Peršokti į turinį

Kaip išrinkti nešiojamą kompiuterį?


Guest

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 4398 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Recommended Posts

Kaip išrinkti nešiojamą kompiuterį?

note_office.jpg

Notebook-as – tai portatyvus nešiojamas kompiuteris. Jis gali turėti visas stacionaraus kompiuterio galimybes, tačiau visada turi didelį pranašumą, kadangi notebook – tai nešiojamas kompiuteris, su kurio galima dirbti bet kurioje vietoje, pavyzdžiui, kelyje.

Nors nešiojamo kompiuterio procesoriaus galingumas, atminties bei kietojo disko talpa sulyginami su analogiškais stacionaraus kompiuterio parametrais, kaina yra šiek tiek didesnė – už mobilumą reikia mokėti.

Vidutiniškai nešiojami kompiuteriai sensta ilgiau, negu stacionarūs kompiuteriai, todėl konkretaus nešiojamo kompiuterio modelio pasirinkimas yra pakankamai serbus dalykas.

Šiame straipsnyje mes pasistengsime padaryti pagrindinių parametrų, esančių nešiojamo kompiuterio pasirinkimo kriterijais, apžvalgą, bei suteikti jo pasirinkimo rekomendacijas.

Mes pasistengsime pateikti Jums rekomendacijas sistemos įvairiems uždaviniams atlikti pasirinkimui, papasakosime apie tai, iš kokių dalių susideda nešiojamas kompiuteris, kuo skiriasi nuo stacionaraus kompiuterio bei kokios charakteristikos yra esminės konkrečiam uždaviniui atlikti.

Nešiojami kompiuteriai – trys klasės, trys gyvenimo būdai.

Priklausomai nuo paskirties, vidinio įtaiso ir matmenų nešiojami kompiuteriai skiriami į tris klases:

· Ultraportatyvus nešiojamas kompiuteris

Mažas dydis – didelės galimybės.

Jums nuolat reikalingas kompiuteris – darbe, namie, komandiruotėje bei kelyje. Jis turi būti lengvas, nedidelio dydžio ir suderinamas su standartinėmis programomis – ofisas, internetas, elektroninis paštas. Jūsų pasirinkimas – ultraportatyvus nešiojamas kompiuteris.

Ultraportatyvus nešiojamas kompiuteris – prestižinis įrenginys vartotojams, kuriems kompiuteris reikalingas visada ir visur – darbe, namie, komandiruotėje ir netgi transporte. Tarp pirkėjų – kompanijų direktoriai, skyrių vadovai. Nepaisant jo nedidelių matmenų, ultraportatyvus nešiojamas kompiuteris turi visas pilnavertiško nešiojamo kompiuterio galimybes: didelis produktyvumas pačių naujausių mobiliųjų Intel procesorių dėka, didelis kietasis diskas bei aukštos kokybės, nors ir nedidelės įstrižainės ekranas.

Komponentų su ypač mažu energijos sunaudojimu, mobiliųjų procesorių naudojimas, suteikia šios klasės nešiojamiems kompiuteriams patį ilgiausią tarp portatyviųjų kompiuterių darbą nuo baterijų – nuo 3,5 iki 8 valandų. Kartu su tradicinėmis komunikacijos priemonėmis – modemu bei tinklo korta šie nešiojami kompiuteriai komplektuojami moderniausių technologijų pasiekimais – pavyzdžiui, Bluetooth belaidžio ryšio bei belaidžio lokalinio tinklo 802.11a/b/g adapteriais.

Tam, kad maksimaliai panaudoti šios serijos nešiojamo kompiuterio galimybes, galima prijungti jį prie taip vadinamos Multimedia bazes(docking station), kurioje yra daugelis išplėtimo lizdų, gali būti suinstaliuotas optinių diskų nuskaitymo/įrašymo įrenginys, papildomas akumuliatorius ir garso kolonėlės. Prijungtas prie jos nešiojamas kompiuteris tampa daugiafunkciniu Multimedia įrenginiu, neprarandant mobilumo.

Pagrindinės charakteristikos:

Svoris: mažiau negu 2 kg,

Storis: 2,5 cm ir mažiau

Suinstaliuotas kietasis diskas, naudojami išoriniai FDD, CD/DVD įrenginiai.

Ekrano įstrižainė – 9“, 10,4“,11,3“, 12“

Kai kurie gamintojai skiria šioje klasėje sub-nešiojamus kompiuterius – asmeninius kompiuterius 1,4-2,3 kg svorio bei 11,3-12 colių įstrižaine ir mini-nešiojamus kompiuterius, kurių svoris neviršija 9 kg ir 9-10,4 coliu ekranu.

Egzistuoja dar lengvesni įrenginiai, kurie telpa kišenėje, tačiau tai jau kita klasė – kišeniniai kompiuteriai.

· Plonas ir lengvas nešiojamas kompiuteris

Ofisas, kuris visada su tavimi.

Jus – didelės kompanijos darbuotojas, arba jus turite nuosavą verslą. Jus aktyviai dirbate su kompiuteriu namie ir darbe, dažnai važinėjate į komandiruotes ir darote prezentacijas. Jums reikalingas greitas, nedidelio svorio asmeninis kompiuteris su maksimaliomis Multimedia galimybėmis. Jūsų pasirinkimas – plonas ir lengvas nešiojamas kompiuteris.

Šios klasės nešiojamas kompiuteris – didelio našumo, tačiau lengvas asmeninis kompiuteris su maksimaliomis Multimedia galimybėmis skirtas tiems, kas dažnai važinėja į komandiruotes, aktyviai dirba su kompiuteriu, taip pat daro daug prezentacijų. Toks nešiojamas kompiuteris – geriausias pasirinkimas didelės korporacijos arba kompanijos darbuotojui. Jo galimybių bei ekrano dydžio užtenka pilnaverčiam darbui. Tam, kad išplėsti tokio nešiojamo kompiuterio galimybes dirbant namie arba darbo vietoje, naudojamas taip vadinamas port-replikatorius, kuriuo gali būti komplekte, arba perkamas atskirai. Prijungus prie jo nešiojamą kompiuterį, gaunate prieigą prie ofiso lokalaus tinklo, naudotis išoriniais: klaviatūra, pele, monitoriumi, papildomomis duomenų laikmenomis ir pan.

Pagrindinės charakteristikos:

Svoris: nuo 2,3 iki 2,7 kg

Storis: iki 22 mm

Integruotas kietasis diskas, yra vieta FDD arba optinių diskų skaitymo/įrašymo įrenginiui, arba tiesiog papildomai baterijai įdėti.

Ekrano įstrižainė: Rečiau šioje klasėje būna 15 colių ekranai.

· Nešiojamas kompiuteris – viskas viename

Mobili alternatyva stacionariam kompiuteriui. (Desktop replacement)

Jūsų stale neužtenka vietos sisteminiam blokui, monitoriui, klaviatūrai, pelei, bei daugeliui sujungimo laidų? Jums reikalingas nešiojamas kompiuteris „viskas viename“.

Pats galingiausias tačiau pakankamai sunkus „stalinis“ nešiojamas kompiuteris. Šios klasės nešiojamas kompiuteris turi viską, ko gali prireikti darbui ir skirtas tam, kad pilnai pakeisti stacionarų kompiuterį ir organizuoti galingą „ofisą ant kelių“ namie ar darbe, neatsisakant nuo mobilumo.

Pagrindinės charakteristikos:

Svoris: 3 kg ir daugiau

Storis: 37mm ir daugiau

Integruoti kietasis diskas, optinių diskų nuskaitymo/įrašymo įrenginys, maksimalus išplėtimo jungčių skaičius.

Ekrano įstrižainė: 15”, 15,4”, 17”

Kodėl jums reikalingas nešiojamas kompiuteris?

Šiame skyriuje pateiktos rekomendacijos nešiojamo kompiuterio pasirinkymui bendroms uždavinių grupėms atlikti. Pagal lenteles nustatykite, kuriai grupei priklauso Jūsų poreikiai ir skaitykite žemiau patiktas rekomendacijas su komentarais.

Norime atkreipti Jūsų dėmesį į tai, kad rekomenduojami parametrai yra „reikalingas minimumas“, todėl jų gerinimas ir tobulinimas – Jūsų skonio bei materialinių galimybių klausimas.

Rekomendacijos planuojantiems įsigyti nešiojamą kompiuterį

Grupė

Klasė

Paskirtis

Namams, mokslui

Nešiojamas kompiuteris „viskas viename“

Nešiojamas kompiuteris perkamas kaip vienintelis, arba antras „naminis“ kompiuteris. Jus neplanuojate atlikinėti sudėtingų skaičiavimų, tačiau ofisiniam darbui, žaidimams bei darbui internete šio nešiojamo kompiuterio galimybių užteks.

Dizainas ir Multimedia

Nešiojamas kompiuteris „viskas viename“

Plonas ir lengvas nešiojamas kompiuteris

Interneto puslapių kūrimas, redagavimas, grafikos, vaizdo bei garso įrašų redagavimas. Rimtos prezentacijos su vaizdu bei garsu.

Vadovui

Ultraportatyvus nešiojamas kompiuteris

Nešiojamas kompiuteris darbui, kuris visada ir visur su jumis – tai ne tik darbo priemonė, bei prestižo elementas. Pakankamai galingas procesorius, įvairu išplėtimo galimybės bei belaidys ryšis. Ofisinis darbas, prezentacijos, darbas internete, elektroninis paštas.

Smulkus verslas

Nešiojamas kompiuteris „viskas viename“

Ofisas krepšyje. Nešiojamas kompiuteris skirtas apskatai, dokumentų saugojimui, sutartims, ir pan.

Ofisinis darbas, prezentacijos, darbas internete, elektroninis paštas, apskaitos programos, duomenų bazes, darbas su CD, DVD

Darbas ofise

Nešiojamas kompiuteris „viskas viename“

Plonas ir lengvas nešiojamas kompiuteris

Kompanija perka nešiojamą kompiuterį darbuotojui. Kompiuteris pastoviai yra darbo vietoje, tačiau, esant reikalui, gali būti panaudojamas prezentacijoms bei komandiruotėms.

Ofisinis darbas, prezentacijos, darbas internete, elektroninis paštas, darbas su CD, DVD

Komandiruotės

Nešiojamas kompiuteris „viskas viename“

Plonas ir lengvas nešiojamas kompiuteris

Kompanija perka nešiojamą kompiuterį darbuotojui, dažnai važiuojančiam į komandiruotes. Ofisinis darbas, prezentacijos, darbas internete, elektroninis paštas, darbas su CD, DVD

Biudžetinis

Ultraportatyvus nešiojamas kompiuteris

Nešiojamas kompiuteris „viskas viename“

Plonas ir lengvas nešiojamas kompiuteris

Pagrindinis kriterijus – nešiojamo kompiuterio kaina.

Nereikalaujantis didelių resursų darbas, ofisinis(word, excel), nesudėtingos prezentacijos, darbas internete, elektroninis paštas.

Papildomai: elektroninių knygų skaitymas, programavimas.

Optimalus sprendimas studentams.

Žaidimai

Nešiojamas kompiuteris „viskas viename“

Plonas ir lengvas nešiojamas kompiuteris

Šios grupės uždaviniai susikerta su ankstesnę grupę, tačiau labai skiriasi reikalavimai nešiojamo kompiuterio aparatinei pusei: galingas procesorius, atminties talpa, kietojo disko talpa, vaizdo posistemė.

Šaltinis: www.kompsis.lt

Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 4398 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Svečias
Ši tema yra užrakinta.
  • Šiame puslapyje naršo:   0 nariai

    • Nėra registruotų narių peržiūrinčių šį forumą.

Skelbimai


×
×
  • Sukurti naują...