Peršokti į turinį
  • ŽAIDIMAI
  • , ŽAIDIMAI
  • ŽAIDIMAI

Tavo mirtis tau nepriklauso


Board

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 5401 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Recommended Posts

17374.jpg?t=1245051859

Ar galima žaidime perteikti mirtį kitaip? Ar žaidėjo žūtis gali atnešti naudos kitiems? Atsakymų į šiuos klausimus, E3 parodoje ieškojo Kotaku žurnalistas… Ir rado.

Jis išmėgino, Japonijoje jau išleistą, PlayStation 3 žaidimą Demon‘s Souls. Tai tamsi fantasy kapoklė su RPG elementais, kurioje žaidėjas tiesiog ropoja per požemius žudydamas didelius ir mažus monstrus. Žaidimo kūrėjai, From Software (King‘s Field, Armored Core, Chromehounds, Ninja Blade) nutarė, kad jau atėjo laikas įpūsti žanrui kažką visiškai naujo ir netikėto.

Kūrėjų sumanymas buvo paprastas, žaidėjų mirtį, reikia perteikti kitaip. Tokiu būdu žaidime atsirado naujas, ypač patrauklus kabliukas. Žaidėjams vaidenasi. Sakot nieko tokio? Sakot, kad žinot šimtus žaidimų kuriuose vaidenasi? Ok… O kiek žinot žaidimų, kuriuose vaidenasi kiti žaidėjai?

Visi Demon‘s Soul žaidime pamatyti vaiduokliai, yra atsitiktine tvarka iš serverių parsiųsti kitų žaidėjų veiksmai, kurie baigėsi mirtimi. Technologiškai, tai jokia naujiena, žinoma, bet emocionaliai tai revoliucinė naujovė. Na pavyzdžiui… Ropoji sau požemiu, priešais matai kraujo dėmę. Įlipi į ją ir staiga… Pro tave pralekia vaiduoklis ir žūna kažkokiuose spąstuose. Tai realus vaizdas iš kito žmogaus žaidimo, tuo pat metu ir šiek tiek nugąsdinantis, ir įspėjantis apie pavojų. Kas syki tau žuvus, tavo veiksmų aidas taip pat keliaus į serverius ir vėliau lankysis kitų žmonių žaidimuose. Visiškai atsitiktine tvarka.

Žūdamas spėjai sugalvoti kaip išvengti mirties? Gali apie tai įspėti kitą žaidėją. Paprasčiausiai palik jam žinutę. Pastarųjų rašymui galėsi naudoti tik iš anksto numatytus teiginius, t.y. negalėsi prirašyti ko nori. Tokiu būdu greičiausiai kovojama su galimu žaidimo išbalansavimu ir nepageidaujamu žinučių turiniu.

Žaidėjai taip pat galės įveikti žaidimą co-op režimu ar susikauti tarpusavyje, tačiau tai jau ne naujiena. Mirties viešinimas, o taip pat galimybė mokytis iš kitų klaidų… Principas paprastas iki negaliu, apmaudu kad šios funkcijos sukūrimui prireikė šitiek laiko.

Demon‘s Soul sukurtas išskirtinai PlayStation 3 jau startavo Japonijoje, susilaukė kritikų liaupsių ir puikių įvertinimų. JAV žaidimas pasirodys šį rudenį, Europos regiono data nėra paskelbta. Štai tokiomis akimirkomis ir pradedi džiūgaut, kad PS3 žaidimai neturi regionų apsaugos. Tikrai nekantrauju išbandyt. O jūs?

Games.lt(

Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 5401 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Svečias
Ši tema yra užrakinta.
  • Šiame puslapyje naršo:   0 nariai

    • Nėra registruotų narių peržiūrinčių šį forumą.

Skelbimai


×
×
  • Sukurti naują...