Peršokti į turinį

Kietojo disko (HDD) pasirinkimas


Raudonas

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 4757 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Recommended Posts

Renkantis kietąjį diską (HDD) svarbiausia atkreipti dėmesį į atminties kiekį, kad jums jo užtektų ir į apsisukimų skaičių.

Kodėl į apsisukimų skaičių? Todėl, kad HDD viduje yra besisukantys diskai, panašūs į CD ar DVD diskus, tik žinoma pagaminti iš kitokių medžiagų. Tuose diskuose magnetiniu būdu yra įrašomi visi jūsų failai (štai todėl negalima prie HDD laikyti magneto). Ir norit, kad kuo greičiau tuos jūsų failus nuskaitytų, reikia, kad diskai greitai suktųsi. Tarkim kas turite pvz. kokius 5400 aps./min (rpm) diską, tikriausiai pastebite, kaip sulėtėja jo veikimas kai atidaromas aplankas su daug filmų ar paveiksliukų ir yra parinkta, kad rodytų pradinį vaizdą, o ne šiaip standartinę iconą, kartais sulėtėja ne tik HDD, bet ir visas kompiuterio darbas. Lėtas HDD dar labiau jaučiasi jei turime ir mažai sparčiosios atminties (RAM), nes kompiuteris veikia taip, kad jei pritrūksta RAM atminties, jis tos atminties pasiskolina iš HDD, o HDD atmintis yra daug lėtesnė, negu RAM'ų, o jeigu dar ir jūsų HDD lėtas, tai jaučiamas didžiulis kompiuterio lagas. Šiai dienai patarčiau pirkti bent 7200 aps./min (rpm) turintį diską.

Žinoma jeigu jums kompiuteris lagina todėl, kad trūksta RAM atminties, tai nelėkit pirkti greito HDD, nes net ir greitas HDD, neprilygs RAM atminčiai pagal greitį, todėl geriau pirkite daugiau arba naujus RAM'us.

Jungtys ir tipas

Taip pat reikia atkreipti dėmesį, su kokia jungtimi disko jums reikia, seni kompiuteriai palaikydavo tik IDE jungtis, naujesnį tiek IDE, tiek ATA (SATA), tačiau esu matęs ir tokių, kurie palaiko tik ATA jungtis. Dar vienas dalykas, tai disko dydis 2.5 arba 3.5 colio, apie juos daug nėra ką kalbėti, dabar dažniausiai naujuose kompiuteriuose (ypač nešiojamuose) naudojama 2.5 dydis, nes jis kompaktiškesnis, tačiau 3.5 taip pat plačiai naudojamas.

Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

  • Parašė po 2 savaičių...
  • Parašė po 2 mėnesių...
  • Parašė po 1 mėnesio...

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 4757 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Svečias
Ši tema yra užrakinta.
  • Šiame puslapyje naršo:   0 nariai

    • Nėra registruotų narių peržiūrinčių šį forumą.

Skelbimai


×
×
  • Sukurti naują...