Peršokti į turinį
  • ŽAIDIMAI
  • , ŽAIDIMAI
  • ŽAIDIMAI

  • Nyderlandai planuoja visiškai uždrausti vaizdo žaidimų "Loot Boxes"

    Adomas J.
    • 617
    • Šaltinis: SuperGames

    Vaizdo žaidimų „Lobių skrynių“ („loot boxes“) statusas ir tai, ar jos yra azartinių lošimų forma, šalyje neatitinka pasaulinio standarto ir tai puikiai iliustruoja galimas „Lobių skrynių“ ir mikrotransakcijų draudimas Nyderlanduose. Vaizdo žaidimuose „Lobių skrynios“ - tai vartotinas virtualus daiktas, kurį galima iškeisti ir gauti atsitiktinės atrankos būdu parinktų kitų virtualių daiktų arba turto.

    Praėjusiais metais Nyderlandų teismo teisėjas nusprendė, kad mikrotransakcijos yra palyginti nekenksmingos, kadangi jos neturi jokios realios vertės už tų žaidimų ribų, taigi jų negalima laikyti azartiniu lošimu.Tačiau, remiantis nauja šią savaitę pasirodžiusia informacija, Nyderlandų vyriausybė ketina siekti visiško „Lobių skrynių“ draudimo. Ji tikisi, kad jos pavyzdžiu paseks visa Europos Sąjunga (ES).

    Jungtinė Karalystė ir Belgija griežtai pasisakė prieš „Lobių skrynias“ ir kitokią veiklą, susijusią su mikrotransakcijomis žaidimuose. Pirmoji iš jų anksčiau nurodė žaidimų kūrėjams pasitraukti, jei jie nori išvengti naujų taisyklių. Pastaroji įgyvendino visišką draudimą.

    Austrijos teismas neseniai nusprendė, kad kompanija „Sony“ teisminiame ginče laikoma atsakinga už žaidimą su „FIFA Ultimate Team“ (FUT) paketais. Šie paketai leidžia žaidėjams pirkti žaidėjus, kurti savo komandas, tačiau pirkdami žaidėjai nežino, kas į paketus įeina. Tai, pasak teisėjo, reiškia, kad paketai yra azartinių lošimų forma.Kanada ir kitos šalys pasuko priešinga kryptimi. Šių metų kovą Kanados teisėjas nusprendė, kad, kadangi mikrotransakcijos neturi realios vertės, jos nėra azartinių lošimų forma.
    Atrodo, kad Nyderlandai kol kas nepasirenka vienos ar kitos pusės, tačiau jų pozicija netrukus gali pasikeisti. Vyriausybės Visuomenės informavimo tarnyba patvirtino, kad jas ruošiamasi uždrausti, tačiau kol kas neaišku, kaip toli procesas gali būti pažengęs ir ar bus pasiektas numatytas tikslas.
     
    Netrukus po to, kai Nyderlandų ekonomikos ir klimato politikos ministras Micky Adriaansensas pradėjo kampaniją prieš „Lobių skrynias“, šešios politinės partijos įstatymų leidžiamojoje valdžioje pateikė pasiūlymą. Jame buvo raginama uždrausti šį įrankį, o taip pat kitų mikrotransakcijų pardavimą ir platinimą.Surasti iniciatyvai palaikymą nebuvo lengva dėl skirtingų nuomonių apie mikrotransakcijas. Vis dėlto, kai žodis „lošimas“ vis dažniau tampa tabu, vien jo paminėjimo bet kokia forma pakanka, kad būtų gautas palaikymas.
    Advokatas Renė Otto, kuris specializuojasi lošimų teisės srityje, atliko šio draudimo pasekmių tarptautiniam lošimų sektoriui vertinimą. Jis teigia, kad Nyderlandų vyriausybės priimtas sprendimas gali padėti pagrindą kitoms šalims, susiduriančioms su analogiškais klausimais, ir taip inicijuoti reikšmingas azartinių lošimų bendrovių ekonominės veiklos permainas visame pasaulyje.
     
    Adriaansensas pabrėžė, kad būtina skubiai įgyvendinti griežtesnes taisykles. Jo teigimu, draudimas yra būtinas siekiant pagerinti vartotojų apsaugą ir tikisi, kad ES pritars ir nustatys draudimą visame regione. Akivaizdu, kad Adriaansens savo pusėje jau turi ES vadovus.
    • Teigiamai 5

    Narių atsiliepimai

    Recommended Comments

    Šiuo metu komentarų nėra.



    Prisijungti prie diskusijos

    Palikti atsakymą galite iš karto, o užsiregistruoti vėliau. Jeigu jau turite paskyrą mūsų forume, Prisijunkite.

    Svečias
    Parašyti komentarą...

    ×   Įklijuotas tekstas turi teksto formatavimą.   Pašalinti teksto formatavimą

      Galimi tik 75 veidukai.

    ×   Nuoroda buvo automatiškai įterpta.   Įterpti nuorodą paprastai

    ×   Jūsų ankstesnis pranešimas buvo atkurtas.   Išvalyti redaktorių

    ×   Jūs negalite įkelti nuotraukas tiesiogiai.Įkelkite arba įdėkite nuotraukas iš URL.


  • Šiame puslapyje naršo:   0 nariai

    • Nėra registruotų narių peržiūrinčių šį forumą.

Skelbimai


×
×
  • Sukurti naują...