Peršokti į turinį
  • ŽAIDIMAI
  • , ŽAIDIMAI
  • ŽAIDIMAI

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 3243 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Recommended Posts

(redaguota)

Norėčiau, kad nebūtų jos liečiamos.

EDIT: Dar ir FLICKR - https://www.flickr.com/photos/130417560@N05/

Redaguota , nario LukasV

Nustebinai, nustebinai, net labai... Gaila, bet blogąja prasme. Kokio velnio nusipirkai fotoaparatą (dar gan "kietą") ir fotografuoji vien tik su "auto mode" ?? Taip nieko neišmoksi. Kas vertinat gerai - paiimkit tikrai gerą fotoaparatą į rankas, pasukit ratuka (exposure mode" AUTO) link AUTO ir tiesiog fotografuokit betkokį daiktą. Auto nustatys patį tinkamiausią ISO, židinio nuotolį, WB,  išlaikymą. Trumpiau - viską. Nuotrauka gausis fantastiška, galėsit kelti kur norėsit, tik deja... Ne jūs tą nuotrauką esat sukūrę, o fotoaparatas ir tai labai gaila, nes jums nieko nereikia daryti. Mokant tokius pinigus, Lukai, patarčiau sumokėti dar kelioliką eurų ir užsisakyti šiek tiek knygų apie fotografiją, išmoktum viską nustatyti ir dirbtum kuo puikiausiai ant pilno rankinio mode, tokiems kurie taip daro: pagarba, deja šiais laikais net tą "auto" galima nuslėpti (dėkui, kad to nepadarei :D ) ir gauti puikiausių įvertinimų su sąžinės griaužimu. Prašau, duodu gerą patarimą, nesakau, kad nuotraukos blogos, kompozicijos itin geros, bet vien tik tas auto gadiną visas nuotraukas, na būkit žmonės, pasidomėkit prieš rekomenduodami fotografus, pilna tokių situacijų esu turėjęs. Sėkmės tau, Lukai, ateinančiuose darbuose ir pabandyk, bent jau P (gamyklinius nustatymus, kur bent kažką pats gali reguliuoti), patikėk - supratęs viską apšalsi, gausi tokių įspūdingų nuotraukų, kokių turbūt matęs nesi. Tad dar kartą sėkmės ir dedu "žalią"   :P

Jei nebėra priešo viduje- priešai išorėje nepadarys nieko...

giphy.gif

Nustebinai, nustebinai, net labai... Gaila, bet blogąja prasme. Kokio velnio nusipirkai fotoaparatą (dar gan "kietą") ir fotografuoji vien tik su "auto mode" ?? Taip nieko neišmoksi. Kas vertinat gerai - paiimkit tikrai gerą fotoaparatą į rankas, pasukit ratuka (exposure mode" AUTO) link AUTO ir tiesiog fotografuokit betkokį daiktą. Auto nustatys patį tinkamiausią ISO, židinio nuotolį, WB,  išlaikymą. Trumpiau - viską. Nuotrauka gausis fantastiška, galėsit kelti kur norėsit, tik deja... Ne jūs tą nuotrauką esat sukūrę, o fotoaparatas ir tai labai gaila, nes jums nieko nereikia daryti. Mokant tokius pinigus, Lukai, patarčiau sumokėti dar kelioliką eurų ir užsisakyti šiek tiek knygų apie fotografiją, išmoktum viską nustatyti ir dirbtum kuo puikiausiai ant pilno rankinio mode, tokiems kurie taip daro: pagarba, deja šiais laikais net tą "auto" galima nuslėpti (dėkui, kad to nepadarei :D ) ir gauti puikiausių įvertinimų su sąžinės griaužimu. Prašau, duodu gerą patarimą, nesakau, kad nuotraukos blogos, kompozicijos itin geros, bet vien tik tas auto gadiną visas nuotraukas, na būkit žmonės, pasidomėkit prieš rekomenduodami fotografus, pilna tokių situacijų esu turėjęs. Sėkmės tau, Lukai, ateinančiuose darbuose ir pabandyk, bent jau P (gamyklinius nustatymus, kur bent kažką pats gali reguliuoti), patikėk - supratęs viską apšalsi, gausi tokių įspūdingų nuotraukų, kokių turbūt matęs nesi. Tad dar kartą sėkmės ir dedu "žalią"   :P

Paaiškink man "žaliam" kaip tu matai, kad jis visur su AUTO mode fotkiną?

Eik Namo

Paaiškink man "žaliam" kaip tu matai, kad jis visur su AUTO mode fotkiną?

Per Flickr EXIF rodo. Tai visa informacija apie nuotrauką ir fotoaparatą. Per Flickr visos tos pačios nuotraukos kaip ir kitur (Dauguma yra bent), visose raššoma "Exposure mode: AUTO" . Primytiviau tai reikštų, kad jis tą ratuką atsukęs ant AUTO mode. Ir parašyta visa kita, jog Auto White balance, auto focus ir t.t. Pasižiūrėk, ten įdomių dalykų gali rast  :mucha:

giphy.gif

Autofocus'as, auto iso bei auto wb, šiuos manau nieko blogo naudot, kadangi fotografuojant tokius kadrus kaip, kad jo iš renginio, tokiems dalykams nusistatinėti viską, laiko paprasčiausiai nebūna. Bet daugiau, flickr įsijungiau, nieko man ten nerodo, kad auto, parodyta viskas gražiai, koks shutter speedas, exposure, iso ir kt., galbūt man taip dėl to, kad žiūriu per telefoną ? Nemanau, tad arba kažką maišai, kad viskas su auto, arba aš pražiūriu labai.

Temos autoriui, jeigu tai ką sakai, jog fotografuoji tokį trumpą laiko tarpą, yra tiesa, tada tikrai gražūs darbai tavo :) Fotografuoji su 50mm objektyvu? Jei taip, gal galėtum pasidalint savo nuomonę, ką apie tą objektyvą manai, geras ar blogas jis :D Planuoju įsigyti jį, nes su kitiniu nekažką, bet nežinau ar verta, gal 35mm verčiau. Pasidalink savo nuomone, ačiū :) O ant fb puslapiuko pareis like ;)

Autofocus'as, auto iso bei auto wb, šiuos manau nieko blogo naudot, kadangi fotografuojant tokius kadrus kaip, kad jo iš renginio, tokiems dalykams nusistatinėti viską, laiko paprasčiausiai nebūna. Bet daugiau, flickr įsijungiau, nieko man ten nerodo, kad auto, parodyta viskas gražiai, koks shutter speedas, exposure, iso ir kt., galbūt man taip dėl to, kad žiūriu per telefoną ? Nemanau, tad arba kažką maišai, kad viskas su auto, arba aš pražiūriu labai.

Temos autoriui, jeigu tai ką sakai, jog fotografuoji tokį trumpą laiko tarpą, yra tiesa, tada tikrai gražūs darbai tavo Fotografuoji su 50mm objektyvu? Jei taip, gal galėtum pasidalint savo nuomonę, ką apie tą objektyvą manai, geras ar blogas jis.  Planuoju įsigyti jį, nes su kitiniu nekažką, bet nežinau ar verta, gal 35mm verčiau. Pasidalink savo nuomone, ačiū .O ant fb puslapiuko pareis like

Joa, atsiprašau, jog auto focusą parašiau. Toj vietoje kur renginys kažkoks tikrai gerai, nes rankinio nespėtum, bet auto wb nelabai sutikčiau. Jeigu fotkini vien tik mašinas, tai ir dėkis vienokį wb, jeigu fotkini žiūrovų reakcijas tada kitokį :D Šitą manau galima susireaguliuot, bet auto irgi nelabai kliudo. Kažką ne taip žiūri tikrai. Visur rašo Auto Wb, auto iso,  exposure- auto ir t.t.,  vat tas man ir pamaišė. Bet kaip ir sakiau čia kažkada panašioj temoj, skirtingi žmonės skirtingos nuomonės, taip, jo darbai tikrai gražūs, kompozicijos pagautos, tik man tas auto visur maišo, jeigu tau ne - man tai nekliudo.  :) 

Juk fotografuj svarbiausia kaip suprantų pagautį kadrą, tinkamų metų, tinkamų kampų? Isivaizduok fotkinį gamtą ir pamatai šoliuojantį zuikį, juk nesedėsi nesukinėsi ratukų ant fotiko, tinkamam kontrastuj, ir pan nustatyti :mucha: Nes jau zuikis nušuolios, tai tas AUTO, gal ne taip ir blogai?

Tam yra gamtos fotografai, kurie laukia kol jis atšuoliuos pasiruošę. Paprastai nelabai tau išeis jį pagauti, nes tada reikia žaibiško išlaikymo. Auto irgi tokiu atvėju nelabai padės  , o jeigu kiškis sugalvotų pasėdėti tada taip - spaudi Auto ir nieko nelaukęs fotografuoji, šitoj situacijoj sutinku, daugumoj kitų - nelabai.  :funny:  Fotografuojant, kad pagauti kadrą reikia gaudyti jį ne su auto. Čia tas pats kaip varant žvejoti gaudai žuvis su elektra. Nelegalu bet rezultatas dažniausiai geras. Čia panašiai, tik tai legalu :D  Pagauti kadrą reikia išdėlioti kompoziciją, ISO (jautrumą šviesai, jeigu fotografuoji naktį su ~100 iso, ir ten nėra šviesų nieko nesimatys, tad auto gali čia prašauti), WB labai svarbu nusistatyti pačiam, nes tik taip išeis itin tikroviškos spalos, focusas tikrai gali būti ir automatinis, labai skirtingai jį galim pasidaryt ir t.t. Čia domėtis reikia, seniau labai mėgau fotografuoti gamtą, dabar nieko. Mokykla, užsiėmimai ir t.t., laiko nebėra, jeigu suklydau ką - atsiprašau, mažai ką beatsimenu aš ten. :D 

giphy.gif

(redaguota)

Per Flickr EXIF rodo. Tai visa informacija apie nuotrauką ir fotoaparatą. Per Flickr visos tos pačios nuotraukos kaip ir kitur (Dauguma yra bent), visose raššoma "Exposure mode: AUTO" . Primytiviau tai reikštų, kad jis tą ratuką atsukęs ant AUTO mode. Ir parašyta visa kita, jog Auto White balance, auto focus ir t.t. Pasižiūrėk, ten įdomių dalykų gali rast  :mucha:

Phah, ant auto nei vienos nuotraukos, tavo žiniai. :) Shutter priority arba aperture priority ir reguliuojuos ką reik. :) ISO ir visi kiti sustatyti manual pagal fotografavimo vietą, taip, kad savo erezijas gali skleist kitiems, o ne man. Turiu draugų kurie fotografija užsiima ne metus, ne du, o penkis ir virš ir jeigu būčiau ant auto fotografavęs visą Fast Lapą, būtų miegant galvą nuskutę, bet, aš su plaukais. Taip kad. :)

P.S - gal pasikarščiavau berašant, nespėjau visko perskaityt, nes nemačiau, kad yra daugiau. Visa dėla tokia, kad ant auto nei vienos nuotraukos. Viskas arba S, arba M arba A, žiūrint ką fotkini. ISO, išlaikymus reguliuojuos pats, net focuso taškus persistatęs. Taip pat esu fotoklubo grupėj kurioje irgi išdėstė viską kas blogai, kas gerai. Pagal vieną darbą labiau reik pasistengti ties karpymu, retušavimu ir kitais menkesniais dalykais. O ant auto tikrai niekada nefotografavau, nė vieno kadro.

P.S.S - dėl 50mm. Esu patenkintas, kadangi prieš viską perkant, tariausi su žmonėmis kurie TIKRAI užtikrinti yra ką patys perka. Kadangi mano noras buvo fotografuoti portretus bei transportą, buvau rekomenduotas 50mm. Vaizdas gražus, bet kampas siauras. Kitas pirkinukas man bus 55-200, bet čia kai pramoksiu valdyti šį agregatą. Be to ačiū už tokius ilgus išsireiškimus, kadangi čia dažniausiai to nesulauksi. 

Redaguota , nario LukasV

Phah, ant auto nei vienos nuotraukos, tavo žiniai. :) Shutter priority arba aperture priority ir reguliuojuos ką reik. :) ISO ir visi kiti sustatyti manual pagal fotografavimo vietą, taip, kad savo erezijas gali skleist kitiems, o ne man. Turiu draugų kurie fotografija užsiima ne metus, ne du, o penkis ir virš ir jeigu būčiau ant auto fotografavęs visą Fast Lapą, būtų miegant galvą nuskutę, bet, aš su plaukais. Taip kad. :)

Aišku, tada Exif`as nesąmones rodo (nežinau, niekad nebūna taip, bent dažniausiai..  :taika:  ) Soriukas tada, bet dar patarčiau erezijos sąvoką išssiaiškint :D  (čia tik šiaip sakau, nes laikyti kito žmogaus nuomonę erezija yra tiesiog... Nežinau, jau nebe viduramžiai niekas nebeskleidžia erezijų, dabar jau propagandos laikai...) 

Erezija -  vadinama nuomonė filosofijospolitikos ar mokslo klausimais, radikaliai prieštaraujanti visuotinai priimtam požiūriui. (iš vikipedijos.)

Na gerai, pasitraukiu iš diskusijos, atsiprašau už klaidas ką prirašiau (mano gyvenimas nuo vasaros iki vasaros yra klaida) Sėkmės fotografuojant, nuotraukos gražios, pasistenksiu sekti tavo pozicijas  :bebe:

giphy.gif

Aišku, tada Exif`as nesąmones rodo (nežinau, niekad nebūna taip, bent dažniausiai..  :taika:  ) Soriukas tada, bet dar patarčiau erezijos sąvoką išssiaiškint :D  (čia tik šiaip sakau, nes laikyti kito žmogaus nuomonę erezija yra tiesiog... Nežinau, jau nebe viduramžiai niekas nebeskleidžia erezijų, dabar jau propagandos laikai...) 

Erezija -  vadinama nuomonė filosofijospolitikos ar mokslo klausimais, radikaliai prieštaraujanti visuotinai priimtam požiūriui. (iš vikipedijos.)

Na gerai, pasitraukiu iš diskusijos, atsiprašau už klaidas ką prirašiau (mano gyvenimas nuo vasaros iki vasaros yra klaida) Sėkmės fotografuojant, nuotraukos gražios, pasistenksiu sekti tavo pozicijas  :bebe:

Nuoširdžiai atsiprašau už įsiliepsnojimus, matau, kad žmogus esi su galva, tiesiog mano nervai jau sugadinti ir greitai įsiplieskiu dėl visokių menkniekių. Iš tavo pusės pasakyta nuomonė teisi tik iš dalies. WB ir kiti "mažiau reikalingi" dalykai neliesti. Kai turėsiu didesnę laiko dalį dirbti su savanoriu žmogumi, tada reguliuosiuos jau, gilinsiuos labai stipriai, nes esu tam užsidegęs. Žinoma paprastam žmogui tokios nuotraukos atrodo labai wow, bet tie kurie užsiima tuo, tikrai randa klaidų ir įvertina ne pačiu aukščiausiu balu, kas yra labai gerai, yra kur temptis. Dar kartą visiems čia ačiū.

o tai kam moket tiek daug pinigu uz fotika? tai jei tiek sumokejai tai ir naudok auto koks skirtumas fotke gera gaunasi tik laiko sutaupai

o tai kam moket tiek daug pinigu uz fotika? tai jei tiek sumokejai tai ir naudok auto koks skirtumas fotke gera gaunasi tik laiko sutaupai

Pirkt tokį daiktą kurio kaina tikrai nemaža ir fotografuoti nusistačius AUTO turėtų būti gėda. Tu tada tik perteiki tą ale mintį ką matai per akutę, bet realiai neįdedi savęs. Tais nustatymais gali pakeisti vaizdą taip, jog tavo akis to nebūtų net mačius. 

Pirkt tokį daiktą kurio kaina tikrai nemaža ir fotografuoti nusistačius AUTO turėtų būti gėda. Tu tada tik perteiki tą ale mintį ką matai per akutę, bet realiai neįdedi savęs. Tais nustatymais gali pakeisti vaizdą taip, jog tavo akis to nebūtų net mačius. 

o kartais fotiko uzduotis ne nufotkinkt taip kaip akis istikruju mato?

(redaguota)

Jeigu taip mąstai, tai žmogau, tikrai ne prie meno esi.

Ai ir be to, vieną didesnių dalių užima nuotraukos redagavimas. Iš pradžių perteiki norimą vaizdą fotoaparate, o pabaigi kompiuteryje. Šiuo metu jeigu kažkam įdomu ir nežinot, tai naudojamas nuotraukos LightRoom ir PhotoShop.

Redaguota , nario LukasV
(redaguota)

Dalinai taip, bet fotoaparatas tik kadrą tau parodo, iš tiesų visą darbą turi atlikti pats fotografas. Niekada nebus taip, kad nuotrauka bus tokia, kokią žmogaus akis matytų... 

O dabar visiems sakantiems, kad auto mode yra gerai. NE. Tai pats didžiausias mitas. Norint gauti patį geriausią, tiksliausią kadrą geriausia yra fotografuoti manual mode. Taip, visų nustatymų parinkimas tikrai užgaiš jūsų laiko, daugiau negu auto, bet perpratus viską (tai palyginus yra labai lengva) visus nustatymus galima nusistatyti greitai, neužgaištant daug laiko. Galit sakyti, kad auto vistiek pateiks pačius geriausius iso, wb, exposure bei shutter speedo nustatymus, bet taip tikrai nėra. Jis parinks tinkamus, dėl to nesiginčysiu, kadras gausis paprasto žmogaus, ne fotografo, akiai, gražus. Bet nusistačius tinkamus nustatymus ir išnaudojus visas galimybes, nuotrauka bus n kartų geresnė. Antra dalis - tai nuotraukos redagavimas. 99% jūsų matomų nuotraukų internete nėra šviežus produktas, nuotraukos būna apdirbamos Photoshop arba Lightroom programomis, pradedant nuo to, kad nuotraukas reikia iškonvertuoti iš raw formato (patyrę fotografai niekada nefotografuos jpeg formatu) ir visa kita. Todėl negalvokit labai klaidingai jog nusipirkę veidrodį ir pasukę ratelį (nežinau kaip pavadint kitaip :D) ant automatinio režimo, gausit patį geriausią rezultatą. Turėti nusistačius auto wb nėra joks blogas dalykas, kadangi wb visada galima pakeisti į norimą atsidarius Photoshop programą (nežinau ar įmanoma kai yra jpeg formatas, bet konvertuojant iš raw, leidžiama keisti į kokį nori). Autofocus'as taip pat nėra blogas dalykas, manau labai didelė dalis fotografuojančių naudoja autofocus'ą. 

Trumpai ir aiškiai:

• Nuotrauką daro žmogus, o ne fotoaparatas.

• 99% internete matomų nuotraukų yra apdirbtos Photoshop arba Lightroom programomis.

• AUTO Mode niekada nebuvo ir nebus pats geriausias pasirinkimas fotografuojant.

• Tie kas daugiau gilinasi į fotografiją, žino, kad norint pačių geriausių nuotraukų, reikia fotografuoti raw formatu, kuris suteiks daug daugiau galimybių redaguojant nuotrauką, raw formatu padarytos nuotraukos yra geresnės kokybės.

Nežinau kiek suprantamai viską parašiau, dar rytas, prie puodelio arbatos viską čia rašiau, bet tikiuosi, kad mintis išdėsčiau suprantamai :) Nieko užsipulti nenorėjau, todėl nesupraskite klaidingai ;)

EDIT:

Lukai, tavo flickr'e žiūrėdamas nuotraukas ir paspausdamas ant random, pažiūrėjau jų informaciją. Tų nuotraukų, kur buvo pateikta informacija, buvau pastebėjęs ir 12.0-24.0 mm, ir 55.0-200.0 mm, čia flickr'o klaidelės ? Nes dėl 55-200, sakei jog pirkti planuoji, bet ne dabar :D Atsiprašau jeigu per daug klausimų užduodu, neprivalai į visus juos atsakyti :) 

Redaguota , nario r@kūn'
(redaguota)

Dalinai taip, bet fotoaparatas tik kadrą tau parodo, iš tiesų visą darbą turi atlikti pats fotografas. Niekada nebus taip, kad nuotrauka bus tokia, kokią žmogaus akis matytų... 

O dabar visiems sakantiems, kad auto mode yra gerai. NE. Tai pats didžiausias mitas. Norint gauti patį geriausią, tiksliausią kadrą geriausia yra fotografuoti manual mode. Taip, visų nustatymų parinkimas tikrai užgaiš jūsų laiko, daugiau negu auto, bet perpratus viską (tai palyginus yra labai lengva) visus nustatymus galima nusistatyti greitai, neužgaištant daug laiko. Galit sakyti, kad auto vistiek pateiks pačius geriausius iso, wb, exposure bei shutter speedo nustatymus, bet taip tikrai nėra. Jis parinks tinkamus, dėl to nesiginčysiu, kadras gausis paprasto žmogaus, ne fotografo, akiai, gražus. Bet nusistačius tinkamus nustatymus ir išnaudojus visas galimybes, nuotrauka bus n kartų geresnė. Antra dalis - tai nuotraukos redagavimas. 99% jūsų matomų nuotraukų internete nėra šviežus produktas, nuotraukos būna apdirbamos Photoshop arba Lightroom programomis, pradedant nuo to, kad nuotraukas reikia iškonvertuoti iš raw formato (patyrę fotografai niekada nefotografuos jpeg formatu) ir visa kita. Todėl negalvokit labai klaidingai jog nusipirkę veidrodį ir pasukę ratelį (nežinau kaip pavadint kitaip :D) ant automatinio režimo, gausit patį geriausią rezultatą. Turėti nusistačius auto wb nėra joks blogas dalykas, kadangi wb visada galima pakeisti į norimą atsidarius Photoshop programą (nežinau ar įmanoma kai yra jpeg formatas, bet konvertuojant iš raw, leidžiama keisti į kokį nori). Autofocus'as taip pat nėra blogas dalykas, manau labai didelė dalis fotografuojančių naudoja autofocus'ą. 

Trumpai ir aiškiai:

• Nuotrauką daro žmogus, o ne fotoaparatas.

• 99% internete matomų nuotraukų yra apdirbtos Photoshop arba Lightroom programomis.

• AUTO Mode niekada nebuvo ir nebus pats geriausias pasirinkimas fotografuojant.

• Tie kas daugiau gilinasi į fotografiją, žino, kad norint pačių geriausių nuotraukų, reikia fotografuoti raw formatu, kuris suteiks daug daugiau galimybių redaguojant nuotrauką, raw formatu padarytos nuotraukos yra geresnės kokybės.

Nežinau kiek suprantamai viską parašiau, dar rytas, prie puodelio arbatos viską čia rašiau, bet tikiuosi, kad mintis išdėsčiau suprantamai :) Nieko užsipulti nenorėjau, todėl nesupraskite klaidingai ;)

EDIT:

Lukai, tavo flickr'e žiūrėdamas nuotraukas ir paspausdamas ant random, pažiūrėjau jų informaciją. Tų nuotraukų, kur buvo pateikta informacija, buvau pastebėjęs ir 12.0-24.0 mm, ir 55.0-200.0 mm, čia flickr'o klaidelės ? Nes dėl 55-200, sakei jog pirkti planuoji, bet ne dabar :D Atsiprašau jeigu per daug klausimų užduodu, neprivalai į visus juos atsakyti :) 

Fast Lape buvau dar su trijais fotografais draugais, tai kitaip sakant fotografavau su trijais skirtingais objektyvais. :D 50mm, 55-200mm ir 12.0-24.0mm. :D Plačiakampis smagus daiktas, bet sunku išnaudot jį, o 55-200 linksmas daiktas ir smagu dirbt su juo. :D

O dėl formatų ar auto mode, tai RAW+NEF nusistačiau tik išėjęs iš parduotuvės su fotoaparatu, o auto mode tiesiog ištryniau iš savo akiračio. 

Redaguota , nario LukasV

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 3243 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Prisijungti prie diskusijos

Palikti atsakymą galite iš karto, o užsiregistruoti vėliau. Jeigu jau turite paskyrą mūsų forume, Prisijunkite.

Svečias
Atsakyti šioje temoje...

×   Įklijuotas tekstas turi teksto formatavimą.   Pašalinti teksto formatavimą

Galimi tik 75 veidukai.

×   Nuoroda buvo automatiškai įterpta.   Įterpti nuorodą paprastai

×   Jūsų ankstesnis pranešimas buvo atkurtas.   Išvalyti redaktorių

×   Jūs negalite įkelti nuotraukas tiesiogiai.Įkelkite arba įdėkite nuotraukas iš URL.

• Šiame puslapyje naršo:   0 nariai

• Nėra registruotų narių peržiūrinčių šį forumą.

Skelbimai

• Sukurti naują...