Peršokti į turinį
  • ŽAIDIMAI
  • , ŽAIDIMAI
  • ŽAIDIMAI

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 3559 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Recommended Posts

Ilga istorija.

Vidury nakties trenkė žaibas. Sugedo modemas ir motininė. Modemą pasikeitėm.

Kompiuteris neberodė vaizdo ir visada motininėje degė LAN'o lemputė(tarsi būtų įjungtas LAN'o kabelis) nors jis ir būna ištrauktas. Interneto nebegaudė. Dėl vaizdo, galvojau, kad bus perėjus vaizdo plokštė, tačiau, pajungus į kitą kompiuterį ji puikiausiai rodo. Integruota vaizdo plokštė rodė puikiausiai. Bandėm kitas vaizdo plokštes, visos nerodė. Kaip supratom, kažkas perėjo motininėje ir nebekontaktuoja vaizdo plokštės (monitoriuje tiesiog mirksi lemputė, tarsi viskas būtų išjungta), todėl nusprendžiau nusipirkt naują motininę. Viską susijungęs, bandau jungti kompiuterį, tačiau vaizdas vistiek stovi juodas, lemputė mirksi. Net jeigu ir bandau pajungti per integruota, vistiek stovi juodas vaizdas. Jeigu, prieš jungdamas kompiuterį, ištraukiu maitblokio maitinimą nuo vaizdo plokštės, integruota plokštė puikiai rodo vaizdą, nors vaizdo plokštė ir sujungta(tik be maitinimo iš maitblokio). Veikiant kompiuteriui, įjungiu ir maitinimą į vaizdo plokštę, bandau pajungti vaizdą per ją, monitorius rodo juoda vaizdą, truputi kitokiu atspalviu, bet tada monitorius nebemirksi, matosi, kad jis reaguoja į jungimą.

Taigi, kas gali būti? Blogas maitblokis? Kažko nedadariau jungdamas motininę? Trūksta kažko iš softo? Kažką pridirbau per BIOS? :c

Per BIOS jei pridirbai, išimi CMOS bateriją ir vėl įdedi po kelių sek. ir nėr problemų, bet bėda slypi turbūt ne čia. Sakei bandei su kita motinine, vaizdo plokšte ir maitinimo bloku paleisti kompiuterį. Bandyk su kitais RAM paleisti kompiuterį ir žiūrėt ar kompiuteris post'ina, jeigu ne - bandyk keisti procesorių, gal jis sugedo trenkus žaibui.

Kitų ramų dabar neturiu, o procesorius, tada kompiuteris išvis galbūt nedirbtu? Nes dabar su integruota viskas normaliai, galiu dirbt, kažkiek žaist ir t.t. Pabandysiu dabar po 1 ram įkišt, galbūt vienas iš jų grybą pjauna.

(redaguota)

Kitų ramų dabar neturiu, o procesorius, tada kompiuteris išvis galbūt nedirbtu? Nes dabar su integruota viskas normaliai, galiu dirbt, kažkiek žaist ir t.t. Pabandysiu dabar po 1 ram įkišt, galbūt vienas iš jų grybą pjauna.

Jo jo, pakoregavau savo post'ą, nes antrą kart perskaitęs ką rašei, supratau, jog veikia integruota vaizdo posistemė, tai CPU ne prie ko, RAM'ai irgi, greičiausiai.

Redaguota , nario Tautedorus

man kai kirto zaibas i isjungta pc sudegino modema ir garso plokste tik, o dar gali bandyt maitbloki keist nes jie dazniausiai sudega po zaibo kirtimo

Bandymui keistas buvo gi.

Jo jo, pakoregavau savo post'ą, nes antrą kart perskaitęs ką rašei, supratau, jog veikia integruota vaizdo posistemė, tai CPU ne prie ko, RAM'ai irgi, greičiausiai.

Pabandžiau ramus po viena, tas pats. Bet aš nesuprantu, kai aš paleidžiu kompą per BIOS nustatęs, kad primary būtų integruota plokštė, tada nors ir per maitblokį įkišta vaizdo plokštė, viskas gerai, veikia puikiai integruota. O jeigu per BIOS nustatau auto, jeigu paleidžiu kompą su įjungta vaizdo plokšte į maitblokį, tada jau nebeveikia nei tas nei tas. Ir svarbiausia, jis man kažkokį kitokį atspalvį juodos duoda, kai pajungiu į maitblokį kažkiek palaikęs kompiuterį jau įjungęs. Man jau galva kaista ir nesuprantu, kame gali būt bėda :D

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 3559 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Svečias
Ši tema yra užrakinta.
  • Šiame puslapyje naršo:   0 nariai

• Nėra registruotų narių peržiūrinčių šį forumą.

Skelbimai

• Sukurti naują...