Peršokti į turinį
  • ŽAIDIMAI
  • , ŽAIDIMAI
  • ŽAIDIMAI

Google taps mobiliojo ryšio operatoriumi


Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 3372 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Recommended Posts

kRobtR4.jpg

 

„Google“ pasirašė sutartis su JAV mobiliojo ryšio tiekėjais „Sprint“ ir „T-Mobile“ ir imsis tiesiogiai teikti mobiliojo interneto paslaugas, praneša „The Wall Street Journal“.

 

Toks „Google“ sprendimas, tikėtina, paskatins bevielio interneto ryšio tiekėjus mažinti kainas ir gerinti ryšio pralaidumą, teigia su sandoriais susipažinę šaltiniai.

 

Kol kas neaišku, kokia bus naujos paslaugos apimtis, kiek ji kainuos ir kuomet ją įsigyti galės vartotojai. Manoma, kad „Google“ gali pradėti taikyti paslaugą tik tam tikruose JAV miestuose, arba tik „Google Fiber“ plačiajuosčio interneto vartotojams.

 

Tai kol kas stipriausias signalas, rodantis, kad IT gigantė nori ne tik tiekti internetinį turinį ir paslaugas, bet ketina rūpintis ir tuo, kokiais kanalais šios paslaugos pasiekia vartotojus.

 

„Sprint“ yra trečias didžiausias mobiliojo ryšio tiekėjas JAV, „T-Mobile“ – ketvirtas. Pagal atskirai sudarytus sandorius, su jais susipažinę šaltiniai teigia, kad „Google“ perparduos tiekėjų teikiamas paslaugas. Tokie susitarimai yra paplitę plačiai. Jie leidžia paslaugas mobiliojo ryšio infrastruktūros neturinčioms įmonėms, tokioms, kaip „Google“, parduoti po savo vėliava – kaip virtualiems operatoriams.

 

Įprastai virtualūs operatoriai yra maži, tačiau kai kurios firmos sugeba išaugti, pavyzdžiui, virtualus operatorius „Trafcone Wireless“ yra penktas didžiausias mobiliojo ryšio tiekėjas JAV.

 

„Google“ mobiliųjų įrenginių rinkoje jau yra užsiėmusi tvirtas pozicijas – išmanieji mobilūs įrenginiai su „Google“ kuriama „Android“ operacine sistema 2014 m. 2 ketvirtį, „Strategy Analytics“ duomenimis, sudarė 84,6% parduodamų naujų išmaniųjų telefonų.

 

Dėl to „Google“ atėjimas į mobiliojo interneto paslaugų rinką kai kuriuos ryšio tiekėjus neramina – ši rinka ir taip jau gyvena nuolatinio kainų karo nuotaikomis. Tačiau „Sprint“ atstovai teigia, kad „Google“ vartotojų pritraukimas į mobiliojo interneto rinką atsveria „Google“ konkurencijos riziką.

 

Visgi mobiliojo ryšio tiekėjas į sutartį įtraukė perparduodamų ryšio paslaugų kiekio saugiklį. Sandoris galės būti persvarstytas, jei „Google“ paslaugų vartotojų bazė išaugs per smarkiai, teigia „The Wall Street Journal“ šaltiniai.

 

Šaltinis: VZ.lt

Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

Turiu google nexus 5 ir kūrinys tikrai įspūdingas, ką jau kalbėti apie google ateitį ir tikslus. Puiki kompanija, žino ką ir kaip daryti.

Ar čia man vienam atrodo ar ką kad google nori užvaldyti pasaulį ?:D bet taip tai kaip ir sakei kompanija žino ką daryt ir kaip daryt :) siekia savo tikslo ir tai yra gerai :)

Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

Ar čia man vienam atrodo ar ką kad google nori užvaldyti pasaulį ? :D bet taip tai kaip ir sakei kompanija žino ką daryt ir kaip daryt :) siekia savo tikslo ir tai yra gerai :)

Su savo debiliška politika, kai jų produktams reikia mėnesių, metų patekt į Europą, Aziją iš JAV ir išsibarstyt per šalis? Lėčiausia kompanija pasaulyje gal... Abejoju.

Redaguota , nario No Fear
Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

Pasaulio tai nemanau kad uzvaldis ;D Bet kad interneta uzvaldis tai manau tikrai..

Bent jau man tai nepatinka, kad ten "užvaldys internetą". Nes ir Youtubė lieva pasidarė kai sujungė su tuo Google+, gerai, kad Twitch nenupirko, nes būtų buvę vėl pieva..

Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 3372 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Prisijungti prie diskusijos

Palikti atsakymą galite iš karto, o užsiregistruoti vėliau. Jeigu jau turite paskyrą mūsų forume, Prisijunkite.

Svečias
Atsakyti šioje temoje...

×   Įklijuotas tekstas turi teksto formatavimą.   Pašalinti teksto formatavimą

  Galimi tik 75 veidukai.

×   Nuoroda buvo automatiškai įterpta.   Įterpti nuorodą paprastai

×   Jūsų ankstesnis pranešimas buvo atkurtas.   Išvalyti redaktorių

×   Jūs negalite įkelti nuotraukas tiesiogiai.Įkelkite arba įdėkite nuotraukas iš URL.

  • Šiame puslapyje naršo:   0 nariai

    • Nėra registruotų narių peržiūrinčių šį forumą.

Skelbimai


×
×
  • Sukurti naują...