Peršokti į turinį
  • ŽAIDIMAI
  • , ŽAIDIMAI
  • ŽAIDIMAI

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 3313 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Recommended Posts

Aš mąsčiau ir pagalvojęs apie vieną dalyką stipriai persigandau. Jeigu kas keturis metus pavasaris yra atidedamas viena diena ar tai reiškia, kad po daug metų pavasaris prasidės tik tada, kai jau turėjo būti vasara ar kaip čia suprasti?

Ši paskyra buvo naudojama, kai aš buvau paauglys (15–16 metų). Aš pasmerkiu viską kas buvo paskelbta, nes tai neatitinka mano dabartinės pasaulėžiūros.

• ,

Metai kurie nesidalija iš 400 - tarkim 1900 metai turi 365 nors dalijasi iš 4, bet ne iš 400.

Bet 2016 irgi nesidalina iš 400. Aš kažko nesupratau ar kaip čia yra?

Ši paskyra buvo naudojama, kai aš buvau paauglys (15–16 metų). Aš pasmerkiu viską kas buvo paskelbta, nes tai neatitinka mano dabartinės pasaulėžiūros.

Metai kurie dalijasi be liekanos iš 4 yra keliamieji. T.y. turi 366 dienas. Metai kurie nesidalija iš 400 - tarkim 1900 metai turi 365 nors dalijasi iš 4, bet ne iš 400. Ir dar kažkaip yra iš 100. Čia sukurta kažkokio graiko jei neklystu sistema ir paklaida bus per 2000metų kelių dienų tik. Tai nesijaudink nesulauksi pavasarį vasaros.

Apie tuos skaičiavimus, tai suvėliai jau kažką :D O pagal dabartine situaciją, tai eina ne į priekį, o atgal. T.y. Pavasarį - žiema.

Zemes orbita apie saule trunka apie 365.25 dienos, per katuris metus susidaro papildoma diena, del to ja prideda prie vieno is menesiu kad nesigautu paklaidos. Ir tie metai vadinami keliamaisiais metais. Jei nebutu keliamuju metu tai ir gautus paklaida 1d kas keturis metus.

Bet 2016 irgi nesidalina iš 400. Aš kažko nesupratau ar kaip čia yra?

Man atrodo visi metai : 1000, 1100, 1200, 1300. Neatsimenu tiksliai kaip man aiškino mokytojas :D

Apie tuos skaičiavimus, tai suvėliai jau kažką :D O pagal dabartine situaciją, tai eina ne į priekį, o atgal. T.y. Pavasarį - žiema.

O tu esi bandęs skaičiuoti pats? Žemė kol apsisuka aplink saulę užtrunka  365.26 dienos. tai yra daugiau 6h ~20min todėl pridedama 24h tai viena para 366 dienos gaunasi. Ir tai gaunasi paklaida todėl dar pataisė. Tai kieno pc rodo 1900 metus pažiūrėkite dalijasi iš 4, bet nėra keliamieji. :)

(redaguota)

Zemes orbita apie saule trunka apie 365.25 dienos, per katuris metus susidaro papildoma diena, del to ja prideda prie vieno is menesiu kad nesigautu paklaidos. Ir tie metai vadinami keliamaisiais metais. Jei nebutu keliamuju metu tai ir gautus paklaida 1d kas keturis metus.

Bet neatsižvelgiant į klimatą reiškia, kad pvz. po 16 metų pavasaris kalendoriškai bus 4 dienomis vėliau, tai kai bus vasario pabaiga, bus jau pavasario praėjusios kelios dienos (kalbu pagal laiką, o ne pagal temperatūrą ir t.t.)

Redaguota , nario O.R.E.G.O.N.A.S.

Bet neatsižvelgiant į klimatą reiškia, kad pvz. po 16 metų pavasaris kalendoriškai bus 4 dienomis vėliau, tai kai bus vasario pabaiga, bus jau pavasario praėjusios kelios dienos (kalbu pagal laiką, o ne pagal temperatūrą ir t.t.)

Taip, bet zeme savo orbitoje bus lygiai toj pacioj vietoj kaip ir kiekvienais metais ta diena, tai ir temperatura, ir dienos ilgumas ir saules tekejimo vieta ir zvaigzdynai kuriuos matai danguje bus tie patys kaip ir kiekvienais metais ta diena. Nes metai skaiciuojami pagal zemes pozicija orbitoje, tie meniasiai, dienos ir valandos tik skaiciai kuriais ja isreiskiam. Istikro metai trunka 365.25 dienos

Taip, bet zeme savo orbitoje bus lygiai toj pacioj vietoj kaip ir kiekvienais metais ta diena, tai ir temperatura, ir dienos ilgumas ir saules tekejimo vieta ir zvaigzdynai kuriuos matai danguje bus tie patys kaip ir kiekvienais metais ta diena. Nes metai skaiciuojami pagal zemes pozicija orbitoje, tie meniasiai, dienos ir valandos tik skaiciai kuriais ja isreiskiam. Istikro metai trunka 365.25 dienos

Dėl 365.25 paklaida nedidelė, bet esmė tapati. Skaičiuojant viską atidžiai sakau per 2000metų kelių dienų paklaida bus tik. Pabandykite patys. 

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 3313 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Prisijungti prie diskusijos

Palikti atsakymą galite iš karto, o užsiregistruoti vėliau. Jeigu jau turite paskyrą mūsų forume, Prisijunkite.

Svečias
Atsakyti šioje temoje...

×   Įklijuotas tekstas turi teksto formatavimą.   Pašalinti teksto formatavimą

Galimi tik 75 veidukai.

×   Nuoroda buvo automatiškai įterpta.   Įterpti nuorodą paprastai

×   Jūsų ankstesnis pranešimas buvo atkurtas.   Išvalyti redaktorių

×   Jūs negalite įkelti nuotraukas tiesiogiai.Įkelkite arba įdėkite nuotraukas iš URL.

• Šiame puslapyje naršo:   0 nariai

• Nėra registruotų narių peržiūrinčių šį forumą.

Skelbimai

• Sukurti naują...