Peršokti į turinį
  • ŽAIDIMAI
  • , ŽAIDIMAI
  • ŽAIDIMAI

Paprastas klausimas


linassvc

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 1369 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Recommended Posts

Čia iškilo toks klausimas, kadangi atliekant kokius nors nedidelius ir paprastus grafikos darbelius trūksta idėjų bei to vadinamojo įkvėpimo, tad dažniausiai tenka „googlintis“ ir kopijuoti ką nors nuo kitų kūrėjų ir pridėti savo. Tad norėčiau paklausti jau gan profesionaliai-mėgėjiškai grafikos darbus atliekančių žmonių kaip Jūs randate įkvėpimo savo darbams bei kaip save realizuojat? Nes aš dažniausiai pradedu daryti ir matau, kad man kažkas nesigauna ar nėra idėjų, tiesiog ištrinu tą darbą ir palieku ramybėje PS. 

Gal vertėtų išbandyti kitas programas? Kaip Illustrator ir pnš.

Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

Su illustratoriu tu nephotoshopinsi, ten pagrinde lipdymas gaunasi toj programoj ir poto gali apdirbti su ps, bet matai bent jau as kai studijavau Vilniaus Dizaino kolegijoje kurybiniu industriju dizaino srityje tai kiek pazistu grafikos dizaineriu ir kurybininku visi yra tokie zmones kaip minciu ir ideju generatoriai, tad jei neturi ideju kaip ivykdyti viena ar kita darba gal tai ne tau? Nes pagrinde tau turi is pradziu mintyse gimti ideja, tada ja perpiesi ranka ir tada bandai illustratoriaus ir ps pagalba igyvendinti kompe. Yra geru ideju pintereste arba tumblr is kur galima butu pasiziureti ka kiti zmones atlike. Daug kas priklauso nuyo tavo darbu stiliaus kas tau patinka kaip tu igyvendini savo "vizijas". Nes pagrinde kiekvienas grafikos dizaineris turi savo atlikimo stiliu, tai pagal save rasti labai sunku kas tau patiktu ir ka tu galetum "perpiesti" treniravimuisi, ir kai perpiesi tukstancius darbu tada jau manau turesi gilu suvokima ir "vizijos" deliosis automatiskai

Redaguota , nario Mantucha
Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

Aš neesu profesionalas, bet atsakysiu.

 Trumpai drūtai, pasirinkau profesiją kur įeina daug grafikos dizaino, vektorinės grafikos ir apskritai kūrybos. Niekad nebuvau kūrybiškas žmogus ant popieriaus, mėgdavau nebent konstruot kažką arba suteikt senoviniam daiktui antrą gyvenimą ir dažniausiai ne pagal paskirtį. 

Dažnai susiduriu su šia problema ir pats, kad tiesiog trūksta idėju ką gi tokio padarius, kuo užsidirbti sau gerą balą pas dėstytojus. Jeigu būna duota tema darbui tuomet viskas lyg ir daug maž paprasta, tarkim paskutinis šių metų darbas (karantino metu, iš namų)  buvo "vėjo" temos, na tai va ir galvoji kas tau asocijuojasi su vėju. Na o kai temos nėra, bet darbą kažkokį padaryti reikia, dažniausiai einu į unsplash.com ir tiesiog scroll'inu tol, kol kokia nors nuotrauka užkabiną akį ir tuomet dažniausiai sekundžių bėgyje kyla kažkokia vizija galvoje, ką aš iš tos nuotraukos galėčiau padaryti ir kas man pačiam atrodytu gražu. Tai vienas iš būdų kaip aš sugalvoju ką ir iš ko darysiu. Kitas būdas, tai tiesiog niekur neskubant (jeigu turi laiko darbui atlikti žinoma, tarkime 4-5 dienas) pirmas ~dvi dienas dažniausiai per galvą nelipu sau ir idėju pasisemiu iš aplinkos, iš kažko ką pamačiau per filmą, serialą ar pan., kaip pvz dar mokslo metams nepasibaigus, bet jau karantino laikotarpiu, namuose žiūrėdavau ir vis dar žiūriu laidą "Ink Master" ir joje vyrukas vienas darė panelei juodai-mėlyno liūto tattoo, kaip tattoo žiūrėjosi labai keistai, bet kaip piešinys ant popieriaus, ar kompiuteryje atrodė tikrai įdomiai, tad tą pačią dieną iš to paties unsplash.com susiradau man patinkančias liūtų nuotraukas ir per Photoshop'ą padariau juodai-mėlynų liūtų kompoziją, gavosi nevisai taip kaip norėjosi, bet aš dar tik pusę metų mokausi ir iš tų pusę metų tik ~du mėnesius pačioje mokykloje su dėstytojais, tai faktas kad žinių pas mane dar nėra tiek daug. 

Neretai man pačiam trūksta minčių, tai kaip ir sakiau, semiuosi arba iš aplinkos, filmų, serialų, laidų, kitų žmonių kūrybos, arba jeigu turi temą ką tau reikia daryti tada jau kaip ir aišku, belieka sugalvoti tik ką tiksliai darysi.

Dėl programų tai su illustratoriumi dar neteko nieko daryti, nuo rugsėjo gausim su juo padirbėt, bet nelauksiu ir pradėsiu savarankiškai ankščiau, bet realiai su juo nieko nepaphotoshop'insi, su Corel Draw funkcijų tikrai labai daug, tie kas jį įvaldę ir turi fantazijos labai įdomių ir gražių dalykų sukuria iki kurių man dar kaip iki mėnulio, per Corelį kol kas moku tik tokius dalykus kas susija su dokumentais, blankai, kortelės ir panašiai, na o su Photoshop'u įmanoma praktiškai viskas, jeigu per daug neišsiplėčiant. 

Edit: pridursiu, kad nuotraukos iš unsplash.com yra be autorinių teisių, t.y imi ir naudoji kur nori, dėl to pagrinde iš ten viską ir siunčiuosi.

Redaguota , nario cCheerSs
Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 1369 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Prisijungti prie diskusijos

Palikti atsakymą galite iš karto, o užsiregistruoti vėliau. Jeigu jau turite paskyrą mūsų forume, Prisijunkite.

Svečias
Atsakyti šioje temoje...

×   Įklijuotas tekstas turi teksto formatavimą.   Pašalinti teksto formatavimą

  Galimi tik 75 veidukai.

×   Nuoroda buvo automatiškai įterpta.   Įterpti nuorodą paprastai

×   Jūsų ankstesnis pranešimas buvo atkurtas.   Išvalyti redaktorių

×   Jūs negalite įkelti nuotraukas tiesiogiai.Įkelkite arba įdėkite nuotraukas iš URL.

  • Šiame puslapyje naršo:   0 nariai

    • Nėra registruotų narių peržiūrinčių šį forumą.

Skelbimai


×
×
  • Sukurti naują...