Peršokti į turinį
  • ŽAIDIMAI
  • , ŽAIDIMAI
  • ŽAIDIMAI

Negalima prašyti ar platinti betkokių žaidimą (multiplayer) palengvinančių programų ir scriptų! Kitaip bus taikoma 1.21. taisyklė

[Svarbu] Heavy RP vs. Light RP


Beau Monde

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 955 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Recommended Posts

Turbūt ne paslaptis kad interpretacijų kas yra RP, kaip jis skirstomas ir kas yra rimtas RP, o kas ne yra labai daug. Ši tema skirta supažindinti jus su RP lygių skirtumais, kaip ir kas ką reiškia. Ši tema bus suskirstyta į dalis, pagal klausimus, kad būtu lengviau skaityti ir suprasti.

 

Kas yra ROLEPLAY?

Roleplay yra žaidimas, kai žaidėjas įkūnija ir valdo savo sukurtą ir išgalvotą personažą. Tai darydamas jis bendrauja su kitų žaidėjų veikėjais ir iš to kuria įvairias situacijas. Tai yra lyg tikro gyvenimo simuliacija, kurioje mes turime žymiai daugiau kontrolės ir galimybių.

 

Kaip skirstomas ROLEPLAY?

Roleplay serverių tipai skirstomi į dvi kategorijas - light RP ir heavy RP. Pavadinimai yra vos ne save paaiškinantys. Light RP serveriai netaiko didelių reikalavimų žaidėjams, ten viskas yra lengvai prieinama ir nekuriamas realybės jausmas. Šie serveriai būna nuo tokių kur nėra naudojama /me komanda, iki tokių kur jos naudojamos, bet realizmo nėra nė lašo. Heavy RP yra daugiau patyrusiems roleplay žanro žaidėjams. Ten yra kuriamas realizmas, taikomi aukšti standartai ir taisyklės priartinančios žaidėją prie realybės simuliacijos.

 

Kaip atpažinti LIGHT RP serverį?

Light roleplay serveriai, dar praminti "masofkiniais" dažniausia būna gana chaotiški. Yra daugybė požymių apibūdinančiu light RP serverį Lietuvos rinkoje. Jei jūsų analizuojamas serveris atitinka daug iš apačioje išvardintų punktų (nebūtinai turi atitikti visus) - jis yra vienareikšmiškai light RP serveris.

• Forumų nebuvimas. Forumai yra mirtinai reikalingi heavy RP tipažo serveriams, tačiau light RP serveriams jie dažnai net nėra reikalingi, o svarbiausios funkcijos vykdomos serverio Discord.

• "Direktorių" atrankos. Vienas iš dažniausių požymių Lietuvos RP rinkoje bylojantis apie light RP serverio tipažą yra direktorių atrankos į taksi, kažkokias tai "gaujas" ar darbus.

• Lietuvos atkūrimas. Labai dažnai pasitaiko taip, jog light RP serveriai bando atkurti viską kaip yra Lietuvoje, nors žemėlapis yra aiškiai neturintis jokių Lietuvos atspalvių. Tai pasireiškia Lietuvišku policijos logotipu, eurų naudojimu kaip valiuta, modifikacijomis kurios atkuria Lietuviškas įmones, įstaigas ar transporto priemones ir t.t.

• Veikėjų vardai. Požymis kuris 100 proc. garantuoja serverio light RP tipažą tai žaidėjų naudojami vardai. Visada light RP tipažo serveryje rasite realybės neatitinkančius vardus kaip "Lukas Speed", "Jonas Nitro" ir t.t.

• Išsišokančios transporto priemonės. Žaidėjai light RP tipažo serveriuose dažnai naudoja labai iššaukiančias transporto priemones, pavyzdžiui BMW su kamufliažo dažais, džipai su visomis įmanomomis tiuningo modifikacijomis. Trumpai tariant, daugelis transporto priemonių nėra tokios, kokias pamatytumėte realybėje eidami gatve.

• Pay-2-win. Dažnai light RP serveriai mėgsta viską apmokestinti realiais pinigais, taip sužlugdydami bet kokį krislą serverio ekonomikos. Tai taip pat yra viena iš priežasčių kodėl yra be galo daug light RP serverių Lietuvos rinkoje - visi nori greitai užsidirbti.

• Patirties taškai. Dažnas light RP serveris limituoja tai, kuo tavo veikėjas gali būti priklausomai nuo tavo patirties (XP) taškų kuriuos gauni tiesiog žaisdamas. Nori tapti pareigūnu? Tau reiks tiek ir tiek XP.

 

Kaip atpažinti HEAVY ROLEPLAY serverį?

• Forumai. Forumai yra mirtinai svarbus dalykas heavy RP tipažo serveriui. Kiekvienas heavy RP serveris jį turės.

• Frakcijos. Heavy RP serveriuose, visos frakcijos išskyrus policijos departamentą, medikų departamentą ir valdžios frakciją yra kuriamos pačių žaidėjų. Nėra jokių direktorių atrankų, nebent žūt-būt reikia naujo PD ar medikų vadovo.

• JAV atkūrimas. Heavy RP tipažo serveriai bando kuo arčiau atkurti realybę, tad jie visada renkasi atkurti gyvenimą Jungtinėse Amerikos Valstijose (nes San Andreas yra paremtas Kalifornijos valstija).

• Veikėjų vardai. Kadangi siekiama simuliuoti realybę, visi veikėjų vardai yra lyg realių Amerikiečių, pvz. John Richards, Peter Morris, George Scifaldi ir t.t.

• Normalios transporto priemonės. Kadangi simuliuojama realybė, ir transporto priemonės atrodo normaliai. Normaliai tai yra automobiliai kuriuos galėtum pamatyti JAV vaikščiodamas gatve.

• Play-2-win. Pinigų aukojimo sistemos yra pagrinde serverio palaikymui ir neduoda pranašumo prieš kitus žaidėjus. Visos privilegijos gaunamos sumokėjus realių pinigų yra pagrinde dekoracinės. Prieiga prie kitokių drabužių, skirtingų tagų forume ir t.t.

• Nėra XP. Heavy RP serveriai niekada netaiko ribojimų įstojimui į frakcijas ar darbus. Patirties/lygio ribojimai gali būti taikomi tik tokiems dalykams kaip ginklo turėjimas ir panašiai, siekiant užtikrinti apsaugą nuo trolių, hackerių ir kitokių žaidimo trukdytojų.

 

Kurį man rinktis?

Tai yra du labai skirtingi žaidimo stiliai, nėra teisingo ar neteisingo pasirinkimo, viską sprendžia jūsų galimybės ir norai. Jei jūs esate pasiruošę įsigilinti į savo veikėją, jį vystyti ir sužinoti daug daugiau - pasirinkite heavy RP tipažo serverį. Jei jūs turite mažai laiko, norite šiaip sau pasitaškyti ir nenorite gilintis į veikėjus, į jų charakterius - pasirinkite light RP tipažo serverį.

 

Kodėl toks suskirstymas svarbus?

Serveris, tinkamai pristatydamas savo RP stilių, gerbia žaidėją. Kadangi šiuo metu dažnas light RP serveris prisistato kaip "aukščiausios kokybės RP", daug žaidėju gali nusivilti pamatę kad jokio heavy RP tame serveryje nėra ir jaustis lyg jie iššvaistė savo laiką.

 

Kodėl tiek daug light RP serverių, o heavy RP nėra?

Atsakymas iš esmės labai paprastas. Light RP serveriams nereikia daug darbo ir priežiūros. Taip pat, 99 proc. leakintų RP projektų yra skirti būtent light RP, todėl tokį projektą gali sukurti paprasčiausiai bet kas. Heavy RP serveriai, kita vertus, turi labai mažai leakintų scriptų, o tie kurie yra dar reikalauja daug darbo kad būtu paruošti rimtam žaidimui. Net ir parengus scriptą, heavy RP serveris reikalauja daug žinių ir patirties iš vadybinės komandos kad jis galėtu tinkamai veikti.

 

Mitai apie heavy RP

Lietuvoje ir ne tik yra susidarę daug mitų apie heavy RP, pabandykime juos išsklaidyti.

1. Heavy RP reikalauja tiek daug laiko ir pastangų, kad ten realiai yra antras gyvenimas. 

Ne, tai netiesa. Taip, heavy RP gali pareikalauti truputį daugiau laiko nei light RP, tačiau nėra radikalaus skirtumo. Taip yra dėl to, nes nors ir skirsite papildomai laiko savo veikėjo developinimui, stiliaus išmokimui ir kitiems dalykams, jūs sutaupysite laiko ties grind elementais. Naujos kartos heavy RP serveriai stengiasi kuo labiau atsiriboti nuo grind elemento, t.y. jūs prisijungę neturite leisti valandų valandas kad galėtumėte įsigyti pagrindus, jums nereikia kelti patirties taškų siekiant vieno ar kito darbo. Vieninteliai limitai - realistiškumas ir jūsų žinios.

2. Nėra jokio įdomumo žaisti Heavy RP nes yra daug taisyklių.

Heavy RP serveriuose yra daugiau taisyklių, bet jos visos turi loginę seką ir daugmaž jas pramokus, viskas vyksta be jokio galvos apsunkinimo. O smagumas tikrai yra, tik jis kitoks. Tai yra patirtis kurią verta pabandyti ir nuspręsti prie kurio RP lygmens Jūs asmeniškai jaučiate didesnį malonumą žaisti.

3. Niekas nežaidžia Heavy RP.

Žaidžia, ir žaidžia nemažai žmonių. Šiuo metu didžiausias heavy RP serveris RageMP platformoje susilaukia 750-900 žaidėjų vakarais ir 850-1000 žaidėjų savaitgaliais. Tai yra tikrai nemažas kiekis.

 

Streameriai

Light RP serveriai susilaukia daugiau Youtuberių, bei Twitch transliuotojų dėmesio nes dažnas jų yra voice-based ir bet kuriuo duotu metu ten vyksta daugiau veiksmo kas yra palanku turinio kūrėjams. Tačiau ir heavy RP turi savo Youtube, bei Twitch atstovus.

Light RP video kūrėjai: svarbeuse dariti, DZUG, SubMarinas, xQcOW, SumSumFun, Jaron, twomad ir kt.

Heavy RP video kūrėjai: Userone, xanxTV, Santos, Klorontix ir kt.

 

DĖMESIO: Vien dėl to, jog serveris savo reklamoje sako kad jis yra "rimto RP", "tikro RP" tai dar nereiškia kad jis toks ir yra, žiūrėkite į gide išvardintus punktus ir spręskite patys. Taip pat yra labai daug GTA V bendruomenėje pramintų "šūdserverių", būkite atidūs renkantis serverį, atsižvelkite į administracijos elgesį, į bendrą profesionalumą ir patikimumą, nes prisijungę į serverį kuris siekia tik pasipelnyti ir dingti jūs galite prarasti ne tik savo brangaus laiko, bet ir pinigų.

 

P.S. Tema gali būti pildoma/redaguojama.

Redaguota , nario Beau Monde
Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

Viską perskaičiau, su daug kuom sutinku, bet noriu pabrėžti, kad nėra tik 2 roleplay žanrai. Yra heavyrp, kaip apibūdinai, siekiama atkartoti realybę kuo nuosekliau, yra lightrp serveriai, kuriuose remiamasi realybe, yra darbai, mašinos, renki pinigus, renki daiktus ir t.t ir taip pat yra arcade žanro roleplay, kurį manau būtų galima pavadinti "hardrp", čia tu viską darai pagal taip, kaip sukurtas serveris ar žaidimas, kuriesi kokius nori veikėjus, nebūtina atsižvelgi į realybę, todėl, nes tai yra žaidimas. Geriausias pavyzdys, D&D (Dungeons and Dragons), žaidėjai turi susikurti veikėją, jo fobijas, pomėgius, balsą ir išvaizdą, bet tai nereiškia, jog viskas turi 100 procentu atitikti realybę, todėl nes tai yra žaidimas. Paminėsiu manau visiems žinoma serverį, NoPixel, su Lietuva jo niekada nederėtų lyginti, nes lietuvių mentalitetas niekada neprilygs suburti tokio didelio serverio, su tiek daug talentingų ir suprantančių "arcade roleplay" sąvoką ar kad ir kaip jūs tai pavadinsite. Kodėl sakau, kad lietuviams nepavyktų to padaryti? Lietuviai per mažai supranta kas tai yra, kad nebūtina žaisti už bet kokį veikėja atsižvelgiant tik į realybę, Lietuva per daug maža šalis, kad būtų tiek daug talentingų žmonių, kurie sugebėtų sukurti tokius veikėjus kokie yra NoPixelyje, kurie nesiekia sau naudos, o nori sukurti kuo daugiau įdomumo kitiems taip pat sukurdami linksmą žaidimą sau. Apibendrinant, pabrėšiu tik vieną, kad NIEKADA NEREIKIA LYGINTI ROLEPLAY ŽANRO TIK SU REALYBE, todėl nes tai ir yra roleplay, kad tu vaidini, žaidi žaidime tai, kuo niekada negalėsi būti realybėje.

Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

prieš 1 valandą, ciimy parašė:

Viską perskaičiau, su daug kuom sutinku, bet noriu pabrėžti, kad nėra tik 2 roleplay žanrai. Yra heavyrp, kaip apibūdinai, siekiama atkartoti realybę kuo nuosekliau, yra lightrp serveriai, kuriuose remiamasi realybe, yra darbai, mašinos, renki pinigus, renki daiktus ir t.t ir taip pat yra arcade žanro roleplay, kurį manau būtų galima pavadinti "hardrp", čia tu viską darai pagal taip, kaip sukurtas serveris ar žaidimas, kuriesi kokius nori veikėjus, nebūtina atsižvelgi į realybę, todėl, nes tai yra žaidimas. Geriausias pavyzdys, D&D (Dungeons and Dragons), žaidėjai turi susikurti veikėją, jo fobijas, pomėgius, balsą ir išvaizdą, bet tai nereiškia, jog viskas turi 100 procentu atitikti realybę, todėl nes tai yra žaidimas. Paminėsiu manau visiems žinoma serverį, NoPixel, su Lietuva jo niekada nederėtų lyginti, nes lietuvių mentalitetas niekada neprilygs suburti tokio didelio serverio, su tiek daug talentingų ir suprantančių "arcade roleplay" sąvoką ar kad ir kaip jūs tai pavadinsite. Kodėl sakau, kad lietuviams nepavyktų to padaryti? Lietuviai per mažai supranta kas tai yra, kad nebūtina žaisti už bet kokį veikėja atsižvelgiant tik į realybę, Lietuva per daug maža šalis, kad būtų tiek daug talentingų žmonių, kurie sugebėtų sukurti tokius veikėjus kokie yra NoPixelyje, kurie nesiekia sau naudos, o nori sukurti kuo daugiau įdomumo kitiems taip pat sukurdami linksmą žaidimą sau. Apibendrinant, pabrėšiu tik vieną, kad NIEKADA NEREIKIA LYGINTI ROLEPLAY ŽANRO TIK SU REALYBE, todėl nes tai ir yra roleplay, kad tu vaidini, žaidi žaidime tai, kuo niekada negalėsi būti realybėje.

Realybė yra reliatyvi pasauliui kuriame RPini. Jei serverio settingas yra 2021-ieji Los Andžele, JAV, tada tu tą ir RPinsi. Jei serverio settingas yra Game of Thrones, tada realistiškas RP bus viduramžiai su magijos dalelėmis. Tas kas yra realistiška NoPixel nebus realistiška Dungeons and Dragons ir atvirkščiai. Roleplay visada bus skalėje tarp šimtaprocentinio light RP ir šimtaprocentinio heavy RP. NoPixel realiai yra tarpinis variantas, ten galime rasti ir to ir to požymių, ir viskas priklauso nuo žaidėjų, vieni sukuria nieko neįtikinančius veikėjus, kiti sukuria tokius veikėjus kad tu gali prisiekti jog tas žmogus realybėje irgi toks.

Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

Atsakysime į @ciimy žinutę su oficialia Limitless Roleplay paskyra tam, kad apgintume Lietuvą ir jos roleplayerius.

Nesutinkame, kad niekuomet nederėtų lyginti Lietuvos roleplayerių su NoPixel roleplayeriais. Lietuva turėjo ir iki šiol turi tiek pat ir net talentingesnių roleplay žaidėjų, nei turi NoPixel. Patikslinsime, kad NoPixel nederėtų lyginti su heavy roleplay, o ne su Lietuvos roleplayeriais, nes NoPixel nėra heavy tipo roleplay serveris, visi jo bruožai išduoda, kad tai light RP serveris, tikroji paslaptis su NoPixel yra ta, kad tai biznį darantis uždaras ratas - viskas ką matome savo ekranuose iš NoPixel, dažniausiai yra tai, ką vadiname scripted-roleplay - tai iš anksto suplanuotos ir sutartos situacijos tam, kad roleplay būtų parodomasis. Heavy tipo serveriuose, tokiuose kaip LS-RP, Redcounty RP, GTA World žaidėjai improvizuoja, scripted-roleplay nėra ir jis yra draudžiamas Metagame taisyklės. Žaidėjai sukuria ir developina šimtus unikalių ir unikalių veikėjų mėnesių mėnesius, tie veikėjai paprastai yra kur kas unikalesni nei NoPixel, o svarbiausia - jų veikla yra organinė ir nesuvaidinta. Tai taip pat galima stebėti ir grožėtis, tačiau tai nėra pateikiama pramoginio contento formate, kuris skirtas pramogauti net ir nieko nenutuokiančiam žiūrovui.

Naudodamiesi šia proga ir norėdami paneigti, kad Lietuvai neužtenka talentingų žaidėjų, norime atiduoti pagarbą nepaprastai talentingiems Lietuvos roleplayeriams, kurie žaidė arba šiuo metu žaidžia tarptautiniuose projektuose ir garsina Lietuvos roleplay įvaizdį:

Deivunis, M1cky_, Shvag, mafuzzy, Matuze, raketa, Dzekezas, Copa Cabana aka Beau Monde, BKiiD aka Bjion, HuDD, Turka, Shinee, Turbo ir daug kitų. Roleplay Lietuvoje yra tradicija ir tikimės, kad tikrasis roleplay netrukus grįš į šią šalį.

Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

28 minutes prieš, Limitless Roleplay parašė:

Atsakysime į @ciimy žinutę su oficialia Limitless Roleplay paskyra tam, kad apgintume Lietuvą ir jos roleplayerius.

Nesutinkame, kad niekuomet nederėtų lyginti Lietuvos roleplayerių su NoPixel roleplayeriais. Lietuva turėjo ir iki šiol turi tiek pat ir net talentingesnių roleplay žaidėjų, nei turi NoPixel. Patikslinsime, kad NoPixel nederėtų lyginti su heavy roleplay, o ne su Lietuvos roleplayeriais, nes NoPixel nėra heavy tipo roleplay serveris, visi jo bruožai išduoda, kad tai light RP serveris, tikroji paslaptis su NoPixel yra ta, kad tai biznį darantis uždaras ratas - viskas ką matome savo ekranuose iš NoPixel, dažniausiai yra tai, ką vadiname scripted-roleplay - tai iš anksto suplanuotos ir sutartos situacijos tam, kad roleplay būtų parodomasis. Heavy tipo serveriuose, tokiuose kaip LS-RP, Redcounty RP, GTA World žaidėjai improvizuoja, scripted-roleplay nėra ir jis yra draudžiamas Metagame taisyklės. Žaidėjai sukuria ir developina šimtus unikalių ir unikalių veikėjų mėnesių mėnesius, tie veikėjai paprastai yra kur kas unikalesni nei NoPixel, o svarbiausia - jų veikla yra organinė ir nesuvaidinta. Tai taip pat galima stebėti ir grožėtis, tačiau tai nėra pateikiama pramoginio contento formate, kuris skirtas pramogauti net ir nieko nenutuokiančiam žiūrovui.

Naudodamiesi šia proga ir norėdami paneigti, kad Lietuvai neužtenka talentingų žaidėjų, norime atiduoti pagarbą nepaprastai talentingiems Lietuvos roleplayeriams, kurie žaidė arba šiuo metu žaidžia tarptautiniuose projektuose ir garsina Lietuvos roleplay įvaizdį:

Deivunis, M1cky_, Shvag, mafuzzy, Matuze, raketa, Dzekezas, Copa Cabana aka Beau Monde, BKiiD aka Bjion, HuDD, Turka, Shinee, Turbo ir daug kitų. Roleplay Lietuvoje yra tradicija ir tikimės, kad tikrasis roleplay netrukus grįš į šią šalį.

Turėjau omeny didžiąją dalį Lietuvos žaidėjų, kaip pastebėjote, išvardinote labai mažai žaidėjų, kurie tikrai sukuria gerą roleplay, palyginus su tiek, kiek yra žaidėjų Lietuvos rinkoje. Gal išvardinote ne visus, bet tai yra tikrai mažiau negu 10 procentų visų žaidėjų. Kalbant apie Nopixelį, ten gal ir būna "scripted roleplay", bet didžioji dalis tikra yra unscripted in vyksta vietoje. Prie to pačio, pasikartosiu - lyginate arcade roleplay su heavy roleplay ir tai yra labai kvaila, todėl nes tai yra visiškai skirtingi žanrai ir kaip juos reikia žaisti, vienas skirtas kurti istorijas, kurios būtų kuo realistiškesnės, kitas praleisti gerai laiką, neatsižvelgiant labai stipriai į pasekmes, suprantant, kad tai yra žaidimas ir juo vadovaujantis, o ne realybe.

Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

prieš 1 valandą, ciimy parašė:

Turėjau omeny didžiąją dalį Lietuvos žaidėjų, kaip pastebėjote, išvardinote labai mažai žaidėjų, kurie tikrai sukuria gerą roleplay, palyginus su tiek, kiek yra žaidėjų Lietuvos rinkoje. Gal išvardinote ne visus, bet tai yra tikrai mažiau negu 10 procentų visų žaidėjų. Kalbant apie Nopixelį, ten gal ir būna "scripted roleplay", bet didžioji dalis tikra yra unscripted in vyksta vietoje. Prie to pačio, pasikartosiu - lyginate arcade roleplay su heavy roleplay ir tai yra labai kvaila, todėl nes tai yra visiškai skirtingi žanrai ir kaip juos reikia žaisti, vienas skirtas kurti istorijas, kurios būtų kuo realistiškesnės, kitas praleisti gerai laiką, neatsižvelgiant labai stipriai į pasekmes, suprantant, kad tai yra žaidimas ir juo vadovaujantis, o ne realybe.

Light RP visada turės didesnę žaidėjų bazę. Žaidėjai kuriuos išvardino yra tik maža grupelė asmenų, jų yra žymiai daugiau. Gal ne daug kas atsimena, bet prieš 10-11 metų, kai SA:MP buvo savo pike, LTRP serveris turėjo apie 200 žaidėjų in-game vienu metu išlaikydamas heavy RP standartus. Kiek jų yra dabar, ir kiek jų būtu stipriai pasistengus ugdyti naują kartą tai realiai negali atsakyti niekas nes tiesiog nėra heavy RP serverio. Dėl arcade RP jis yra tarp light RP ir heavy RP. Aišku, tiesiogiai lyginti neverta, bet paraleles galime brėžti. 

Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

  • Parašė po 4 mėnesių...
2021-03-22 20:00, Beau Monde parašė:

• "Direktorių" atrankos. Vienas iš dažniausių požymių Lietuvos RP rinkoje bylojantis apie light RP serverio tipažą yra direktorių atrankos į taksi, kažkokias tai "gaujas" ar darbus.

• Patirties taškai. Dažnas light RP serveris limituoja tai, kuo tavo veikėjas gali būti priklausomai nuo tavo patirties (XP) taškų kuriuos gauni tiesiog žaisdamas. Nori tapti pareigūnu? Tau reiks tiek ir tiek XP.

• Forumai. Forumai yra mirtinai svarbus dalykas heavy RP tipažo serveriui. Kiekvienas heavy RP serveris jį turės.

 

Forumai nėra būtinai reikalingi, galima visiškai integruoti viską į discord. Tam pasitelkt galima botus, kanalus. Kurie dar net labiau būtų patogesni ir automatizuotų serverio priežiūrą ir kitus dalykus.

Direktorių atrankos yra 50/50. Norint turėti quality rp turi išsitikint, jog aukštuose pareiguose sėdi žmonės su atitinkama patirtimi ir įgūdžiais.

Patirties taškai lightRP serveriuose dažniausiai naudojami darbams, su kuriais žmogus gali dirbti papildomus darbus norėdamas gauti pinigų. Tačiau nereikia sakyti, jog heavyRP servai to negali naudoti. Nes su patirties taškais gali riboti žaidejo galimybės bei pamatyti kiek jis skiria laiko serveriui ir veliau suteikti galimybes atitinkamai nuo to. Viename serveryje puikiai pamačiau kaip tai yra gerai išnaudota.

Taip pat matau, kad daug kas dar šiek tiek mėgsta maišyti GRP su HeavyRP. Heavy RP neturėtų būti nei sunkus nei lengvas sakykim pinigų atžvilgiu. RP egzistuoja kaip įrankis įgyvendinti įvairiausius scenarijus, suteikti kuo daugiau įrankių žaidėjui, kad experience būtų kuo labiau immersive.

Daugelis žmonių paverčia RP servus į antrą gyvenimą, kur turi grindint, būtinai turi tiek ir tiek valandų išbūti serveryje ir panš. Žaidejas neturėtų rūpintis dėl to, nes taip kenčia RP kokybė, kadangi žmonės būna susifokusave ne i tuos žaidimo aspektus.

Jei norit pamatyti heavyRP, pasižiūrėkit kaip yra valdomas ir plečiamas NoPixel. Kokybės nepalyginsi, nes žmonės yra grynai susikaupe į RP. Reik pinigu, bus. Nori įkurti savo verslą, okey bus. O ne grindink 2 savaites, tada galėsi nusipirkti namą, savo biznį ir bandyt kažka rp'int.

Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

32 minutes prieš, Floatas parašė:

Forumai nėra būtinai reikalingi, galima visiškai integruoti viską į discord. Tam pasitelkt galima botus, kanalus. Kurie dar net labiau būtų patogesni ir automatizuotų serverio priežiūrą ir kitus dalykus.

Direktorių atrankos yra 50/50. Norint turėti quality rp turi išsitikint, jog aukštuose pareiguose sėdi žmonės su atitinkama patirtimi ir įgūdžiais.

Patirties taškai lightRP serveriuose dažniausiai naudojami darbams, su kuriais žmogus gali dirbti papildomus darbus norėdamas gauti pinigų. Tačiau nereikia sakyti, jog heavyRP servai to negali naudoti. Nes su patirties taškais gali riboti žaidejo galimybės bei pamatyti kiek jis skiria laiko serveriui ir veliau suteikti galimybes atitinkamai nuo to. Viename serveryje puikiai pamačiau kaip tai yra gerai išnaudota.

Taip pat matau, kad daug kas dar šiek tiek mėgsta maišyti GRP su HeavyRP. Heavy RP neturėtų būti nei sunkus nei lengvas sakykim pinigų atžvilgiu. RP egzistuoja kaip įrankis įgyvendinti įvairiausius scenarijus, suteikti kuo daugiau įrankių žaidėjui, kad experience būtų kuo labiau immersive.

Daugelis žmonių paverčia RP servus į antrą gyvenimą, kur turi grindint, būtinai turi tiek ir tiek valandų išbūti serveryje ir panš. Žaidejas neturėtų rūpintis dėl to, nes taip kenčia RP kokybė, kadangi žmonės būna susifokusave ne i tuos žaidimo aspektus.

Jei norit pamatyti heavyRP, pasižiūrėkit kaip yra valdomas ir plečiamas NoPixel. Kokybės nepalyginsi, nes žmonės yra grynai susikaupe į RP. Reik pinigu, bus. Nori įkurti savo verslą, okey bus. O ne grindink 2 savaites, tada galėsi nusipirkti namą, savo biznį ir bandyt kažka rp'int.

Neneigiu kad su tinkamais botais ir visa kita yra įmanoma daug dalykų perkelti į Discord, tačiau Discord tiesiog nėra skirtas tam. Light/medium RP serveriams užtenka minimalių Discord galimybių. Forumai heavy RP serveriui, ypač didesnių apimčių kas liečia žaidėjus, yra būtini. Tiesiog neįmanoma kitaip. 

Direktorių atrankos heavy RP serveriuose vyksta galbūt tik 1 kartą, kai serveris atsidaro ir reikia kad kažkas vadovautu policijos departamentui, bei medicininės pagalbos + priešgaisrinės tarnybos departamentui. Viskas kitas yra pačių žaidėjų kuriamos frakcijos, verslai ir visą kitą.

Heavy RP serveriai negali naudoti patirties taškų dėl labai paprastos priežasties - tai riboja žaidėjus. Ką Heavy RP serveriai naudoja tai tik pražaistų valandų sistemas siekiant užtikrinti, kad ką tik užsiregistravęs žaidėjas negalėtu laikyti ginklo (sumažina darbo krūvį administratoriams). Tik tiek. Heavy RP nėra ir neturėtu būti paremtas grindu, jis turėtu būti paremtas žaidėjo sugebėjimu RPinti tai ką jis bando RPinti.

Aš iš dalies sutinku, tačiau norėčiau prieštarauti pačiai minčiai, kad RP yra įrankis gauti pinigus. Heavy RP standartais, pinigai turėtu būti įrankis įgyvendinti įvairesnį RP. Finansiškai nepasiturintį asmenį gali RPinti kiekvienas, tačiau turtingą asmenį gali RPinti tik tie kas turi pakankamai in-game pinigų.

Čia turbūt yra problema su kuria susiduria daugiau light/medium serveriai, nei heavy RP serveriai. Kadangi žaidimas turi turėti esminį pagrindą, kuris atlygina žaidėją už jo laiką ir pastangas toks yra ir ten ir ten, tik skiriasi pats atlygis. Light/medium RP serveryje, kadangi RP nėra aukščiau visko, tu tiesiog turi švaistyti laiką grindindamas nuobodžius darbus kur reikia tiesiog nuvykti iš vieno checkpointo iki kito, tai gali tikrai tapti antru gyvenimu. Heavy RP serveris naudoja RP kaip atlygį kurį žaidėjas gauna žaisdamas, todėl tokio tipažo serveriuose tu nepraleidęs net valandos jau gali mėgautis RP, o pinigų grindas lieka antrame plane. Jei esi pakankamai sumanus RPeris tau nereiks net jokių scriptwise darbų. Pažįstu ne vieną asmenį kuris praleidžia maksimum 12 valandų per savaitę ir yra gan turtingas serverio atžvilgiu vien iš RP kurį jis sukūrė sau ir kitiems.

Deja, bet NoPixel negalėčiau įvardinti kaip Heavy RP serverio, nes jis toks nėra. Jis nėra palei RP prioritetą toks žemas kaip beveik visi light RP serveriai, todėl galėtume teigti jog NoPixel yra "medium RP" serveris, toks galbūt tarpinis variantas. Vienintelis žaidžiamas serveris ant GTA 5 šiuo metu kuris tikrai pelnytai gali vadintis Heavy RP tai yra GTA World. Jie taip pat turi ne vieną sistemą kuri atlaisvina žaidėja nuo grindinimo.

Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

6 minutes prieš, Beau Monde parašė:

Neneigiu kad su tinkamais botais ir visa kita yra įmanoma daug dalykų perkelti į Discord, tačiau Discord tiesiog nėra skirtas tam. Light/medium RP serveriams užtenka minimalių Discord galimybių. Forumai heavy RP serveriui, ypač didesnių apimčių kas liečia žaidėjus, yra būtini. Tiesiog neįmanoma kitaip. 

Direktorių atrankos heavy RP serveriuose vyksta galbūt tik 1 kartą, kai serveris atsidaro ir reikia kad kažkas vadovautu policijos departamentui, bei medicininės pagalbos + priešgaisrinės tarnybos departamentui. Viskas kitas yra pačių žaidėjų kuriamos frakcijos, verslai ir visą kitą.

Heavy RP serveriai negali naudoti patirties taškų dėl labai paprastos priežasties - tai riboja žaidėjus. Ką Heavy RP serveriai naudoja tai tik pražaistų valandų sistemas siekiant užtikrinti, kad ką tik užsiregistravęs žaidėjas negalėtu laikyti ginklo (sumažina darbo krūvį administratoriams). Tik tiek. Heavy RP nėra ir neturėtu būti paremtas grindu, jis turėtu būti paremtas žaidėjo sugebėjimu RPinti tai ką jis bando RPinti.

Aš iš dalies sutinku, tačiau norėčiau prieštarauti pačiai minčiai, kad RP yra įrankis gauti pinigus. Heavy RP standartais, pinigai turėtu būti įrankis įgyvendinti įvairesnį RP. Finansiškai nepasiturintį asmenį gali RPinti kiekvienas, tačiau turtingą asmenį gali RPinti tik tie kas turi pakankamai in-game pinigų.

Čia turbūt yra problema su kuria susiduria daugiau light/medium serveriai, nei heavy RP serveriai. Kadangi žaidimas turi turėti esminį pagrindą, kuris atlygina žaidėją už jo laiką ir pastangas toks yra ir ten ir ten, tik skiriasi pats atlygis. Light/medium RP serveryje, kadangi RP nėra aukščiau visko, tu tiesiog turi švaistyti laiką grindindamas nuobodžius darbus kur reikia tiesiog nuvykti iš vieno checkpointo iki kito, tai gali tikrai tapti antru gyvenimu. Heavy RP serveris naudoja RP kaip atlygį kurį žaidėjas gauna žaisdamas, todėl tokio tipažo serveriuose tu nepraleidęs net valandos jau gali mėgautis RP, o pinigų grindas lieka antrame plane. Jei esi pakankamai sumanus RPeris tau nereiks net jokių scriptwise darbų. Pažįstu ne vieną asmenį kuris praleidžia maksimum 12 valandų per savaitę ir yra gan turtingas serverio atžvilgiu vien iš RP kurį jis sukūrė sau ir kitiems.

Deja, bet NoPixel negalėčiau įvardinti kaip Heavy RP serverio, nes jis toks nėra. Jis nėra palei RP prioritetą toks žemas kaip beveik visi light RP serveriai, todėl galėtume teigti jog NoPixel yra "medium RP" serveris, toks galbūt tarpinis variantas. Vienintelis žaidžiamas serveris ant GTA 5 šiuo metu kuris tikrai pelnytai gali vadintis Heavy RP tai yra GTA World. Jie taip pat turi ne vieną sistemą kuri atlaisvina žaidėja nuo grindinimo.

GTA WORLD yra pasenes nes viskam komandas, kai viska galima zymiai patogiau sujunkt i interactions.

Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 955 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Prisijungti prie diskusijos

Palikti atsakymą galite iš karto, o užsiregistruoti vėliau. Jeigu jau turite paskyrą mūsų forume, Prisijunkite.

Svečias
Atsakyti šioje temoje...

×   Įklijuotas tekstas turi teksto formatavimą.   Pašalinti teksto formatavimą

  Galimi tik 75 veidukai.

×   Nuoroda buvo automatiškai įterpta.   Įterpti nuorodą paprastai

×   Jūsų ankstesnis pranešimas buvo atkurtas.   Išvalyti redaktorių

×   Jūs negalite įkelti nuotraukas tiesiogiai.Įkelkite arba įdėkite nuotraukas iš URL.

  • Šiame puslapyje naršo:   0 nariai

    • Nėra registruotų narių peržiūrinčių šį forumą.

Skelbimai


×
×
  • Sukurti naują...