Peršokti į turinį
  • ŽAIDIMAI
  • , ŽAIDIMAI
  • ŽAIDIMAI

Į ką reikėtų atkreipti dėmesį renkantis vaizdo plokštę INFO


Raudonas

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 4531 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Recommended Posts

Taigi į ką?

Į jungtį

Išsiaiškinam pirmiausia kokia pas jus jungtis (rašo ant motininės plokštės ties ta vieta, kur kišasi vaizdo plokštė), pavyzdžiui gali būti parašyta PCIEX16. Kai žinom jungtį, vaizdo plokštę renkamės tik iš tų, kurių jungtys atitinka. Galima sužinoti ir kitais būdais, pvz. programų pagalba (Everest Ultimate ar panašia).

Vaizdo plokštės atmintis (RAM) ir bit'ai

Daugelis žino, kad reikia žiūrėti į vaizdo plokštės atminties kiekį (kuo daugiau, tuo geriau), bet ne kiekvienas žino, kad atmintis būna skirtingų tipų (DDR3, DDR2, DDR5 ir pan.) ir kad dar reikia atkreipti dėmesį ir į bit'us. Vaizdo plokštės atminties tipai būna tokie patys kaip ir kompiuterio sparčiosios atminties (RAM). Keliais žodžiais paaiškinus tipas rašomas DDR raidėmis ir skaičiuku einančiu po juo, kuo pirmas kaičius didesnis, tuo atmintis geresnė. Tarkim 1GB DDR5 atminties, bus daug geriau negu 1GB DDR3 atminties. Į bitus reikėtų atkreipti labai didelį dėmesį, nes kartais geriau netgi pasirinkti vaizdo plokštę kuri turi tik 512MB, bet turi normaliai bit'ų, negu 1GB su mažai bitų (pvz 64 bit). Kas tuomet tie Bitai? Bit'ai - tai vaizdo plokštės procesoriaus pralaidumas, jeigu gerai išsireiškiau. Kaip ir atminties, kuo jų daugiau, tuo geriau. Pardavėjai dažnai šį parametrą nutyli ir nerašo kompiuterio pateikiamoje specifikacijoje, nes perka vaizdo plokštes su kuo daugiau atminties ir kuo mažiau bitų, kad tik būtų mažesnė kaina, todėl prieš perkant reikėtų į Google įvesti vaizdo plokštės pavadinimą ir pažiūrėti smulkesnę informaciją apie ją. Bit'ų dažniausiai būna 64, 128, 256 ir pan., tačiau nereikėtų kreipti dėmesį į šiuos mano paminėtus skaičius, nes technologijos nemiega ir jau rytoj šie skaičiai gali būti juokingi, bet šiai dienai patarčiau pirkti vaizdo plokštę bent su 256 bit'ais.

Į vaizdo plokštės kaitimą (darbo temperatūrą)

Ne toks svarbus aspektas, kaip prieš tai paminėtieji, tačiau jeigu tik yra galimybė reikėtų atkreipti dėmesį ir į šį. Šiuo atveju kuo darbo temperatūra mažesnė, tuo geriau. Jeigu vaizdo plokštė labai kais, gali ateityje tekti rūpintis papildomu aušinimu, gali iškilti problemų jeigu norėsite ją šiek tiek pagreitinti, per ilgą laiką nuo aukštos temperatūros gali kas nors sugesti. Taip pat jeigu vaizdo plokštė visada kais, jus gali nervinti aušintuvo keliamas garas, nes jis visada dirbs pilnu pajėgumu, ypač garsas jausis jei jis jau užsinešęs dulkėmis. Kaip sužinoti kokia vaizdo plokštės darbo temperatūra? Kartais tokius parametrus pateikia gamintojai, bet geriau per Google pasiskaityti ją jau turinčių žmonių nuomonių, tokiu būdu dažnai atsiskleidžia tikrasis vaizdo plokštės veidas ne tik temperatūros požiūriu. Tačiau tikėti vieno žmogaus nuomone nereikėtų, nuosprendžius reikėtų daryti tik radus bent kelis besiskundžiančius žmones tomis pačiomis bėdomis.

Štai tokia trumpa ir paprasta apžvalga, tikiuosi padės ne vienam pradedančiajam išsirinkti gerą vaizdo plokštę žaidimams. :liuxas:

Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

  • Parašė po 2 savaičių...
  • Parašė po 3 savaičių...
  • Parašė po 10 mėnesių...
":lgflzgnm]Puiku ;D +rep. Tikrai labai padėjo :))) Net negalvojau, kad gali būti skirtingi kištukai :unsure::mucha:

PCIEX16 (naujausia), AGP (truputi senesne), PCI (pati seniausia)

Siaip pagrinde PCI EX 16 eina. Agp yra bet ju tokia mazuma ir dar kaikurios agp brangesnes uz pciex16.

O Posto autoriui pagarba. Bet patikslinsiu viena dalyka kad zmones zinotu. Yra dar GDDR ramu tipas, tai GDDR 1 yra geresni nei DDR5. O del bitu galima gauti ir 512. taciau vaizdo plokste bus retoka. Pvz draugas nusipirko plokste kurioje buvo 512 bit bet ramai 512 DDR3, manoji 256 bit 512 GDDR3. PC beveik identiski, na pas mane per 1GB daugiau ramu ir per 200 MHz procas geresnis. Bet pas ji ATI pas mane Gforce. pc pirkti mazdaug tuo paciu metu, procu modeliai vienodi yra ir bla bla bla. Zodziu jo vaizduske buvo per 80% geresne.

Nepamirskyte pasizeti i tehnologijas kurias palaiko pvz PhysX arba Pixtel Shader 5. nes identiskos vaizduskes gali buti bet vienos su siom tehnologijom bus o kitos be. tos kurios be bus silpnesnes.

Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 4531 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Svečias
Ši tema yra užrakinta.
  • Šiame puslapyje naršo:   0 nariai

    • Nėra registruotų narių peržiūrinčių šį forumą.

Skelbimai


×
×
  • Sukurti naują...