Peršokti į turinį
  • ŽAIDIMAI
  • , ŽAIDIMAI
  • ŽAIDIMAI

Kaip paspartinti lėtai veikiantį išmanųjį telefoną?


Evanas_Real

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 3152 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Recommended Posts

mobile_application_development.png


Ekspertų teigimu, net ir naujausi išmanieji telefonai po kelerių naudojimosi mėnesių pradeda veikti lėčiau. Aktyviai fotografuojant ar filmuojant, parsisiunčiant vis naujas programėles, keičiantis nuotraukomis ar kitais failais telefonų veikimo greitis neišvengiamai sulėtėja. Tačiau pakanka periodiškai kas porą-tris mėnesius atlikti keletą paprastų veiksmų ir lėtas telefonas nebeturėtų kelti problemų.

 

„Kartais gali atsitikti taip, jog turime dar visai naują išmanųjį telefoną, tačiau vieną dieną jis tiesiog sulėtėja. Juk kiekvieną dieną fotografuojame, įrašome ir ištriname programėles ir laikui bėgant jame prisikaupia įvairių, nepastebimų, bet darbą lėtinančių šiukšlių. Atsidūrus tokioje situacijoje nereikia panikuoti - dažnai pakaks vos kelių paprastų veiksmų ir išmanusis įrenginys vėl bus kaip naujas", - sako Egidijus Adomkaitis, „Bitė Lietuva" mobiliųjų technologijų ekspertas, ir pateikia penkis universalius patarimus, kaip išmanųjį įrenginį priversti veikti sparčiau, kad šis neerzintų savo abejonėmis, ar reaguoti į savininko komandas.

 

Kartais pakaks tik perkrauti. IT specialistai turi unikalų patarimą visoms technikos problemoms: „Ar bandėte perkrauti?". Tad, jei telefonas staiga pradėjo labai lėtai veikti, pirmiausia pabandykite jį išjungti ir vėl įjungti. Gal patarimas ir priverčia nusišypsoti, tačiau dažnu atveju suveikia.

 

Ištrinkite visas smagias, bet niekad nenaudojamas programėles. Kartais telefonas gali veikti lėtai vien dėl to, jog jo atmintis yra beveik užpildyta. Visi žaidimai, niekada nenaudotos programėlės, nepavykusios nuotraukos ar per klaidą nufilmuotas kišenės turinys užima gana daug vietos. Tokiu atveju reikėtų atlaisvinti telefono atmintį. Taip suteiksite telefonui „laisvę" vėl veikti greitai ir sklandžiai. O pasitikrinti, kiek vietos užima jūsų virtualus turtas, galite taip: „Android" vartotojai: Nustatymai - Bendri nustatymai - Saugykla; „iOS": Settings - General - Usage - Manage Storage; „Windows Phone": programėlė „Optimizuota saugykla" (angl. „Storage Sense"). Rekomenduojame nenaudojamas programėles pravalyti bent kartą kas keletą mėnesių.

 

Gyvenimą lėtinti gali ir įvairūs kenkėjai ar šiukšlės. Visi žinome, kad virusai ir kiti kenkėjai įprastą kompiuterį gali priversti veikti lėčiau. Ta pati situacija ir su išmaniaisiais telefonais - tyliai pasislėpęs virusas gali naudoti brangius jūsų įrenginio resursus savo blogiems darbeliams. Todėl rekomenduojame įsidiegti antivirusines programėles, pavyzdžiui, „Bitdefender Antivirus" ar „AVG AntiVirus Security". Taip pat laikui bėgant įvairiuose telefono kampeliuose atsiranda įvairių šiukšlių. „Android" vartotojams, pavyzdžiui, pravers „Clean Master (Boost & AppLock)" programėlė, kuri keliais paspaudimais išvalys senų programėlių likučius ir kitas nereikalingas šiukšles. Rekomenduojame patikrinti, ar telefone nėra virusų ir išvalyti nereikalingus likučius bent kartą kas keletą mėnesių.

 

Atsinaujinkite. Naujesnis juk dažniau reiškia geresnis? Gamintojai suranda vis naujų būdų, kaip priversti išmaniuosius įrenginius veikti sparčiau, todėl periodiškai reikėtų pasitikrinti, ar naudojamai operacinei sistemai nėra jokių atnaujinimų. „Android OS" įrenginiuose, tai padarysite taip: Nustatymai - Bendri nustatymai - Apie įrenginį - Programinės įrangos naujinimai. „iOS" įrenginiuose: Settings - General - Software Update. „Windows Phone" įrenginiuose: Parametrai - Telefono naujinimas. Išmaniųjų įrenginių gamintojai su operacinės sistemos atnaujinimais dažnai ištaiso įvairias klaidas, dėl kurių įrenginys gali veikti lėčiau, tad naujausia operacinės sistemos versija padės telefoną paversti spartesniu.

 

Kartais naudinga pradėti iš pradžių. Jei ankstesni patarimai nebepadeda, kartas naudinga atstatyti telefono gamyklinius parametrus. Tai padarius telefonas grįš į „pradinę" būseną, t.y. nustatymai bus tokie patys, kokie buvo tik jį įsigijus. Prieš atstatydami gamyklinius parametrus, nepamirškite išsisaugoti asmeninių duomenų (kontaktų, nuotraukų, vaizdo įrašų, kitų failų), nes po šio veiksmo jie visi dings. „Android" naudotojai atkurti gamyklinius parametrus gali taip: Nustatymai - Bendri nustatymai - Atsarginis kopijavimas ir nustatymai - Gamintojo duomenų atkūrimas. Jei naudojatės „Apple" įrenginiu, gamyklinius parametrus atstatysite taip: Settings - General - Reset - Erase All Content and Settings. „Windows Phone" įrenginiuose kelias būtų toks: Parametrai - Apie - Atkurti gamyklinius parametrus.

Šaltinis:Games.Lt

 

Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 3152 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Prisijungti prie diskusijos

Palikti atsakymą galite iš karto, o užsiregistruoti vėliau. Jeigu jau turite paskyrą mūsų forume, Prisijunkite.

Svečias
Atsakyti šioje temoje...

×   Įklijuotas tekstas turi teksto formatavimą.   Pašalinti teksto formatavimą

  Galimi tik 75 veidukai.

×   Nuoroda buvo automatiškai įterpta.   Įterpti nuorodą paprastai

×   Jūsų ankstesnis pranešimas buvo atkurtas.   Išvalyti redaktorių

×   Jūs negalite įkelti nuotraukas tiesiogiai.Įkelkite arba įdėkite nuotraukas iš URL.

  • Šiame puslapyje naršo:   0 nariai

    • Nėra registruotų narių peržiūrinčių šį forumą.

Skelbimai


×
×
  • Sukurti naują...