Peršokti į turinį

Nuomonė apie Minecraft serverius 2018-aisiais


Merio

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 2278 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Recommended Posts

Jeigu dar 2018-aisiais toks žaidimas kaip "Minecraft" yra aktualus, aš apie jį norėčiau pakalbėti, o tiksliau, apie lietuviškus minecraft serverius, kodėl man daugelis jų nepatinka, ir norėčiau išreikšti savo nuomonę ir pastabas, būtent lietuviškų minecraft serverių žaidėjams/savininkams.

Visų pirmą norėčiau pakalbėti apie turbūt labai svarbų dalyką, motyvaciją kurti minecraft serverį/projektą, ar darai tu serverį kad pats ko nors išmoktum, kažką turėtum "nuosavo", ar tu darai tik greitai pasipelnyti ir gauti kelius euriukus iš "vaikų". Jeigu kuri serverius dėl pinigų, gali šią temą palikti tiesiog dabar, kadangi kuriant serverį galvoje neturėtų būti pinigai, jeigu sukursi gerą, kokybišką serverį - jie patys ateis.

Šią temą norėčiau "suskaldyti" į keletą dalių, ir pakalbėti apie vieną ar kitą dalyką atskirai, tai bus mano pastabos ir "filosofavimai" daugiausiai minecraft serverių savininkams, administracijai.

Originalumas

Ką pastebėjau per 2017-2018 metus (galbūt ir ankščiau), kad originalių serverių beveik nebėra(nesakau kad visiškai nėra, gal ir atrasčiau) , daugelis serverių skelbiasi esantys "survival" "pvp" arba "op-pvp", retai taipogi ir "factions" - apie Factions vėliau. Ir tie "survival serveriai" niekuo nesiskiria, gal skiriasi rankupai, privilegijų pavadinimai, galų gale serverio pavadinimas. O tesiant apie serverių pavadinimus, man atrodo kad tuoj sprogs galva, nėra daugiau jokių kitų formatų negu:
*****Craft
*****MC

*****NET

Arba 
**** gyvenimas

**** tikras gyvenimas

**** netikras gyvenimas

Kur originalumas?? Maždaug, sugalvoji kokią nonsense nesąmonę nesusyjusią su serverio veikla/tipu ir gaunasi tokie kaip "childrencraft".

Toliau tęsiant su originalumu, ar nebėra kitokių rankų pavadininmų negu "Naujokas" "Pažaidęs" "Profas", juk yra ir kitų žodžių lietuvos žodyne panašia prasme vadinamų "sinonimais", dar geriau būtų jeigu išvysčiau angliškus rankupų pavadinimus.  Nieko asmeniško prieš rankupų pavadinimus neturiu, bet I II III IV V VI NETINKA, + jūsų privilegijų/paslaugų pavadinimas turi BENT KIEK atsipindėti serverio tematiką, jeigu nėra aiškios tematikos, tai prašau, NEDARYKIT ROMĖNIŠKŲ skaitmenų kaip rankų pavadinimų, tai parodo koks neoriginalus ir "paprastas" - blogąją prasme, yra serveris ir ką galima pasakyti apie serverio administraciją.

Dar su originalumu, jeigu naudojat pluginus, tai bent pasistenkit PABANDYT juos sulietuvint, tai padės pasiekti didesnę auditoriją ir lengviau apsiprasti žaisti, DAR GERIAU, jeigu serveryje būtų daug automatiškai siunčiamų žinučių, kurios informuoja, kokių pluginų/sistemų yra serveryje, tai šiek tiek pakels žaidėjų norą žaisti ir galbūt jie suras kas jiems įdomu.

Nieko asmeniško neturiu prieš survival serverių tipą, bet jeigu serveris padarytas nekokybiškai, neįdomiai, su visiškai netinkančiais pluginais, man survival serveriai nepatinka (įspūdis sudarytas daugumos lietuviškų "survival" serverių).

Paslaugos ir privilegijos

Visų pirmą, jeigu neturi pinigų serveriui išlaikyti, nepasikliauk kad serveris ims ir uždirbs 100€ pirmąją veikimo savaitę, ne, taip nebus. 
Mane atvirai juokina parašius komandą /paslaugos matomas vaizdas, VIP'as (1,45€), supervip (2,9€), kas čia per ORIGINALŪs paslaugų pavadinimai??? Jeigu jau darot paslaugas, darykit paslaugų pavadinimus kažkiek panašius į serverio tipą, VIP ir taip jau atsibodęs, reikia tikrai kažko naujo..
Apskritai, VIP ir visos kitos privilegijos yra DIDELĖ nesąmonė, kodėl? Visų serverių savininkai NORI pasipelnyti, TODĖL, padaro paslaugoms (nebūtinai pigiausioms) komandas kurias turėtų turėti TIK serverio administracija - /gamemode, /mute, /tempban ir t.t., Tokios privilegijos yra per DAUG Pay To WIN, ir žaidėjai, nenorintys leisti pinigų lieka DIDŽIULĖJE nenaudoje, tiesiog kas nusiperką paslaugą, tas jau ir "Kietas". 
Apskritai serveris NETURĖTŲ turėti paslaugų kaip "VIP" ir t.t. Kodėl, ir kokią alternatyvą turiu? - Visos tos privilegijos už realius pinigus yra per DAUG overpowered, jos turi PER DIDELĮ bonusų skaičių, ir tai yra nelygybė paprastų žaidėjų atžvilgiu, kodėl nepadarius 20 ar 30 /rankup, ir pardavinėti 20-us ar 30-us rankupus vietoj paslaugų, o kiekvienas rankupas atrakintų naujų komandų? - tai būtų daug geresnė ir LYGEsnė alternatyva visam serveriui. PayToWin egzituoja visuose serveriuose, manau mano nuomonė nieko nepakeis, bet GAL gal kuris nors perskaitęs temą susimąstys(kalbu apie savininkus).

TL;DR - Reikia visiškai panaikinti Pay-To-Win, yra daug DAUG geresnių alternatyvų norint užsidirbti iš serverio (padaryti raktų sistemą, pardavinėti serverio pinigus, pardavinėti rankus).

Žinot, 2014-2015 (man atrodo), būdavo toks serverių tinklas ltcraft.lt, jis turėjo tiesiog TOBŪLĄ factions serverį, buvo 15 ar kiek /rankup už serverio pinigus, pinigus buvo gauti įdomu, o paslaugos būdavo paskutiniai rankup už kažkiek tai pinigų, visi galėjo pasiekti rankupus, o kas norėjo, galėjo pirkti, mano manymu tai buvo viena geriausių matytų paslaugų lietuviškuose serveriuose, visiškai 0 paytowin, gaila kad užsidarė tas serveris. :<

Kas nežinot ką reiškia paytowin - paaiškinsiu, pay-to-win arba (p2w) reiškia, kad žmonės kurie turi skill (įgudžių) žaisti žaidimą(šiuo atvėju serverį) labai gerai, tuo tarpu, bet kas gali nusipirkti paslaugą/privilegiją ir iš karto už jį tapti geresnis, gaudamas daiktus LABAI greitai, (kartais daiktus/privilegijas kurias galima gauti tik perkant paslaugas) ir taip gauna pranašumą prieš paprastus žaidėjus, dėja, bet daugelyje serverių pay2win yra LABAI didelis, ne dėl brangaus serverio išlaikymo, o dėl paprasto žmogiško.. gobšumo...

Bendravimas su žaidėjais

Vienas iš svarbių gero serverio aspektų yra bendravimas su žaidėjais, jų užgaidų išklausymas, (proto ribose, ofc), nebendraujantis savininkas/administracija gali labai kenkti serverio reputacijai, žaidėjų skaičiui, jeigu nėra klausomasi žaidėjų, didelis šansas kad serveris žlugs.

Pluginai

Jeigu kuri Factions serverį, prašau NEDĖK Residence plugino, jis visiškai nedera, Residence pluginas skirtas survival tipo serveriams.

Žinok, kokią auditoriją (žaidėjus), nori surinkti

Aš skirstau žaidėjus į du skyrius - vaikai ir ne vaikai. Jeigu nori surinkti serveryje 100 žmonių - daryk serverį vaikams, į tai įeina pigios ir overpowered paslaugos, PET pluginas, MARRY pluginas, nepamiršk įdėti plotų ir resų, ai, dar padaryk dropų kas dien kur mėtomi deimantiniai blokai ir galų gale padaryk serveryje super ekonomiką (sarkazmas).

Bet, jeigu nori rinkti ir žaidėjų, linkusių užsilikti serveryje, siūlau daryti Factions serverį, aišku, galima daryti ir survival tik tiek kad gali pasimaišyti ir vaikų, kodėl Factions? Vaikai, kalbant ne apie metus o apie žaidimo stilių/kalbą/žaidimo supratimą yra "casual" žaidėjai, jie nori visko patiekto ant lėkštės, nemato serverio problemų, jeigu duosi gamemode visiškai išskris po stogą, atvirkščiai, labiau suaugę (kaip žaidėjai) žmonės neprašys daryti DROPŲ, neklausinės savininko nemokamų privilegijų, tiesiog žais ir džiaugsis ką turi, kovos su kitomis factions, bus savivalda serveryje, kas ir turėtų būti.

EKONOMIKA

Ekonomiką yra sunku nustatyti, bet jeigu nustatyta teisingai, gali pagerinti apskritai visą serverio kokybę, dabar visi serveriai tiesiog "ištrina" žodį ekonomiką iš savo planų, padaro shopą kur eina parduot itemus, sukuria nebrangius rankup - ir viskas. Ekonomika turėtų būti YPAČ svarbi, kadangi šis gidas/nuomonė jau persikėlė ir į liepimų lygį, tai visų pirmą reikėtų padaryti daiktų kainas proporcingas kaip sunku gauti tą daiktą (kokio jis retumo), pagal tai, padaryti rankup sistemą tokią, kad ji būtų nesunki, bet ne per lengva - kuo toliau - tuo sunkiau, aš nematau serverio turinčią "normalią ekonomiką" jeigu serveryje nėra labai svarbaus Jobs plugino, serveris be jobs - xujovas serveris, jobs yra labai puikus pluginas (aišku reikia nustatyti jį pagal serverio ekonomiką), kadangi su juo žaidėjas visada progresuoja, nestovi vietoje.... 

Ką žaidėjams veikti serveryje?
Vis dėl to, serverio veikla neturėtų būti vien administracijos rengiami eventai, apskritai, mano nuomone, gerame serveryje turėtų būti ką veikti kai net žaidžia 0 žaidėjų, svarbiausia padaryti nemažai rankup'ų - o po to, įdėti daug pinigų "darymosi" būdų - jau minėti Jobs, padaryti gerą ekonomiką, motyvuoti žaidėjus žaisti duodant rankupams ne tik /kit komandą, o jeigu serveryje kokie 15 rankupų, pasiekus 12 rankup'ą gautų /fly komandą ar kažką naudingo.

 

 

Tokia mano nuomonė apie dabartinius serverius, apskritai tariant - nieko gero, nemanau kad dabar serverių savininkai imsis kokių staigių judesių, tiesiog išreiškiau savo nuomonę, jeigu neužkniso skaityt - ačiū. Temoje laisvai diskutuojame. :)

Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

Nebejuokauk gal ir toliau svajonėse gyvenk. Jeigu kažką darai ir į tai investuoji laiką, tikiesi kokios nors naudos, dėl to privilegijų joks servas nenaikins. Ekonomikos subalansuoti nepavyks taip pat jokiam serveriui, todėl nes yra žmonių kurie gali žaisti 1h per diena, ir yra kas gali žaisti 10h per diena. "Gerame serveryje turėtų būti ką veikti net kai žaidžia 0 žaidėjų" - žmonės renkasi serverius tam kad būtų žmonių, jeigu serveryje žmonių 0, tai geriau žaisti sp, nes būsi užtikrintas kad nedings niekas. Dėl auditorijos, tai maistai kaip eilinis 14 metų snarglys. Nesvarbu žaidėjui 7 ar 20 metų, abu reikėtų gerbti. Kai kuri kažkokį serverį ar projektą turi susitaikyti su tuo, kad yra tikimybė, jog nepasiseks ir projektas žlugs, su idėja kad jeigu bus 100 žmonių serve, tai bent 10 tikrai prašys nemokamų paslaugų. Čia kaip ir realiame gyvenime, vieni eina užsidirba kiti prašo ir tikisi gaut naxaliavai. Dėl orginalumo pritariu, trūksta jo lietuviškuose serveriuose.

Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

11 minutes prieš, Goldass parašė:

Nebejuokauk gal ir toliau svajonėse gyvenk. Jeigu kažką darai ir į tai investuoji laiką, tikiesi kokios nors naudos, dėl to privilegijų joks servas nenaikins. Ekonomikos subalansuoti nepavyks taip pat jokiam serveriui, todėl nes yra žmonių kurie gali žaisti 1h per diena, ir yra kas gali žaisti 10h per diena. "Gerame serveryje turėtų būti ką veikti net kai žaidžia 0 žaidėjų" - žmonės renkasi serverius tam kad būtų žmonių, jeigu serveryje žmonių 0, tai geriau žaisti sp, nes būsi užtikrintas kad nedings niekas. Dėl auditorijos, tai maistai kaip eilinis 14 metų snarglys. Nesvarbu žaidėjui 7 ar 20 metų, abu reikėtų gerbti. Kai kuri kažkokį serverį ar projektą turi susitaikyti su tuo, kad yra tikimybė, jog nepasiseks ir projektas žlugs, su idėja kad jeigu bus 100 žmonių serve, tai bent 10 tikrai prašys nemokamų paslaugų. Čia kaip ir realiame gyvenime, vieni eina užsidirba kiti prašo ir tikisi gaut naxaliavai. Dėl orginalumo pritariu, trūksta jo lietuviškuose serveriuose.

Įsiskaityk, ne apie amžių kalbu, o apie elgesį, yra suaugę žaidėjai, ir žaidėjai "vaikai", gali būt ir suaugusių žaidėjų 12-os metų, gali būt ir vaikų prie 14. "Privilegijų niekas nenaikins" - galų gale jeigu serverį kuri, tai neturėtų būt pinigai #1 dalykas dėl kurio kuri serverį, aišku, laikas ir pinigai yra investuoti, bet šia tema norėjau pasakyt kad serverius kuria VIEN dėl pinigų ir tas yra labai liūdna, bet juk tai biznis, tavo tiesa, svajoti kiek žinau dar nieks neuždraudė, įžeidinėt nereikia, tai tik mano nuomonė - pritari arba nepritari, dėl Ekonomikos tu tikrai neteisingas, kadangi vėl tas pats p2w faktorius - turi laiko pražaist daugiau - ir gausi daugiau, dėl privilegijų tu teisus - nieks jų nenaikins, bet logiškai pamasčius - ar įdomu pačiam žaist tokiuose servuose?

Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

prieš 2 valandas(-ų), Merio parašė:

Įsiskaityk, ne apie amžių kalbu, o apie elgesį, yra suaugę žaidėjai, ir žaidėjai "vaikai", gali būt ir suaugusių žaidėjų 12-os metų, gali būt ir vaikų prie 14. "Privilegijų niekas nenaikins" - galų gale jeigu serverį kuri, tai neturėtų būt pinigai #1 dalykas dėl kurio kuri serverį, aišku, laikas ir pinigai yra investuoti, bet šia tema norėjau pasakyt kad serverius kuria VIEN dėl pinigų ir tas yra labai liūdna, bet juk tai biznis, tavo tiesa, svajoti kiek žinau dar nieks neuždraudė, įžeidinėt nereikia, tai tik mano nuomonė - pritari arba nepritari, dėl Ekonomikos tu tikrai neteisingas, kadangi vėl tas pats p2w faktorius - turi laiko pražaist daugiau - ir gausi daugiau, dėl privilegijų tu teisus - nieks jų nenaikins, bet logiškai pamasčius - ar įdomu pačiam žaist tokiuose servuose?

Pats mc nelošiu, anksčiau lošdavau ir būdavo gan smagu. Ekonomika nemanau kad subalansuos, nes kaip ir sakiau vieni gali nolifint, kiti negali todėl nusiperka privilegijas. "serverį kuri ne dėl pinigų" toki serveriai vadinami privatūs serveriai, o visi kiti pelno siekia, nes jų išlaikymas kainuoja tikrai ne 10e, ir nemanau kad iš privilegijų dauguma serverių lietuvos išsilaiko.

Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

1 minute prieš, Goldass parašė:

Pats mc nelošiu, anksčiau lošdavau ir būdavo gan smagu. Ekonomika nemanau kad subalansuos, nes kaip ir sakiau vieni gali nolifint, kiti negali todėl nusiperka privilegijas. "serverį kuri ne dėl pinigų" toki serveriai vadinami privatūs serveriai, o visi kiti pelno siekia, nes jų išlaikymas kainuoja tikrai ne 10e, ir nemanau kad iš privilegijų dauguma serverių lietuvos išsilaiko.

Kaip tik ir noriu, kad panaikinant paytowin žaidėjai norintys pasiekti kažką serveryje turėtų praleisti daugiau laiko, bet tuo pačiu ir tas laiko praleidimas turi būti įdomus ir turiningas, tai aš nesakau kad visiškai panaikinti dalykus, kuriuos žmonės gali pirkti už tikrus pinigus, sakiau kad reikia alternatyvų (pirkti serverio pinigus, tam tikrus item kitus ir t.t.) o ne pardavinėti /op už 25€ banku.. Aš kalbu apie tuos serverius, kurie tik ką startavę, "šūdserviai", arba serveriai kuriuose žaidžia po 30-40 žmonių ar mažiau, jiems nereikia tokių brangų hosto planų.

Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

Visiškai pritariu Merio, nes pati žaidžiu daugelyje serverių ir matau, kad problema yra ne tik tai ka aprašė Merio. Dar viena serverio problema yra jų versija. Kiek galima kurti serverius 1,8 versijos ? Juk dabar tiek daug geru yra pluginu velesnems versijoms , o čia sėdi su senienomis :)

Dar manau, kad viską gadina 10-13 metu vaikai, kurie be čytų nemoka žaisti ir verkia i chatą kai miršta. Ištisai prašinėja paslaugu ir item :)

Dėl paslaugų aš nieko prieš, kodėl gi jos gali būti ir tikrai man negaila paaukoti tu pinigėlių, jeigu mane serveris užkabino :) Nes pvz gali būti ten papraščiausias serveris be kažkokių super mandrų sistemų bet jame malonu žaisti, net jei ten tik kokia 10-15 žaidėjų yra.

Redaguota , nario R3dM00n
Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 2278 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Prisijungti prie diskusijos

Palikti atsakymą galite iš karto, o užsiregistruoti vėliau. Jeigu jau turite paskyrą mūsų forume, Prisijunkite.

Svečias
Atsakyti šioje temoje...

×   Įklijuotas tekstas turi teksto formatavimą.   Pašalinti teksto formatavimą

  Galimi tik 75 veidukai.

×   Nuoroda buvo automatiškai įterpta.   Įterpti nuorodą paprastai

×   Jūsų ankstesnis pranešimas buvo atkurtas.   Išvalyti redaktorių

×   Jūs negalite įkelti nuotraukas tiesiogiai.Įkelkite arba įdėkite nuotraukas iš URL.

  • Šiame puslapyje naršo:   0 nariai

    • Nėra registruotų narių peržiūrinčių šį forumą.

Skelbimai


×
×
  • Sukurti naują...