Peršokti į turinį
  • ŽAIDIMAI
  • , ŽAIDIMAI
  • ŽAIDIMAI

Pirkimo/Pardavimo/Mainymo temose nepamirškite nurodyti savo susiekimo kontaktų (Discord,Skype,Telegram).

Dėl minecraft valdymo


Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 3108 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Recommended Posts

Sveiki,

 

Kuriame serverių valdymo sistemą, visiškai pilnai nuo 0, jokių framework ar dar kokių nesąmonių. Todėl pritrūksta minčių, būtent iš klientinės pusės. Tai turiu kelis klausimėlius.

 

Na kaip ir iš pavadinimo sprendžiant tai reikalinga šį kartą informacija apie minecraft.

 

Šiuo metu pas mus veikia 3 valdymo pultai:

  • multicraft -> Lietuvoje hostingo perpardavinėtojų pamėgta platforma nes overselinti galima (visi mc hostingai naudoja išskyrus 1 šią platformą)
  • mcmyadmin -> sena platforma, pakankamai daug funkcijų
  • mineos -> nemokama

Pagal mūsų idėją tai visus pultus suteiktume ADMIN teisėmis (mes negalėtume overselinti)

Bet man jos kažkodėl nepatinka. Ir šiaip pagal idėją norėčiau kad būtų pririšta prie visos platformos ir mūsų rašyta o ne kažkieno. Tai galvoju suprograminti minecraft valdymo platformą

 

Taigi minecraft serverių profai, ką norite valdyti ? Kokių funkcijų reikia ? Suprogramuoti turbūt galima viską, tik trūksta idėjų. Na numatyta standartiškai:

paleisti, sustabdyti, consolė, ftp, ssh, pluginų valdymas, o ko daugiau reikia ??? Atrodo labai jau mažai ar ne ? 

 

 

P.S. Visa hostingo platforma, valdymai ir t.t. bus prieinami visiems NEMOKAMAI (bet turbūt tik 2016 metais kaip bus pilnai sukurta)

 

 

Laukiu Jūsų idėjų, pasiūlymų, na naudingos informacijos. Iš anksto AČIŪ  :)

Redaguota , nario .lukonic`
Narys įspėtas. 1.3.
Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

 

 

Bet man jos kažkodėl nepatinka.

 

Dauguma žmonių kuria tam tikrų produktų alternatyvas, dėl to, jog mato tuose produktuose atitinkamų trūkumų, kuriuos norėtų ištaisyti. Jei tu tai darai, be jokios priežasties, tai nebus jokios ir prasmės, nebent "mokymosi tikslai".

Aplamai kalbant apie serverių valdymo sistemas - kaip sakyčiau, gan nemažai, patyręs Minecraft serverių developeris, bei administratorius, tai tose valdymo sistemos įžvelgiu daugiau minusų, nei pliusų - įvairūs techniniai nesklandumai, apribomai (kuriuos dažniausiai gan lengva "nulaužti") ir t.t., na ir ką tos valdymo sistemos daro? Tik konfigūruoja serverį, ką tai pat gali padaryti ir pats, tiesioginiu būdu redaguodamas konfigūracijų failus... Vienintelis pliusas galėtų būti nebent tai, jog naudojantis tais valdymo pultais, lengviau paleisti serverį, visiškai nesusigaudančiam žmogui (kokiam nors vaikui, kurio serveris tik terš rinką), tai nelabai čia ir teigiama savybė. Tarp kitko, niekada nemačiau jog "rimtas" serveris, kuriame žaidžia 50+ žaidėjų naudotų kokio nors perpardavinėtojo hostingą, apribota valdymo sistemos...

 

Tai, ar tikrai verta to imtis?

 

P.S.

MineOS yra Linux distribucija, o ne valdymo sistema.

Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

Tai vat, todėl ir norisi padaryti normalią platformą, per kurią galėtų valdyti tiek ekspertai tiek pradedantys. 

Pagal idėją buvo suteikti tuos licencijuotus valdymo pultus, bet iki to visas paruošimas yra. Įsivaizduojant kad ateina žmogus kuris nieko nesigaudo ir galėtų nusipirkęs vps pasileisti mūsų sistemą ir turėti multicraft. Bet kuo toliau aš tą judinu multicraft tuo labiau jis man nepatinka, tai norisi gal kažką geriau savo + licencijos yra mokamos. Ir iš kitos pusės tai ir ekspertams serverio būtų geriau. Vat dabar ir nežinau kokių funkcijų reikia.

 

b0ss - kokių funkcijų reikėtų tau, jog galėtai pilnai valdyti serverį pvz per naršyklę / ftp ? Kad nereikėtų tau sakyti, mc hostingas tai šudserverių rojus, o va vps tai jau ekspertams ir rimtiems serveriams. Nes norėčiau paneigti šį pasakymą kad vps viskas puiku, o hostingas yra blogai (žinoma hostingas nelygus hostingui), įsivaizduojant kad pilnai dedikuoti resursai ir nėra overselinama kaip kituose hostinguose, ta prasme iš serverio pusės kokybė A+++

Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

Na, multicraft ir man pačiam, kiek teko susidruti, labai prastas pasirodė, priešingai nei McMyAdmin, kuris man tiesą sakant ganėtinai patiko, kadangi naudodamasis juo nesusidūriau su praktiškai jokiomis problemomis ir turėjo jis kelias praktiškas funkcijas, vietoje kurių man kitais atvėjais tenka pluginus naudot.

 

Mano manymu, jei nori kad tavo valdymo sistemą naudotų rimtesni projektai, tai derėtų jiems duoti kuo didesnę prieigą - sftp, jei negali duoti root teisių, tai bent jau kokią userių grupę sukurk, su kuria neeitų pažeist tavo sistemos, jog administratoriai galėtų tarkim įsirašyti papildomų programų, ar paleisti kokius nors scriptus. Kas liečia pačią valdymo sistemą, tai tiesiog sugrūsk į ją visas teigiamas funkcijas iš kitų tokio tipo sistemų, tai pat būtų neblogai jog padarytum valdymui specialų clientą, kuris turėtų tokių funkcijų, kurių nelabai gali turėti svetainė - viskas turėtų atrodyti daug maš taip: įjungus kompiuterį, įsijungia clientas, tam tikrais momentais daro tarkim backupus tiesiai iš serverio į vartotojo PC, tai pat galimybė sinkronizuoti failus tarp PC ir serverio. Su visu tuo visokios paprastos galimybės, kaip per webo clientą, tik su įvairiais patobulinimais, pvz konsolėje išmetus errorus, administratoriui turėtų būti išmetame lentelė, jog jis iškart galėtų reaguoti į problemą ir t.t., manau ir pats galėsi daugiau visko prigalvot. Dar, kaip žinia, turint daug RAM, apsimoka laikyti serverio žemėlapį RAM'uose dėl didesnio performanco, tai galėtum padaryti taip, jog tai būtų galima padaryti vienu mygtuko paspaudimu. Nepamiršk įvairių platformų palaikymo...

Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 3108 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Prisijungti prie diskusijos

Palikti atsakymą galite iš karto, o užsiregistruoti vėliau. Jeigu jau turite paskyrą mūsų forume, Prisijunkite.

Svečias
Atsakyti šioje temoje...

×   Įklijuotas tekstas turi teksto formatavimą.   Pašalinti teksto formatavimą

  Galimi tik 75 veidukai.

×   Nuoroda buvo automatiškai įterpta.   Įterpti nuorodą paprastai

×   Jūsų ankstesnis pranešimas buvo atkurtas.   Išvalyti redaktorių

×   Jūs negalite įkelti nuotraukas tiesiogiai.Įkelkite arba įdėkite nuotraukas iš URL.

  • Šiame puslapyje naršo:   0 nariai

    • Nėra registruotų narių peržiūrinčių šį forumą.

Skelbimai


×
×
  • Sukurti naują...