Peršokti į turinį
  • ŽAIDIMAI
  • , ŽAIDIMAI
  • ŽAIDIMAI

PlayStation 2 save'ų perkėlimas į PC ir atvirkščiai


Popas23

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 4870 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Recommended Posts

mc.jpg

Šiame gide aš papasakosiu kaip pats asmeniškai perkeliu PlayStation ir PlayStation 2 žaidimų save'us iš atminties kortelės į USB Flash raktą ir iš jo į PC uLaunchELF programos pagalba. Ir kaip tą patį padaryti Action Replay MAX EVO pagalba.

O kam tai reikalinga? Nauda yra akivaizdi! Turėdami atminties kortelę ją ankščiau ar vėliau vistiek "pripildysite" ir nebebus vietos naujiems žaidimams išsaugoti. Taigi žaidimų save'us, kurių dabar nežaidžiate galite saugiai "pasidėti" kompiuteryje ir kai jų prireiks greitai vėl perkelti į atminties kortelę. Taip pat gali būti, kad sugadinsite ar kitaip pažeisite savo save'us ir juos atkurti galėsite prieš tai perkeltais save'ais iš PC. Beto žaidimų save'ų galima parsisiųsti iš http://wWw.GameFAQS.cOm (kuriuose žaidimas jau būna įveiktas ir belieka tik mėgautis svetimų žmonių darbo vaisiais) ir juos perkelti kažkaip tai reikia.

====================

Pirmas būdas su uLaunchELF

====================

Jums reikės:

- USB Flash rakto

- Naujausios versijos uLaunchELF programos, kuri būtų įdiegta į atminties kortelę ir galėtų užsikrauti (boot'intis)

Jeigu Jūsų PlayStation 2 konsolės čipas negali užkrauti programų iš atminties kortelės tai sudaro tam tikrų nepatogumų ir tada reikia tiesiog įsirašyti uLaunchELF į CD ir kaskart kai norėsite atlikti perkėlimą užkrauti uLaunchELF iš CD.

PlayStation 2 save'ų perkėlimas iš atminties kortelės į USB Flash raktą ir į PC:

Iš esmės viskas yra gana paprasta, reikia užkrauti uLaunchELF programą, tada įkišti USB Flash raktą į PlayStation 2 konsolę. Per FileBrowser nueikite į "mc0:/" (pirmoji atminties kortelė) arba į "mc1:/" (antroji atminties kortelė), atitinkamai iš kurios atminties kortelės norite perkelti save'us. Taigi pasirenkate "mc0:/" ir programa užkrauna atminties kortelės turinį. Pasirenkate norimus žaidimų save'us pažymėdami juos "X" mygtuku (šalia jų tada atsiranda * simbolis). Kai viską susižymite spauskite "R1" mygtuką ir iš atsiradusio mini-meniu pasirinkite "Copy". Tuomet gryžkite į FileBrowser ir pasirinkite "mass:/" (čia yra USB Flash raktas) ir nuėję į norimą vietą rakte kur bus perkeliami save'ai vėl spauskite "R1" mygtuką ir iš mini-meniu pasirinkite psuPaste. Prasidės perkėlimo procesas ir bus sukurtas vienas failas vienam žaidimui. O kai perkėlimo procesas baigsis tada paprasčiausiai perkelkite gautus failus į PC. Štai ir viskas! Principas yra lygiai toks pat ir perkėlimo į atminties kortelę iš PC.

Turbūt galvojate kuo skiriasi komandos "Paste", "mcPaste" ir "psuPaste"? O jos skiriasi tuo kad:

"Paste" - yra skirta konkrečių failų perkėlimui (ne save'ų), pavyzdžiui kai yra diegiamos programos į atminties kortelę.

"mcPaste" - senesnėse uLaunchELF versijose buvo naudojama kaip pagrindinė komanda PSX ir PS2 žaidimų save'ų kopijavimui, bet dabar yra nebenaudojama (nesuprantu, kodėl ji apskritai nepanaikinta iš uLaunchELF programos), nes PS2 žaidimų save'ai naudoja papildomus "timestamp'us", kurių ši komanda nenukopijuoja taip išvesdama iš rikiuotės ir sugadindama PS2 save'us (nors juos po ilgų vargų dar galima atstatyti). Taigi su šia komanda galima naudotis perkeliant tik PSX žaidimų save'us, nes jie nenaudoja "timestamp'ų". Nors apskritai tai ji yra bevertė.

"psuPaste" - vienintelė komanda, kurią reikia naudoti perkeliant tiek PSX tiek PS2 žaidimų save'us! Palaiko "timestamp'us" ir t.t.

uLaunchELF oficialus failų formatas yra PSU. Taigi ši programa perkels į USB Flash raktą ir priims iš jo tik šio formato save'us.

=================================================

Antras būdas su Action Replay MAX EVO (ar jai analogiška programa)

=================================================

Jums reikės:

- USB Flash rakto

- Action Replay MAX EVO programos, kuri būtų įrašyta į CD

Įspėjimas:

Pasitaiko, kad išsaugotų žaidimų duomenis sugadinti gali Action Replay MAX EVO ir analogiškos programos, kai žaidimo save'ai yra kopijuojami į atminties kortelę iš MAX formato į normalų atminties kortelės formatą. Man taip kartą buvo nutikę. Pagal mano patirtį, tikimybė sugadinti duomenis yra 1 iš ~100. Rizika aišku nelabai didelė, bet vistiek. Todėl rekomenduoju tik kraštutiniu atveju naudotis šiuo būdu!

Su Action Replay MAX EVO irgi viskas yra paprasta, reikia užkrauti Action Replay MAX EVO programą, iš atsiradusio meniu pasirinkiti "MAX Memory" ir kai programa užsikrauna, tada įkišti USB Flash raktą į PlayStation 2 konsolę. Iš atsiradusio kito meniu pasirinkti "My Devices" ir pasirinkti "Primary Device". Rinkitės atminties kortelę, jeigu norite perkelti žaidimų save'us į USB Flash Raktą. Arba USB Flash raktą, jeigu norite iš USB Flash rakto perkelti save'us į atminties kortelę. O jau iš ten viską atlikti paprasta. Varnele pažymėkite norimus PlayStation 2 žaidimų save'us, tada spauskite rankenėlę į dešinę ir iš meniu pasirinkite kokias funkcijas norite atlikti (kopijuoti, perkelti, ištrinti, archyvuoti, išarchyvuoti).

armaxtv.jpg

Dar noriu paminėti, kad Action Replay MAX EVO perkeldama save'us juos visada archyvuoja (crush). Ir kada keliate duomenis atgal į atminties kortelę iš USB Flash rakto, būtinai pasirinkti funkciją išarchyvuoti į atminties kortelę (uncrush to memory card).

Su Action Replay MAX EVO visas procesas užtrunka ilgiau (tiek kol programa užsikrauna, tiek kol perkelia save'us). uLaunchELF sukasi greičiau.

Action Replay MAX EVO oficialus failų formatas yra MAX. Taigi ši programa perkels į USB Flash raktą ir priims iš jo tik šio formato save'us.

=========================================

Dar šis tas apie PlayStation 2 žaidimų save'us iš interneto

=========================================

Nepaslaptis, kad PlayStation 2 ir kitų konsolių žaidimų save'ų galima parsisiųsti iš interneto. Ir kaip žinia, parsiųsti save'ai dažnai būna labai įvarių formatų MAX, CBS, PWS, NPO, SPO, SPS, MD, P2M, XPO, XPS (o PSU formate deja niekur dar nemačiau). Beto parsiųstų PlayStation 2 žaidimų save'ų regionai gali neatitikti ir jų taip paprastai neperkelsite ir jais nepasinaudosite. Šios dalies tikslas yra Jus informuoti kaip tai padaryti.

Nepaisant kokią programą naudojate uLaunchELF ar Action Replay MAX EVO Jums reikia patikrinti parsisiųsto save'o regioną ir prireikus jį pakeisti. Jums pravers gidas - Kaip pakeisti PlayStation 2 save'ų regioną? (http://www.playmanija.net/ps2/p122_acti ... ossaryid/9)

Toliau, jeigu naudojate uLaunchELF:

Jums reikalingas galutinis formatas yra PSU. Deja PS2 Save Builder v0.8x programa neturi galimybės išsaugoti šiuo formatu save'ų (gali tik nuskaityti). Taigi nepaisant to, kokiu formatu parsisiuntėte PS2 žaidimo save'ą ir atlikę regionų pakeitimus (jei reikėjo) su programa PS2 Save Builder išsaugokite save'ą formatu XPS. Tada save'ą atsidarykite su PS2 Save Converter programa ir nieko nedarę išsaugokite save'ą PSU formatu. Tada save'ą kelkite į USB Flash raktą ir iš jo į atminties kortelę.

Toliau, jeigu naudojate Action Replay MAX EVO:

Jums reikalingas galutinis formatas yra MAX. PS2 Save Builder v0.8x programa turi galimybę išsaugoti šiuo formatu save'us. Taigi atlikę regionų pakeitimus (jei reikėjo) su programa PS2 Save Builder išsaugokite save'ą formatu MAX. Tada save'ą perkelkite į USB Flash raktą (nekelkitę save'ų į aplankus, nes AR MAX iš jų nenuskaito) ir iš jo į atminties kortelę, pasirinkdami išarchyvuoti į atminties kortelę (uncrush to memory card).

P.S. Primenu, kad žaidimų save'ų parsisiųsti galite iš http://wWw.GameFAQS.cOm.

http://www.playmanija.net

Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

  • Parašė po 2 savaičių...
  • Parašė po 4 mėnesių...

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 4870 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Svečias
Ši tema yra užrakinta.
  • Šiame puslapyje naršo:   0 nariai

    • Nėra registruotų narių peržiūrinčių šį forumą.

Skelbimai


×
×
  • Sukurti naują...