Peršokti į turinį
  • ŽAIDIMAI
  • , ŽAIDIMAI
  • ŽAIDIMAI

Spekuliacijos apie „Windows Phone“ sistemą „Nokia“ telefonuo


Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 4809 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Recommended Posts

1wp7c6.jpg

Po to, kai pasklido gandai apie „Nokia“ bei „Microsoft“ bendradarbiavimą naudojant „Windows Phone 7“ operacinę sistemą JAV parduodamuose „Nokia“ išmaniuosiuose telefonuose, kompanijos akcijų vertė pakilo keturiais procentais, praneša „The New York Times“.

Šiuos gandus išprovokavo Berenbergo banko Vengrijoje analitikas Adnanas Ahmadas, parašęs laišką naujajam „Nokia“ vadovui, taip pat buvusiam „Microsoft“ darbuotojui, Stephenui Elopui su raginimu atsisakyti „Symbian“ ir rinktis „Windows Phone 7“ sistemą JAV parduodamuose išmaniuosiuose telefonuose. Šis laiškas buvo išspausdintas „The Financial Times“.

Spekuliantai spėja, jog būtent tokią žinią pareikš kanadietis S. Elopas vasario 11 dieną spaudos konferencijoje Londone. „Nokia“ pirmą kartą paskyrė vadovu ne suomį ir jei šis priims sprendimą leisiantį „Nokia“ vieną svarbiausių verslo dalių rūpintis svetimai kompanijai, šiuo atvejų išmaniųjų telefonų operacinę sistemą plėtoti leis „Microsoft“, sulauksime be precedento įvykio „Nokia“ kompanijos istorijoje.

Žinoma, šie gandai nėra laužti iš piršto ir „Nokia“ kompanijai šiuo metu būtini drastiški pokyčiai. Taikant „Symbian“ operacinę sistemą „Nokia“ rinkos dalis krito iki 31 procento pernai per paskutinįjį metų ketvirtį. 2009 metų tuo pačiu metu „Nokia“ užėmė 40 proc. rinkos. Kompanijos pelnas taip pat smuko net 21 proc. „Nežinau, ar tai bereikšmės spėlionės, tačiau tai gali būti būtent tas didysis pranešimas, kurio visi laukiame“, – sakė Karolina Milanesi, „Gartner“ tyrimų agentūros analitikė.

Taip pat pranešama, jog „Nokia“ vasario 11 dieną greičiausiai atliks milžiniškus pokyčius „Nokia“ kompanijos valdyboje. Vokietijos savaitraštis „Wirtschaftswoche“ pranešė šeštadienį, kad kompaniją greičiausiai paliks vykdomasis „Nokia“ parduodamų modelių vadovas T. McDowellas kartu su pardavimų vadovų Niklasu Savanderių. Kompanija palikti turėtų ir kiti vadovai Kai Oistamo, bei Tero Ojanpera.

„Nokia“ ryšių su visuomene atstovai atsiako komentuoti situaciją, tačiau minėtasis vokiečių šaltinis patikino, jog S. Elopas ruošiasi ieškoti pačių geriausių programinės įrangos valdymo specialistų.

www.elektronika.lt

Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 4809 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Svečias
Ši tema yra užrakinta.
  • Šiame puslapyje naršo:   0 nariai

    • Nėra registruotų narių peržiūrinčių šį forumą.

Skelbimai


×
×
  • Sukurti naują...