Peršokti į turinį
  • ŽAIDIMAI
  • , ŽAIDIMAI
  • ŽAIDIMAI

  • Karantinas namuose: proga išbandyti save krepšinio trenerio vaidmenyje

    kesh
    • 1112
    • Šaltinis: SuperGames

    Pirmą kartą Lietuvos gyventojai išgyvena sudėtingą laikotarpį – visuotinį karantiną. Šis laikas, kuris tęsis dar kelias savaites, privertė ieškoti naujų veiklų. Draudžiami ne tik renginiai ar sporto varžybos, bet ir būriavimasis lauke. Todėl vis daugiau žmonių ieško, kaip savo mėgstamas veiklas perkelti į virtualią erdvę. Viena tokių galimybių - Lietuvoje kuriamas „BasketPulse“ krepšinio žaidimas internete.

    Galima pasijusti tikru treneriu

    „Šis virtualus krepšinio menedžeris – tai galimybė įsijausti į krepšinio klubo vadovo vaidmenį. Dabartiniu karantino laikotarpiu nevyksta jokie sporto turnyrai, tad krepšinio mėgėjams tai sunkūs laikai. Negalime palaikyti savo mylimų komandų, tačiau galime pabandyti vadovauti savo komandai ir iškelti ją į virtualaus krepšinio pasaulio aukštumas“, - sako žaidimo kūrėjas Darius Mikužaitis

    220850393_BasketPulsePlayers(1)(2).png.5

    „BasketPulse“ - tai nemokamas internetinis žaidimas, kuriame vyksta alternatyvus krepšinio gyvenimas. Užsiregistravęs vartotojas gauna krepšinio klubą ir tampa jo vadovu. Jam tenka svarbus vaidmuo – visokeriopai pasirūpinti savo komanda: suformuoti sudėtį, auginti jaunuosius talentus, parinkti geriausias taktikas rungtynėms, tinkamai paskirstyti komandos biudžetą ir atlikti kitus komandos valdymo veiksmus. Viskas - kaip realybėje. Pagrindinis žaidimo tikslas – kuo aukštesni komandos rezultatai, siekiant tapti šalies, o gal ir viso virtualaus pasaulio čempionu.

    „Žaidimas yra realaus krepšinio atspindys, apimantis daugelį krepšinio klubo valdymo aspektų. Reikia suvaldyti klubo finansus, rūpintis žaidėjais, ieškoti naujų talentų, derinti kontraktus ir pritraukti žiūrovus į rungtynes. Smagu stebėti, kaip tobulėja klubo talentai, kaip sekasi komandai, tačiau reikia ir įveikti didelę konkurenciją - visi vadovai stengiasi laimėti. Tai įtraukiantis procesas, leidžiantis pasijusti tikru komandos vadovu.“, - sako Darius Mikužaitis.

    Žaidžia ir profesionalūs krepšininkai

    Šis interaktyvus žaidimas populiarus visame pasaulyje. Jį žaidžia žmonės iš daugybės šalių, o didžiausios bendruomenės yra iš Kinijos, Lietuvos, JAV, Argentinos. Taip pat aktyvūs žaidėjai iš Graikijos, Ispanijos, Italijos, Prancūzijos ir kitų šalių. Ilgą laiką šiame virtualiame krepšinio pasaulyje dominavo žaidėjai iš Lietuvos. Tačiau jau kurį laiką labai aktyviai žaidžia kinai, kurie savo rezultatais jau pralenkė lietuvius. Sparčiai vejasi ir JAV bei Argentinos žaidėjai.

    Paklaustas, kokiems žmonėms labiausiai tinka ši platforma, Darius Mikužaitis sako, kad čia laukiami visi mylintys krepšinį. Jis atskleidžia, kad platformoje aktyviai žaidžia įvairaus amžiaus ir įvairių profesijų žmonės: krepšinio treneriai, profesionalūs krepšininkai, teisėjai, politikai, gydytojai, studentai, moksleiviai ir kt. Žaidimą žaidžia ir jauni, ir vyresni. Tiesa, žaidimas gana sudėtingas, tad patiems jauniausiems krepšinio mylėtojams gali būti truputį per sunku.

    „BasketPulse” kūrėjas, jau ilgus metus tobulinantis žaidimą, sako: „Daugelis žaidėjų įsitraukia ir savo komandas treniruoja daug metų. Yra ir tokių vartotojų, kurie su mumis yra nuo pat veiklos pradžios, taigi – visus 12 metų.“ Jis sako, kad analizuojant žaidėjų atsiliepimus, galima matyti, jog „BasketPulspe“ - ne tik žaidimas. Tai puikus laiko praleidimo būdas, leidžiantis iš arčiau susipažinti su krepšinio klubų gyvenimu ir juose dirbančių žmonių kasdienybe. O šalia viso to žaidimo dalyviai patenka į didelę krepšinio mėgėjų bendruomenę, kur galima padiskutuoti, susirasti draugų ar bendraminčių.

    Kodėl verta prisijungti prie „BasketPulse“ bendruomenės?

    • Žaidimą galima žaisti visiškai NEMOKAMAI.

    • Lengva prisijungti ir naudotis platforma bet kuriame kompiuteryje, planšetėje ar mobiliajame telefone.

    • Galite suteikti savo vardą ir pavardę talentingiausiam savo komandos žaidėjui.

    • Tai nėra tas žaidimas, prie kurio reikia būti prisijungus visą laiką. Galite žaisti kada norite ir kiek norite.

    • Tai puiki vieta surasti bendraminčių ar draugų. Taip pat puiki vieta diskusijoms, nes platformoje didžioji žaidėjų dalis – tikri krepšinio mylėtojai.

    • Žaidime galite ne tik vadovauti savo komandai, bet ir aktyviai dalyvauti savo šalies bendruomenės veikloje.

    • Sukurtas ir vystomas Lietuvoje - krepšinio šalyje.

    Trumpai apie žaidimo istoriją

    Žaidimas sukurtas tikriems krepšinio mylėtojams, tad ir gimė jis tikrų šios sporto šakos fanų šeimoje. Iki šiol platformą tobulina ir prižiūri vyras ir žmona. Per daugelį metų pomėgis tapo šeimos verslu. „Abu su vyru labai domimės krepšiniu ir laisvalaikiu mėgstame žaisti krepšinį. Studijų metais mano vyras domėjosi viskuo, kas susiję su šia sporto šaka, taip pat ir kompiuteriniais žaidimais. Išbandęs visus tuo metu buvusius krepšinio menedžerius nusprendė, kad nei vienas iš jų nėra pakankamai realistiškas. Todėl pradėjo kurti naują žaidimą, kuris būtų labiausiai panašus į realų krepšinio pasaulį. Tuo metu jis dar buvo pirmakursis. Vėliau ir aš tuo susidomėjau ir prisijungiau prie žaidimo kūrimo. Ilgainiui šis virtualus krepšinio pasaulis mane įtraukė ir pateikė daug staigmenų“, - apie žaidimo atsiradimo istoriją pasakoja viena iš jo kūrėjų Ramunė Mikužaitienė.

    Šeima krepšiniui skiria didelę savo gyvenimo dalį, nuolat domisi šia sporto šaka, stebi naujienas. Kaip sako Ramunė Mikužaitienė, ilgainiui verslu tapęs pomėgis iki šiol teikia malonumą: „Iš pradžių su šiuo projektu dalyvavome keletame konkursų, esame laimėję perspektyviausio projekto nominaciją. Iš pradžių tai buvo tik hobis, o vėliau, paaugus žaidimo vartotojų kiekiui, tapo verslu. Tačiau jis niekada nenustojo būti mūsų hobiu. Ilgus metus dirbant prie šio projekto buvo pakilimų ir duobių. Ypač nemažai iššūkių kilo po šeimos pagausėjimo. Tačiau meilė krepšiniui niekur nedingo, o „BasketPulse“ projektas iki šiol yra mums labai brangus. Stengiamės į jį investuoti neskaičiuodami savo laiko ar pastangų.“

    Redaguota , nario kesh

    • Teigiamai 1

    Narių atsiliepimai

    Recommended Comments

    Šiuo metu komentarų nėra.



    Prisijungti prie diskusijos

    Palikti atsakymą galite iš karto, o užsiregistruoti vėliau. Jeigu jau turite paskyrą mūsų forume, Prisijunkite.

    Svečias
    Parašyti komentarą...

    ×   Įklijuotas tekstas turi teksto formatavimą.   Pašalinti teksto formatavimą

      Galimi tik 75 veidukai.

    ×   Nuoroda buvo automatiškai įterpta.   Įterpti nuorodą paprastai

    ×   Jūsų ankstesnis pranešimas buvo atkurtas.   Išvalyti redaktorių

    ×   Jūs negalite įkelti nuotraukas tiesiogiai.Įkelkite arba įdėkite nuotraukas iš URL.


  • Šiame puslapyje naršo:   0 nariai

    • Nėra registruotų narių peržiūrinčių šį forumą.

Skelbimai


×
×
  • Sukurti naują...