Peršokti į turinį
  • ŽAIDIMAI
  • , ŽAIDIMAI
  • ŽAIDIMAI

Tyrimas: Žaidėjai agresyvesni prieš nepažįstamus


GymBo

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 5278 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Recommended Posts

1254479107.jpg

Taip išeina, kad kompiuteriniuose žaidimuose „žudant“ draugus gali kristi nuotaika. Tai nustatė Misurio universiteto Kolumbijoje mokslininkai. Tyrimui vadovavo psichologas David Geary. Tyrimo metu atskleista, kad vyriškos giminės kompiuterinių žaidimų žaidėjai, nugalėję nepažįstamus oponentus, patirdavo didelį testosterono antplūdį, tačiau tiksliai „įsegus“ kulką į draugo kaktą, šio hormono lygis organizme krisdavo.

Šiam specifiniam tyrimui David Geary pakvietė 42 vaikinus studentus iš Misurio universiteto. Studentai, kurie tarpusavy buvo nepažįstami, buvo padalinti į 14 grupių po tris. Tada kiekvienai grupei buvo duodama žaisti garsią Epic Games kūrėjų pirmojo asmens šaudyklę, Unreal Tournament 2004. Per savaitę žaisdami 6 valandas, studentai susipažino su savo komandos nariais.

Vėliau visos komandos buvo priešpastatytos viena kitai 30 minučių trukmės Onslaught mačuose. Po kovų, mokslininkai pastebėjo, kad visų žaidėjų, o ypač laimėjusios komandos, testosterono lygis buvo pakilęs. Tačiau Death Match kovose, kur kiekvienas žaidėjas privalėjo kovoti tik už save (tai reiškia žudyti ir savus), geriausių rezultatų pasiekę žaidėjai turėjo smarkiai kritusį šio hormono kiekį.

„Rimtuose komandiniuose susirėmimuose gali eliminuoti visus konkurentus ir jausiesi išties gerai.“ sakė David Geary. „Negali pašalinti savo komandos narių, nes jie tau reikalingi.“ Tyrimas taip pat atskleidė, kad daugeliui žaidėjų skirtos šaudyklės pažadina tuos pačius biologinius instinktus, kaip ir tikrame kare, kur didelio testosterono kiekio pažadinta agresija gali lemti kario gyvybės klausimą.

Naujiena paimta is

Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 5278 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Svečias
Ši tema yra užrakinta.
  • Šiame puslapyje naršo:   0 nariai

    • Nėra registruotų narių peržiūrinčių šį forumą.

Skelbimai


×
×
  • Sukurti naują...