Peršokti į turinį
  • ŽAIDIMAI
  • , ŽAIDIMAI
  • ŽAIDIMAI

  • Žaidimai

    Profesionalios naujienos iš žaidimų pasaulio

    139 straipsniai šioje rubrikoje

    1. Nutekinti CS:GO ir TF2 Source kodai!

      Blogos naujienos Counter Strike: Global Offensive ir Team Fortress 2 žaidėjams , nes 2017/2018 metų abiejų žaidimų source kodai nutekinti ir paplatinti interneto platybėse ir bet kas gali juos parsiųsti.
      Tai gali būti CS:GO pabaiga, nebent jeigu Valve išleis Source 2 kuris turėjo būti išleistas šių metų pabaigoje.
       
      Patariame visiems nežaisti TF2 ir CS:GO tol kol nebus naujienų iš Valve, bet kas gali pasinaudoti dabar tuo kodu blogiems tikslams ir didelis šansas jog per šita ir kita savaites padaugės sukčiautojų ir kitų žmonių kurie gadins žaidimą bei gali bandyti į jūsų kompiuterį parsiųsti visokių failų su virusais.
       

      27
      2.7k
    2. 16-metis rastas negyvas po tėvų prašymo nebežaisti PUBG

      Dar pilnametystės nesulaukęs paauglys Haidarabado mieste (Indija) rastas negyvas po to, kai tėvai liepė nustoti žaisti PlayerUnknown's Battlegrounds (PUBG).
      PlayerUnknown's Battlegrounds yra labiausiai paplitęs Azijos regione ir ypač jo mobilioji versija. Kasdien būtent joje apsilanko apie 30 milijonų žaidėjų.
      Tai jau ne pirmas kartas, kuomet populiarūs Battle Royal žaidimai tampa jaunų žmonių savižudybių priežastimi. Dar visai nesenai 2 jauni vyrai taip pat prarado gyvybę būtent dėl šio žaidimo palįsdami po traukiniu.
      Jaunuolis nusprendė pakelti prieš save ranką po to, kuomet jo mama išbarė jį, kad jis vietoj to, kad mokytųsi anglų egzaminui – žaidžia PUBG. Remiantis Indijos žiniasklaidos duomenimis šiuo metu paauglio tėvas siekia, kad šis žaidimas būtų visiškai panaikintas.
      Po šio įvykio prasidėjo tarptautinės diskusijos dėl to, ar reikia uždrausti šį žaidimą ne tik Azijos regionui. Šiuo metu Kinijos vyriausybė siūlo įstatymų pataisą, kad PUBG būtų leidžiama žaisti tik turint 13 ar daugiau metų.

      26
      3.1k
    3. Žaidimų kultūros konventas „GameOn“ grįžta dar kartą. Konkursas!

      Lapkričio 2-3 dienomis „Litexpo“ parodų centre vyks metų žaidimų renginys, kurio metu šiemet bus skiriamas ypatingas dėmesys nepriklausomiems žaidimų kūrėjams.
      Parodos lankytojų taip pat lauks dešimtys originalių, pasaulio užkariavimui pasirengusių žaidimų, vyks kvapą gniaužiantys elektroninio sporto turnyrai, cosplay konkursai ir apžvelgiamos pačios naujausios technologijos.
      Kas yra „GameOn“?
      „Mes esame užkietėję žaidėjai, žaidimų kūrėjai, žurnalistai ir esporto entuziastai, kurie susibūrė į komandą dar 2015 metais. 
      Suorganizavę pirmąjį aukštos kokybės žaidimų kultūros renginį Baltijos šalyse, išaugome į didelės apimties agentūrą, besirūpinančia su žaidimais susijusių projektų plėtra.“
      Skelbiamas konkursas, kurio prizas – bilietas į „GameOn“ renginį.
      Norėdami dalyvauti loterijoje, parašykite šioje naujienoje „Dalyvauju“ bei kokias naujienas norėtumėte skaityti SuperGames puslapyje.
      Dalyvauti gali iki spalio 30 d. 22:00 val., o vieną laimėtoją išrinksime jau kitą dieną.
       

      21
      2k
    4. Minecraft žaidėjai su netikėtai mirusiu serverio savininku atsisveikino gan neįprastu būdu

      Kovo viduryje vieno amerikietiško Minecraft serverio (Emenbee Minecraft server) savininkas Bryan'as pralaimėjo kovą su vėžiu. Serverio žaidėjai buvo šokiruoti išgirsta naujiena, kadangi pats savininkas šios informacijos nebuvo viešinęs. Bryan'as serveryje buvo žinomas vardu „Pendar2“, su kuriuo pradėjo visą serverio veiklą nuo 2011 metų. Visą gyvavimo periodą jis turėjo 10 atskirų Minecraft serverių, virš 1500 nuolat žaidžiančių žaidėjų ir net 1 milijoną apskritai bent kartą į serverį užėjusių žaidėjų.
      Žaidėjai nusprendė, jog serveryje turi būti Bryan'o atminimo vieta, tad jie pastatė milžiniško dydžio žmogeliuką ir atkūrė tokį patį skin'ą, su kuriuo Bryan'as mėgdavo žaisti. Ant jo visi serveryje žaidžiantys žaidėjai galėjo uždėti medinę lentelę ir parašyti trumpą atminimo tekstą.
      „Man Bryan'as buvo draugas, partneris ir nuostabus serverio savininkas. Dirbant su juo kelerius metus aš supratau, koks iš tiesų jis buvo genialus. Jis sugebėjo savo serverį padaryti labai sėkmingu ir populiariu, nors iš pradžių turėjo labai mažai informacijos ir niekad nebuvo daręs kažko panašaus. Mūsų kartu praleistas laikas serveryje buvo vienas geriausių mano gyvenime. Man yra didžiulė garbė, kad turėjau tokį draugą kaip jis. Jis padarė serveriui tiek daug, kiek dauguma žaidėjų net negalėtų įsivaizduoti. Aš būčiau nieko nepadaręs be jo pagalbos“ , - kalbėjo Bryan'o vienas iš draugų.
       


      20
      3.9k
    5. Pagaliau galėsime atidaryti langus per American Truck Simulator žaidimą!

      Nieko keisto nepastebėjote naujienos nuotraukoje? Taip, langas yra atidarytas , jis daugiau nei puse atidarytas, tai viena iš padėčių kurioje sunkvežimio langas galės būti atidarytas.Bei nuotraukoje nėra tikras sunkvežimis, tai yra sunkvežimis iš American Truck Simulator žaidimo kuris gaus atidaromų langų atnaujinimą versijoje 1.37.
      Bet didžiausias 1.37 versijos atnaujinimas bus naujas garso varikliukas. Vietoj to jog lauke ir sunkvežimio kabinoje girdite daug visokių garsų, atsiras vienas garso rinkinys , filtruojamas pagal jūsų perspektyvą. Žemiau pateiktame vaizdo įraše galite išgirsti seną garso varikliuką ir naują.

      Naujas garso varikliukas padėjo atidaromų langų funkcija padaryti įmanoma, nes atidarant langą nesijaučia jog pasikeitė garso takelis salone. Įtariu, kad tiesiog sumaišius išorinius ir vidinius garso efektus, rezultatai nebuvo geri, todėl atsirado FMOD garso varikliukas. Jis leidžia "garso tęstinumui tarp gerai izoliuotos kabinos su uždarytais langais ir iš išorės sklindančiam miesto srautui, kai langai atidaryti," taip rašo ATS žaidimo kūrėjai SCS Sofware.  Nepamirškite ant stalo pasidėti ventiliatoriaus jog žaidimas būtų dar labiau realesnis .
      Šis atnaujinimas dar nėra išleistas ir jisai dar yra beta versijoje, jeigu norite jį išbandyti beta versijoje jūs jau galite tai padaryti dabar. Nueinate į Steam library ir spaudžiate dešinį klavišą ant American Truck Simulator ir pasirenkate Properties ,tada nueinate į Beta skiltį , pasirenkate iš sąrašo " Public Beta - 1.37 public beta ". Viskas, beta versija bus automatiškai atsiųsta.
      Jeigu norite sužinoti kas dar bus 1.37 atnaujinime tai spauskite čia.

      16
      1.9k
    6. CS:GO profesionalūs žaidėjai bėga į Valorant žaidimą

      Jau ne vienam iš mūsų teko girdėti apie naują Riot žaidimą pavadinimu Valorant,nors žaidimas dar yra closed-beta jis greitai sudomino žaidėjus kurie mėgsta FPS tipo žaidimus, neslėpsime jog nemažai žaidėjų atėjo iš CS:GO.Didžiausi panašumai tarp CS:GO ir Valorant tai žemėlapiai ir ginklų mechanizmas.
      Iš žymesnių CS:GO profesionalų  į „Valorant“ jau perbėgo tokie žaidėjai kaip  Shahzeeb „ShahZaM“ Khanas, Hunteris „SicK“ Mimsas, Jacobas „pyth“ Mourujarvi, Victoras „food“ Wongas, Jordanas „Zellsis“ Montemurro, Austinas „crashies“ Robertsas, Ryanas „freakazoid“ Abadiras.
      Tokį sprendimą žaidėjai priima dėl įvairių priežasčių, tarp kurių ir – komandos paramos neegzistavimas. Minėti žaidėjai yra atstovavę tokioms komandoms kaip „Cloud 9“, „Complexity“, „eUnited“, „Ninjas in Pyjamas“, GODSENT.Nors šiose komandose žaidėjai nepasižymėjo kokios ypatingomis savybėmis žaidžiant, jie padeda antrosioms lygoms išlikti arti pirmųjų ir jaunesniems žaidėjams įgyti vertingos patirties prieš keliant koją į stipriausias CS:GO komandas.
      „freakazoid“ yra vienas naujausiai apie savo pasitraukimą į „Valorant“ paskelbęs žaidėjas. Ir tai jis padarė praėjus vos dviems dienoms po to, kai soc. tinkluose organizacijų prašė paremti jo „Swole Patrol“ komandą, kol nevėlu.
      Su „freakazoid“ žaidėjų emigracija tikrai nesibaigs. Oficialiai apie tai dar nepaskelbusių žaidėjų galvose turėtų knibždėti tokios mintys. Tiksint laikrodžiams, žaidėjai turėtų jausti vis didesnį spaudimą imtis veiksmų, kol aukščiausio lygio organizacijos dar neužpildė savo „Valorant“ sudėčių. „Valorant“ turėtų tapti nauja didele esporto disciplina, ypač turint omenyje „Riot Games“ užnugarį ir solidžią patirtį turinčią kūrėjų komandą. Žaidėjai tai supranta, ir nors daugumai jų turbūt mieliau būtų žaisti CS:GO, atsisakyti tokios galimybės būtų sunku.
       
      Visus Valorant žaidėjus ir tuos kurie tik pradeda domėtis jus kviečiame į Valorant Lietuva facebook grupę, į ja galite patekti paspaudę ant šio teksto kurį dabar skaitote arba www.facebook.com/groups/valorantlietuviai

      15
      1.6k
    7. Kalėdinės Epic Games žaidimų dalybos!

      "Epic Games" ir toliau tęsia tradiciją, leidžiančią kiekvienam Kalėdų proga pasiimti saują nemokamų žaidimų. Šiemet planuojama padovanoti 15 nemokamų žaidimų.
      Dalybos prasidės nuo Gruodžio 17 dienos ir tęsis kasdien dvi savaites. Kiekvieną dieną tam tikras žaidimas taps nemokamas ir jį bus galima pasiimti per 24 valandas. Žaidimai bibliotekoje liks visam laikui, todėl įdėmiai sekite naujienas! Prasidėjus dalyboms, raginame pasidalinti nemokamais dienos žaidimais su kitais Supergames.lt forumo nariais! Taip pat nuo Gruodžio 17 dienos, "Epic Games Store" pritaikys nemažai nuolaidų žaidimams net iki 75%. Kadangi nėra tikslaus sąrašo, kokie žaidimai taps nemokamais, "Epic Games" ragina iš anksto susidėti norimus žaidimus į Wishlist ir jeigu jis taps nemokamas arba jam atsiras nuolaida, jūs iškart būsite informuotas!  
      Kadangi šiandien ketvirtadienis, "Epic Games" taip pat duoda naujus žaidimus nemokamai, kuriuos galima pasiimti savaitės bėgyje. Šios savaitės nemokami žaidimai yra Tyranny ir Pillars of Eternity.
      Žaidimus galite pasiimti čia:  Tyranny Pillars of Eternity Žaidimai nemokami nuo 2020.12.10 iki 2020.12.17, 18 valandos. Žaidimai bibliotekoje liks visam laikui.
      Taip pat viešumoje pasirodė dar vienas dalinamų žaidimų sąrašas, kuriame kol kas viskas atitinka:
      ✔️Gruodžio 17 - Cities: Skylines
      ✔️Gruodžio 18 - Oddworld: New 'n' Tasty
      ✔️Gruodžio 19 - The Long Dark
      ✔️Gruodžio 20 - Defense Grid 1
      ✔️Gruodžio 21 - Alien: Isolation
      ✔️Gruodžio 22 - Metro 2033
      ✔️Gruodžio 23 - Tropico 5
      ✔️Gruodžio 24 - INSIDE
      ✔️Gruodžio 25 - Darkest Dungeon
      ✔️Gruodžio 26 - My Time in Portia
      ✔️Gruodžio 27 - Night in the Woods
      ✔️Gruodžio 28 - Stranded Deep
      ✔️Gruodžio 29 - Solitairica
      ✔️Gruodžio 30 - Torchlight II
      ✔️Gruodžio 31 - Jurrasic Wold Evoliution

      Visi žaidimai buvo išdalinti.

      • d0Se
      15
      3k
    8. Nemokamas Farming Simulator 2019 Epic Games platformoje!

      Kiekvienas iš mūsų nors kartą galvojo apie tai jog nori pavairuoti traktorių arba kombainą per laukus ,pabūti tarp karvių ir vištų , manau jog tai nėra kiekvienam prieinamas dalykas,  Farming Simulator 2019 žaidime tai yra įmanoma ir ne tik tai. 
      Visai neseniai Epic Games paskelbė jog ribotam laikui galima pasiimti Farming Simulator 2019 žaidimą nemokamai , žaidimą galima pasiimti tik ant Epic Games ir žaisti ant Epic Games launcher. 
      Kaip pasiimti žaidimą?
      1.Būti užsiregistravus epicgames.com tinklapyje .
      2.Nueiti į https://www.epicgames.com/store/en-US/product/farming-simulator-19/home ir tada See Editions ir spaudžiate Get .
      Kiek laiko galios šis pasiūlymas?
      Pasiūlymas galios iki 2/6/2020 iki 18 val. 
      Pasiimtas žaidimas išliks visam laikui .

      12
      2.5k
    9. Žaidi nepadaręs namų darbų ? Tam ateis galas

      Labas, mėgsti žaisti su „XBOX” konsole ? Turime tau naujieną... Kompanija Microsoft išleido naują atnaujinimą ( Programėlę ) - „ XBOX FAMILY SETINGS” Manau iškarto kilo klausimas ką man su ja veikti ? Esmė paprasta su šia programėle galite valdyti savo pirkimus, peržiūrėti kiek laiko praleidžiate žaisdami ir dar daug kitko. 
      Netempdami gumos eikime prie esmės, kodėl gi man ateis galas, jei žaidžiu nepadaręs namų darbų ? Ši programėlė turi vieną ypatingą funkciją - Tėvų Kontrolę. Su šia funkcija jūsų tėveliai galės uždrausti žaisti žaidimus tam tikrą laiką. Tam, kaip patys Microsoft sako, kad vaikai išeitų į lauką pabendrauti su draugais ar padarytų jiems užduotus namų darbus. Noriu paminėti, jums nerodys, jog yra uždrausta prieiga. Tiesiog jūsų tėvams ateis pranešimas ir jie jus užklups „nepasiruošusius” greitai išjungti žaidimo. 
      Todėl elkitės atsakingai šiuo ypatingu karantino laikotarpiu, darykite atsakingai visas pamokas ir svarbiausia nepykdykite savo tėvelių, kad vėliau nereikėtų gailėtis, jog uždraudė prieigą prie jūsų konsolės. Na arba tiesiog nesakykite jiems, jog tokia programėlė egzistuoja  

      12
      2.4k
    10. Counter-Strike: Global Offensive sulaukė didžiausio neigiamų komentarų skaičiaus po „Free-to-play“ paskelbimo

      Counter-Strike: Global Offensive nesenai išleido bene didžiausią atnaujinimą per visą CS:GO gyvavimo laikotarpį – žaidimas tapo prieinamas visiems. Negana to, su atnaujinimu jie taip pat pristatė ir naują žaidimo režimą „Battle royale mode, Danger Zone“.
      Nors kiekvienas atnaujinimas sulaukia tiek teigiamų, tiek neigiamų atsiliepimų,  šis naujasis „Battle Royale“ režimas pasiekė patį didžiausią kritikos lygį – nepraėjus net 2 dienoms „Steam“ žaidimų platformoje neigiamų atsiliepimų skaičius perkopė net 14 tūkstančių. Būtent tiek žaidėjų išreiškė pasipiktinimą naujuoju atnaujinimu.
      Daugelis žaidėjų taip pat buvo pasipiktinę, jog jie nusipirko žaidimą, o jis lyg tyčia tapo nemokamu ir prieinamu visiems norintiems. Bet kūrėjai nepamiršo tų, kurie buvo nusipirkę žaidimą – jiems padovanojo po ženklelį „Loyalty“, kuris reprezentuoja tai, jog tu žaidimą pirkai ir esi ištikimas žaidėjas. Bet nusipirkusieji, deja, nedžiūgavo tokia „dovana“.
      Kitas aspektas, dėl ko žaidėjai yra nepatenkinti ir suinteresuoti rašyti neigiamus atsiliepimus – „Prime Matchmaking“. Dėl „Free-to-play“ režimo gali padaugėti „cheaterių“, kurie neleistinomis programomis sieks kelti savo rangus į vis aukštesnį lygį. Bet dėl to jaudintis tikrai nereikėtų, nes visi tie, kurie žaidimą buvo nusipirkę dar prieš „Free-to-play“ paskelbimą buvo automatiškai perkelti į „Prime“ lygį, kuriame „cheaterių“ nėra, arba jų tik vienetai.
      Nors ir „Battle Royale“ režimas sukėlė tikrą pasipiktinimų audrą, nevisi žaidėjai linkę apie jį atsiliepti neigiamai. Kai kurie kaip tik džiaugiasi, jog CS:GO kūrėjai neatkartojo šio „Battle Royale“ režimo taip, kaip galima matyti žaidimuose: „Fortnite“ ar „Call of Duty: Black Ops 4 \\ BLACKOUT.
      O ką Jūs galvojate apie šį atnaujinimą? Parašykite savo nuomonę komentaruose!

      10
      2.1k
    11. The Sims 4 - NEMOKAMAI! (Laikas ribotas)

      The Sims 4 dažnai galime matyti apsuptą daugybės nuolaidų ir kitų būdų, skatinančių jį nusipirkti, bet šiuo metu jis yra visiškai NEMOKAMAS! Tad naudokitės galimybe, kadangi nemokamas jis bus tik kelias dienas. Tam reikės parsisiųsti ORIGIN žaidimų platformą.
      Jeigu norite pridėti The Sims 4 prie savo esamų žaidimų, tai padaryti galite užėję į ORIGIN puslapį ir paspausti ant „Get it Free“ mygtuko. Kaikurie žaidėjai pastebėjo, kad žaidimo pridėjimas per pačia ORIGIN programą kompiuteryje ne visada suveikia, tad kaip alternatyvų būdą galite naudoti naršyklę - jos pilnai užteks.
      Nemokamas žaidimo atsisiuntimas galioja visose šalyse, tad nesvarbu kur jūs begyventumėte - kurti savo virtualų pasaulį galėsite visi!

      10
      8.5k
    12. Blizzards košmaras įgauna pagreitį

      Kompiuterinių žaidimų kūrėjai ir leidėjai – korporacija Blizzards šiuo metu yra.. na nepameluosime pasakydami tiesiai šviesiai.. įklimpę šūde iki pat kaklo. O viskas prasidėjo taip – Hearthstone turnyrą laimėjęs Ng Wai "Blitzchung" Chung vyrukas interviu metu išreiškė savo palaikymą Kinijos liaudžiai mitinguose prieš valdžią. Į tai itin griežtai sureagavo žaidimo kūrėjai Blizzards. Jie iš Blitzchung atėmė laimėtus 10-mt tūkstančių dolerių, užbanino jo paskyrą metams ir dar atleido iš vaikino interviu ėmusius komentatorius. Ir tai buvo viso košmaro pradžia. Į tai iškart sureagavo visos kitos kompanijos, politikai, geimeriai, fanai ir visi kiti. Žmonės masiškai pradėjo trinti savo Battle.net paskyras, tad Blizzards panaikino tokią galimybę, nenorėdama prarasti didelės dalies vartotojų. Dabar jei kas pradeda komentuoti oficialiuose kompanijos forumuose šia tema, iškart gauna baną tūkstančiui metų. Net patys Blizzards darbuotojai išėjo protestuoti prieš tokius jų darbdavio sprendimus. Primename, Activision Blizzards yra Amerikos kompanija, kurios penki procentai akcijų priklauso kinų gigantams Tencent. Bet ne tai matyt buvo pagrindinis svertas – Diablo, Warcraft, Starcraft ir Overwatch kūrėjai matyt išsigando, kad bus uždrausti šie jų žaidimai Kinijoje, tad pradėjo pataikauti jų valdžiai. Štai jums ir žodžio laisvė. Blizzards akcijų vertė žinoma pradėjo kristi itin sparčiai. Kaip sakoma from hero to zero. Norėdami bent kažkiek užglaistyti šią susidariusią situaciją, Blizai savo Blizzcon renginyje matyt anonsuos itin laukiamus tęsinius, taip bandydami susigrąžinti fanų bazę ir bent kiek atstatyti savo reputaciją. Kitos kompanijos irgi neliko nuošalyje. Epic Games vadovas iškart savo Twitter paskyroje pareiškė, kad visi Fortnite žaidėjai turi visišką laisvę reikšti savo mintis be jokių apribojimų ir nebus už tai baudžiami. O tuo tarpu Gods Unchained žaidimo kūrėjai pareiškė, kad ruošiasi grąžinti visus iš Blitzchung atimtus laimėtus pinigus.
      Daugiau žaidimų naujienų rasite šiame Žaidimų Balso video:
      https://www.youtube.com/watch?v=DS-0zvcIyhg
       

      10
      948
    13. Nemokamas GTA V Epic Games platformoje!

      Neseniai buvo GTA V nemokamas Microsoft Xbox One platformoje, turint Xbox Game Pass - bet dabar tas pats atsitiko ir ant PC.Daug kas mano jog kitas Rockstar Games žaidimas bus GTA VI.Manau dėl to ir GTA V buvo padarytas nemokamas ant Epic Games platformos ribotam laikui.Daug nepasakosiu apie GTA V žaidimą ir tai kiek milijonų uždirbo Rockstar Games iš šito žaidimo pardavimų pirmąsias jo paleidimo dienas ir tai kaip jis įėjo į žaidimų istorija, tikėkimės jog artėjantis naujasis Grand Theft Auto serijos žaidimas GTA VI bus dar geresnis.
      Kiek laiko galios šis pasiūlymas?
      Nuo gegužės 14 dienos 18 valandos iki gegužės 21 dienos.
      Pasėmus žaidimą dabar jis išliks visam laikui.
      Kur galėčiau pasiimti žaidimą?
      https://www.epicgames.com/store/en-US/free-games
       
      Kviečiame prisijungti prie GTA V facebook grupės - GTA V Lietuva
      P.S Dėl padidėjusio srauto dabar jų svetainė neveikia, nors jie parašė per twitter jog tvarko. Siūlau vėliau nueiti pas juos.

      10
      2.2k
    14. Euro Truck Simulator 2 Beyond The Baltic Sea – Lapkričio 29 d!

      Euro Truck Simulator 2 - DLC atnaujinimas žaidimą papildys naujomis valstybėmis: Lietuva, Latvija, Estija, dalimi Rusijos ir Suomijos. Atnaujinime atrasite dešimtį naujų miestų, kaimų, uostų, tūkstantį pravažiuojamų kilometrų keliuose.
      Pirmą kartą pateksite į vieną iš didžiausių Rusijos metropolinių miestų - Sankt Peterburgą. Keliaujant toliau, į didžiausius pramoninius regionus Suomijoje, kur kursite unikalią patirtį ir gerinsite vairavimo įgūdžius.
      Ką atrasite atnaujinime?
      Ar jūs laukėte šio atnaujinimo? Ar pamenate, kai praeitą žiemą diskutavome apie šį kuriamą atnaujinimą?
      Pasidalinkite savo nuomonėmis komentaruose.

      9
      2.6k
    15. Kompiuteriniams žaidimams išleidžiame vis daugiau

      Valstybinė mokesčių inspekcija (toliau – VMI) informuoja, kad Lietuvos gyventojai didina išlaidas žaisdami vaizdo žaidimus ir naudodamiesi Europos sąjungoje veiklą vykdančių bendrovių skaitmeninėmis paslaugomis. Išanalizavus nuo 2015 m. veikiančios „Vieno langelio schemos" – MOSS (angl. Mini One Stop Shop) duomenis paaiškėjo, jog už 2018 metus MOSS dalyviai deklaravo daugiau nei 7 mln. Lietuvai mokėtino pridėtinės vertės mokesčio (toliau – PVM).
      „Nuo MOSS sistemos įdiegimo praėjus ketveriems metams pastebima, kad Lietuvos gyventojai vis dažniau naudojasi ES bendrovių teikiamomis elektroninėms, telekomunikacijų ir transliavimo paslaugomis, o kasmet didėjančios PVM sumos į Lietuvą sugrįžta ir iš žaidimų industrijos gigantų, sukūrusių tokius kompiuterinius žaidimus kaip „World of Warcraft", „Fortnite" „World of Tanks" ar „League of Legends"," - teigia VMI Verslo elektroninėje erdvėje ir elektroninėmis priemonėmis kontrolės skyriaus vedėjas Rolandas Puncevičius, primindamas, kad MOSS sistema sudaro galimybę e. paslaugas teikiantiems asmenims registruotis PVM mokėtoju tik vienoje ES valstybėje ir su PVM susijusius klausimus spręsti per tą valstybę narę, kurioje asmuo užsiregistravo PVM mokėtoju – t. y. nemokėti PVM tose šalyse, kuriose suteikiamos paslaugos.
      VMI taip pat pastebi, jog analizuojant MOSS duomenis pastebima, jog didėja ir sumos, kurias lietuviai išleidžia žaisdami vaizdo žaidimus. Preliminariais duomenimis, Lietuvos gyventojai pirkdami apmokestinamas skaitmenines prekes ir paslaugas iš „Sony", „Twitch", „Ubisoft", „Blizzard", „GOGׅ" ir „Epic Games" 2018 m. išleido daugiau nei 1,4 mln. eurų. Šių bendrovių apmokestinami pardavimai, lyginant su 2017-aisiais metais padidėjo beveik dvigubai (2017 m. buvo parduota apmokestinamų skaitmeninių prekių ir paslaugų už daugiau nei 800 tūkst. eurų).
      INFORMACIJA APIE MOSS DALYVIUS:
      Ubisoft EMEA (Prancūzija) MOSS sistemoje deklaravo mokėtiną PVM sumą už paslaugų pardavimus Lietuvos galutiniams vartotojams už 2015 – 2018 m. 14,0 tūkst. eurų. Blizzard Entertainment SAS (Prancūzija) MOSS sistemoje deklaravo mokėtiną PVM sumą už paslaugų pardavimus Lietuvos galutiniams vartotojams už 2015 – 2018 m. 373,3 tūkst. eurų, didžiausia suma 121,6 tūkst. eurų 2017 metais. RIOT GAMES LIMITED (Riot Games Inc), MOSS sistemoje deklaravo mokėtiną PVM sumą už paslaugų pardavimus Lietuvos galutiniams vartotojams už 2015 – 2018 m. 426 tūkst. eurų. SONY COMPUTER ENTERTAINMENT EUROPE LTD MOSS sistemoje deklaravo mokėtiną PVM sumą už paslaugų pardavimus Lietuvos galutiniams vartotojams už 2015 – 2018 m. 36,8 tūkst. eurų. Epic Games International, S.à r.l. MOSS sistemoje deklaravo mokėtiną PVM sumą už paslaugų pardavimus Lietuvos galutiniams vartotojams už 2015 – 2018 m. 88,6 tūkst. eurų, iš jų už 2018 metus 84,2 tūkst. eurų. Twitch Interactive (US), MOSS įregistruota GB, MOSS sistemoje deklaravo mokėtiną PVM sumą už paslaugų pardavimus Lietuvos galutiniams vartotojams už 2015 – 2018 m. 12,8 tūkst. eurų. Adobe Systems Software Ireland Limited MOSS sistemoje deklaravo mokėtiną PVM sumą už paslaugų pardavimus Lietuvos galutiniams vartotojams už 2015 – 2018 m. 182,8 tūkst. eurų. Netflix International B.V. Nyderlandai MOSS sistemoje deklaravo mokėtiną PVM sumą už paslaugų pardavimus Lietuvos galutiniams vartotojams už 2015 – 2018 m. 311 tūkst. eurų, iš jų už 2018 metus 184 tūkst. eurų. Amazon grupės MOSS sistemoje įregistruoti mokėtojai deklaravo mokėtiną PVM sumą už paslaugų pardavimus Lietuvos galutiniams vartotojams už 2015 – 2018 m. už 1 479 tūkst. eurų (Amazon Web Services Inc už 216,1 tūkst. eurų, Amazon Digital Services, Inc. už 130,1 tūkst. eurų, Amazon Services LLC už 510,7 tūkst. eurų, Amazon Services Europe, Sàrl už 518,6 tūkst. eurų ir kt.)

      O kur ir ką Jūs dažniausiai perkate?
      Straipsnis remiantis VMI.LT informacija.

      9
      1.5k
    16. „Rockstar Games“ paliko vienas iš kompanijos įkūrėjų

      Viena didžiausių ir geriausiai pasaulyje žinomų kompiuterinių žaidimų kompanijų „Rockstar Games“ pranešė, kad kompaniją palieka vienas jos įkūrėjų Danas Houseris. 
      Būtent D. Houseris su savo broliu Samu Houseriu 1998 metais įkūrė šią kompiuterinių žaidimų milžinę, kuriai priklauso tokios žaidimų serijos kaip „Grand Theft Auto“ ar „Red Dead“. Būtent prie šių serijų aktyviai dirbo ir kompaniją paliekantis D. Houseris. 
      Pranešama, kad kompanijos prezidento pareigas ir toliau eis jo brolis S. Houseris, o pats D. Houseris iš savo pareigų oficialiai pasitrauks kovo mėnesį. 

      9
      1.8k
    17. „Facebook“ pristatė ambicingą virtualios realybės projektą

      Kompanija „Facebook“ rimtai nusitaikė į kompiuterinių žaidimų rinką ir jau 2020 metais išleis itin intriguojantį projektą – „Facebook Horizon“, rašo „Forbes“.
      Šis intriguojantis projektas buvo pristatytas per naujųjų virtualios realybės akinių „Oculus Connect 6“ pristatymą. Būtent virtualios realybės akiniai ir bus būtinas atributas, norint išbandyti šį žaidimą.
      Pristatomajame „Facebook Horizon“ filmuke žaidėjai galėjo išvysti, kaip atrodys naujasis žaidimas, kuris bus tarsi naujas socialinis tinklas. Žmonės čia galės susitikti su draugais, atrasti naujų pažinčių ar net susikurti savo fantazijų pasaulį.
      „Šiame žaidime jūs galėsite susikurti savo norimą pasaulį, patirti naujų potyrių, susitikti su draugais ar susirasti naujų“, - per žaidimo pristatymą kalbėjo „Facebook“ įkūrėjas Markas Zuckerbergas.
      Tikimasi, kad „Facebook Horizon“ gali tapti rimtu konkurentu panašaus stiliaus flagmanams kaip „Minecraft“ ar „Roblox“. Žaidimas bus pasiekiamas „Oculus Quest“ ir „Rift“ platformose.
       

      • Domici
      • (redaguota)
      8
      1.3k
    18. Lenkijoje nusižudžiusi 13-metė atsisveikinimo laišką paliko „Minecraft“ žaidime

      Lenkiją visai neseniai sukrėtė 13-metės mergaitės savižudybė, kuri atsisveikinimo laišką draugams paliko itin populiariame žaidime „Minecraft“, rašo lrytas.lt.
      Pranešama, kad itin gerai besimokiusi mergaitė iš Žemutinės Lipnicos kaimo buvo itin pasinėrusi į virtualų pasaulį, kur praleisdavo didžiąją dalį savo laisvo laiko.
      Kaip paaiškėjo vėliau, 13-metė realių draugių ar draugų neturėjo, todėl jų ieškojo internete. Būtent mergaitės draugai „Minecraft“ pasaulyje ir rado atsisveikinimo laišką šalia jos pastatyto namo virtualiame pasaulyje.
      Taip pat skelbiama, kad apie savo psichologines problemas mergaitė buvo pasakojusi keliems savo draugams internete, tačiau šia nė nepagalvojo, kad viskas gali baigtis taip tragiškai.
      Tiesa, mergaitės tėvai netiki, kad jų dukra taip galėjo pasielgti niekieno neskatinama, todėl paprašė prokuratūros nustatyti su kuo ir kaip 13-metė bendravo internete.

      • Domici
      • (redaguota)
      8
      1.2k
    19. Vaizdai stulbina: fanai perkūrė GTA: San Andreas žemėlapį naudodami Unreal Engine

      Fanų trijulė perkūrė visą GTA: San Andreas žemėlapį naudodami Unreal Engine 4, kurio vaizdai stebina, deja, jame žaisti galimybės nėra.

      Grand Theft Auto fanai vis dar laukia oficialių naujienų apie GTA 6, o vieninteliai nusimatantys žaidimai - pakartotini naujos kartos GTA 5 ir Grand Theft Auto Online.

      Jei ne artėjantis GTA 6, fanai būtų tikrai labai laimingi, jeigu Rockstar Games paskelbtų, jog dirba prie 2004 metais išleisto Grand Theft Auto: San Andreas perkūrimo.

      Nors visiškai perdarytas GTA: San Andreas tėra svajonė, geriausias dalykas esantis dabar - naujos kartos žemėlapis, perkurtas su Unreal Engine 4 technologija.
       

      Tai fanų projektas, pavadinimu "ArcadiaSquad", kuriame dirba trys žmonės: Santiago Ibarra iš Argentinos, Fabian Álvarez iš Čilės ir Juan David Góngora iš Kolumbijos. Visi kartu, projektą kurti pradėjo prieš metus, o kuomet pasidalino projekto akimirkomis YouTube, sulaukė GTA fanų dėmesio.

      Nors visa tai leidžia pamanyti, jog šie trys žmonės perkuria visą žaidimą, tačiau "ArcadiaSquad" neketina to daryti, o žemėlapis buvo sudarytas tik tam, kad būtų galima atlikti machinacijas, kurios yra fanų sukurta produkcija, skirta vaizdo žaidimams pritaikyti neinteraktyvią animaciją.









       

      8
      3k
    20. „GameOn“ konferencija gyvai: Ką pamatėme šiemet?

      Šiandien ir rytoj vykstantis „GameOn“, kaip ir pernai, kviečia Lietuvos ir užsienio svečius susipažinti su žaidimų kultūra iš arčiau. Šiemet ypatingas dėmesys skiriamas nepriklausomiems žaidimų kūrėjams.
      Ar renginys vis dar toks pats geras kaip ir praėjusiais metais?
      Laukiame visų mūsų lankytojų įspūdžių apie šių metų renginį ir ko galbūt jame trūksta.
      Kas yra „GameOn“?
      „Mes esame užkietėję žaidėjai, žaidimų kūrėjai, žurnalistai ir esporto entuziastai, kurie susibūrė į komandą dar 2015 metais. 
      Suorganizavę pirmąjį aukštos kokybės žaidimų kultūros renginį Baltijos šalyse, išaugome į didelės apimties agentūrą, besirūpinančia su žaidimais susijusių projektų plėtra.“

      7
      1.5k
    21. Lol’o Naujienos – Visi nauji skinai kurie ateis į Lol‘ą 

      8 sezonas oficialiai uždarytas ir League of Legends pasineria į žiemos veiksmus su naujausiais Pajamas skin’ais.

      Šie skinai bus perorganizuoti iš naujų “Žvaigždžių Saugotojų” kurie gaus naujas išvaizdas: Ezreal, Lulu, Mis Fortūna Lux ir Soraka. 
      Čempionai turės tokias pačias animacijas, garsus kaip ir jų originalai. Nepaisant to, skinai atrodys kaip nauji, jie vis tiek yra patobulinti. Turint originalų skin‘ą, šie jums kainuos 1350 RP (NA) ir 742 RP (NA).

      Leona gaus du naujus skin‘us remiantis saulės užtemimų. „Lunar Eclipse Leona“ ir „Solar Eclipse Leona“ šie du čempionai turės visiškai naujas animacijas, garso efektus ir balso poveikius. Skin‘ai yra tikrai puikūs ir atrodo labai fantastiškai. Legendiniai skin‘ai kainuos 1820 RP (NA) kiekvienas. Perkant abu, gausite 45% nuolaidą. 

      „Lissandra“ ir „Camille“ taip pat turės naujus skinus, kurių pagrindinė tema bus Ragana. Tai yra labai keista, nes neseniai pasibaigė Halloween‘as, o skinai yra tokie gan šiurpus. 



      „Lissandra“ buvo viena iš populiariausių čempionų žaistu „World‘e". Jinai iki šiol puikiai eina „Solo“ mačuose. Paskutinį kartą skin‘as buvo gautas 2016 metais, todėl naujas skin‘as buvo labai reikalingas.

      „Camille“ yra irgi gan populiarus čempionas, todėl naujas įvaizdis tikrai pritrauks naujus žaidėjus.
      Taip pat, kaip ir „Lissandra“ jai reikėjo gauti naują skin‘ą, nes paskutinis atnaujinimas buvo 2016 metais. Abu šie skinai kainuos 1350 RP ir jie yra laukiami sekančiame atnaujinime.
      Plačiau apie atnaujinimą galite pamatyti šiame vaizdo įraše:
       

      7
      1.8k
    22. „Ninja“ paliko „Twitch“ platformą

      Bene žinomiausias visų laikų „streameris“ Richardas Tyleris Blevinsas arba tiesiog „Ninja“ praėjusią savaitę numetė tikrą bombą kompiuterinių žaidimų pasaulyje.
      28-erių amerikietis paskelbė, kad palieka populiariausią žaidimų transliavimo platformą „Twitch“ bei nuo šiol šią veiklą vykdys „Microsoft“ korporacijai priklausančioje „Mixer“ platformoje.
      Neoficialiai skelbiama, kad „Ninja“ su „Microsoft“ pasirašė ilgalaikį susitarimą bei už tai galėjo gauti nuo 10 iki 100 mln. JAV dolerių.
      Nuo rugpjūčio 1 dienos „Mixer“ platformoje „Ninja“ jau surinko daugiau nei 700 tūkst. sekėjų.
      Kaip manote, ar „Mixer“ pagal populiarumą sugebės pralenkti „Twitch“ platformą artimiausiu metu?
       

      7
      1.4k
    23. Tamsioji „Discord“ pusė: nuo apkalbų iki neonacių susibūrimų

      2015 metais dienos šviesą pirmą kartą išvydo „Discord“ platforma, kuri buvo sukurta kompiuterinių žaidimų mylėtojams ir turėjo palengvinti jų bendravimą, kuriant tam tikras bendruomenes.
      Vis didesnio populiarumo Lietuvoje sulaukianti platforma tapo mėgiama ne tik tarp kompiuterinių žaidimų fanatų, tačiau ir tarp kitų interesų grupių. Panaši tendencija ryškėja ir pasaulyje, o blogiausia tai, kad „Discord“ dažnai naudojama ne patiems geriausiems tikslams.
      Daugiau nei 250 mln. vartotojų turinti platforma garantuoja visišką anonimiškumą, o kai kuriuos interesų grupės suskubo tuo pasinaudoti.
      Pavyzdžiui, 2017 metais Šarlotsvilio mieste Virdžinijoje vykęs „Unite the Right“ mitingas, kuriame dalyvavo neonaciai, neofašistai ir baltieji nacionalistai, kaip paaiškėjo, buvo suorganizuotas būtent pasinaudojus „Discord“ platforma. Tiesa, platformos kūrėjai į tai sureagavo ir panašių organizacijų ar susivienijimų serveriai buvo uždaryti.
      Diskusijos verdančios „Discord“ platformoje neaplenkia ir žinomų Lietuvos žmonių. Šioje platformoje rasite nemažai serverių, kurie skirti išskirtinai kažkuriai vienai asmenybei. Ten talpinamos kompromituojančios žinutės, nuotraukos, vyksta diskusijos ir panašūs dalykai.
      Su šios platformos daroma žala galėjo susidurti tokie gerai žinomi asmenys kaip Andrius Tapinas, Mantas Katleris, Mantas Stonkus, Agnė Jagelavičiūtė ir kiti. Kai kurie šie žmonės, pavyzdžiui Andrius Tapinas, nevengia ir patys atsakyti į šios platformos naudotojų užduotus klausimus.

      7
      1.4k
    24. „Overwatch“ atkeliauja į „Switch“ konsoles

      2016 metais asmeninių kompiuterių, „PlayStation 4” bei „Xbox One“ savininkus pasiekusi komandinė šaudyklė „Overwatch“ nuo šiol bus prieinama ir dar vienoje platformoje.
      „Nintend“ savo prezentacijos „Nintendo Direct“ metu atskleidė, kad „Blizzard“ kompanijos sukurtas žaidimas atkeliaus į „Switch“ konsoles šių metų spalio 15 dieną. Tiesa, apie galimą šio žaidimo išleidimą šioje platformoje buvo kalbama jau kurį laiką.
      „Overwatch“ naujojoje platformoje taip pat palaikys „motion controls“ funkciją, kurią jau spėjo pamilti „Splatoon 2“ ir kitų panašių žaidimų fanai.
      Žaidimas, kaip ir kitose platformose, nebus nemokamas. „Switch“ savininkai, norintys išbandyti „Overwatch“, turės pakloti 40 JAV dolerių.
       

      7
      945
    25. Nauja Operacija „Broken Fang”

      Labas, taigi po daugiau nei metų Counter-Strike: Global Offensive susilaukė dar vieno tikrai didelio atnaujinimo. Ir šį kartą su tuo atnaujinimu gavome ir nauja operaciją „Broken Fang” Daugelis sako, kad ši operacija yra viena iš didžiausių kada nors buvusių. Ko tikėtis šioje apžvalgoje ? 
      * Trumpo pasakojimo kas atsirado.
      * Šiek tiek svarbių aspektų.
      * Verdikto.
      Kas naujo atėjo su šiuo „Update” ?
      * Jūsų „Statusų” apžvalga - tarkim kokį ginklą dažniausiai naudojate, kuriame žemėlapyje daugiausiai gaunate pergalių, į kurią vietą dažniausiai pataikote ( Kojos, rankos ar kita ) 
      * Nauja „Ping” sistema - Manau norite paklausti ką ji daro ? Viskas paprasta, tiesiog galite pažymėti vietą žemėlapyje kur yra priešas, ši nauja sistema manau tikrai vertinga tiems, kurie negali šnekėti dėl tam tikrų priežasčių, palengvins ir darbą, mažiau reikės rašyti  
      *Septyni nauji žemėlapiai bei naujas „Retake” modas + Premier mode per kurį galite tiesiogine ta žodžio prasme išmesti žemėlapius, kurių nenorėsite žaisti, esmė paprasta tiesiog vyks balsavimas dėl žemėlapio kurį žaisite.
      * Na bei aišku nauji skinai ginklams, naujos kolekcijos, naujos dėžės, nauji žmogeliukai ir dar daug kitko !
      Ką aš gausiu pirkdamas šį „Broken Fang” pasą ?
      * „Broken Fang” monetą kuri gali būti patobulinta nuo bronzinės iki deimantinės.
      * Prieigą prie operacijos apdovanojimų.
      * Prieigą prie „ Priemier” rėžimo.
      * Na ir aišku patirties ( XP ) boosto, kai baigsite visas misijas.
      Kuo ši operacija pakerėjo mane ?
       Dar nebuvau matęs tokio dalyko ankščiau, na galbūt dėlto jog esu gan naujas šiame žaidime, bet nepaminėti šio dalyko man būtų tiesiog nusikaltimas. Už įveiktą misiją jūs gaunate atitinkamus taškus ir taip jūs galite pasiimti kokį norite daiktą ( Skiną ar kokį nors „graffiti” šaunu taip ? 
      Manau jums kilo klausimas ar galiu gi aš žaisti šią operaciją nenusipirkęs „Broken Fang” operacijos ?;
      Taip, bet tiesiog negausite atitinkamų žvaigždučių ir negalėsite žaisti specialaus „Premier” modo. Bei norint pasiimti tas išsvajotas žvaigždutes -  vis gi turėsite nusipirkti tą narystę.
      Kas išviso tas „Retake”
      Šis modas skirtas tiems, kas dažniausiai neturi laiko, nes yra be galo užimti, kad sužaisti pilną competitive režimą. Taigi, šis modas kaip tik jums. Jį galės žaisti visi, nesvarbu, turite nusipirkę šį pasą ar ne. 
      Trumpas paaiškinimas, kaip viskas vyksta - Tiesiog teroristai užminuoja bombą ir turi ją apsaugoti nuo policininkų. Pasirinkę savo ginklų sudėtį.
      „Broken Fang” operacija baigsis balandžio 30 dieną.
      Ar mano manymu verta pirkti šią narystę ? Atsakymas TAIP. Bet tik jei esate tikrai aktyvus žaidėjas, nes paplušėti reikės tikrai nemažai norint įvykdyti viską.
      Šį atnaujinimą vertinu 9/10.

      7
      2.9k
  • Šiame puslapyje naršo:   0 nariai

    • Nėra registruotų narių peržiūrinčių šį forumą.

Skelbimai


×
×
  • Sukurti naują...