Peršokti į turinį
  • ŽAIDIMAI
  • , ŽAIDIMAI
  • ŽAIDIMAI

Feisbuke plinta jautri paauglio žinutė: jums bus gėda dėl to, ką darote vaikams

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 3887 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Recommended Posts

(redaguota)

Įdomu būtų išgirsti ką jūs manote apie tai ?

Socialiniame tinkle „Facebook“ ėmė plisti jautri žinutė, kurioje aprašomas pokalbis su ligos patale gulinčiu keturiolikmečiu.
Juo pasidalinusi grafikė, juvelyrikos dizainerė, juvelyrikos namų „Yurga“ savininkė Jurga Lago tikino, kad mintis aprašyti judviejų pokalbį kirbėjo gerą savaitę, tačiau vis pritrūkdavo drąsos. „Vaikas jau netrukus turėtų švęsti savo 15 gimtadienį. Gerai pažįstu šią šeimą, visada daug bendravome, kai vaikiui prasidėjo paauglystė, kartais šnektelėdavome – bendravo mūsų sūnūs. Vaiko liga, berniukui buvo diagnozuota Ewingo sarkoma – vėžys, apvertė, aišku, gyvenimą aukštyn kojom“, – DELFI sakė moteris. Ji iš karto perspėjo, kad silpnų nervų turėtojams šio pokalbio skaityti geriau nereikėtų, tačiau pripažino, kad tai – žinutė, kuri turėtų pasiekti kuo daugiau žmonių.
„Mano vieną žiauriai protingą ir gerą pažįstamą liga valgo „kaip greitą maistą“... Paskutinį kartą lankant, jis vos sėdėjo, apkamšytas pagalvėmis, ir pasakė tai, kas man sukasi galvoj, kaip užstrigęs įrašas“, – pripažino ji.
- Po kokio gero šimto metų jums tikriausiai jau bus gėda dėl to, ką darote šiandien vaikams.
- Kaip tai?
- Aš gyvenau tik 21 mėnesį!
- Tau gi keturiolika metų?
- Aš gyvenau tik per vasaros atostogas. O prieš tai buvau mažas ir nieko neprisimenu.
- Nu...
- Taip. Daugiau nieko nemačiau – tik mokslus, sušiktą būrelį, korepetitorius iš nekenčiamiausių dalykų ir namuose – vėl mokslus. Nemačiau nieko ir jau nieko nebepamatysiu.
- Baik...
- Vaikai dirba daugiau nei suaugę. Kaip vergai. Tik jūs įpratę taip, nebematot. Po geras 10 valandų kasdien, kaip kokie beteisiai gyvūnai mokyklose. Jus vertina pinigais, o mus skaičiais. Jūs galit rinktis, o mes ne. - Bet ateityje... - Ateityje? - Turėsi laiko, vaike...
- O tu jau turi laiko? Aš neturėjau – visą laiką gerai mokiausi. Kaip durnius. Variau sistemoje kaip žiurkėnas rate... Dabar biški kitaip daryčiau. Mes nuolat konkuruojam vieni su kitais, mes negyvenam, mums žiauriai neįdomu ir taip eina mūsų metai. Nesakyk mamai. Šūdas gausis...
Šiuo pokalbiu jau pasidalino daugiau nei 500 žmonių. Dar 2 tūkst. paprasčiausiai išreiškė palaikymą paspausdami mygtuką „Patinka“. Iš karto po šia žinute pasipylė ir komentarų lavina. Daugelis internautų tikina pastebėję tą patį, tačiau nedrįsę šios problemos iškelti į viešumą. „Protingas vaikas pasakė tai, ko suaugęs nepasakytų ir sau nepripažintų“, „Man baisu žiūrėti į pradinukus. Į mokyklas pristatomi anksčiau, nei tėvai pradeda darbą, ir pasiimami veliau, nei baigia. Ir privalo rodyti gerus rezultatus ir įvairius pasiekimus“, „Mano pirmokė dukra po pamokų priversta papildomai mokytis dar tris valandas, nes mokytoja visai klasei kaip pavyzdį rodo porą klasiokų, kurie išdresiruoti skaityti nuo 4 metų. Po galais tai kada vaikui būti vaiku? Kas čia darosi? Kas darosi su mumis?“, – piktinosi jie. Nepasiduoti mokytojų spaudimui iš karto imta raginti ir mamas. „Bent mes, mamos, būkime vaiko pusėje, nereikalaukime pažymio, vidurkio, aukštesnio reitingo klasėje. Būkime tos, kurios pasako vaikui, kad ne pažymys yra svarbu, svarbu žinios, tai, kad mokaisi sau, ir mokaisi mokytis. Visada sakau, kad man svarbiausia – sveikas ir laimingas vaikas, mokslai po to“, – tikino viena moteris. Savo ruožtu kiti feisbuko vartotojai pripažino, kad mokykloje prabėgo sunkiausi jų gyvenimo metai.

http://www.delfi.lt/news/daily/education/feisbuke-plinta-jautri-paauglio-zinute-jums-bus-geda-del-to-ka-darote-vaikams.d?id=69678290

Redaguota , nario Frixo♦
(redaguota)

Visiška tiesa. Tačiau kaip bebūtų gailą, porą dienų, gal savaitę žiniasklaidoje pašmežės tokie straipsniai, bet niekas nieko nesiims daryti. Tokia ta lietuvėlė. :)

destyk ka darytum? pertvarkytum visa svietimo sistema? tipo kad po 3h reiktu ait i mokykla? o laisvu laiku chuliganiautu? good luck.

Redaguota , nario - Mikas

fbe23dd3559ce689afef52656f461ee6625.jpg

destyk ka darytum? pertvarkytum visa svietimo sistema? tipo kad po 3h reiktu ait i mokykla? o laisvu laiku chuliganiautu? good luck.

dar vienas visiškai atsilupęs, kuris mano lietuvoje tik jaunimą kuris užima chuliganizmų... tau mokykloje nemanau, kad užtektu ir 22 valandų per parą, nes net nesugebi žodžio "eit" parašyti be klaidos, tai ką kalbėti apie gilesnės tavo žinias. komentaras tavo yra visiškai debiliškas. padaryti, kad eiti kas dieną po 3 valandas nėra įmanoma, reikia tiesiog mažinti pamokų kiekį, nes jų tikrai. įtariu, kad su tavimi diskutuoti šią temą yra beviltišką, todėl dabar apie tai rašyti nėra tikslo, jeigu norės tęsti diskusiją, užeisiu į šią temą po kurio laiko ir atsakysiu į tavo komentarą. 

Oj čia daug tiesos, ir kažkaip labai sutampą mano ir jos mintys. Nes kai pažiūri į koki pirmoką, ant tiek gailumas paima į jį žiūrint, nes pagalvoji kiek jis dar turės atkentėti. Ir tikrai jau su tais mokslais yra per daug žiauriai, pvz: Esu 10-tokas, ir jau vos ne vos kybo ant plauko visi egzaminai, atrodo aš geriau pasimokinsiu svarbiausius dalykus. Ir taip rusu mokytoją pasakė griežtą NE. Tu nesimokinsi ten pvz matematikos ar lietuviu, tu turi išmokt iš rusu 5 tekstus per pora dienų, nu i nafik. Ir tada jau pasiunčiau mokytoją toli toli. Kaip sakant kas per daug tas nesveiką, ir užknisa tie mokslai jau mane iki gyvo kaulo..

2b782df57193875a9204a97ea4f5764f142.png

Tie mokslai tiesa, kiek ziauroki. Atsimenu kai vos tik antroj klasej pradejom mokytis anglu kalbos jau po kokio menesio ismokt eilerasti atmintinai reikejo.

HP Omen 15

Ryzen 7 5800H @ 3.2GHz | 2x8GB DDR4 3200MHz | 1TB Sabrent SSD | NVIDIA GeForce RTX 3060 6GB 80W + 20W Dynamic Boost | Windows 11 Home 64bit

(redaguota)

Tai siulykit geresnius variantus, tik pritart ir ne, galit.

Sumazinti pamoku skaiciu per diena, turesit daugiau laiko, po pamoku, bet mokysites ilgiau :D

Neisivaizduoju, kaip geriau padaryti nei dabar, dabar yra gerai, net geriau turbut nepadarysi, visada taip buvo, nieko siame gyvenyme nera lengvo... Suaugsit bus dar sunkiau.

Redaguota , nario Baldas

Eik Namo

dar vienas visiškai atsilupęs, kuris mano lietuvoje tik jaunimą kuris užima chuliganizmų... tau mokykloje nemanau, kad užtektu ir 22 valandų per parą, nes net nesugebi žodžio "eit" parašyti be klaidos, tai ką kalbėti apie gilesnės tavo žinias. komentaras tavo yra visiškai debiliškas. padaryti, kad eiti kas dieną po 3 valandas nėra įmanoma, reikia tiesiog mažinti pamokų kiekį, nes jų tikrai. įtariu, kad su tavimi diskutuoti šią temą yra beviltišką, todėl dabar apie tai rašyti nėra tikslo, jeigu norės tęsti diskusiją, užeisiu į šią temą po kurio laiko ir atsakysiu į tavo komentarą. 

chuliganizma pateikiau kaip pavizdi, nesakau kad imtu visi ir dauzytu langus, tiesiog vieni aisku sedetu prie tu kompu ir varvintu akis. manau jau geriau mokykloj suole tegul pasedi negu kad svaistytu savo laika. aisku nekalbu apie visus tik apie tam tikra dali ju. nu ir gi  kokias pamokas isimtu tavo galva? visos manau yra reikalingos, tik kaikurie dalykai kuriuos moko nera butini ir gyvenime vargiai ar pravers. reiktu viska pergalvoti ir mokyti tik to ko reikia, o tie kurie nori daugiau prasom, tegul mokosi ir to ko ju galva jiems reikia. 

fbe23dd3559ce689afef52656f461ee6625.jpg

Manau pavyzdį reiktų imti iš kitų šalių, kur sistema kur kas tobulesnė.

Oj čia daug tiesos, ir kažkaip labai sutampą mano ir jos mintys. Nes kai pažiūri į koki pirmoką, ant tiek gailumas paima į jį žiūrint, nes pagalvoji kiek jis dar turės atkentėti. Ir tikrai jau su tais mokslais yra per daug žiauriai, pvz: Esu 10-tokas, ir jau vos ne vos kybo ant plauko visi egzaminai, atrodo aš geriau pasimokinsiu svarbiausius dalykus. Ir taip rusu mokytoją pasakė griežtą NE. Tu nesimokinsi ten pvz matematikos ar lietuviu, tu turi išmokt iš rusu 5 tekstus per pora dienų, nu i nafik. Ir tada jau pasiunčiau mokytoją toli toli. Kaip sakant kas per daug tas nesveiką, ir užknisa tie mokslai jau mane iki gyvo kaulo..

Dar džiaukis 10-oje. 10 ir 11 klasė lengviausios per visus 12 metų. Va 12-toje klasėje galėsi paprakaituoti :)

Tai siulykit geresnius variantus, tik pritart ir ne, galit.

Sumazinti pamoku skaiciu per diena, turesit daugiau laiko, po pamoku, bet mokysites ilgiau :D

Neisivaizduoju, kaip geriau padaryti nei dabar, dabar yra gerai, net geriau turbut nepadarysi, visada taip buvo, nieko siame gyvenyme nera lengvo... Suaugsit bus dar sunkiau.

Žinai... Baigiau mokyklą, dabar studijuoju ir dirbu. Nesakau, kad lengva, bet tikrai geriau nei mokykloje.

chuliganizma pateikiau kaip pavizdi, nesakau kad imtu visi ir dauzytu langus, tiesiog vieni aisku sedetu prie tu kompu ir varvintu akis. manau jau geriau mokykloj suole tegul pasedi negu kad svaistytu savo laika. aisku nekalbu apie visus tik apie tam tikra dali ju. nu ir gi  kokias pamokas isimtu tavo galva? visos manau yra reikalingos, tik kaikurie dalykai kuriuos moko nera butini ir gyvenime vargiai ar pravers. reiktu viska pergalvoti ir mokyti tik to ko reikia, o tie kurie nori daugiau prasom, tegul mokosi ir to ko ju galva jiems reikia. 

Didžiausia bėda mūsų mokymo sistemoje yra ta, kad vaikus moko to ko nereikia ir spaudžia ant tų dalykų kurių vaikas visiškai neraukia, vietoje to, kad skatintų mokytis tą dalyką kuris jam gerai sekasi.

76561198082478871.png

Su manim galite susisiekti discord'e (discord tag: nJoy.#1654) arba steam'e (https://steamcommunity.com/id/inspect1997)

Manau pavyzdį reiktų imti iš kitų šalių, kur sistema kur kas tobulesnė.

Dar džiaukis 10-oje. 10 ir 11 klasė lengviausios per visus 12 metų. Va 12-toje klasėje galėsi paprakaituoti :)

Žinai... Baigiau mokyklą, dabar studijuoju ir dirbu. Nesakau, kad lengva, bet tikrai geriau nei mokykloje.

Didžiausia bėda mūsų mokymo sistemoje yra ta, kad vaikus moko to ko nereikia ir spaudžia ant tų dalykų kurių vaikas visiškai neraukia, vietoje to, kad skatintų mokytis tą dalyką kuris jam gerai sekasi.

Studijos ir darbas dar nera pilnavertis suaugusiojo gyvenimas, kai viska baigsi, liks tik darbas, darnas ir dar karta sunkus darbas :D ten nebus jokiu nuolaidziavimu, nedirbsi skrisi lauk :D Tada prisiminsi ir vidurine ir studijas :D

Eik Namo

Studijos ir darbas dar nera pilnavertis suaugusiojo gyvenimas, kai viska baigsi, liks tik darbas, darnas ir dar karta sunkus darbas :D ten nebus jokiu nuolaidziavimu, nedirbsi skrisi lauk :D Tada prisiminsi ir vidurine ir studijas :D

Nebijok, dirbu darbą kuriame nenuolaidžiaujama :). Žinoma vienas dalykas, tai dirbu 0,75 etato ir pavyko suderinti su studijomis. Poilsio žinok ne per daugiausia, jeigu nesimokau, tai dirbu, jei nedirbu tai mokausi :). Ir vistiek lengviau nei mokykloje :)

76561198082478871.png

Su manim galite susisiekti discord'e (discord tag: nJoy.#1654) arba steam'e (https://steamcommunity.com/id/inspect1997)

Eh... Šituo pranešimu bandoma kažkaip papeikt visuomenę, švietimą, bet ką aš čia galiu įžiūrėt, tai tik dar vieną ironišką pavyzdį, būtent kodėl ta visuomenė tokia būka. Gerai, pradėkim, tai papasakokit man, ką jau tokio įspūdingo ir filosofiško pasakė tas vaikas? Nieko. Žinutė plinta vien tik todėl, kad jis serga vėžiu. Pabandykit mane paneigt, bet jeigu neigsit, prašom argumentuotai. Taip, sutinku, kad švietimo sistema yra ne pačioj tobuliausioj formoj, bet, kad vaikai dirba daugiau už suaugusius ir ten yra labai spaudžiami... Tiesiog juokas ima. Papasakokit jūs man, kas buvo sunkaus 1-10 klasėj? Nieko. Aš pavyzdžiui mokinausi vos vos, bet mano vidurkiai buvo apie 8-10. O toliau jums niekas neliepia mokytis, nors ir toliau, nėra nieko siaubingai sunkaus. Suprantu kokiam nors universitete ar kur kitur, taip, ten jau reikia pasistengt, bet taigi stengies dėl savęs, kad turėtum popierėlį ir galėtum užsidirbt. Taip, galbūt kažkur mokytojai mokykloj ir labai spaudžia, juk yra visokių žmonių ir jie visi skirtingai moko, nors nepasakyčiau, kad mokytojai spaudžia jus dėl savo naudos? Juk jiems koks skirtumas, ar jūs gausite 4 ar 10, alga bus tokia pati. Aš netgi siūlyčiau mokymasi griežtinti, pažiūrėkit kokie vaikai išauga šiom dienom, neveltui WhyDotas tokį „hitą“ sukūręs buvo :D

Nebijok, dirbu darbą kuriame nenuolaidžiaujama :). Žinoma vienas dalykas, tai dirbu 0,75 etato ir pavyko suderinti su studijomis. Poilsio žinok ne per daugiausia, jeigu nesimokau, tai dirbu, jei nedirbu tai mokausi :). Ir vistiek lengviau nei mokykloje :)

Man kazkada patiko mokykla, kai 1 2 klasei buvau, taip viskas paprasta, gaudavau gerus pazymius, po to pradejo vis sunket, ir uzp*st viskas...

Panasiai ir baigus mokslus buna, kiekvienam savas laikas ateina. Tesiog tu dar jaunas, tave gal traukia naujoves, po to tai taps kasdienine rutina :D

Eik Namo

Kaip tik yra viskas gerai nes jeigu sumažins jau tą pamokų kiekį visi kiaurą dieną sedės ir kimarins prie pc. O dabar gali pabendraut su klasiokais ar dar kokia dūra pastūmt šulei. Mokytojai tikrai nėra tokie griežti ir manau supras jeigu neatsiskaitysi vieno darbo laiku ar tiesiog pabėgsi iš pamokos vienos kitos.

Eh... Šituo pranešimu bandoma kažkaip papeikt visuomenę, švietimą, bet ką aš čia galiu įžiūrėt, tai tik dar vieną ironišką pavyzdį, būtent kodėl ta visuomenė tokia būka. Gerai, pradėkim, tai papasakokit man, ką jau tokio įspūdingo ir filosofiško pasakė tas vaikas? Nieko. Žinutė plinta vien tik todėl, kad jis serga vėžiu. Pabandykit mane paneigt, bet jeigu neigsit, prašom argumentuotai. Taip, sutinku, kad švietimo sistema yra ne pačioj tobuliausioj formoj, bet, kad vaikai dirba daugiau už suaugusius ir ten yra labai spaudžiami... Tiesiog juokas ima. Papasakokit jūs man, kas buvo sunkaus 1-10 klasėj? Nieko. Aš pavyzdžiui mokinausi vos vos, bet mano vidurkiai buvo apie 8-10. O toliau jums niekas neliepia mokytis, nors ir toliau, nėra nieko siaubingai sunkaus. Suprantu kokiam nors universitete ar kur kitur, taip, ten jau reikia pasistengt, bet taigi stengies dėl savęs, kad turėtum popierėlį ir galėtum užsidirbt. Taip, galbūt kažkur mokytojai mokykloj ir labai spaudžia, juk yra visokių žmonių ir jie visi skirtingai moko, nors nepasakyčiau, kad mokytojai spaudžia jus dėl savo naudos? Juk jiems koks skirtumas, ar jūs gausite 4 ar 10, alga bus tokia pati. Aš netgi siūlyčiau mokymasi griežtinti, pažiūrėkit kokie vaikai išauga šiom dienom, neveltui WhyDotas tokį „hitą“ sukūręs buvo :D

Vaikai tokie išauga ne dėl mokslų, o dėl to, kad tėvai per daug lepina juos.

Man kazkada patiko mokykla, kai 1 2 klasei buvau, taip viskas paprasta, gaudavau gerus pazymius, po to pradejo vis sunket, ir uzp*st viskas...

Panasiai ir baigus mokslus buna, kiekvienam savas laikas ateina. Tesiog tu dar jaunas, tave gal traukia naujoves, po to tai taps kasdienine rutina :D

Nesiginčysiu, jaunas dar (nebnet lyginsi su šio forumo narių amžiumi, tada tikriausiai būsiu gerai pagyvenes :D). Ir naujovės traukia, bet manau suagusio gyvenimas paprastesnis. Žmogus tiesiog daro vieną - dirba. Tam, kad galėtų pragyventi. Ir jam tas gyvenimas dažniausiai ir darosi rutina. Aišku iškyla problemų kažkokių ar šiaip sunkių laikotarpių. O dabar pažiūrėkim į studento gyvenima, sakykim nuo ryto iki kokių pietų paskaitos, po to į darbą, grįžta vėlai, dažniausiai po 10 vakaro (aš mazdaug pagal savo grafiką) ir tada dar pasimokyti. Tai visą dieną jis dirba. Dabar mokykloje kaip yra, mokinys nuo pat ryto iki kokių 3 valandų mokosi. Mokytojai aišku užduoda dafiga namų darbų (ne visur, bet dažniausiai užduoda nemažai, ypač jeigu mokaisi kokioje 12-oje klasėje). Dar į kokį nors būrelį tėvai verčia eiti, kurio vaikas negali pakęsti (Čia labiau galioja mažiukams). Tada dar žiūrėk ir prasideda reikalavimai idealiai mokytis, rodyti gerus rezultatus to būrelio kurį lankai. O dar žiūrėk namuose ir namų ruošos darbų duoda (Kas neturėtų būt sunku, bet jeigu gyveni užmiestyje ir turi savo nuosavą namą pasidaro gan nemaža kančia, ypač vyriškos lyties atstovams). Neįsivaizduoju tavo amžiaus, bet kaip suprantu neesi jaunėlis čia. Tai tikiuosi suprasi ką noriu pasakyti :D

76561198082478871.png

Kiek beklausciau 30 40 metu zmoniu, visi beveik vienodai sako, kad mokykloi buvo geriau...

Ne viskas taip is karto ateina, padirbk, dar kokius 5 metelius :)

Bet vis vien geresnes systemos nepadarysi, siandien, kaip tik snekejomes ta tema, kiekvienas zmogus yra savotiskai unikalus, butu dydelis disbalansas jei, kiekviena stumdyti i jam patinkancia sryti reiktu biski placiau mastyti... Dabartines systemos manau geresnes ir negali buti.

Eik Namo

Kiek beklausciau 30 40 metu zmoniu, visi beveik vienodai sako, kad mokykloi buvo geriau...

Ne viskas taip is karto ateina, padirbk, dar kokius 5 metelius :)

Bet vis vien geresnes systemos nepadarysi, siandien, kaip tik snekejomes ta tema, kiekvienas zmogus yra savotiskai unikalus, butu dydelis disbalansas jei, kiekviena stumdyti i jam patinkancia sryti reiktu biski placiau mastyti... Dabartines systemos manau geresnes ir negali buti.

Ankščiau tikrai tiek dabartiniai suaugę nesimokė. Visi, mano tėvai, jų draugai, mano seneliai yra paie tai irgi kalbėję, ir pasakė, kad dabar mokyklose vaikai žymiai daugiau mokosi. O žmonės jie nėra kvaili. Baige aukštuosius ir darbus turintys gerus. Be to, mano manymu geriau jau tegul visi dirba/mokosi toje srityje kurioje jiems patinka. Taip būtų daug daugiau naudos visuomenei ir aplinkiniams.

76561198082478871.png

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 3887 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Prisijungti prie diskusijos

Palikti atsakymą galite iš karto, o užsiregistruoti vėliau. Jeigu jau turite paskyrą mūsų forume, Prisijunkite.

Svečias
Atsakyti šioje temoje...

×   Įklijuotas tekstas turi teksto formatavimą.   Pašalinti teksto formatavimą

Galimi tik 75 veidukai.

×   Nuoroda buvo automatiškai įterpta.   Įterpti nuorodą paprastai

×   Jūsų ankstesnis pranešimas buvo atkurtas.   Išvalyti redaktorių

×   Jūs negalite įkelti nuotraukas tiesiogiai.Įkelkite arba įdėkite nuotraukas iš URL.

• Šiame puslapyje naršo:   0 nariai

• Nėra registruotų narių peržiūrinčių šį forumą.

Skelbimai

• Sukurti naują...