Peršokti į turinį
  • ŽAIDIMAI
  • , ŽAIDIMAI
  • ŽAIDIMAI

.htaccess galimybės ir naudojimas (svetainių apsauga, specifiniai nustatymai)


MaxSis

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 3717 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Recommended Posts

.htaccess, kas tai yra ir kuom tai gali būti naudinga?
Yra daug dalykų, kuriuos .htaccess gali atlikti, pvz.: slaptažodžiais apsaugoti katalogus, autmatinis vartotojų nukreipimas į kitą svetainę, specifiniai klaidų pranešimai, vartotojų, kurie gali patekti į svetainę pagal IP adresą filtravimas, direktorijos bylų rodymo kontrolė.

.htaccess bylos sukūrimas
Kuriant .htaccess bylą galite susidurit su sunkumais, ją išsaugant. Sukūrus naują .htaccess bylą su teksto editoriumi (pvz.: Notepad), ją išsaugodami rašykite “.htaccess” (su kabutėmis). Jeigu šis būdas nesuveiks, tiesiog išsaugokite bylą bet kokiu pavadinimu ir ikelkitę ją į serverį. Naudojant FTP klientinę programą bylos pavadinimą lengvai galėsite pakeisti į .htaccess pačiame serveryję.

Specifiniai klaidų pranešimai
.htaccess pagalba Jūs galite nustatyti specifinius klaidų pranešimus (kuomet svetainėje nerastas puslapis ar pan.), jeigu žinote klaidos pranešimo numerį (pvz.: 404 – “page not found”). Naudojant teksto redaktorių į .htaccess bylą įrašykite šią eilutę :
ErrorDocument klaidos_pranešimo numeris /byla.html

Pvz.: jeigu pagrindiniame svetainės kataloge yra byla, kuri atvaizduoja 404 (page not found) klaidos pranešimą rašykite tokią eilutę:
ErrorDocument 404 /404.html (bylos pavadinimas turi sutapti su realia, kataloge esančia byla)

Jeigu byla yra ne pagrindiniame svetainės kataloge, o giliau, nurodykite kelią iki jos:
ErrorDocument 404 /vidinis_katalogas/404.html

Žemiau pateikiame dažniausiai naudojamų klaidų pranešimų numerius:
401 - Authorization Required
400 - Bad request
403 - Forbidden
500 - Internal Server Error
404 – Page not found

Apsirašius specifinius klaidų pranešimus, Jums tereikia susikurti bylas, kurios bus atvaizduojamos kai įvyks klaida ir įkelti juos I serverį.

Svetainės katalogų bylų rodymo uždraudimas
Pasitaiko, kad svetainės direktorijose nebūna bylų, kurios pagal nutylėjimą būna pagrindinės svetainės bylos (pvz.: index.html, index.php ir pan.), tokiu atveju vartotojui atsidarius svetainę bus rodomos visos bylos esančios tame kataloge (pvz.: jeigu www.Jusu_svetaine.lt neturi pagrindinės bylos, bus rodomas visas katalogo turinys), o tai gali tapti rimta Jūsų duomenų apsaugos problema. Kad apsaugoti svetainės katalogo bylų rodymą, .htaccess byloje reikia įrašyti tokią eilutę:
Options -Indexes

Vartotojų filtravimas pagal IP adresą
Kartais vartotojai susiduria su būtinybe apsaugoti svetainę filtruodami lankytojus pagal IP adresą. .htaccess pagalba, tai galima lengvai įgivendinti.Norėdami blokuoti svetainės pasiekiamumą pagal IP adresą, .htaccess byloje įrašykite šią eilutę:
deny from 000.000.000.000 

000.000.000.000 yra blokuojamas IP adresas. Norėdami filtruoti ne vieną adresą, o adresų grupę kuri priklauso vienam IPT, irašykite tokią eilutę:
deny from 192.168.000.000

Norėdami leisti svetainės pasiekiamumą pagal IP adresą, .htaccess byloje įrašykite šią eilutę:
allow from 000.000.000.000 

Pagrindinės svetainės bylos
Priklausomai nuo serverio nustatymų, pagrindinėmis svetainės bylomis gali būti interpretuojama, pvz.: index.html arba index.htm. Norint pakeisti šiuos parametrus (pvz.: kad pagrindinė byla būtų index.php arba pirmas.html ir t.t.), .htaccess byloje reikia įrašyti šią eilutę:
DirectoryIndex index.php pirmas.html index.html index.htm

Šioje eilutėje nurodyti keli bylų pavadinimai, kuriuos serveris “skaito” iš kairės į dešinę. Jeigu kataloge nerandama index.php bylos, automatiškai pradedama ieškoti pirmas.html ir t.t., kol randama bent viena byla, neradus nei vienos nurodytos bylos, bus atvaizduojamas katalogo turinys.

Nukreipimai
Viena dažniausiai naudojamų funkcijų yra nukreipimas. Jeigu norite nukreipti svetainės lankytoją į kitą puslapį arba visai į ktią svetainę ,ar serverį, .htaccess byloje jums reikia įrašyti šią eilutę: 
Redirect /index.html http://www.kita_svetaine.lt/index.html

 
Norėdami nukreipti visą direktoriją į kitą direktoriją, įrašykite šią eilutę:
Redirect /direktorija http://www.kita_svetaine.lt/direktorija

Naudojant šį nukreipimą, vartotojui surinkus adresą, http://www.jusu_svetaine.lt/direktorija/testas.html jis automaškai bus nukreiptas į http://www.kita_svetaine.lt/direktorija/testas.html

Problemos:

  • Internal Server Error

Šį klaida pranešama kai neteisingai įkeltas .htaccess failas. Pašalinę failą, vėl viskas veiks tvarkingai, arba bandykite įkelti iš naujo ASCII rėžimu per FTP.

  • Įkėlus failą į serverį, jis dingsta

Failą įkėlus į serverį, jis niekur nedingsta, tiesiog programinė įranga ne visada pagal nutylėjima atvaizduoja failus, kurie prasideda tašku. Kad matytumėt visus failus serveryje ar savo kompiuteryje, Jums reikia pažymėti opciją 'Show all hidden files'. 

 

 

 

 

Sėkmes kuriant apsaugas ;)

 

Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

tavo apsaugos buvo kurtos .htaccess tai kame beda? :)

Tinklapis bus neapsaugotas jei skriptas ar sistema kurta ne pacio, nes pats klaidas greit rasi ir nepadarysi

Na taip mano apsaugos kuriamos ant .htaccess, bet jos netokios kaip cia. as nesakau jog .htaccess neapsaugo,sito sitos apsaugos neapsaugos pilnai forumo!

Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

  • Parašė po 2 savaičių...

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 3717 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Prisijungti prie diskusijos

Palikti atsakymą galite iš karto, o užsiregistruoti vėliau. Jeigu jau turite paskyrą mūsų forume, Prisijunkite.

Svečias
Atsakyti šioje temoje...

×   Įklijuotas tekstas turi teksto formatavimą.   Pašalinti teksto formatavimą

  Galimi tik 75 veidukai.

×   Nuoroda buvo automatiškai įterpta.   Įterpti nuorodą paprastai

×   Jūsų ankstesnis pranešimas buvo atkurtas.   Išvalyti redaktorių

×   Jūs negalite įkelti nuotraukas tiesiogiai.Įkelkite arba įdėkite nuotraukas iš URL.

  • Šiame puslapyje naršo:   0 nariai

    • Nėra registruotų narių peržiūrinčių šį forumą.

Skelbimai


×
×
  • Sukurti naują...