai, kuriuose mačiau prasmę - gerai sekėsi. Šiaip sutinku, gal man ir sunkiau bus, bet jei tai ką ten moko - praktiška, tai manyčiau tai turėtų būt ne sunku, o tiesiog įdomu. Ir šiaip, kaip jau tu visame tame sulindę, gal galėtum papasakot, ką jūs ten tokio matematikoje ir fizikoje būtent mokotės? Kur ir kaip tai praktiškai pritaikot programavime? Kokią sritį tu pasirinkai? 

Filthy-Frank.jpg

Yra skirtumas. Jei eini į mokyklos 12 klasę - eisi į univerą arba kolegiją. Jei eini į profkę - neisi į univerą arba kolegiją.

Ir gi kokiam tikslui ten į univerą eiti? Jeigu tu baigi kokia statybininko profkę, užsienį užkali pinigą per savaitę kai lietuvoj per mėnesį. Šitą žinau, baigę univerą kas iš to tupi maximoj. Jeigu eini į aukštasęs tai turi varyt iš visų jėgų daug metų aukotis turi jog galėtum vėliau aiškint darbininkams. 

Sako marozai pabaigę profkę. Gerai, būsiu marozas, bet tas marozas kuris dirbai ir uždirba pinigo užsienį nes su Lietuviškais atlyginimais vos pavalgyt normaliai eina.

Baigęs profkę stosi į programavimą? :D nu jo. Pirmi du metai programų sistemose pagrinde sudaryti iš aukštosios matematikos ir fizikos. Be gerų matematikos pagrindų prastai seksis tau, nes reiks daugiau kalt tai ką atęję iš gimnazijos jau gerai moka. Iš mano grupęs per tuos pirmus du metus apie pusę žmonių iškrito.

Dar vienas tešlagalvis išlindęs. Skirk mokyklos pamokas nuo programavimo. Pažystu dahuje programuotojų kurie 4 varo mokykloj, o užtat pakuria afygienas sistemas web. Yra profkių programavimui ten gera paruošia tave, ar paatobulina

Kario pareiga - ne žūti dėl tėvynės, bet padaryti taip, kad priešas žūtu dėl savo tėvynės.

(redaguota)

Jeigu gerai mokaisi - eik toliau į 12 kl. ir universitetą.

Jeigu blogi pažymiai - eik į profkė ir dirbk.

Aš asmeniškai blogai mokaus ir einu dabar į profkė po 10 kl. (Automechaniko specialybė)

Kai baigsi profke galesi jau mastyti ko nori ir kur nori eiti toliau ar mokytis ar dirbti

Redaguota , nario RelaxzF1

30e7c3a9712c5092c818851bee762844420.jpg

✪ ✪ ✪ ✪ ✪ ✪ ✪ ✪ ✪ ✪ ✪ ✪ ✪ ✪ 

ASUS X550LB-XO092D /// CPU: Intel Core i5-4200U /// GPU: nVIDIA GeForce 740M /// RAM: 4GB /// HDD: 1TB /// OS: W10

(redaguota)

Ir gi kokiam tikslui ten į univerą eiti? Jeigu tu baigi kokia statybininko profkę, užsienį užkali pinigą per savaitę kai lietuvoj per mėnesį. Šitą žinau, baigę univerą kas iš to tupi maximoj. Jeigu eini į aukštasęs tai turi varyt iš visų jėgų daug metų aukotis turi jog galėtum vėliau aiškint darbininkams. 

Sako marozai pabaigę profkę. Gerai, būsiu marozas, bet tas marozas kuris dirbai ir uždirba pinigo užsienį nes su Lietuviškais atlyginimais vos pavalgyt normaliai eina.

Dar vienas tešlagalvis išlindęs. Skirk mokyklos pamokas nuo programavimo. Pažystu dahuje programuotojų kurie 4 varo mokykloj, o užtat pakuria afygienas sistemas web. Yra profkių programavimui ten gera paruošia tave, ar paatobulina

Aukštojo diplomas neduoda darbo, tačiau norint daug pasiekti, jis tikrai praverčia. O kažkokių elementarių web sistemų programavimas taipogi yra žemiausia kasta, jas darantys žmonės yra iš esmės tokie patys juodadarbiai kaip ir statybininkai. Aplamai tai nėra labai jau didelio skirtumo, ar žmogus renkasi profesinę, ar gimnaziją, bei ar baigia univerą. Viskas priklauso nuo žmogaus darbštumo, bei sugebėjimų. Tačiau kai tavo gyvenimo tikslas yra tampyti plytas užsienyje, tai tikrai ne tau kitus vadinti tešlagalviais. 

Redaguota , nario ProGreen

Filthy-Frank.jpg

Bet kaip tu nusišneki. Iš kur tu ? Kas tau taip sakė ? Tau neatrodo keista, kam yra visi universitetai, jei jie pagal tave šūdo verti, geriau "stroikėse" plytas nešiot ir betoną maišyt?? Bet tu tokio siauro mąstymo žmogus...

Aukštojo diplomas neduoda darbo, tačiau norint daug pasiekti, jis tikrai praverčia. O kažkokių elementarių web sistemų programavimas taipogi yra žemiausia kasta, jas darantys žmonės yra iš esmės tokie patys juodadarbiai kaip ir statybininkai. Aplamai tai nėra labai jau didelio skirtumo, ar žmogus renkasi profesinę, ar gimnaziją, bei ar baigia univerą. Viskas priklauso nuo žmogaus darbštumo, bei sugebėjimų. Tačiau kai tavo gyvenimo tikslas yra tampyti plytas užsienyje, tai tikrai ne tau kitus vadinti tešlagalviais.

Sutinku, kad daug kas priklauso nuo darbštumo, sugebėjimų ir noro, tačiau juk universitetas, profesinė, gimnazija, kolegija padeda įgyti sugebėjimų. Jie iš dangaus nenukrenta. Iš visų mano paminėtų švietimo įstaigų aukštos kvalifikacijos darbui, daugiausia sugebėjimų galima įgyti univere. Aišku, kiekvienas žmogus gali rinktis, kokia kryptimi eiti, ko jis nori iš gyvenimo.

(redaguota)

Ir šiaip, kaip jau tu visame tame sulindę, gal galėtum papasakot, ką jūs ten tokio matematikoje ir fizikoje būtent mokotės? Kur ir kaip tai praktiškai pritaikot programavime? Kokią sritį tu pasirinkai?

Matematiką ir fiziką tu gali labai daug kur pritaikyti programavime. Pvz.: sudėtingų algoritmų rašyme(grafo teorijos, greiti rikiavimai, medžiai...), lygiagrečiajame programavime, grafiniame programavime, kriptografijoje ir t.t.. O sritį gi sakiau, "Programų sistemos".

Lol. "Pažysti" daug web programuotojų kur 4 mokykloje turėjo? Ką tu iš vis gali žinoti apie programavimą vien iš to, kad kažką pažįsti? Gali jie sedėt prie cms ir štampuot tuos web. Didelio proto tam nereikia. Pilnos mokyklos tų web programuotojų, kurie moka Wordpress, IPB ir t.t. Koks čia b**t programavimas? Reiktų jiems prie stambių projektų kūrimo su unit testų, logų ir seq rašymo sedėt, tai degtų. O tokiems iki vadovo pozicijos rimtose kompanijose kilti nėra šansų.

Redaguota , nario D34DC0D3
(redaguota)

Sutinku, kad daug kas priklauso nuo darbštumo, sugebėjimų ir noro, tačiau juk universitetas, profesinė, gimnazija, kolegija padeda įgyti sugebėjimų. Jie iš dangaus nenukrenta. Iš visų mano paminėtų švietimo įstaigų aukštos kvalifikacijos darbui, daugiausia sugebėjimų galima įgyti univere. Aišku, kiekvienas žmogus gali rinktis, kokia kryptimi eiti, ko jis nori iš gyvenimo.

Žinios (teorija) != sugebėjimai. Galybę kartų girdėjau, jog žmonės baigę univerus ir pradėję dirbti beveik nieko nemoka. Žmogus man dėstęs SQL minėjo, jog net pačiame univere, žmonės mokydamiesi aukštais įvertinimais, tačiau niekur nedirbę - totaliai failino per baigiamuosius darbus. Vienas iš buvusių šio forumo moderatorių, pasakojo, jog metus pradirbęs (jog susitaupytų pinigų ant univero), galiausiai patekęs į univerą, nebeturėjo jame ką veikt - viską mokėjo. Aš pats, atėjęs į 10kl programavimo kursą, jau absoliučiai visą jį mokėjau, tačiau žmonės, kurie norėjo irgi to išmokt, tačiau dar neturėjo jokių žinių, visiem laikam dabar nekenčia programavimo, nes pats mokymo kursas buvo toks canceris, jog xuj ten ką išmoksi ir xuj ten ką suprasi. Dabar profkėj mokausi projektavimo, na ir visus metus mes realiai viską braižėm rankom, bei mokėmės tai atlikti teisingai, kai tuo tarpu, VISI darbai realybėje atliekami kompiuteriu. Tai ką aš turiu galvoje, jog mokymo įstaigos veikia pagal tiesiog absurdišką mokymo programą, kuri tiesiog apsunkina beprasmius dalykus ir dažnai tiesiog visiškai neparuošia realiam gyvenimui. Tad vien mokydamasis savarankiškai, išmoksi daug daugiau reikalingų dalykų, per ŽYMIAI trumpesnį laiką, nei mokydamasis standartinėse Lietuviškose mokymo įstaigose. O dirbdamas, tai jau išvis - per kelias savaites tikriausiai kelių mokymosi metų rezultatą gali pasiekti. Pagrindinė problema tai ta, jog kai kuriose srityse sunku rasti darbą kai dar neturi patirties ir diplomo, tačiau kitur leidžia tau pavergauti už mažą atlyginimą, o paskui pradėjus kelti savo vertę - gali pradėti karjierą.  

Matematiką ir fiziką tu gali labai daug kur pritaikyti programavime. Pvz.: sudėtingų algoritmų rašyme(grafo teorijos, greiti rikiavimai, medžiai...), lygiagrečiajame programavime, grafiniame programavime, kriptografijoje ir t.t.. O sritį gi sakiau, "Programų sistemos".

Na šiaip skamba gan smagiai ir turėtų būti gan įdomu, kai tiesiogiai gali su tuo kažką atlikti. 

Redaguota , nario ProGreen

Filthy-Frank.jpg

(redaguota)

Žinios (teorija) != sugebėjimai. Galybę kartų girdėjau, jog žmonės baigę univerus ir pradėję dirbti beveik nieko nemoka. Žmogus man dėstęs SQL minėjo, jog net pačiame univere, žmonės mokydamiesi aukštais įvertinimais, tačiau niekur nedirbę - totaliai failino per baigiamuosius darbus. Vienas iš buvusių šio forumo moderatorių, pasakojo, jog metus pradirbęs (jog susitaupytų pinigų ant univero), galiausiai patekęs į univerą, nebeturėjo jame ką veikt - viską mokėjo. Aš pats, atėjęs į 10kl programavimo kursą, jau absoliučiai visą jį mokėjau, tačiau žmonės, kurie norėjo irgi to išmokt, tačiau dar neturėjo jokių žinių, visiem laikam dabar nekenčia programavimo, nes pats mokymo kursas buvo toks canceris, jog xuj ten ką išmoksi ir xuj ten ką suprasi. Dabar profkėj mokausi projektavimo, na ir visus metus mes realiai viską braižėm rankom, bei mokėmės tai atlikti teisingai, kai tuo tarpu, VISI darbai realybėje atliekami kompiuteriu. Tai ką aš turiu galvoje, jog mokymo įstaigos veikia pagal tiesiog absurdišką mokymo programą, kuri tiesiog apsunkina beprasmius dalykus ir dažnai tiesiog visiškai neparuošia realiam gyvenimui. Tad vien mokydamasis savarankiškai, išmoksi daug daugiau reikalingų dalykų, per ŽYMIAI trumpesnį laiką, nei mokydamasis standartinėse Lietuviškose mokymo įstaigose. O dirbdamas, tai jau išvis - per kelias savaites tikriausiai kelių mokymosi metų rezultatą gali pasiekti. Pagrindinė problema tai ta, jog kai kuriose srityse sunku rasti darbą kai dar neturi patirties ir diplomo, tačiau kitur leidžia tau pavergauti už mažą atlyginimą, o paskui pradėjus kelti savo vertę - gali pradėti karjierą. 

Iš kur ištraukiai, kad universitete vien teorija gali išmokti? Visi moduliai yra išskirstyti į dvi dalis: praktika ir teorija. Praktiką dažnai atvažiuoja dėstyti programuotojai iš įvairių kompanijų ir mokina  programuoti įvairiausiais metodais(agile, scrum ir t.t.). Taip pat nemažai įmonių siūlo kursus, kuriuos gali atlikti studijų metu. Aišku, jei tu darysi sausai tik tai ko prašo univere ir per praktikas copy+paste kodus iš interneto, tai ko norėt.

P.S. Jei žadi stoti į programų sistemas ir nori ko nors daugiau sužinoti, parašyk į AŽ. Galėsiu papasakot :D

Redaguota , nario D34DC0D3

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 3263 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Prisijungti prie diskusijos

Palikti atsakymą galite iš karto, o užsiregistruoti vėliau. Jeigu jau turite paskyrą mūsų forume, Prisijunkite.

Svečias
Atsakyti šioje temoje...

×   Įklijuotas tekstas turi teksto formatavimą.   Pašalinti teksto formatavimą

Galimi tik 75 veidukai.

×   Nuoroda buvo automatiškai įterpta.   Įterpti nuorodą paprastai

×   Jūsų ankstesnis pranešimas buvo atkurtas.   Išvalyti redaktorių

×   Jūs negalite įkelti nuotraukas tiesiogiai.Įkelkite arba įdėkite nuotraukas iš URL.

• Šiame puslapyje naršo:   0 nariai

• Nėra registruotų narių peržiūrinčių šį forumą.

Skelbimai

• Sukurti naują...