Peršokti į turinį
  • ŽAIDIMAI
  • , ŽAIDIMAI
  • ŽAIDIMAI

,,Google" sistema prieš piratavimą.


NightKata

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 4883 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Recommended Posts

8cbc3f64411b53ea55ee9f568ef493d1895.jpg Muzikos industrijos lobistų spaudžiama interneto paieškos milžinė „Google“ pareiškė ketinanti patobulinti paieškos sistemą, siekiant pažaboti piratavimą internete.

„Google“ ketina įgyvendinti keturias priemones. Viena jų – iš automatinių siūlymų (tai siūlomi paieškos raktažodžiai, atsirandantys pradėjus vesti žodį ar frazę – aut. past.) bus pašalinti žodžiai, kurie dažniausiai siejami su piratinėmis bylomis. Pavyzdžiui, dabar įvedus „Lady Gaga mp3“ automatiškai siūloma prie šių paieškos žodžių pridėti „free download“ (liet. atsisiųsti nemokamai) ar „torrent“, praneša BBC.

„Torrent“ bylos yra dažnai naudojamos apsikeisti failais tarp vartotojų ir gana dažnai šios kopijos būna nelegalios. Vis dėlto nelegalų turinį atsisiųsti siūlantys tinklalapiai nebus pašalinti iš pačios paieškos rezultatų.

Muzikos industrija teigia, jog žadamos priemonės yra nepakankamos. „Tai, jog „Google“ reaguoja į mūsų raginimus elgtis atsakingiau dėl nelegalaus turinio internete, suteikia vilčių. Tačiau šių priemonių paketas, nors sveikintinas, nepaliečia problemos esmės – kad „Google“ paieškos rezultatai nukreipia muzikos ir kito pramoginio turinio ieškančius vartotojus į nelegalų turinį siūlančius tinklalapius“, – teigė Didžiosios Britanijos fonogramų industrijos atstovas. Ši asociacija teigia, jog kūrybine veikla užsiimantys asmenys dėl piratavimo internete kasmet patiria milijonus svarų nuostolių.

„Google“ atstovas Simonas Morrisonas tikina, jog bendrovė „visuomet girdėjo autorių teisių gynėjus“, o šie žingsniai padės „kūrinių savininkams užsidirbti internetu, o vartotojams – rasti legalų turinį“.

Visas keturias priemones numatoma įgyvendinti artimiausiais mėnesiais.

Be jau paminėtos, „Google“ įsipareigojo pašalinti savo reklaminius banerius („Google ads“) iš nelegalų turinį talpinančių tinklalapių, taip užkertant kelią tokių tinklalapių savininkams užsidirbti iš „Google“.

Be to, paieškos rezultatuose bus dažniau siūlomos trumpos legalaus turinio – pavyzdžiui, dainų – perklausos ar peržiūros. „Šiuo atveju į piratavimą nežiūrima kaip į problemą, o didesnis dėmesys skiriamas legaliam turiniui internete“, – teigė S.Morrisonas.

Bendrovė pareiškė, jog šiomis priemonėmis „nesiekiama pakeisti paieškos rezultatus“, o nelegalų turinį talpinantys tinklalapiai nebus automatiškai „baudžiami“.

Bendrovė taip pat žada, jog jos paslaugas naudojantys tinklalapiai, kurie talpina nelegalų turinį, bus pašalinti per 24 valandas nuo autorių teisių skundo.

Beje, asociacija „Open Rights Group“ pareiškė, jog kreipsis į „Google“, kad ši nepašalintų visų automatinių siūlymų variantų „aklai“.

„Mes esame susirūpinę, kad tokius žodžius, kaip „torrent“, gali būti sunkiau naudoti „Google“ paieškos sistemoje. Daug nedidelių programinės įrangos gamintojų ir filmų kūrėjų savo produkciją legaliai platina tik per „torrent“. Nėra jokios priežasties, kodėl jie turėtų būti ignoruojami“, – teigė „Open Rights Group“ atstovas Jimas Killockas.

Tokie „Google“ strateginiai sprendimai neabejotinai yra paveikti didelio spaudimo. Tuo labiau, jog dar visai neseniai už pagalbą kovoje su piratavimu „Google“ paprašė susimokėti. Įdomu, kokių nuolaidų autorinių teisių gynėjams paieškos milžinas padarys kitais metais.

Šaltinis: technologijos.lt

Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 4883 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Svečias
Ši tema yra užrakinta.
  • Šiame puslapyje naršo:   0 nariai

    • Nėra registruotų narių peržiūrinčių šį forumą.

Skelbimai


×
×
  • Sukurti naują...