Peršokti į turinį
  • ŽAIDIMAI
  • , ŽAIDIMAI
  • ŽAIDIMAI

Viskas apie Xbox 360


Guest Rizz

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 3953 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Recommended Posts

Svečias

Sveiki,

Šiame straipsnyje supažindinsiu Jus su "Xbox 360".

Kompanijos Microsoft sukurta žaidimų konsolė Xbox 360 yra tikrai gerai apšlifuota ir turi nemažą žaidimų biblioteką bei daug kitų galimybių. Be to, konsolė pasižymi stipria interneto palaikymo sistema, t.y. visų žinoma Xbox Live, kurios pagalba galėsite tiesiai į konsolę siųsti žaidimus, papildymus, priedus, filmus, muziką ir kt. turinį Taip pat galėsite žaisti ir bendrauti su kitais ne tik tekstinėmis žinutėmis ar garsu. Taip pat konsolę galite sujungti su kompiuteriu ir valdyti Windows Media Center, kurio pagalba galėsite visą savo Media turinį pasiekti kitame kambario gale. Nesenai pasirodžiusi nauja Xbox 360 250 GB Slimline serijos konsolė turi šiek tiek kitokį dizainą ir keletą naujų galimybių.

Konsolės modeliai

xbox-360-slim-box.jpg

Xbox 360 250 GB konsolės pakuotė.

Parduotuvėje mes galime rasti įvairių skirtingų Xbox 360 konsolės komplektacijų. Jos skiriasi kietojo disko talpa, dizainu ir priedų kiekiu pakuotėje. Šiuo metu parduotuvėse rasite (žaliai pažymėtą versiją rekomenduojame mes):

* Xbox 360 4 GB (kaina ~700 Lt)

* Xbox 360 250 GB (kaina ~900 Lt)

* Xbox 360 4 GB + Kinect (kaina ~900 Lt)

* Xbox 360 Limited Edition Halo: Reach Console (kaina ~1200 Lt)

Skirtumas tarp Xbox 360 4 GB ir 250 GB yra kietojo disko talpa (4 GB modelis turi integruotą 4 GB atmintinę įvairiems Jūsų duomenims, o 250 GB modelis ištraukiamą 250 GB kietąjį diską), dizainas (250 GB modelis turi blizgų paviršių) ir priedų skirtumu (250 GB modelio komplektacijoje yra pridėtos bevielės ausinės). Xbox 360 4Gb + Kinect modelis turi visus paprasto 4 GB modelio priedus, Kinect sensorių (skirtą valdyti konsolę judesiais nenaudojant pulto) ir žaidimą Kinect Adventures. Visų modelių pakuotėse taip pat rasite vieną valdymo pultą, paprastus AV laidus (HDMI kabelį teks įsigyti atskirai), Xbox Live Gold 1 mėnesio pakuotę (skirta naudotis Xbox Live auksine paslauga, plačiau apie tai žemiau) ir vienerių metų garantija visame pasaulyje. Be to visos konsolės palaiko Wi-Fi, kurio dėka galėsite prisijungti prie bevielio interneto. Ketinantiems žaisti internetu su draugais, bandantiems žaidimų Demo versijas ar norintys turėti jų priedų, muzikos ar filmų konsolėje, rekomenduojame 250Gb modelį. O tiems kurie nori tik pažaisti namie, užtektinai pakaks 4Gb modelio, kurio talpą galite praplėsti USB atmintinėmis (nuo 2 iki 16Gb).

Žaidimų entuziastams arba mėgstantiems sutaupyti ir iškarto nusipirkti pilną konsolės pakuotę, Microsoft siūlo Xbox 360 Limited Edition Halo: Reach. Ji brangoka, bet su tokiu turiniu tikrai viskas atsiperka. Pakuotėje rasite Halo: Reach žaidimo dizainu papuoštą konsolę blizgiu paviršiumi, 250Gb kietajį diską, 2 valdymo pultus (taip pat Halo: Reach žaidimo dizainu), bevieles ausines, paprastus AV laidus, Xbox Live Gold 1 mėnesio pakuotę, vienerių metų garantiją visame pasaulyje ir žaidimą Halo: Reach.

Priedai

Konsolės galimybes galima praplėsti naudojant įvairius priedus. Tarp kurių populiariausi yra papildomas bevielis valdymo pultas, HDMI laidas (aukštos raiškos vaizdui televizoriaus ekrane), ausinės ir greito pultelio pakrovimo adapteris. Taip pat galite įsigyti ir prie pultelio prijungiamą klaviatūrą tekstiniam bendravimui, Windows Media Center pultą ar laidą skirtą perduoti duomenis iš kietojo disko į kompiuterį. Trumpai aprašysiu keletą populiaresnių priedų.

Xbox 360 Wireless Controller Black

xbox_360_250gb_6.jpg

Beveik visose Xbox 360 konsolės komplektacijose Jums bus pridėtas tik vienas, bevielis, juodos spalvos valdymo pultas ir dvi vienkartinės Duracell baterijos (aktyviai žaidžiant jų pakaks maždaug porai savaičių). Šie pultai su konsole bendrauja Wireless pagalba, todėl baterijų krauti įpatyngai dažnai nereikės, ypač išjungus vibraciją. Paprastos pigios baterijos (~1Lt už vnt.) aktyviai žaidžiant išlaiko apie 3-5 dienas, tuo tarpu brangesnės - Duracell (~6Lt už 2vnt. pakuotėje) turėtų laikyti beveik pora savaičių. Visdėlto tikrai daug žaidžiantiems rekomenduojame įsigyti dvi pakraunamas baterijas ir pakrovėją. Visa tai turėtų atsipirkti pažaidus konsole apie 3-4 mėnesius. Jeigu mėgstate žaisti keliese (su draugais, broliu ar seserimi), rekomenduojame įsigyti papildomą pultą, kurio kainą šiuo metu yra apie 150 Lt. Perkant papildomą pultą patartina atsižvelgti ar tai originalus Microsoft gaminys, nes tik jie gamina tikrai patikimus ir kokybiškus pultus.

Xbox 360 HDMI Cable

hdmi.jpg

LCD ar plazminių televizorių su HDMI palaikymų naudotojai papildomai turėtų įsigyti HDMI laidą, norėdami išgauti aukščiausios kokybės vaizdą (aukščiausios kokybės garsui išgauti naudojamas optinis graso laidas, įsigyjamas atskirai). Šis laidas sugeba perduoti 1080p raiškos vaizdo signalą, to pasekoje galėsite mėgautis tikra HD kokybe žaidžiant žaidimus. Taip pat šis laidas perduoda gana aukštos kokybės garsą palaikantį daugekanalį garsi Dolby Digital 5.1. Deja atskirai parduodamas optinis garso kabelis gali perduoti maksimalią garso kokybę (rekomenduojamas tik audiofilams). Laidų yra tikrai daug, dauguma jų apsaugoti nuo išorinių aplinkos veiksnių. Tikrai neverta pirkti originalių Microsoft kompanijos kabelių kurie kainuoja keliasdešimt litų brangiau, nei paprasti, tokios pat kokybės kabeliai. HDMI laido kaina garso ir vaizdo prekių parduotuvėje yra apie 30Lt priklausomai nuo kabelio ilgio.

Xbox 360 Wireless Headset

wireless-headset.jpg

Bevielės ausinės kai kuriuose Xbox 360 modelių pakuotėse jau yra pridėtos. Jeigu jų nebuvo, rekomenduojame jas įsigyti, tuomet žaisdami internetu galėsite bendrauti su kitais žaidėjais ar draugais. Šios bevielės ausinės yra tikrai lengvos, patogios ir kokybiškos ausinės, naudojančios Wireless technologiją. Įjungę ausines jomis galėsite naudotis apie 8 valandas, o po to prijungę prie konsolės USB laidu jas vėl pakrausite. Ant ausinių rasite įjungimo/išjungimo mygtuką, garso ir užtildymo mygtukus. Sklando gandai, kad galima naudoti ir Nokia laisvų rankų įrangos ausines, tiesiogiai jas jungiant į pultelį (tai padeda sutaupyti).

Xbox 360 Quick Charge Kit

Su šiuo Xbox 360 greito pakrovimo rinkiniu vienu metu galėsite įkrauti 4 baterijas tik per 2 valandas. Tai labai paprastas ir patogus krovimo būdas. Į komplektacija įeina pakrovėjas ir dvi pakraunamos baterijos. Pridėtų pakraunamų baterijų turėtų užtekti apie 40 valandų žaidimo.

Žaidimai

Šiuo metu konsolė Xbox 360 turi tikrai daug, įvairaus žanro žaidimų. Taip pat konsolė palaiko ir paprastesnius Xbox Live Arcade žaidimus, kuriuos galima parsisiųsti tiesiai iš Xbox Live serviso. Visi išleisti žaidimai europoje yra reitinguojami sistemos PEGI. Perkant žaidimus parduotuvėje verta atsižvelgti į šiuos ženklus kurie nurodo žaidimo tinkamumą atitinkamai amžiaus grupėj:

320.gif321.gif322.gif323.gif324.gif

Dauguma reitinguotų žaidimų yra taip pat pažymėti išskirtinais ženklais, tokiais kaip "smurtas" ar "keiksmažodžiai". Jeigu konsole žaidžia Jūsų vaikas, patariame atsižvelgti ir į tai.

Naujesni žaidimai

mafia.jpg

Nuotrauka iš žaidimo Mafia II skirto Xbox 360 konsolei.

Konsolė Xbox 360 turi tikrai nemažai žaidimų, kurie yra visdar leidžiami šiandien. Naujai išleisti žaidimai dažniausiai kainuoja brangiau, nei išleisti šiek tiek seniau. Jei vistiek nusprendėte išbandyti naujausius ir populiariausius žaidimus, parinkome Jums šiokį tokį sąrašą (visi išvardinti žaidimai yra išsamiai apžvelgti mūsų redakcijos):

* Just Cause 2 (atviro pasaulio veiksmo žaidimas)

* Red Dead Redemption (atviro pasaulio veiksmo žaidimas)

* Super Street Fighter IV (muštynių žaidimas)

* Battlefield: Bad Company 2 (pirmojo asmens šaudyklė)

* Mass Effect 2 (RPG nuotykių žaidimas)

Senesni žaidimai

oblivion.jpg

Nuotrauka iš žaidimo The Elder Scrolls: Oblivion skirto Xbox 360 konsolei.

Taip pat yra nemažai seniau išleistų, bet ne ką prastesnių žaidimų, kuriuos šiuo metu galite įsigyti tikrai mažesnėmis kainomis. Štai mūsų rekomenduojamų žaidimų sąrašas su išsamiomis apžvalgomis:

* Dragon Age: Origins (RPG nuotykių žaidimas)

* Call of Duty: Modern Warfare 2 (pirmojo asmens šaudyklė)

* Need For Speed Shift (lenktynių žaidimas)

* Overlord 2 (fantastinis nuotykių žaidimas)

* Colin McRae: Dirt ir Dirt 2 (ralio žaidimas)

* Dead Space (veiksmo ir nuotykių žaidimas)

* The Godfather II (atviro pasaulio veiksmo žaidimas)

* Fallout 3 + DLC (RPG nuotykių žaidimas)

* FIFA 10 ir NBA Live 10 (sporto žaidimai)

* NBA 2K9 (krepšinio žaidimas)

Xbox Live Arcade žaidimai

x26.jpg

Nuotrauka iš žaidimo Super Street Fighter HD Remix skirto Xbox 360 konsolei.

Priisjungę prie Xbox Live sistemos, galėsite parsisiųsti nedaug užimančių, paprastesnių bei pigesnių žaidimų, vadinamu Xbox Live Arcade. Jie perkami naudojantis Microsoft point`s (Microsoft taškai), o jų galite įsigyti internetu arba pakuotėje parduotuvėje. Žaidimų tikrai yra gana nemažai, todėl bus iš ko pasirinkti. Tokių paprastesnių žaidimų apžvalgų kol kas nesame pradėje rašyti todėl siūlome tik pavadinimus, žymesnių bei populiaresnių žaidimų:

* Braid (2D platformos žaidimas)

* Puzzle Quest: Challenge of the Warlords (puzlės tipo žaidimas)

* Geometry Wars: Retro Evolved 2 (veiksmo žaidimas)

* LIMBO (2D puzlės tipo žaidimas)

* Alien Hominid HD (veiksmo žaidimas)

* Castlevania: Symphony of the Night (veiksmo žaidimas)

* Rez HD (šaudyklė)

* Ikaruga (veiksmo žaidimas)

* Castle Crashers (veiksmo žaidimas)

* Mega Man (2D platformos žaidimas)

Xbox Live

nxe_10.jpg

Taip atrodo Xbox 360 konsolės meniu televizoriaus ekrane, primena WMC?

Xbox 360 konsolei skirtas interneto servisas Xbox Live Jums pateiks neįtikėtinas galimybes, bevielio interneto galimybė konsolėje, leis pasiekti Xbox Live be laidų. Yra dvi Xbox Live sistemos programos: Silver (sidabrinė pakuotė - nemokama) ir Gold (auksinė pakuotė - mokama (10-30 Lt 1 mėn)). Skirtumas tas, kad Silver naudotojai gaus priėjimą prie žaidimų parduotuvės (Marketplace) bei nemokamų Demo žaidimų versijų, taip pat galės bendrauti tekstinėmis žinutėmis. Užsisakę auksinę pakuotę galėite prieiti prie viso Xbox Live turinio, taip pat galėsite žaisti žaidimus internetu su draugais, prisijungti prie vakarėlių iki 8 žaidėjų (Party), naudotis garso ir vaizdo duomenų perdavimu, bei įvairiomis papildomomis paslaugomis, tokiomis kaip Facebook ar Twitter. Xbox Live sistemos valdymas tikrai gražus, patogus ir paprastas, net naudodamas patį pigiausia interneto planą nesusidūriau su "lago" problemomis. Servisas veikia tikrai stabiliai, bei yra pastoviai atnaujinamas ir prižiūrimas. Betkokiu atveju mes primygtinai rekomenduojame prijungti konsolę prie Xbox Live ir užsisakyti Xbox Live Gold metinę prenumeratą (tokiu būdų sutaupysite), norėdami išnaudoti visus Xbox 360 konsolės privalumus.

nxe_webstore.jpg

Taip atrodo Marketplace (parduotuvė) naršyklės ekrane.

Xbox Live sistemoje yra nemažai įvairaus tipo turinio: žaidimų (Arcade, Demo ir pilnų Xbox 360 žaidimų). Žaidimus galite įsigyti ir paleisti siųsti tiesiai į konsolės kietąjį diską netik per Xbox 360 meniu, bet ir interneto naršyklėje. Taip pat į Xbox 360 konsolę galite siųsti filmus (paprastos ir HD kokybės), žaidimų priedus, papildymus, muziką, bei įvairius kitus niekučius. Siunčiant didesnius kiekius duomenų galima konsolę išjungti nustačius siuntimo režimą, tokiu atveju konsolė liks su įjungtu kietuoju disku kol bus vykdomi siuntimai ir mirksės konsolės įjungimo/išjungimo mygtukas, o baigus siuntimus išsijungs visiškai.

Naršydami internete savo parašu galite priskirti Xbox Live Gamertag'ą, kuris automatiškai atsinaujina ir rodo surinktų taškų kiekį, zoną kurioje žaidžiate bei keletą paskutinių žaistų žaidimų. Savo Gamertag'ą rekomenduojame susikonfiguruoti tinklapyje MyGamerCard.net.

GamesNation.lt ; SuperGames.lt

Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

  • Parašė po 2 mėnesių...
  • Parašė po 4 savaičių...
Taip galima.Bet nelabai atsimenu ar galima iskart 250 GB.Turbut reikes pvz po 50 GB pirkt.Neatsimenu. :)

Kaip suprast po 50 GB ? As turiu Slim'a ir ten yra tik 1 "skyle" i kuria galima ideti HDD. Ar as kazko nezinau ir i X'a galima ideti kelis HDD po 50 GB :D ?

Aisku i viena skile galima.Nusipirk pvz kaip USB,kad i ta USB galetum dar du ikist :)

Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

Sveiki, turiu klausima, cia del tu atrisinejimu. Ar man taip atrodo ar geriau negadint xbox ir prikt xbox live gold membership ar geriau nulauzinet xbox? :)

Ir dar, pamirsau paklaust, Xbox Live kai nusiperki ta Gold membership tai galima ten zaidimus siustis tiesiai is ten i xbox? o jei galima, tai visus belekoki ar yra tam parinkti kuriuos galima siustis?

Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

Svečias
Sveiki, turiu klausima, cia del tu atrisinejimu. Ar man taip atrodo ar geriau negadint xbox ir prikt xbox live gold membership ar geriau nulauzinet xbox? :)

Ir dar, pamirsau paklaust, Xbox Live kai nusiperki ta Gold membership tai galima ten zaidimus siustis tiesiai is ten i xbox? o jei galima, tai visus belekoki ar yra tam parinkti kuriuos galima siustis?

Jei atriši savo Xbox`ą, tai apie online žaidimą gali net nesvajoti :) O dėl Xbox Live negaliu nieko pasakyti, nes neturiu Xbox`o, kiek girdėjau tai reikia lyg kažkokius taškus rinkti ar kažką panašaus ;)

Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

Svečias
O tavo pacio manymu ar sveika atrisinet? :)

Na, jei aš turėčiau Xbox`ą tai neatrišinėčiau, nes negalėčiau žaisti online ir nepatirčiau visų žaidimo galimybių, bet jeigu gerai atriši Xbox`ą tai nieko neatsitiks :)

Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

Svečias
Matai, as noriu, kad man kuo maziau kainuotu zaidimai, kad nereiktu ten visada pirkt originalius, nes reik tada vienam ziaidmui nuo 150 iki 300 lt, bet atrisinet nelabai noriu, o apie xbox live as ten nesuprantu nieko, man reik, kad kas nors nusimanantis patartu kaip ka daryt :/

300Lt nekainuoja, jei pirktum internete tai išvis pigiai nusipirktum tuos žaidimus. Per Xbox Live gali žaisti Xbox 360 žaidimus online, siųstis filmus, muziką, arcade games, demo. Per jį galima ir bendraut su ausinėm arba chat`u. Reikia interneto kabelį prijungti prie konsoles, sutvarkyt embership`us ir Xbox Live jau turi :)

Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 3953 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Prisijungti prie diskusijos

Palikti atsakymą galite iš karto, o užsiregistruoti vėliau. Jeigu jau turite paskyrą mūsų forume, Prisijunkite.

Svečias
Atsakyti šioje temoje...

×   Įklijuotas tekstas turi teksto formatavimą.   Pašalinti teksto formatavimą

  Galimi tik 75 veidukai.

×   Nuoroda buvo automatiškai įterpta.   Įterpti nuorodą paprastai

×   Jūsų ankstesnis pranešimas buvo atkurtas.   Išvalyti redaktorių

×   Jūs negalite įkelti nuotraukas tiesiogiai.Įkelkite arba įdėkite nuotraukas iš URL.

  • Šiame puslapyje naršo:   0 nariai

    • Nėra registruotų narių peržiūrinčių šį forumą.

Skelbimai



×
×
  • Sukurti naują...